1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时提升作业(七)Module 3Introduction & Reading and Vocabulary. 根据提示写出单词(注意用其适当形式)1. What _(导致)her to change her mind? 2. People say that lightning never _(袭击)twice in the same place. 3. The poor child had never _(经历)kindness. 4.
2、Before they moved into the new building, they bought a lot of new _(家具). 5. They dug a pit to _(掩埋)the rubbish. 6. At the beginning of June an event _(发生). 7. She could not bear his _(猛烈的)temper. 8. A _(羽毛)floats in the air, especially on a windy day. 9. There are a great many great _(灾难)in the hist
3、ory of China. 10. The _(洪水)season still has several weeks to run this year. 答案:1. caused 2. strikes 3. experienced 4. furniture 5. bury 6. occurred 7. violent 8. feather 9. disasters 10. flood. 用方框中短语的适当形式填空on average, end up, pick up, take. . . off, because of, refer to, happen to, by the time, of
4、all time, put down1. The teacher _ a pencil and handed it to me. 2. _, the mark of the students can be 90. 3. Good luck does _ all of us. 4. Well have to do something to _ your mind _ it, I guess. 5. After he finished his exercises, he _ his pen. 6. He never _ his sisters in his letters. 7. Their ga
5、me always _ in a quarrel. 8. This kind of dust mask sells well _ the bad weather. 9. _ the messenger reached him, the damage had been done. 10. Albert Einstein is truly one of the greatest minds _. 答案:1. picked up 2. On average 3. happen to 4. take;off 5. put down 6. referred to 7. ends up 8. becaus
6、e of 9. By the time 10. of all time. 完成句子1. 这部新电影涉及中国。The new film _ China. 2. 我因为严寒没出去看电影。I did not go to the cinema _the intense cold. 3. 他弯下腰来, 捡起硬币。He bent down to _ the coin. 4. 她放下电话, 叹着气, 惋惜地摇了摇头。She _ the phone, sighed, and shook her head sadly. 5. 他脱下大衣坐了下来。He _ his coat and sat down. 6. 平均
7、每星期你会外出用餐多少次? How many times do you dine out per week _? 7. 大卫罗宾逊是历史上最伟大的中锋之一。David Robinson is one of the greatest centers _. 8. 这个男孩的球最后落到了车库顶上。The boys ball _ on the garage roof. 9. 那些爬山者被埋在了一堆岩石之下。The mountain-climbers _ under a pile of rocks. 10. 我突然想到假期该去欧洲旅行了。It _ that I would travel to Europ
8、e for my holiday. 11. 非常抱歉地告诉你我会给你带来许多麻烦。Im sorry to tell you that I will _. 12. 他有生以来初次体验到巨大的困难。He _ for the first time in his life. 答案:1. refers to 2. because of 3. pick up 4. put down 5. took off 6. on average 7. of all time 8. ended up 9. were buried 10. struck/occurred to me 11. cause you a lot
9、 of trouble 12. experienced great hardships. 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。A tornado, which is a rotating column of air 1. _understorm to the ground, usually 2. _(occur)in the US, 3. _(affect)several US states greatly. Hurricanes, 4. _ are strong tropical storms, 5. _(usual)affect the
10、east coast of the US from Texas to Maine. Among them, the 6. _(bad)one caused 6, 000 deaths and destroyed 3, 600 buildings. An extraordinary event about the worst hurricane occurred. A famous Irish actor 7. _(call)Charles Coghlan moved to Galveston, 8. _ he died in 1899, a year before the hurricane
11、struck. His cemetery 9. _(destroy)because of the hurricane and his coffin ended up in the sea, which was found near his home on Prince Edward Island by the Gulf Stream eight years 10. _. 答案:1. from 2. occurs 3. affecting 4. which 5. usually 6. worst 7. called 8. where 9. was destroyed 10. later. 阅读理
12、解A(2014佛山高一检测)There has been a dramatic increase in the number of natural disasters over the past few years, and it is assumed that global warming and climate change could cause even more disasters in the future. Some of the worlds leading cities are facing disasters like floods and heat waves. Lond
13、onLondons flood defences are getting older. Since 1982, the Thames Barrier(水闸)has protected the city from the threat of flooding, but it was only designed to last until 2030 and close once every two or three years. About 26 years later the barrier now closes five or six times a year and according to
14、 Environment Agency predictions, by 2050 the barrier will be closed on almost every tide if the problem is not addressed. There are 26 underground stations, 400 schools, 16 hospitals, an airport and 80 billion worth of property in Londons flood risk area, so large scale flooding would be disastrous.
