收藏 分享(赏)

2019年高考英语外研版选修6-课时作业(三十二) Module 2 Fantasy Literature.docx

上传人:a**** 文档编号:572040 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:5 大小:27.04KB
下载 相关 举报
2019年高考英语外研版选修6-课时作业(三十二) Module 2 Fantasy Literature.docx_第1页
第1页 / 共5页
2019年高考英语外研版选修6-课时作业(三十二) Module 2 Fantasy Literature.docx_第2页
第2页 / 共5页
2019年高考英语外研版选修6-课时作业(三十二) Module 2 Fantasy Literature.docx_第3页
第3页 / 共5页
2019年高考英语外研版选修6-课时作业(三十二) Module 2 Fantasy Literature.docx_第4页
第4页 / 共5页
2019年高考英语外研版选修6-课时作业(三十二) Module 2 Fantasy Literature.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(三十二)选修6Module 2 Fantasy Literature班级:姓名:建议时间 / 30分钟基础检测.词形转换1.Charles, with(exhaust), slept in his clothes, sitting in an armchair with his head fallen forwards.2.I have no doubt that the man is guilty and that he deserves (punish). 3.She was filled with (long) to hear his voice again.4.After s

2、ixteen years of (marry), they have grown bored with each other.5.Never before has our country been so(power) as it is today.单句填空6.Every day, we would sit by the lake and look at the house, (dream) of what it would be like to live there.7.Remember, happiness doesnt depend upon who you are or you have

3、. 8.It was after the war was over Einstein was able to come back to his research work again.9.The little hut was made of branches and (shape) like a beehive. 10.An earthquake hit the capital, (cause) panic among the population. .短语填空11.Friends (起重要作用) in our lives though we may take the fact of frie

4、ndship for granted sometimes.12.I had prepared for the meeting by (写下,记下) what I wanted from them. 13.You should(对负责) all the consequences.14.Can you(注视,盯着看) my bag? I need to go to the washing closet. 15.Some people say that classical music (仅与有关) old people.句型训练16.With (所有的注意力放在) his painting, he

5、even didnt notice me come in.17. (说到教育), the majority of people believe that education is a lifetime study.18.We had thought things would get better, but (结果是) that they were getting worse.19.(尽管给我打电话)when you are in trouble. 20.I (本该给他打电话) this morning, but I forgot.能力提升.阅读理解There is a lot to learn

6、 about the creations of Beatrix Potternot only is she the author and illustrator of one of the worlds most famous childrens books, The Tale of Peter Rabbit, but also a pioneering conservationist with the spirit of a scientist.“Potter grew up as the daughter of a wealthy Victorian family, but along w

7、ith her brother filled an entire floor of their large house in London with all sorts of animals,” said Anne Lundin, a retired professor for the UW-Madison School of Library Studies.“As an adult, she was a frustrated botanical illustrator and scientist. That field was not open to her because she was

8、female,”Lundin said. Potter was urged to turn the charming illustrations and stories she wrote in letters to children into books. She wrote 23 books in alla body of work that has inspired plays, ballets, films and an astonishing amount of merchandise.“The Tale of Peter Rabbit is probably the most fa

9、mous childrens book in the world, which was published 113 years ago and has really stood the test of time. Its been translated into 36 languages. The parents and grandparents will share it with the next generation,”said Lundin.Potter also made a mark on the world through her land conservation. “In m

10、any ways, she was like Peter Rabbit, venturing into a world of adventure and risk. She withdrew from London as soon as she started making some money on her books to the Lake District and became an extremely important farmer and conservationist. She preserved and passed on 15 farms and over 4,000 acr

11、es, which were given back to the country as gifts in the 20th century,”said Lundin.Even though she was born 150 years ago, she was amazingly modernher embracing of the natural world, commented Jennifer Blatchley Smith, an artistic director of the show Peter Rabbit Tales to celebrate the 150th annive

12、rsary of Potters birth.21. What helped Beatrix Potter to write The Tale of Peter Rabbit successfully?A.Her life and work experiences.B.Her specialty in animated(动画) pictures.C.Her success in becoming a botanical scientist.D.Her interest in animals in childhood alone.22. What does the word “frustrate

13、d” in the third paragraph mean?A.Disappointed. B.Devoted. C.Motivated. D.Inspired.23. What is Beatrix Potter? A.A botanist and artist.B.An extremely important farmer and scientist.C.A writer, conservationist and farmer.D.An artistic director.24. Why does the author write the article?A.In celebration

14、 of Potters 150th birthday.B.In honour of Potters new contributions.C.In praise of Potters spirit of selflessness.D.In support of Potters book promotions.阅读七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The Spring Festival is the most important holiday for Chinese people. 25 The arrangements they have

