1、课时作业 11.单句语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。1Car 18 won the race.Yes,but its driver came close to _(kill)2The well was found _(dig)when we got there.3The church tower which_(restore)will be open to tourists soon.The work is almost finished.4Research_(carry)out at Livepool University supports
2、 this idea and suggests that if we dont use the sense of direction,well lose it.5LEGOs first factory in Asia and the fifth in the world will start operation on Friday in Zhejiang,to produce up to 80 percent of all LEGO _(product)sold in Asia.6No matter how frequently_(perform),the works of Beethoven
3、 still attract people all over the world.7If the person _(interview)agrees,we sometimes use small recorders to make sure that we get all our facts straight.8 Generally speaking,Lucy is friendly and patient,but she doesnt like_(keep)waiting.9 The experiment shows that proper amounts of exercise,if ca
4、rried out _(regular),can improve our health.10_(teach)many times,I still didnt know how to operate the machine.答案 1being killed 2.being dug 3.is being restored 4being carried 5.products 6.performed 7being interviewed 8.being kept 9.regularly 10Having been taught.语篇填空 根据课文“Old Tom the Killer Whale”,在
5、下文空格中填上适当的词语,使文章连贯完整。I had heard of the killers that helped whalers catch huge whales.When I worked at a whaling station,I _1_ it many times.One afternoon,I heard a loud noise coming from the bay.We ran down to the shore _2_ time to see an enormous animal throwing itself out of the water.George,one
6、of the whalers,told me that it was Old Tom,the killer,who was telling us theres a whale.Another whaler _3_ out to _4_ a whale hunt.We immediately headed out into the bay,with Old Tom _5_ us the way.Using a telescope we saw that several killers _6_ the whale were throwing themselves on top of the wha
7、les blowhole to stop it _7_ while others were stopping it diving or _8_ out to sea.Then the man in the bow of the boat aimed at the whale and killed it.These killers _9_ harmed or attacked people.Once when we were in the bay,the sea was _10_,for which James was carried away by waves.Worse still,ther
8、e was a shark.Fortunately,Old Tom rescued James.答案 1witnessed 2.in 3.yelled 4.announce 5showing 6.over 7.breathing 8.fleeing 9never 10.rough.阅读理解 A Regardless of how far wed like to believe gender(性别)equality in the workplace has come,theres still a yawning gap between male and female leaders in the
9、 professional world.A 2018 statistic shows that women nowadays hold just 5.8 percent of CEOs positions at S&P 500 companies,according to Catalyst.While its not a huge shock that women are somewhat underrepresented in leadership positions,what is surprising though,is the fact that females may actuall
10、y be better suited to lead in almost every area,at least according to new findings from the BI Norwegian Business School.In their research,Professor Oyvind L.Martinsen and Professor Lars Glas surveyed(调查)2,900 managers with a special focus on personality types.The results were clear:Women scored hig
11、her than men in four of the five major leadershipcentric categories.While some people believe that men inherently make better leadersprobably because they picture a leader with a commanding voice,which is more typical of men than womenthis piece of research suggests that women are better at methodic
12、al management and goalsetting,openness,sociability and supportiveness,as well as ability to communicate clearly.There was one area in which men scored higher than women,though,and that was on emotional stability and ability to face jobrelated pressure and stress.The results suggest that women are mo
13、re sensitive to the effects of highpressure or highly emotional situations.Obviously,its important to consider individual(个人的)differences.Anyone,regardless of gender,may be an inspiring leader and a competent boss.But next time youre hiring for a management position,you just might want to give the r
14、esumes(简历)from female candidates a harder look.1What makes us shocked much at leadership positions?AWomen are worse than men.BMen take almost all high positions.CThere is a huge gap between genders.DWomen might behave better in nearly every field.2Which of the following can best replace the underlin
15、ed word“inherently”in Paragraph 4?Aproperly Bpotentially Cnaturally Dnormally 3Which of the following may be the best title of this text?AHow We Can Figure Out The Boss BWhy Women Are Better Than Men CWhy Women Make The Best Bosses DHow We Can Tell Gender Difference 4Who might have special interest
16、in this article?AJob hunters.BEmployers.CEmployees.DMale bosses.答案与解析 这是一篇议论文。本文讲述了在工作领域男性领导人和女性领导人地位不平等现象,指出一个研究结果显示,在领导位置上,女性可能在各个领域表现更好,倡议雇主在招聘领导岗位员工时应多考虑女性。1D 细节理解题。根据第二段 what is surprising though,is the fact that females may actually be better suited to lead in almost every area,at least accord
17、ing to new findings from the BI Norwegian Business School.得知,让人惊讶的是,在领导位置上,女性可能在各个领域表现更好。故选 D。2C 词义猜测题。根据 While some people believe that men inherently make better leaders probably because they picture a leader with a commanding voice,which is more typical of men than women 得知,人们认为男性自然能成为更好的领导者,画线词意
18、思是“自然地”。故选 C。3C 主旨大意题。文章主要围绕一个研究结果来展开论述,根据第四段 this piece of research suggests that women are better at methodical management and goalsetting,openness,sociability and supportiveness,as well as ability to communicate clearly.得知,本文强调了女性在管理层的地位,因此“为什么女性是最好的老板”这个标题切题。故选 C。4B 推理判断题。根据文章最后一句 But next time
