1、第二十四单元检测(B)(时间:120 分钟 满分:150 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:May I speak to Tom?M:Sorry,he isnt here right now.He is in a meeting until 5 oclock.1When will Tom finish the meetin
2、g?A.At 1:00.B.At 3:00.C.At 5:00.答案:C W:Could you please do me a favor and lend me your Oxford Dictionary?M:Id like to,but I just lent it to Jerry yesterday.2What does the man mean?A.He left his dictionary at home.B.He lent his dictionary to someone else.C.He wouldnt like to lend his dictionary to th
3、e woman.答案:B W:I wonder if you could tell me what the girl looks like and what her name is.M:She is tall with fair hair,and her name is Lisa.3What does Lisa look like?A.She is tall with fair hair.B.She is short with blonde hair.C.She is thin with long hair.答案:A M:Excuse me,can you tell me when the n
4、ext bus leaves for the airport?W:It leaves in three minutes.If you run,you might catch it.M:Thank you.I will try.4What is the man going to do?A.Run to the airport.B.Wait for another bus.C.Hurry to catch the next bus.答案:C W:Good morning,sir.M:Good morning!Would you please have a look at this watch?It
5、 doesnt keep good time.W:Yes,of course.Its my pleasure.M:Thank you very much.5What is wrong with the watch?A.It has stopped.B.It wont start.C.It cant keep correct time.答案:C 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听
6、完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。M:Lets have a party.W:What a fantastic idea!When shall we have it?M:What about Sunday evening?W:Thats great.And where shall we have it?M:In your flat.W:Oh,you know what my landlady is like.She wont let us have a party there.M:Lets ask Gillis.Perhaps
7、we can have it in his flat.6When is the party to be held?A.On Sunday afternoon.B.On Saturday evening.C.On Sunday evening.答案:C 7Where does the man plan to hold the party at last?A.In Gillis flat.B.In his flat.C.In the womans flat.答案:A 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。M:What kind of money do you have in England?W:O
8、h,we have pounds and pennies.100 pennies equal one pound.M:What coins do you have?W:The highest value coin is worth 2 pounds,and the lowest is one penny.M:Really?In America,the highest value coin is worth one dollar,and the lowest is one cent.8How much is the highest value coin in England worth?A.Fi
9、ve pounds.B.Two pounds.C.One pound.答案:B 9How much is the highest value coin in America worth?A.Two dollars.B.One dollar.C.50 cents.答案:B 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。M:Im glad we live in a small town.W:Why?M:Because the houses look so nice at Christmas time.W:Yes,they do.Do you have a Christmas tree this y
10、ear?M:Yes,we have a big tree this year.I bought the decorations at the five-and-ten-cent store yesterday.Do you want to come and see it?W:I cant now because I have to buy a present for my mother.M:When can you come?W:Im not sure right now,but Ill certainly let you know later.10Where does the man liv
11、e?A.In a small town.B.In a big city.C.In a village.答案:A 11What has the man done for celebrating Christmas?A.He has bought a tree and decorations.B.He has prepared gifts for his family.C.He has decorated his house.答案:A 12What will the woman do next?A.Buy Christmas decorations.B.Go to see the mans Chr
12、istmas tree.C.Buy a gift for her mother.答案:C 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。W:Good evening,sir.Im the Assistant Manager.M:How nice.W:Yes,Im afraid weve had a complaint about the noise from your neighbor corridor.Hes trying to get some sleep as he has an early start tomorrow.Im sure you understand.M:Oh,I see
13、.W:Do you think it might be possible to ask your friends to be a little quieter?We do like to give our guests a chance of getting a good nights sleep.It is well after eleven.M:Oh,Im so sorry.I do apologize.I suppose we were talking rather loudly.Its just because weve signed a very important contract
14、.We were having a bit of a celebration.W:Im pleased to hear it.Shall I ask Room Service to bring you some coffee?M:No,that wont be necessary.We were just about to pack up anyway.W:Thank you,sir,and good night to you.13What does the woman do?A.An assistant manager.B.A cleaner.C.A waitress.答案:A 14When
