1、Unit 4 Global warming Language points课时作业第一节 . 完形填空On March 10, 2019, eight-year-old Tanitoluwa Adewumi beat 73 young competitors to win the New York State Chess Championship in his age categorykindergarten to third grade. While the 1 is great, what is even more amazing is that the boy 2 learning th
2、e game less than a year ago. Tani and his family 3 in New York City from Nigeria in 2017. Soon after, Tani started to study at the 4 elementary school, P.S. 116, which is near his home. It was here that the young boy was first5 tochess. 6 by the game, the boy begged his mother to allow him to7 the s
3、chools chess club. Considering that the family would be unable to afford the 8, his mother emailed the chess 9 Russel Makofsky, who ran the club. To her surprise and 10, Makofsky agreed to charge young Tani nothing. The young boy made up his mind to practice harder in return for his 11. He has won s
4、even important prizes in less than a year, and 12 #27 in America in his age category. 13the chess club certainly helps, Tanis success can be largely owed to(归功于) his 14 to the game. The chess player 15 the game for several hours a day. Every Saturday, Tani and his mother16 to Harlem for a free 3-hou
5、r class to help further sharpen his game skills. He is now busy 17 the National Elementary Championships, which will be held in Nashville, TN. Winning the 18 will bring the chess player closer to his dream of becoming the worlds 19 chess grand master(大师). The record is now held by Russian chess play
6、er Sergey Alexandrovich Karjakin, who won the title in 2002 at the age of 12. We have no 20 that the determined boy will achieve his goal soon!1. A. agreement B. achievementC. treatmentD. argument解析: 根据上文“On March 10, 2019, eight-year-old Tanitoluwa Adewumi beat 73 young competitors to win the New Y
7、ork State Chess Championship in his age categorykindergarten to third grade.”可知他的成绩很突出。agreement同意,协议;achievement成绩;treatment治疗;argument争论。答案: B2. A. beganB. enjoyedC. missedD. minded解析: 句意:虽然他的成绩很突出,但更加令人惊奇的是这个男孩开始学习下棋才不到一年。begin开始;enjoy享受;miss错过;mind在意。答案: A3. A. stayedB. workedC. layD. arrived解析:
8、 句意: Tani和他的家人是在2017年从尼日利亚到达纽约市的。stay待着;work工作;lie位于;arrive到达。答案: D4. A. religiousB. localC. strictD. distant解析: 根据“which is near his home”可知Tani开始在当地的一所小学上学。religious宗教的;local当地的;strict严格的;distant遥远的。答案: B5. A. introducedB. comparedC. invitedD. directed解析: 正是在这所学校,这个男孩第一次接触到了国际象棋。introduce使初次了解;com
9、pare比较;invite邀请;direct指导。答案: A6. A. ConfusedB. EncouragedC. AttractedD. Beaten解析: 根据下文“the boy begged his mother to allow him to7 the schools chess club”可知,他被这项游戏所吸引。confuse使迷惑;encourage鼓励;attract吸引;beat击打。答案: C7. A. foundB. runC. joinD. visit解析: 男孩恳求母亲让他加入国际象棋俱乐部。found建立;run经营;join参加;visit参观。答案: C8
10、. A. billsB. tripsC. mealsD. fees解析: 考虑到家里付不起加入俱乐部的费用,他的母亲给俱乐部的老师Russel Makofsky发了一封邮件。bill账单;trip旅行;meal一餐;fee费用。答案: D9. A. teacherB. customerC. learnerD. farmer解析: 根据下文“who ran the club”以及“Makofsky agreed to charge young Tani nothing”可知Russel Makofsky是俱乐部的老师。teacher老师;customer顾客;learner学习者;farmer农
11、民。答案: A10. A. sadnessB. happinessC. puzzlementD. anger解析: 根据后面“Makofsky agreed to charge young Tani nothing”可知, Makofsky同意减免了她儿子的所有费用,这令她感到吃惊和高兴。sadness悲伤;happiness快乐;puzzlement迷惑;anger生气。答案: B11. A. rescueB. wishC. helpD. service解析: 俱乐部老师Makofsky减免了男孩的费用,所以,小男孩通过努力训练来报答他的帮助。rescue拯救;wish希望;help帮助;s
12、ervice服务。答案: C12. A. losesB. setsC. hasD. ranks解析: 根据“in his age category”可知,Tani在他的年龄组排名全美第27位。lose损失,丢失;set布置;have有;rank属于某个等级,排名。答案: D13. A. IfB. UnlessC. ThoughD. Because解析: 分析前后两句可知此处是转折关系。尽管有国际象棋俱乐部的帮助,但是Tani的成功很大程度上归功于他对这项比赛的挚爱。if如果;unless除非;though尽管;because因为。答案: C14. A. devotionB. actionC.
13、receptionD. return解析: 根据上文第6小题后的内容可知,男孩恳求妈妈让他参加国际象棋俱乐部,可知 Tani的成功很大程度上归功于他对比赛的挚爱。devotion挚爱;action行动;reception接待;return返回。答案: A15. A. appreciatesB. practicesC. watchesD. creates解析: 根据语境可知,他每天都要练习好几个小时。appreciate欣赏;practice练习;watch观察;create创造。答案: B16. A. returnB. leadC. pointD. head解析: 根据上文的语境可知,妈妈和T
14、ani前去Harlem那里免费上三个小时的课。head在此用作动词,意为“前往,去”之意。return返回;lead引导;point指出。答案: D17. A. preparing forB. waiting forC. caring forD. searching for解析: 根据下文“which will be held in Nashville, TN”可知,比赛还没有举行,因此他现在忙于为National Elementary Championships做准备。prepare for为做准备;wait for等候;care for关心;search for寻找。答案: A18. A.
15、 friendshipB. warC. praiseD. competition解析: 根据上文National Elementary Championships可知是赢得“比赛”。friendship友谊;war战争;praise表扬;competition比赛。答案: D19. A. smallestB. strongestC. youngestD. tallest解析: 根据下一句“The record is now held by Russian chess player Sergey Alexandrovich Karjakin, who won the title in 2002
16、at the age of 12.”以及第一段第一句“On March 10, 2019, eight-year-old Tanitoluwa Adewumi beat 73 young competitors to win the New York State Chess Championship in his age categorykindergarten to third grade.”可知,与Sergey Alexandrovich Karjakin相比,如果Tani赢了,他就是最年轻的国际象棋大师。small小的; strong强壮的;young年轻的;tall高的。答案: C20. A. doubtB. wonderC. problemD. sign解析: 毫无疑问,不久之后这个意志坚定的男孩一定会实现自己的目标。doubt怀疑;wonder奇迹;problem问题;sign标志。 no doubt表示“毫无疑问”,符合语境。答案: A