19、youre hiring for a management position,you just might want to give the resumes(简历)from female candidates a harder look.(但下次你要招聘一个管理职位时,你可能只想更认真地从女性候选人的简历中找出一份。)得知,雇主们会对这篇文章感兴趣。故选 B。B One early morning,I went into the living room to find my mother reading a thick book called BestLovedPoemstoReadAgain
20、andAgain.My interest was aroused only by the fact that the word“Poems”appeared in big,hot pink letters.“Is it good?”I asked her.“Yeah,”she answered.“Theres one I really like and youll like it,too.”I leaned forward.“Patty Poem,”she read the title.Who is Patty?I wondered.The poem began:A terrible sorr
21、ow washed over me.Whoever Patty was,she was a mean girl.Then,the shock.“Its you,honey,”My mother said sadly.To my mother,the poem revealed a parents affection when her child grows up and leaves.To me,the“she”in the poem was a horror.It was my mama who would be sad.It was so terrible I burst out cryi
22、ng.“Whats wrong?”my mother asked.“Oh Mama,”I cried.“I dont want to grow up ever!”She smiled.“Honey,its okay.Youre not growing up anytime soon.And when you do,Ill still love you,okay?”“Okay,”I was still weeping.My panic had gone.But I could not help thinking about that silly poem.After what seemed li
23、ke a safe amount of time,I read the poem again and was confused.It all fit so well together,like a puzzle.The language was simple,so simple I could plainly understand its meaning,yet it was still beautiful.I was now fascinated by the idea of poetry,words that had the power to make or break a persons
24、 world.I have since fallen in love with other poems,but“Patty Poem”remains my poem.After all,“Patty Poem”gave me my love for poetry not because it was the poem that lifted my spirits,but because it was the one that hurt me the most.5Why was the writer attracted by the book BestLovedPoemstoReadAgaina
25、ndAgain?A.It was a thick enough book.BSomething on its cover caught her eye.CHer mother was reading it with interest.D.It has a meaningful title.6After her mother read the poem to her,the writer felt _ at first.Asad Bexcited Chorrified Dconfused 7The writers mother liked to read“Patty Poem”probably
26、because_ Ait reflected her own childhood Bit was written in simple language Cit was composed by a famous poet Dit gave her a hint of what would happen 8It can be concluded from the passage that“Patty Poem”leads the writer to _ Adiscover the power of poetry Brecognize her love for puzzles Cfind her e
27、agerness to grow up Dexperience great homesickness 答案与解析 5B 细节理解题。根据第一段最后一句“My interest was aroused only by the fact that the word Poems appeared in big,hot pink letters.”可知我的兴趣被激起来主要是因为这本书封面上的“Poems”很大很红。故 B 项正确。6A 细节理解题。根据第六段第一句“A terrible sorrow washed over me.Whoever Patty was,she was a mean gir
28、l.”可知当母亲读完这首诗的时候,我很难过。故 A 正确。7D 推理判断题。根据第八段第一句“To my mother,the poem revealed a parents affection when her child grows up and leaves.To me,the she in the poem was a horror.It was my mama who would be sad.”可知对妈妈来说这首诗让她想起我也会长大并且也会离开她,她也会因为我的离开而非常难受。所以这本书让她把未来可能发生的事情联系了起来。故 D 项正确。8A 推理判断题。根据文章最后一段“I ha
29、ve since fallen in love with other poems,but Patty Poem remains my poem.After all,Patty Poem gave me my love for poetry not because it was the poem that lifted my spirits,but because it was the one that hurt me the most.”可知这首诗让作者感受了诗歌的美,让作者爱上了诗歌,因为这是一首有强烈的情感冲击力的诗歌。故 A 项正确。.七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白
30、处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2017 年高考课标全国卷)Interruptions are one of the worst things to deal with while youre trying to get work done._1_,there are several ways to handle things.Lets take a look at them now._2_Tell the person youre sorry and explain that you have a million things to do and then ask if the tw
31、o of you can talk at a different time.When people try to interrupt you,have set hours planned and let them know to come back during that time or that youll find them then._3_.It can help to eliminate(消除)future interruptions.When you need to talk to someone,dont do it in your own office._4_,its much
32、easier to excuse yourself to get back to your work than if you try to get someone out of your space even after explaining how busy you are.If you have a door to your office,make good use of it._5_.If someone knocks and its not an important matter,excuse yourself and let the person know youre busy so
33、 they can get the hint(暗示)that when the door is closed,youre not to be disturbed.AIf youre busy,dont feel bad about saying no BWhen you want to avoid interruptions at work CSet boundaries for yourself as far as your time goes DIf youre in the other persons office or in a public area EIts important t
34、hat you let them know when youll be available FIt might seem unkind to cut people short when they interrupt you GLeave it open when youre available to talk and close it when youre not 答案与解析 本文是一篇说明文,介绍了避免工作时被打断的几种方法。1B 考查承启句。根据上文的“interruptions are one of the worst things to deal with”以及下文的“there ar
35、e several ways to handle things”可知,工作时被打断是要处理的最糟糕的事情之一,有几个处理事情的办法。空处承上启下,应选 B 项。2A 考查主题句。根据下文的“Tell the person youre sorry.ask if the two of you can talk at a different time”可知,本段讲述的是当你忙的时候,要拒绝别人打断你。故 A 项符合文意。3E 考查承启句。根据上文的“let them know to come back during that time or that youll find them then”及下文的“It can help to.”可知,此处指让他们知道你什么时候有空是很重要的。故选 E 项。4D 考查承启句。根据上文的“dont do it in your own office”以及下文的“excuse yourself to get back to your work”可知,你如果不在自己的办公室里,就更容易给自己找到借口返回来工作。故选 D 项。5G 考查承启句。根据本段的首句“If you have a door to your office,make good use of it”以及下文的“when the door is closed”可知,G 项符合文意。