15、 is it now?A.At noon.B.In the late evening.C.In the early morning.答案:B 15What were the man and his colleagues celebrating for?A.Christmas.B.Their work.C.The mans birthday.答案:B 16What does the woman want to bring to the man and his colleagues?A.Soda.B.Coffee.C.Juice.答案:B 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。Profe
16、ssor Bumble is not only absent-minded but shortsighted as well.His mind is always busy with different thoughts and he seldom notices what is going on around him.One fine day recently he took a walk in the countryside,but,as always,he had a book in his hand,and he was reading while walking.He hadnt g
17、one far when he hit a big cow and fell down.He lost his glasses in the fall,and he thought he had hit a fat lady.“I beg your pardon,madam,”he said politely before searching for his glasses.As soon as he had put them on,he realized his mistake.Soon he was concentrating on his book again and paying no
18、 attention to anything else.He had hardly been walking for five minutes when he fell over again,losing both his book and his glasses.This time he became angry.He struck the“cow”in anger.Then,after finding his glasses,he realized with fear that he had made a second mistake.A large fat woman was runni
19、ng away from him in terror.17What was the weather like that day?A.Cloudy.B.Fine.C.Rainy.答案:B 18What did Professor Bumble hit the first time?A.A cow.B.A lady.C.A tree.答案:A 19How did Professor Bumble first feel when he fell down again?A.Sorry.B.Afraid.C.Angry.答案:C 20What can we learn from the text?A.P
20、rofessor Bumble likes to play tricks on women.B.Professor Bumble wears a pair of glasses.C.The fat lady loves Professor Bumble.答案:B 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。A Parents and kids today dress alike,listen to the same music,and are friends.Is
21、this a good thing?Sometimes,when Mr.Ballmer and his 16-year-old daughter,Elizabeth,listen to rock music together and talk about interests they both enjoy,such as pop culture,he remembers his more distant relationship with his parents when he was a teenager.“I would never have said to my mom,Hey,the
22、new Weezer album is really great.How do you like it?”says Ballmer.“There was just a complete gap in taste.”Music was not the only gulf.From clothing and hairstyles to activities and expectations,earlier generations of parents and children often appeared to move in separate orbits.Today,the generatio
23、n gap has not disappeared,but it is getting narrow in many families.Conversations on subjects such as sex and drugs would not have taken place a generation ago.Now they are comfortable and common.And parent-child activities,from shopping to sports,involve a feeling of trust and friendship that can c
24、ontinue into adulthood.No wonder greeting cards today carry the message,“To my mother,my best friend.”But family experts warn that the new equality can also result in less respect for parents.“Theres still a lot of strictness and authority on the part of parents out there,but there is a change happe
25、ning,”says Kerrie,a psychology professor at Lebanon Valley College.“In the middle of that change,there is a lot of confusion among parents.”Family researchers offer a variety of reasons for these evolving roles and attitudes.They see the 1960s as a turning point.Great cultural changes led to more op
26、en communication and a more democratic process that encourages everyone to have a say.“My parents were on the before side of that change,but todays parents,the 40-year-olds,were on the after side,”explains Mr.Ballmer.“Its not something easily accomplished by parents these days,because life is more d
27、ifficult to understand or deal with,but sharing interests does make it more fun to be a parent now.”21The underlined word“gulf”in Paragraph 3 most probably means“”.A.interest B.distance C.difference D.separation 解析:词义猜测题。由上文(特别是 gap)和下句(特别是 separateorbits)可知,上几代的父母与孩子之间不仅是在音乐爱好方面有“差异”,而且从发型、衣着,到活动、期
28、望等各方面,差异都很大。最大的干扰项是 distance,文章的确提到 distantrelationship,但关系还没有到不同路的地步。答案:C 22Which of the following shows that the generation gap is disappearing?A.Parents help their children develop interests in more activities.B.Parents put more trust in their childrens abilities.C.Parents and children talk more
