1、Day 9ABeing safe in your everyday life needs knowledge. If you remember the following information, your life will be much safer.1 You shouldnt walk alone outside. Make sure there are other people nearby. If anything dangerous happens, you can ask for help easily.2 When a bus is full of people, it is
2、 easy enough for a thief to take away the things in the bag on your back.3 Cross the street and go to the other way, let the stranger understand that you know he or she is after you.4 You are safer in the street than you are alone in your home or in a lift (电梯).5 This stops other people from studyin
3、g you. On the bus, dont sit alone. Sit behind the driver or with other people. Dont sleep.AIf you have to take a bus to a place far away, try to get to the stop a few minutes earlier.BGo and get help if necessary.CYour bag should be carried towards the front of your body instead of putting it on you
4、r back.DAlways notice the environment around you.E. Dont go home directly.F. Be careful if you are followed by someone you dont know.【答案】1D2C3F4E5A【分析】这篇文章讲述了日常生活中的一些安全常识,告诉了人们平时应该注意的问题,让人们的生活更加安全。1根据“You shouldnt walk alone outside. Make sure there are other people nearby”可知,你不应该一个人在外面走,确保附近还有其他人,此
5、处提及注意身边的情况,选项D“时刻注意你周围的环境”符合语境,故选D。2根据“When a bus is full of people, it is easy enough for a thief to take away the things in the bag on your back.”可知,当一辆公共汽车挤满了人,小偷很容易就会拿走你背包里的东西,此处提及把包背在身后是不安全的,选项C“你的包应该放在身体前面,而不是放在你的背上”符合语境,故选C。3根据“Cross the street and go to the other way, let the stranger unders
6、tand that you know he or she is after you.”可知,过马路走到另一条路,让陌生人明白你知道他或她在跟着你,此处提及被人跟踪,选项F“如果你被不认识的人跟踪,要小心”符合语境,故选F。4根据“You are safer in the street than you are alone in your home or in a lift (电梯).”可知,在街上比你在家或者电梯里更安全,此处提及在家里和电梯里是不安全的,选项E“不要直接回家”符合语境,故选E。5根据“On the bus, dont sit alone. Sit behind the dri
7、ver or with other people. Dont sleep.”可知,在公共汽车上,不要一个人坐,要坐在司机后面或和其他人坐在一起,不要睡觉。此处说的是去坐公交车的建议,选项A“如果你要坐公共汽车去很远的地方,尽量提前几分钟到车站”符合语境,故选A。BWe all know some great people in our live. They may be scientists, educators, doctor, musicians or inventors. But what makes them so great? Here are some other importan
8、t things that make great people great.6 Dr Kimbro, the writer of the book What Makes the Great Creat, believes that being great depends on a promise of making dreams come true. We all have a million excuses for why something fails, but only some keep on achieving their goals in life.7 We learn thing
9、s like walking, dancing, or even brushing our teeth by practicing. We do these things again and again until we become good at them. Great people usually make full use of the time to practice.8 Every great person has his or her critics (批评者), who think about the worse about them and doubt their talen
10、t. “Criticism may not be pleasant, but it is necessary. It has the same function (功能) as pain in the human body. It calls attention to an unhealthy state of things, ”Winston Churchill once said. Its exactly true.9 That was their purpose all along: to help others overcome difficulties. As Martin Luth
11、er King said, “Not everybody can be famous, but everybody can be great, because greatness depends on service.”10 That is what separates (分开) the weak from the strong. Great people are not just about. They actually jump in when the need appears.APractice and you shall get there.BWhen the time comes,
12、be ready to lead.CAll high achievers make choices, not excuses.DSomeone has got to the top without hard workE. Your critics help you a lot and make you do better.F. Great people have all been selfless (无私的) in their service to others.【答案】6C7A8E9F10B【分析】这是一篇说明文,文章讲述伟人成功的五个重要秘诀。6根据“being great depends
13、 on a promise of making dreams come true. We all have a million excuses for why something fails, but only some keep on achieving their goals in life”伟大取决于让梦想成真的承诺。对于某件事失败我们有一百万个借口,但是只有坚持的人实现了目标。可知强调不要找借口。C选项“All high achievers make choices, not excuses所有成功人士做出选择,而不是不找借口”符合。故选C。7根据“We do these things
14、 again and again until we become good at them. Great people usually make full use of the time to practice”我们一遍遍地做这些事直到我们擅长,伟人们通常充分地利用时间来练习。可知强调练习的重要性。A选项“Practice and you shall get there练习,然后你将到那儿”符合。故选A。8根据“Every great person has his or her critics, who think about the worse about them and doubt th
15、eir talent”每个伟大的人物都有批评者,批评者考虑他们更坏的一面,怀疑他们的能力;及“ Criticism may not be pleasant, but it is necessary”批评可能不让人愉悦,但是很有必要。可知强调批评的重要性。E选项“Your critics help you a lot and make you do better你的批评者帮助你很多,能让你更好”符合。故选E。9根据“to help others overcome difficulties”帮助其他人克服困难;及“greatness depends on service”伟大取决于服务于他人。可知强调的是服务于他人。F选项“Great people have all been selfless in their service to others伟人无私地服务于其他人”符合。故选F。10根据“They actually jump in when the need appears”当有需求时他们确实就跳进去。可知强调的是首当其冲。B选项“When the time comes, be ready to lead当时机到来,准备好做领头人”符合。故选B。4原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!