收藏 分享(赏)

江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:559171 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:11 大小:380.50KB
下载 相关 举报
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第1页
第1页 / 共11页
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第2页
第2页 / 共11页
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第3页
第3页 / 共11页
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第4页
第4页 / 共11页
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第5页
第5页 / 共11页
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第6页
第6页 / 共11页
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第7页
第7页 / 共11页
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第8页
第8页 / 共11页
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第9页
第9页 / 共11页
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第10页
第10页 / 共11页
江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案.doc_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家江苏省宜兴市2015高考英语一轮阅读理解练习(1)及答案阅读理解。 It was Saturday. As always, it was a busy one, for “Six days shall you labor and do all your work” was taken seriously back then. Outside, Father and Mr. Patrick next door were busy chopping firewood. Inside their own houses, Mother and Mrs. Patrick

2、were engaged in spring cleaning. Somehow the boys had slipped away to the back lot with their kites. Now, even at the risk of having Brother caught to beat carpets , they had sent him to the kitchen for string(线). It seemed there was no limit to the heights to which kites would fly today. My mother

3、looked at the sitting room, its furniture disordered for a thorough sweeping, A gun she cast a look toward the window. “Come on, girls! Lets take string to the boys and watch them On the way we met Mrs. Patrick, laughing guiltily as if she were doing something wrong, together with her girls. There n

4、ever was such a day for flying kited! We played all our fresh string into the boys kites and they went up higher and higher .We could hardly distinguish the orange-colored spots of the kites. Now and then we slowly pulled one kite back, watching it dancing up and down it the wind, and finally bringi

5、ng it down to earth, just for the joy of sending it up again. Even our fathers dropped their tools and joined us. Our mothers took their turn, laughing like schoolgirls. I think we were all beside ourselves. Parents forgot their duty and their dignity; children forgot their everyday fights and littl

6、e jealousies. “Perhaps its like this in the kingdom of heaven,” I thought confusedly. It was growing dark before we all walked sleepily back to house. I suppose we had some sort of supper. I suppose there must have been a surface tidying-up, for the house on Sunday looked clean and orderly enough. T

7、he strange thing was, we didnt mention that day afterward. I felt a little embarrassed .Surely none of the others had been as excited as I. I locked the memory up in that deepest part of me where we keep “the things that cannot be and yet they are.” The years went on, then one day I was hurrying abo

8、ut my kitchen in a city apartment, trying to get some work out of the way while my three-year-old insistently cried her desire to “go park ,see duck.” “I cant go!” I said. “I have this and this to do, and when Im through Ill be too tired to walk that for.” My mother , who was visiting us , looked up

9、 from the peas she was shelling ,“Its a wonderful day,” she offered,“Really warm , yet theres a fine breezy . Do you remember that day we flew kites?” I stopped in my dash between stove and sink. The looked door flew open and with it a rush of memories. “Come on.” I told my little girl. “Youre right

10、, its too good a day to miss.”Another decade passed. We were in the aftermath (余波)of a great war. Allevening we had been asking our returned soldier, the youngest Patrick Boy, about his experiences as a prisoner of war. He had talked freely, but now for a long time he had been silent. What was he th

11、inking of what dark and horrible things? “Say!” A smile slipped out from his lips. “Do you remember - no, of course you wouldnt. It probably didnt make the impression on you as it did on me.” I hardly dared speak. “Remember what?” “I used to think of that day a lot in POW camp(战俘营), when things were

12、nt too good. Do you remember the day we flew the kites?”( ) 1. Mrs. Patrick was laughing guiltily because she thought A. she was too old to fly kites B. her husband would make fun of herC. she should have been doing her housework thenD. her girls werent supposed to play the boys game( ) 2. By” we we

13、re all beside ourselves”, the writer means that they all . A. felt confused B. went wild with joy C. looked on D. forgot their fights ( ) 3. What did the writer think after the kite-flying?A. The boys must have had more fun than the girls.B. They should have finished their work before playing.C. Her

14、 parents should spend more time with them.D. All the others must have forgotten that day.( ) 4. Why did the writer finally agree to take her little girl for an outing?A. She suddenly remembered her duty as a mother.B. She was reminded of the day they flew kites.C. She had finished her work in the ki

15、tchen.D. She thought it was a great day to play outside.( ) 5. The youngest Patrick Boy is mentioned to show that _ .A. the writer was not alone in treasuring her fond memoriesB. his experience in POW camp threw a shadow over his lifeC. childhood friendship means so much to the writerD. people like