29、about sex and drugs.D.Parents share more interests with their children.解析:归纳判断题。由第一段首句 dressalike,listentothesamemusic 以及talkaboutinterestsbothenjoy 等可知,父母与孩子有更多的共同兴趣,表明代沟在渐渐消失。选项A、B、C 都属于 shareinterests 的范畴,D 项包括前三项,是最全面的概括。答案:D 23The change in todays parent-child relationship is .A.more confusion
30、among parents B.new equality between parents and children C.less respect for parents from children D.more strictness and authority on the part of parents 解析:细节理解题。第六段中的 thenewequality 就是上文所说的父母与孩子关系的变化。最大干扰项是 A 项和 C 项,不管是孩子对父母缺少尊重还是父母间产生更多的迷惑,都是这种新型的平等关系所产生的“结果”,这里问的是变化是什么,而不是变化的结果是什么。答案:B 24The pur
31、pose of the passage is to .A.describe the difficulties todays parents have met with B.discuss the development of the parent-child relationship C.suggest the ways to handle the parent-child relationship D.compare todays parent-child relationship with that in the past 解析:写作目的题。由全文内容,特别是由thegenerationg
32、aphasnotdisappeared,butitisgettingnarrow 等关键词句可知,本文主要是讨论父母与孩子之间的关系的发展变化。答案:B B Want to help fight global warming?Take off your tie,says the Italian health ministry.It has urged employers to let their staff dress casually at work in the summer so that the air conditioning can be turned down.“Taking y
33、our tie off immediately lowers the body temperature by 2 or 3 degrees centigrade,”the ministry said in a statement.“Allowing a more sensible use of air conditioning brings about electricity savings and protects the environment.”It called on all public and private offices to let employees wear no tie
34、s during heat waves like the one that has brought Africa-like temperatures to many parts of Italy this week.The move echoes(回应)a similar action from Italys biggest oil group,ENI,which told its staff earlier this month they need not wear a tie at work.The tie makers,however,were left hot under the co
35、llar.“Italy confirms that it is a strange country,”Flavio Cima said angrily in a letter to financial daily IlSole 24 Ore under the headline:“I,tie maker,am responsible for global warming.”“We can now happily continue with our lifestyle,using cars,consuming fuel,heating and cooling our homes at leisu
36、re.On one condition:we should not wear a tie while we do so,”he wrote.“I should have listened to my friends and become an oil producer instead.”Italy is one of the European Unions worst performers on the pollution front and is among the EU countries expected to exceed(超出)their greenhouse gas emissio
37、n(排放)targets.25Whats the purpose of the move of taking off ties?A.To dress casually.B.To fight global warming.C.To keep the body temperature.D.To improve working conditions.解析:细节理解题。根据第一段的“Wanttohelpfightglobalwarming?Takeoffyourtie.”可知,解掉领带是为了抵制全球变暖,故 B 项正确。答案:B 26Who first encouraged employees to
38、take off ties?A.ENI.B.Flavio Cima.C.A financial daily.D.The Italian health ministry.解析:细节理解题。根据第五段中的“.ENI,whichtolditsstaffearlierthismonththeyneednotwearatieatwork.”可知,ENI 公司最早鼓励员工上班时不戴领带,故 A 项正确。答案:A 27What does the underlined part“hot under the collar”in Paragraph 6 probably mean?A.Angry.B.Speech
39、less.C.Delighted.D.Puzzled.解析:词义猜测题。根据第四段和第五段可知,包括 ENI 在内的许多公司,都鼓励员工不戴领带上班;根据常识可以判断,此举势必造成领带制造商的商品滞销;结合第七段的“FlavioCimasaidangrilyinaletter.”可以判断,画线部分意为“愤怒的”,故 A 项正确。speechless 意为“(因愤怒等)说不出话的”,delighted 意为“高兴的”,puzzled 意为“困惑的”,都与语境不符。答案:A 28Which of the following is TRUE about Flavio Cima?A.He stands
40、 by the oil group.B.He agrees with the ministry.C.He admits his responsibility.D.He argues against taking off ties.解析:推理判断题。根据第六段“Thetiemakers,however,werelefthotunderthecollar.”以及第七段中的“Italyconfirmsthatitisastrangecountry,FlavioCimasaidangrilyinaletter.”可知,对于鼓励员工不戴领带上班一事,作为领带制造商的弗拉维奥西玛非常生气;据此可以判断,他
41、对不戴领带工作的观点有异议,故 D 项正确。答案:D C Babies dont learn to talk just from hearing sounds.New research suggests they also learn from watching lips.Florida scientists discovered that around the age of 6 months,babies begin studying mouths when people talk to them.“In order to imitate(模仿)you,the baby has to fig
