1、常熟市2014高考英阅读理解语一轮(暑假)训练题(5)及答案Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in th
2、e seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the
3、 late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.During the 1970s, people star
4、ted becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and
5、 more of our electricity through the use of wind.【文章大意】本文介绍了风能及风能运用的情况。在能源短缺的今天,作为最为洁净、丰富的风能,一定会对我们的生活作出极大的贡献。60. From the text we know that windmills .A. were invented by European armiesB. have a history of more than 2800 yearsC. used to supply power to radio in remote areasD. have rarely been used
6、 since electricity was discovered【解析】选C。细节理解题。根据第二段句子可知,十九世纪末有了电之后,偏僻地区的人们就利用风车发电,于是人们就有了电灯和收音机,因此选择C项。根据windmills began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC可知,A项错误,B项错在more than;根据末段句子可知,尽管成本较高,人们依然使用风能提供电力,因此D项错误。61. What was a new use for wind power in the late l9th century?A
7、. Sailing a boat. B. Producing electricity.C. Grinding wheat into flour.D. Pumping water from underground.【解析】选B。细节理解题。根据第二段句子可知,人们最初利用风车磨面或抽水,十九世纪末有了电之后,人们又用其发电,因此选择B项。62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that .A. wind power is cleanerB. it is one of the oldest power sources
8、C. it was cheaper to create energy from wind D. the supply of coal and gas failed to meet needs【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知,二十世纪七十年代,人们注重环保,而且认识到煤和气的短缺;而风能的特点是洁净、丰富和历史悠久,但是成本较高。综合选择A项最佳。63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?A. The advantage of wind power.B. The design of
9、wind power plants.C. The worldwide movement to save energy.D. The global trend towards producing power from wind.【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。*结束w.w.w.k.s.5.u.c“Who made your T-shir
10、t?” A Geoetown University student raised that question. Pietra Rivoli, a professor of business, wanted to find the answer. A few weeks later, she bought a T-shirt and began to follow its path from Texas cotton form to Chinese factory to charity bin (慈善捐赠箱). The result is an interesting new book , Th
11、e Tra s of a T-shirt in the Global Economy(经济). w.w.w.k.s.5.u.c.o.mFollowing a T-shirt around the world in a way to make her point more interesting, but it also frees Rivoli from the usual arguments over global trade. She goes wherever the T-shirt goes, and there are surprises around every corner. I
12、n China, Rivoli shows why a clothing factory , even with its poor conditions, means a step toward a better e for the people who work there. In the colorful used-clothing markets of Tanzania, she realizes, the “it is only in this final stage of life that the T-shirt will meet a real market,” where th
13、e price of a shirt changes by the hour and is different by its size and even color .Rivolis book is full of men able people and scenes, like the noise, the bad air and the “muddy-sweet smell (泥土香味) of the cotton. ”She says, “Here in the factory, Shanghai smells like Shallowater Texas.”Rivoli is at h
14、er best when making those sorts of unexpected connections. She even finds one between the free traders and those who are against globalization. The chances opened up by trade are vast, she argues, but free markets need the correcting force of politics to keep them in check . True economic progress n
15、eeds them both.17. What do we learn about Professor Rivoli?A. She used to work on a cotton farm. B. She wrote a book about world trade.C. She wants to give up her teaching job. D. She wears a T-shirt wherever she goes.18.By saying T-shirt “meet a real market”, Rivoli means in Tanzania .A. cheaper T-
16、shirt are needed. B. used T-shirt are hard to sellC. prices of T-shirt rise and fall frequently D. prices of T-shirt are usually reasonable 19.What does the word “them” underlined in the last paragraph refer to ?A. Free-markets. B. Price changes.C. Unexpected connection . D. chances opened up by tra
17、de.20.What would be the best title for the text?A. What T-shirt Can Do to Help Cotton FarmsB. How T-shirt Are Made in ShanghaiC. How T-shirt Are Sold in TanzaniaD What T-shirt Can Teach Us1720、BCAD*结束Fifteen years ago, I entered the Boston Globe, which was a temple to me then. It wasnt easy getting
18、hired. But once you were there, I found, you were in.Globe jobs were for life-guaranteed(终身聘用)until retirement. For 15 years I had prospered theremoving from an ordinary reporter to senior editor. I would have a lifetime of security if I stuck with it. Instead, I had made a decision to leave. I ente
19、red my bosss office. Would he be angry? I wondered. He had a famous temper. “Matt, we have to have a talk,” I began. “I came to the Globe when I was twenty-four. Now I m forty. There s a lot I want to do in life. Im resigning. (辞职)” “To another paper?” he asked. I reached into my coat pocket, but di
