1、课时作业(二十二)必修4Module 4 Great Scientists班级:姓名:建议时间 / 30分钟基础检测.词形转换1.He did a good job this quarter and was asked to take a (lead) position in the factory.2.She managed to find a job immediately after (graduate).3.If someone had hurt me(physical), I do not have to hate him in order to protect myself in
2、the future.4.This teacher made a deep impression on me not because of his teaching but because of his strong(personal).5.(relative) speaking, land prices are still pretty cheap here.单句填空6.After thousands of experiments,the researchers finally made big breakthrough.7.It may rain; youd better take an
3、umbrella just case.8.In the last few years, a few more museums (open) in our cities.9.The big tree (blow) down in the storm last night. 10.The decision is in the hand of him; I couldnt do the things my power.短语填空11.He cut his finger(偶然) when cutting vegetables.12.My uncle took me into his home, wher
4、e it was his wish that I should be (养育) with his own children.13.(由于的结果) these efforts, now we are about to finish our long journey.14.(大量的) air conditioners has been sold since the temperature is high.15.(万一) fire, please ring the alarm bell immediately.句型训练16.One learns a language(通过出错和纠正错误).17.I
5、always keep my camera readily available (万一我看到什么) needs to be filmed.18.(很明显)the drug does benefit some patients.19.For Kris and me, (少浪费食物的关键) is changing the way we shop.20.A cool rain was falling mixed with snow,(造成繁重的交通).能力提升.阅读理解Reading instruction in the classroom is a key concern for all teac
6、hers and there are many ways to go about it. However, is our determination to achieve excellence in reading skills in our children killing their love and enjoyment of a good book?In my work with parents, I am frequently asked the best ways to encourage reluctant readers to be engaged with books. Par
7、ents report that their children return home from school with no inclination to pick up a book and read.Any eager reader will gladly talk about the joy with a good book to read away the hours on a cold, rainy afternoon. Reading a good book is one of lifes greatest pleasures. We need to share these ex
8、periences with our children in order to assist them in developing into strong readers. But the use of boring, mass-produced home reading texts in childrens early years at school can be seen as the beginning of this negative cycle.As children progress through their schooling life, there are many othe
9、r instances of learning reading skills that dont help reading development. Frequently, teachers feel the pressure to give their students “just enough” in terms of reading strategies to be able to achieve the test, which leaves little time to focus on reading for pleasure.Kelly Gallagher, a high scho
10、ol teacher, outlines the term “Readicide” in his book. He says its the systematic killing of the love of reading, often worsened by foolish, boring practices found in schools.Recent research shows that many teachers tend to follow the traditional literacy practices that they have experienced in thei
11、r own education, which can often have negative intentions for their students.While teaching children key concepts for analysing and evaluating texts is important, the manner in which it is done and time that is spent on this can lead to unexpected results. Schools arent to blame when it comes to not
12、 arresting students lack of interest in reading, but they have an important role to play in fostering reading enjoyment.21.What does the underlined word “inclination” mean?A.Energy. B.Task. C.Intention. D.Requirement.22.What does the term “Readicide” refer to?A.To develop reading habits. B.To read f
13、or pleasure.C.To learn reading skills. D.To kill the love for books.23.According to the text, teachers at school .A.focus on teaching reading strategiesB.ignore key concepts for analysing textsC.are to blame for students poor readingD.fail to follow the traditional reading practices24.What might be
14、the best title for the text?A.Reading books is to experience pleasureB.Learning to love books is even more importantC.Teaching reading helps reluctant readersD.Getting pleasure from books makes capable readers.阅读七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Although people value intelligenceunderstand
15、ing, reasoning, the ability to learnthey also respect wisdom, or the knowledge and experience that they gain over a lifetime. In some ways, wisdom is like beauty: we value it, we desire it, we know it when we see it, but it is nearly impossible to pin down such a nice quality. 251.Working at being s