42、ure out how to shape their lips to make that particular sound theyre hearing,”explains David Lewkowicz of Florida Atlantic University,who led the study published on Monday.Scientists have long known that babies also look at speakers faces for important social cues(暗示)about what theyre hearing.Just l
43、ike adults,theyre drawn to the eyes,which express important messages like the emotion connected(联系)to words.David Lewkowicz went a step further,wondering whether babies look at the lips for cues as well,like how adults lip-read what someones saying at a noisy party.So he and his student Amy Hansen-T
44、ift tested nearly 180 babies,dividing them into different groups according to their ages(4,6,8,10 and 12 months).They showed videos of a woman speaking in English or Spanish to babies of English speakers.They found a shift in attention:when the speaker used English,the 4-month-olds looked mostly at
45、her eyes;the 6-month-olds spent equal amounts of time looking at the eyes and the mouth;the 8 and 10-month-olds studied mostly the mouth;at 12 months,attention started shifting back toward the speakers eyes.“Its a pretty interesting finding,”says University of Iowa psychology professor Bob McMurray,
46、who also studies speech development.The research offers more evidence that quality face-time with the baby is very important for speech developmentmore than,say,playing the latest baby DVD.Studying how babies learn to speak isnt a curiosity.Scientists want to know how to encourage that process,espec
47、ially if it doesnt seem to be happening on time.And,it helps them understand how the brain wires itself early in life for learning all kinds of things.29From the test,we can know that .A.the 6-month-old babies learn to talk only by hearing B.the 10-month-old babies study mainly by lip-reading C.the
48、4-month-old babies begin watching the mouth to learn to talk D.the 12-month-old babies pay more attention to the mouth when studying 解析:细节理解题。根据第三段对此次测试的描述可知,8 到 10 个月的孩子主要通过观察说话人的嘴唇来学习说话。答案:B 30The underlined word“shift”in the third paragraph means“”.A.mistake B.goal C.space D.change 解析:词义猜测题。下文描述了
49、不同月份大小的孩子学说话时,眼睛所注视的东西是不同的,在不同时期有“改变”。故选 D 项。答案:D 31Whats the main idea of the last paragraph?A.Why scientists should research babies learning to talk.B.What to do for the research of babies learning to talk.C.When to begin the process for babies to learn to talk.D.How to research babies learning to
50、 talk.解析:段落大意题。本段主要谈论研究幼儿如何学说话的意义,即为什么研究幼儿学说话。答案:A 32In which part of the newspaper is the passage most likely to be found?A.Social news.B.Vacation trip.C.Health problem.D.Scientific discovery.解析:推理判断题。本文主要讲述一项科学研究,幼儿可以通过观察说话人的唇形来学习说话。因此本文应该出自报纸的科学发现版块。答案:D D On a Friday night,a poor young artist st
51、ood at the gate of the New York railway station,playing his violin.The music was so great that many people stopped to put some money into the hat of the young man.The next day,the young artist came to the same place,and put his hat on the ground gracefully.Different from the day before,he took out a
52、 large piece of paper and laid it under his hat.Then he began to play the violin.It sounded more pleasant than ever.Soon he was surrounded with people who were attracted by the words on that paper.It said,“Last night,a gentleman named George Sang put an important thing into my hat by mistake.Please
53、come to claim(认领)it soon.”After about half an hour,a middle-aged man rushed through the crowd to the violinist and said,“Yes,its you.I knew that you were an honest man and would certainly come here.”The young violinist asked calmly,“Are you Mr.George Sang?”The man nodded.The violinist asked,“Did you
54、 lose anything?”“Its a lottery ticket(彩票),”said the man.The violinist took out a lottery ticket on which George Sangs name was seen.“Is it?”he asked.George nodded and took the lottery ticket and kissed it,then danced with the violinist.The violinist was a student at an arts college and had planned t
55、o attend advanced studies in Vienna.Later his classmate asked the violinist,“At that time you needed money to pay the tuition(学费)and you had to play the violin in the railway station every day to make money.Why didnt you keep the lottery ticket for yourself?”The violinist said,“Although I dont have