15、 ParisOver a six week period in July and August 2003, more than 11, 400mainly elderly peopledied in France from dehydration(脱水)and extremely high body temperature in a deadly heat wave. Heat waves of similar intensity(强度)are expected every seven years by 2050, so what can be done to make sure such a
16、 disaster does not happen again? One solution is to have air-conditioners installed in elderly care homes. But this is considered a short-term solution, as the increase in demand for electricity also increases carbon emissions(排放). In Paris the local authorities are encouraging architects to design
17、new types of buildings such as the building “Flower Tower”, which uses a covering of bamboo to act as a natural air-conditioner. ShanghaiShanghai is one of the fastest growing cities on Earth. It has a population of 18 million and is only 4 meters above sea level. Sea levels are predicted to rise by
18、 20 cm within the next century. An estimated 250, 000 people move to Shanghai every year in search of work, placing extra demands on energy consumption. China relies heavily on coal-fired power stations, but these emissions increase temperatures and, in turn, warmer seas increase the risk of typhoon
19、s. 【文章大意】近年来全球自然灾害的数量剧增, 据预测, 在将来, 全球变暖, 气候变化将会导致更多的灾难。让我们看一看世界上的大城市将会面临什么样的灾难。1. What problem should be settled now in London? A. How to protect the citys property. B. Where to build its flood defences. C. How to use the Thames Barrier to protect the city. D. How to improve the function of the old
20、flood defences. 【解析】选D。推理判断题。由“London”部分的首句可知, 伦敦防水设施正在老化, 可推知D项正确。2. Which of the following measures CANT solve the heat wave disaster in Paris? A. Putting up new types of buildings with a covering of bamboo. B. Having air-conditioners installed in elderly care homes. C. Forbidding the city to buil
21、d “Flower Tower”. D. Encouraging architects to design new types of buildings. 【解析】选C。细节理解题。由. . . encouraging architects to design new types of buildings such as the building “Flower Tower”可知是鼓励设计“Flower Tower”式的建筑物而不是禁止。3. The major threats to Shanghai are. A. increasing population and coal-fired p
22、ower stationsB. rising sea levels and typhoonsC. extremely high temperature and rising sea levelsD. extra demands on energy consumption and typhoons【解析】选B。细节理解题。由文章最后两段中的Sea levels are predicted to rise. . . 和warmer seas increase the risk of typhoons可知上海面临的主要自然灾害是海平面上升和台风。4. The purpose of the passa
23、ge is. A. to tell us how to protect the big citiesB. to give advice on how to defend natural disastersC. to explain what causes flood and heat wavesD. to warn us of the increasing natural disasters in big cities【解析】选D。观点态度题。由文章第一段Some of the worlds leading cities are facing disasters like floods and
24、 heat waves. 可知D项正确。5. Which of the following would be the best title for the passage? A. Big Cities Facing Big DisastersB. Big Disasters in the FutureC. The Increase of Natural DisastersD. Solutions to Natural Disasters【解析】选A。主旨大意题。全文描述了世界各大城市将会面临的各种自然灾害, 故A项正确。BThe English language, like football
25、and other sports, began in England and has spread to every corner of the globe. Today more than a billion people speak English. It is becoming the worlds language: the language of the Internet, of business, of international flightthe pathway of global communication and global access to knowledge. An
26、d it has become the tool for hundreds of millions of people of all countries to connect with each other, in many ways. Indeed, English is much more than a language: it is a bridge across borders and cultures, a source of unity in a rapidly changing world. English does not make us all the samenor sho
27、uld it, for we honor who we clearly are. But it makes it possible for us to speak to each other, to better understand each other. And so it is a powerful force not just for economics, business and trade, but for mutual(彼此的)respect and progress. For Britain, this is not a matter of narrow national pr
28、ide. It is in part an accident of historya wave of knowledge and commerce, which gathered even greater global force in the post-war era, that gave the world the English language. English is our heritage, but it is also becoming the common future of human commerce and communication. This is a great c