16、ocial.Studies show that people who stay connected to others show higher levels of wisdom than those who remain alone. 26 Next time youre at a party or gathering, single out someone whos standing alone and strike up a conversation.2.27Wisdom involves being able to understand all sides of an issue wit
17、hout letting emotions or personal feelings get in the way. Being open-minded means finding empathy and realizing that everyone has a life story that influences his/her actions. During the course of every day, make a note of the issues that annoy you, and take a moment to see them from the other side
18、. 3.Learning how to say “I could be wrong”.A wise person understands that it is impossible to know everything and that life is likely to take unexpected turns. 28 Admitting that there are times when you could be mistaken will go a long way in strengthening your fame.4.Reading the news.29 If you dont
19、 already read a daily paper or news online, start by going through a single front-page article from a major respected news source. Almost everyone has the potential to become wiser, particularly if you strengthen these habits.A.Practising being open-minded.B.Sharing good news with your friends.C.But
20、 researchers have tried and heres what theyve found.D.Recognizing your errors can lead only to even greater wisdom.E.Make an effort to join a new club, or invite an old friend for coffee.F.You do not have to admit your mistakes if you are really unwilling to.G.You cannot make balanced choices unless
21、 you understand world circumstances.短文改错When it comes to share secrets with parents, I would rather keep it from my parents. Of course, I may meet difficulties. But I prefer to overcome them by myself.For the one thing, I dont want to make my parents worried and I dont think my parents can understan
22、d me good. After all, the environment that my parents grew up was quite different from yours. For another, I think its time of me to be independent. Once I have a quarrel with one of my classmate. Instead of running to my mum, I asked my best friend for help. In word, I dont think we should share se
23、crets with parents.课时作业(二十二).1.leading2.graduation3.physically4.personality5.Relatively.6.a7.in8.have been opened9.was blown10.beyond.11.by accident12.brought up13.As a result of/Because of14.A large quantity of15.In case of.16.by making mistakes and correcting them17.in case I see something that18.
24、It is clear that19.the key to wasting less food20.causing heavy traffic.【文章大意】 本文是一篇议论文,主要讨论了让孩子爱上阅读的话题。21.C词义猜测题。根据语境“children return home from school”可推知,放学回家后的孩子是要放松的,自然不愿主动读书。inclination意愿,意图。22.D细节理解题。根据倒数第三段第二句“He says its the systematic killing of the love of reading, often worsened by foolis
25、h, boring practices found in schools.”可知,Readicide是指系统地毁掉孩子对阅读的热爱的方式。23.A细节理解题。根据第四段最后一句“Frequently, teachers feel the pressure to give their students just enough in terms of reading strategies to be able to achieve the test, which leaves little time to focus on reading for pleasure.”可知,学校老师主要在阅读方法和
26、策略上给予学生指导。24.B主旨大意题。根据对全文的整体理解可推知,本文主要讨论的是对于孩子来讲,学习喜爱阅读是更重要的。.【文章大意】 本文是一篇说明文,主要介绍了变得明智的方法和策略。25.C由上下文可知,此处表示逻辑上的转折关系,在文章中起到了承上启下的作用,与下文介绍如何变得明智呼应,故选C。26.E根据本段标题“Working at being social.”并结合下文“Next time youre at a party or gathering, single out someone whos standing alone and strike up a conversatio
27、n.”可知,作者鼓励人们参加社交活动,从而提升智慧,与E选项呼应,故选E。 27.A根据下文“Being open-minded means finding empathy and realizing that everyone has a life story that influences his/her actions.”并结合对本段的整体理解可推知,本段主要是在鼓励人们要思想开明,故选A。28.D根据本段的标题“Learning how to say I could be wrong.”可知,作者鼓励人们勇于承认错误,这样会更加明智,故选D。29.G根据本段的标题“Reading th
28、e news.”并结合对本段的整体理解可推知,读报了解新闻会让人们对周围甚至整个世界有一定的了解,这也会让人变得明智起来,故选G。.When it comes to sharesharing secrets with parents, I would rather keep itthem from my parents. Of course, I may meet difficulties. But I prefer to overcome them by myself.For the one thing, I dont want to make my parents worried and
29、I dont think my parents can understand me goodwell. After all, the environment thatwhere my parents grew up was quite different from yoursmine. For another, I think its time offor me to be independent.Once I havehad a quarrel with one of my classmateclassmates. Instead of running to my mum, I asked my best friend for help. In a word, I dont think we should share secrets with parents.