56、much money,I live happily.But if I lose honesty I wont be happy forever.”Through our lives,we can gain a lot and lose so much.But being honest should always be with us.33Which sentence below best explains the underlined sentence in Paragraph 2?A.Because the violinist loved to play the violin at the
57、station.B.Because the violinist felt happy when people surrounded him.C.Because the violinist felt happier when he did a good thing.D.Because the violinist felt happy to attend advanced studies.解析:根据最后一段可知,这个小提琴家认为诚实做人让他高兴,所以在他还彩票时,感到比以前更高兴了,故选 C 项。答案:C 34The violinist didnt take the lottery ticket
58、for himself because he .A.chose to be honest B.didnt need the money C.thought the lottery ticket was worth nothing D.was afraid of blame if he kept it for himself 解析:根据最后一段可知,这个小提琴家没有把彩票视为己有的原因是他选择了诚实,故答案:选 A项。答案:A 35From this passage,we can learn that .A.we should share with others if we find somet
59、hing valuable B.we should know the importance of honesty and lead a happy life C.keep the lottery ticket if you find one D.playing the violin could make you feel happy 解析:从这个小提琴家没有把彩票视为己有而选择了诚实这件事上,我们可以学到诚实的重要性,故选 B 项。答案:B 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Maybe you
60、 are an average student.You probably think you will never be a top student.This is not necessarily so,however.36.Heres how:Plan your time carefully.When you plan your week,you should make a list of things that you have to do.After making this list,you should make a schedule of your time.First schedu
61、le your time for eating,sleeping,dressing,etc.and then decide a good,regular time for studying.37.A weekly schedule may not solve all your problems,but it will force you to be aware of what is happening to your time.38.Look around the house for a good study area.Keep this space,which may be a desk o
62、r simply a corner of your room,free of everything but study materials.No games,radios,or television!When you sit down to study,concentrate on the subject.Make good use of your time in class.Take advantage of class time to listen to everything the teacher says.Really listening in class means less wor
63、k later.Take notes if necessary,because the notes will help you remember what the teacher says and study better.Study regularly.When you get home from school,go over your notes.Review the important points that your teacher mentioned in class.If you know what your teacher is going to discuss the next
64、 day,reading that material will help you understand the next class.39.Develop a good attitude towards tests.40.They help you remember your new knowledge.The world wont end if you dont pass a test,so dont be overly worried.There are other methods that might help you with your study.You will probably
65、discover many others after you have tried these.A.And still it doesnt end.B.Find a good place to study.C.Dont forget to set aside enough time for entertainment.D.Remember to put your books in order before leaving the room.E.Anyone can become a better student if he or she wants to.F.The purpose of a
66、test is to show what you have learned about a subject.G.If you do these things regularly,the material will become more meaningful and you will remember it longer.答案:36.E 37.C 38.B 39.G 40.F 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分)第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The
67、GoodnessofLife Though there is much to be concerned about,there is far,far more for which to be thankful.Though lifes goodness can at times be overshadowed,it is never 41.For every single act that is senselessly destructive,there are thousands more small,42 acts of love,kindness and compassion.For e
68、very person who seeks to hurt,there are many,many more who 43 their lives to helping and to healing.There is goodness to life that cannot be denied.In the most magnificent future and in the smallest details,look 44,for that goodness always comes shining through.There is no 45 to the goodness of life
69、.It grows more 46 with each new encounter(相遇).The more you experience and 47 the goodness of life,the more there is to be lived.48 when the cold winds blow and the world seems to be 49 in foggy shadows,the goodness of life lives on.Open your eyes,open your heart,and you will see that goodness is 50.