20、dnt say anything. I handed him a letter that explained everything. It said that I was leaving to start a new media company. We were at a rare turning point in history. I wanted to be directly engaged in the change. I m glad for you, he said, quite out of my expectation. I just came from a board of d
21、irectors meeting and it was seventy-five percent discouraging news. Some of that we can deal with. But much of it we can t, he went on. I wish you all the luck in the world, he concluded. And if it doesnt work out, remember, there is always a place here for you. Then I went out of his office, walkin
22、g through the newsroom for more good-byes. Everybody was saying congratulations. Everybody-even though Id be risking all the financial security I had carefully built up. Later, I had a final talk with Bill Taylor, chairman and publisher of the Boston Globe. He had turned the Globe into a billion-dol
23、lar property. I m resigning, Bill, I said. He listened while I gave him the story. He wasnt looking angry either. After a pause, he said, Golly, I wish I were in your shoes. 12From the passage we know that the Globe is a famous 。Anewspaper Bmagazine Ctemple Dperson 13If the writer stayed with the Gl
24、obe 。Ahe would be able to realize his lifetime dreams.Bhe would set up a new media companyChe would never be allowed to develop his ambitionsDhe would never have to worry about his future life14The writer wanted to resign because .Ahe had serous trouble with his boss.Bhe wanted to be engaged in the
25、new media industry.Che got underpaid at his job for the Globe.Dhe had found a better paid job in a publishing house.15When the writer decided to resign, the Globe was faced with .Aa trouble with its staff members Ba shortage of qualified reporters Can unfavorable business situation Da good business
26、situation 16What did Bill Taylor mean by saying “I wish I were in your shoes.”?AThe writer was to fail.BHe would do the same if possible.CThe writer was stupidDHe would refuse the writers request1216、ADBCB*结束Youre in a department store and you see a couple of attractive young women looking at a swea
27、ter. You listen to their conversation:“I cant believe ita Lorenzo Betrolla! They are almost impossible to find. Isnt it beautiful?And its a lot cheaper than the one Sara bought in Rome”.They leave and you go over to see this incredible sweater. Its nice and the price is right. Youve never heard of L
28、orenzo Bertolla, but those girls looked really stylish. They must know. So,you buy it. You never realize that those young women are employees of an advertising agency. They are actually paid to go from store to store, talking loudly about Lorenzo Bertolla clothes.Every day we notice what people are
29、wearing, driving and eating. If the person looks cool,the product seems cool,too. This is the secret of undercover marketing. Companies from Ford to Nike are starting to use it.Undercover marketing is important because it reaches people that dont pay attention to traditional advertising. This is par
30、ticularly true of the MTV generationconsumers between the age of 18 and 34. It is a golden group. They have a lot of money to spend, but they dont trust ads.So advertising agencies hire young actors to “perform” in bars and other places where young adults go. Some people might call this practice mis
31、leading, but marketing executive Jonathan Ressler calls it creative.“Look at traditional advertising. Its effectiveness is decreasing”.However,one might ask what exactly is “real” about the young women pretending to be enthusiastic about a sweater. Advertising executives (主管) would say its no less r
32、eal than flu ad. The difference is that you know an ad is trying to persuade you to buy something. You don t know a conversation you overhear is just a performance.13. The two attractive young women were talking so that they could _.A. get the sweater at a lower price B. be heard by people aroundC.
33、be admired by other shoppers D. decide on buying the sweater 14. Lorenzo Bertolla is _.A. a very popular male singer B. an advertising agencyC. a clothing company in Rome D. the brand name of a sweater 15. Which of the following can be inferred from the passage?A. The two girls are in fact employed
34、by the Lorenzo Bertolla Company.B. The MTV generation tends to be more easily influenced by ads.C. Traditional advertising is becoming less effective because its too direct.D. Undercover marketing will surely be banned soon by the government. 16. Which of the following would be the best title for the text?A. Two Attractive Shoppers B. Lorenzo Bertolla Sweatersk.&s5*uC. Ways of Advertising D. Undercover Marketing 1316 BDCD*结束