29、hance for Britainand a measure of the greatness that lies not in the empires territory but through a language that has the power to bring this world of over 200 countries and billions of people closer together, with the versatility(多功能性)to adapt. We will take up with vigor the great task of making o
30、ur language the worlds common language of choice. The language helps the world to talk, laugh and communicate together. But there are millions of people in every continent who are still denied this chance to learn Englishprevented from enjoying many of the benefits of the Internet, commerce and cult
31、ure. But no onehowever poor, however distantshould be denied the opportunity that the English language provides. 【文章大意】本文主要论述了英语在社会历史发展中所起的作用。6. In the opinion of the writer, English plays a role of. A. making all people around the world the sameB. making people move across borders freelyC. uniting
32、the world people into a countryD. promoting mutual understanding and respect【解析】选D。推理判断题。根据第二段可知, 英语起着促进人们互相理解和互相尊重的作用, 故选D项。7. Which word can express the writers opinion on how English has become a language of the world? A. Natural. B. Accidental. C. Gradual. D. Inevitable. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段第二句话“I
33、t is in part an accident of historya wave of knowledge and commerce. . . ”可知, 作者认为推动英语发展成为世界性语言的部分原因是历史的偶然性, 故选B项。8. How should the British treat the power of English? A. They should make full use of it. B. They should be proud of it. C. They should take it for granted. D. They should share it with
34、other people. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段中的“This is a great chance for Britain”和“We will take up with vigor the great task of making our language the worlds common language of choice. ”可知, 英国人应该充分利用它。9. The next part will probably discuss. A. how to do business with the distant peopleB. how to make the poor
35、people get rid of povertyC. how to help the distant people have access to the InternetD. how to provide the poor people with the chance to learn English【解析】选D。推理判断题。由最后一段“. . . But no onehowever poor, however distantshould be denied the opportunity that the English language provides. ”可知, 下文要谈论的事情可能
36、是如何给贫穷的人提供学习英语的机会, 故选D项。. 阅读第二节根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ten years ago, I used to be very fit. 1I used to play tennis a lot and go for long walks. In those days, I didnt earn very much. I had a job in an office. It wasnt a very good job but I had a lot of time to do the things I enjo
37、yed doing. 2The pay was better, but the hours were a lot longer. I bought a car and drove to work every day. I began to take people out to lunch. And I began to put on weight, too. I stopped playing tennis and going for long walks at weekends because I just didnt have any time for things like that a
38、ny more. Theres a lot of stress(压力)in my job. Perhaps thats why I started drinking more than I used to. For example, I used to have only half a glass of whisky when I got home, but then I started filling my glass to the top. Then I had another glass, and then another. 3I never used to smoke at all.
39、Two months ago, I had a heart attack. At first I just couldnt believe it. “Im too young. ”I said. Luckily it wasnt very serious. I was in hospital a few days and did a lot of tests. 4He also advised me to work less and get more exercise. But I just havent any time! 5Sometimes I wonder if I should ge
40、t another job, perhaps I could do something like I used to do. But if I do that, I wont earn as much. I have a family to support. I have to think of them, too. I just dont know what I should do. What do you think? A. Then, about eight years ago, I got a much better job. B. My job takes everything out of me! C. I rode a bike to work and I got a lot of exercise at weekends. D. Drinking became part of my life. E. I started smoking a lot, too. F. Ten years later, I lost my first job. G. The doctor advised me to stop smoking and to eat less.答案: 15. CAEGB关闭Word文档返回原板块高考资源网版权所有,侵权必究!