15、to make for family reunions, buying necessities and preparing food keep them busy throughout the holiday. With the countrys economic development and globalization, as it is celebrated today, the Spring Festival has undergone many changes.26 People could not get good food they desired in earlier time

16、s, but three decades of economic growth has ensured that most people in China can enjoy good meals whenever they want to. Some people suffer from obesity and other health problems associated with extreme eating.In the past, the Spring Festival celebrations were limited to events, such as songs and d

17、ances, dragon or lion dances or fireworks. 27 But economic development and urbanization (城市化) seems to have weakened the social links among people. Many, especially those living in cities, are not interested in celebrating the festival with people they hardly know.28 In the past, people used to visi

18、t relatives and friends with gifts and lots of good wishes. Today, many people especially the youth, use their cellphones or the Internet to send their good wishes and even “gifts”. Some may say this is sign that people have become less caring about their near and dear ones, but we should see this d

19、evelopment as a time- and energy-saving exercise brought by the information age.Also we can see, some people have started praying to God or the Buddha for a career promotion or more chances instead of for a long life or a fortune of their family. However, the number of such people is decreasing now.

20、 29A.They require the joint efforts of the entire community.B.But something like that does not apply to society today.C.Yet no Spring Festival is complete without food.D.Many Spring Festival customs have changed, too.E.It is the busiest time of the year for Chinese people.F.Many of them travel back

21、home and meet friends.G.That shows people are becoming more reasonable.短文改错When I was having supper last summer, I saw white cat in the yard. It was so cute that I couldnt help play with it. It was nervous at first, and soon we became good friends. One day when it jumped to my room, I decided to gav

22、e it a warm bath, because it fur was dirty. As time goes by, the weather turned to cold gradually. It had to leave to find a warmly place, and it would continue its journey. Whenever I wish to see it, that I must do is to close my eye and it will appear in front of me.课时作业(三十二).1.exhaustion2.punishm

23、ent/to be punished/punishing3.longing4.marriage5.powerful.6.dreaming7.what8.that9.was shaped10.causing.11.play an important part12.putting down13.be responsible for14.keep an eye on15.is associated only with .16.all the attention fixed on17.When it comes to education18.it turned out19.Dont hesitate

24、to call me up20.should/ought to have called him up .【文章大意】 本文是一篇记叙文,主要介绍了儿童作家毕翠克丝波特(Beatrix Potter)的故事。21.A推理判断题。根据对第二段和第三段的整体理解可推知,儿童作家毕翠克丝波特成功地写出了世界名著彼得兔的故事(The Tale of Peter Rabbit)主要是源于其生活和工作经历。22.A词义猜测题。根据第三段第二句“That field was not open to her because she was female”可推知,毕翠克丝波特当时并没有成为一名优秀的生物学家,主要

25、是因为当时这一领域还未对女性开放,由此可推知frustrated意为“不成功的,失意的”,故选A。23.C细节理解题。根据第一段可知,毕翠克丝波特是一个作家兼有科学精神的保护主义者,结合倒数第二段可知,毕翠克丝波特还是一个地道的农民。24.A目的意图题。根据最后一段“Even though she was born 150 years ago, she was amazingly modernto celebrate the 150th anniversary of Potters birth.”可知,作者写本文的目的是庆祝波特诞辰150周年。.【文章大意】 本文是一篇说明文,主要介绍了中国传

26、统的春节在现代所经历的一些变化。25.E根据空格后的句子“The arrangements they have to make for family reunions, buying necessities and preparing food keep them busy throughout the holiday.”可知,春节是一年中人们最忙的时候,人们往往会做各种准备来庆祝这个节日,故选E。26.C本段主要讲的是饮食,且与本文的主题the Spring Festival呼应,故选C。27.A根据空格后的句子“But economic development and urbanizati

27、on (城市化) seems to have weakened the social links among people.”可推知,过去的庆祝活动需要大家一起组织,共同努力来实现,同时也加强了邻里之间的关系,而随着经济的发展和城市化的进程,人们之间的关系弱化了,故选A。28.D根据文章第一段的最后一句“the Spring Festival has undergone many changes.”,并根据空格后的“In the past, people used to visit relatives and friends with gifts and lots of good wishes

28、. Today, many people especially the youth, use their cellphones or the Internet to send their good wishes and even gifts.”可知,春节的庆祝方式发生了改变,故选D。29.G根据本段的描述可知人们现在不再迷信,由此推知人们变得越来越理性了,故选G。.When I was having supper last summer, I saw a white cat in the yard. It was so cute that I couldnt help playplaying

29、with it. It was nervous at first, andbut soon we became good friends. One day when it jumped to my room, I decided to gavegive it a warm bath, because itits fur was dirty. As time goeswent by, the weather turned to cold gradually. It had to leave to find a warmlywarm place, and it would continue its journey. Whenever I wish to see it, thatwhat I must do is to close my eyeeyes and it will appear in front of me.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1