70、Though the goodness of life seems at times to 51 setbacks,it always keeps itself up.For in the darkest moment it becomes vividly 52 that life is a priceless treasure.And so the goodness of life is made even 53 by the very things that would oppose it.Time and time again when you feared it was 54 fore
71、ver you found that the goodness of life was really only a moment away.Around the next corner,inside every moment,the goodness of life is there to 55 and delight you.Take a moment to let the goodness of life touch your spirit and calm your 56.Then,share your good fortune 57 another.For the goodness o
72、f life grows more and more magnificent each time it is 58.Though the problems constantly scream for 59 and the conflicts appear to rage ever stronger,the goodness of life grows stronger still,quietly and 60,with more purpose and meaning than ever before.41A.buried B.achieved C.controlled D.balanced
73、解析:尽管生命的美好有时会被蒙上阴影,但它却永远不会被埋没。bury“埋没”;achieve“获得”;control“控制”;balance“平衡”。答案:A 42A.extra B.quiet C.cosy D.direct 解析:相对于每一个无谓的破坏行为而言,都有更多数以千计微小的包含着爱、友善和同情的举动静静地上演着。对应 small 应该用 quiet“安静的,默默的”。extra“额外的”;cosy“舒适的,轻松的”;direct“直接的”。答案:B 43A.submit B.pay C.owe D.devote 解析:相对于每一个试图伤害他人的人而言,有更多的人致力于帮助他人,治
74、愈他人的创伤。devoteoneslifeto“献身于,致力于”;submit“提交,屈服”;pay“付钱,付代价”;owe“归功于”。答案:D 44A.modestly B.instantly C.closely D.deliberately 解析:在最为壮观的前景和最为琐碎的细节中,仔细观察,因为美好的事物总是散发着耀眼的光芒闪亮登场。modestly“谦虚地”;instantly“即刻”;closely“紧密地”;deliberately“故意地”。答案:C 45A.access B.limit C.doubt D.possibility 解析:生命的美好没有极限(limit)。答案:B
75、 46A.abundant B.useful C.smart D.helpful 解析:每一次相遇都会使这种美好变得越发丰富。abundant“丰富的,大量的”;useful“有用的”;smart“聪明伶俐的”;helpful“有帮助的”。答案:A 47A.require B.announce C.appreciate D.sacrifice 解析:你经历得越多,越能欣赏生命的美好,生命中的美好就会变得越多。require“要求”;announce“宣告”;appreciate“欣赏”;sacrifice“牺牲”。答案:C 48A.Ever B.Then C.Still D.Even 解析:即
76、使(Even)当寒风袭来,整个世界似乎被大雾掩盖之时,生命的美好仍会存在。答案:D 49A.lost B.absorbed C.dressed D.covered 解析:参见上题解析:。lose“迷失”;absorb“吸收”;dress“穿衣服,装饰”;cover“覆盖,掩盖”。答案:D 50A.somewhere B.everywhere C.nowhere D.anywhere 解析:睁开双眼,打开心扉,你就会发现这美好无处不在。答案:B 51A.refuse B.harvest C.govern D.suffer 解析:尽管生命的美好有时似乎遭受挫折,但它总会挺过来。refuse“拒绝”
77、;harvest“收获”;govern“统治,管理”;suffer“遭受”。答案:D 52A.unique B.vague C.clear D.passive 解析:因为,在最黑暗的时刻,有一点变得格外清楚,那就是,生命是无价的财富。unique“独特的”;vague“模糊的”;clear“清楚的”;passive“被动的”。答案:C 53A.heavier B.stronger C.lighter D.faster 解析:因此,正是与生命的美好相对立的事物使其越发强大。答案:B 54A.gone B.lonely C.ready D.alive 解析:无数次地,当你担心这美好永远不在了,你会
78、发现生命的美好其实只与你相隔须臾。gone“不在了,不见了”,符合语境。答案:A 55A.excite B.interest C.satisfy D.surprise 解析:它就在下一个角落,存在于每个时刻之间,等着给你惊喜。答案:D 56A.determination B.will C.life D.thought 解析:花些时间让生命的美好触动你的灵魂,平静你的思绪。determination“决心”;will“意志,意愿”;life“生活,生命”;thought“思想,看法”。前三项均与语境不符。答案:D 57A.with B.on C.to D.of 解析:然后,把你的幸运与他人分享。
79、share.with.“与分享”。答案:A 58A.given away B.put off C.searched for D.picked out 解析:因为生命的美好会因每次的给予而变得越来越壮观。giveaway“赠送,给予”;putoff“推迟”;searchfor“寻找”;pickout“挑出”。答案:A 59A.identification B.attention C.contribution D.restriction 解析:尽管总是有问题需要你去关注,冲突也似乎愈演愈烈identification“鉴别,识别”;attention“关注”;contribution“贡献”;re
80、striction“限制”。答案:B 60A.rapidly B.rigidly C.peacefully D.steeply 解析:但生命的美好却静静地、平和地,带着比以往更大的决心和更多的意义变得更加强大。rapidly“迅速地”;rigidly“严格地”;peacefully“平和地,安静地”;steeply“陡峭地,剧烈地”。答案:C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。Last year,my brother and I went to Miami for a vacation.Some of
81、 my friends who had been there before said it was a 61.(wonder)holiday destination.Before we went,we had planned for months.When the day came,we were ready.After our plane landed,we went to the hotel.We had made our reservation six months 62.(early),but the man at the front desk said there had been
82、a mistake.We 63.(tell)that our rooms hadnt been reserved for that week,but for the week after.I didnt understand why this would happen and my credit card had already been charged 64.the reservation.Whats 65.(bad),the hotel had been fully booked.When we were wondering what to do,the manager came out.
83、She was 66.(surprise)helpful.She apologized for the mistake and gave us a spare VIP room on 67.top floor.We had never stayed in such an 68.(amaze)room,and we werent charged extra.The next day,my brother and I went to the beach 69.we watched some people play volleyball.We got a little 70.(sunburn),bu
84、t the day had been so relaxing that we didnt mind.答案:61.wonderful 62.earlier 63.were told 64.for 65.worse 66.surprisingly 67.the 68.amazing 69.where 70.sunburnt 第四部分 写作(共两节,满分 35 分)第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加
85、一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。One day,there was a blind man sat on the steps of a building with a sign by his feet that read:“I am blind;please help.”The kind and creative artist was walking by the blind man and stoppe
86、d to observing that the man only had a few coins in his hat.He put a few of his own coins in the hat,and with stopping to ask for permission,took the sign,turned it around,and wrote a new message.He had then placed the sign by the feet of the blind man,and left.Late that afternoon the artist returne
87、d to the blind man and noticed that his hat was almost complete full of bills and coins.The blind man recognized his footstep and asked if it was her who had changed his sign.He also wanted to know why the man wrote on it.The blind man didnt know that his new sign read as this:“Its spring now,but I
88、cant see it.”答案:第一句:satsitting 或 sat 前加 who 第二句:TheA;observingobserve 第三句:withwithout 第四句:去掉 had 第五句:LateLater;completecompletely 第六句:footstepfootsteps;herhe 第七句:whywhat 第二节 书面表达(满分 25 分)(2015课标全国高考)假定你是李华,你校英文报“外国文化”栏目拟刊登介绍美国节日风俗和当地中学生生活的短文。请给美国朋友彼得写信约稿,要点如下:1.栏目介绍;2.稿件内容;3.稿件长度:约 400 词;4.交稿日期:6 月
89、28 日前。注意:1.词数 100 左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头语已为你写好。Dear Peter,Id like to ask you to write an article for our schools English newspaper.参考范文 Dear Peter,Id like to ask you to write an article for our schools English newspaper.The“Foreign Cultures”section in our newspaper is very popular among us studen
90、ts.It carries articles written by foreign friends about the cultures of their home countries.Would you please write something about the culture in your part of the United States?And we would especially welcome articles about how Americans spend their holidays and festivals,and the life of American high school students.You can write anything relevant so long as its interesting and informative.400 words would be fine.Could we have your article before June 28?Im looking forward to hearing from you.Yours,Li Hua