16、him really changed a lot after the war【参考答案】1-5、CBDBAPassage Thirteen (Cryptic Coloring) Cryptic coloring is by far the commonest use of color in the struggle for existence. It is employed for the purpose of attack (aggressive resemblance or anticryptic coloring ) as well as of defense (protective r

17、esemblance or procryptic coloring ). The fact that the same method concealment, may be used both for attack and defense has been well explained by T.Belt who suggests as an illustration the rapidity of movement which is also made use of by both pursuer and pursued, which is similarly raised to a max

18、imum in both by the gradual dying out of the slowest through a series of generations. Cryptic coloring is commonly associated with other aids in the struggle for life. Thus well-concealed mammals and birds, when discovered, will generally endeavor to escape by speed and will often attempt to defend

19、themselves actively. On the other hand, small animals which have no means of active defense, such as large, numbers of insects, frequently depend upon concealment alone. Protective resemblance is far commoner among animals than aggressive resemblance, in correspondence with the fact that predaceous

20、forms are as a rule much larger and much less numerous than their prey. In the case of insectivorous Vertebrata and their prey such differences exist in an exaggerated form. Cryptic coloring, whether used for defense of attack, may be either general or special. In general resemblance the animal, in

21、consequence of its coloring, produces the same effect as its environment, but the conditions do not require any special adaptation of shape and outline. General resemblance is especially common among the animal inhabiting some uniformly colored expanse of the earths surface, such as an ocean or a de

22、sert. In the former, animals of all shapes are frequently protected by their transparent blue color, on the latter, equally diverse forms are defended by their sandy appearance. The effect of a uniform appearance may be produced by a combination of tints in startling contrast. Thus the black and whi

23、te stripes of the zebra blend together at a little distance, and “their proportion is such as exactly to match the pale tint which arid ground possesses when seen by moonlight.” Special resemblance is far commoner than general and is the form which is usually met with on the diversified surface of t

24、he earth, on the shores, and in shallow water, as well as on the floating masses of algae on the surface of the ocean, such as the Sargasso Sea. In these environments the cryptic coloring of animals is usually aided by special modifications of shape, and by the instinct which leads them to assume pa

25、rticular attitudes. Complete stillness and the assumption of a certain attitude play an essential part in general resemblance on land; but in special resemblance the attitude is often highly specialized, and perhaps more important than any other element in the complex method by which concealment is

26、effected. In special resemblance the combination of coloring, shape, and attitude is such as to produce a more or less exact resemblance to some one of the objects in the environment, such as a leaf of twig, a patch of lichen, a flake of bark. In all cases the resemblance is to some object which is

27、of no interest to the enemy or prey respectively. The animal is not hidden from view by becoming indistinguishable from its background as in the case of general resemblance, but it is mistaken for some well-know object.In seeking the interpretation of these most interesting and elaborate adaptations

28、, attempts have been made along two lines. The first seeks to explain the effect as a result of the direct influence of the environment upon the individual (G.L.L.Buffon), or by the inherited effects of efforts and the use and disuse of parts (J.B.P.Lamarck). The second believes that natural selecti

29、on produced the result and afterwards maintained it by the survival of the best concealed in each generation. The former suggestion breaks down when the complex nature of numerous special resemblances is appreciated. Thus the arrangement of colors of many kinds into an appropriate pattern requires t

30、he cooperation of a suitable shape and the rigidly exact adoption of a certain elaborate attitude. The latter is instinctive and thus depends on the central nervous system. The cryptic effect is due to the exact cooperation of all these factors; and in the present state of science, the only possible

31、 hole of an interpretation lies in the theory of natural selection, which can accumulate any and every variation which tends toward survival. A few of the chief types of methods by which concealment is effected may be briefly described. The colors of large numbers of vertebrate animals are darkest o

32、n the back and become gradually lighter on the sides, passing into white on the belly. Abbot H. Thayer has suggested that this gradation obliterates the appearance of solidity, which is due to shadow. The color harmony, which is also essential to concealment, is produced because the back is of the s

33、ame tint as the environment (e. g. earth), bathed in the cold blue-white of the sky, while the belly, being cold blue-white and bathed in shadow and yellow earth reflections produces the same effects. This method of neutralizing shadow for the purpose of concealment by increased lightness of tint wa

34、s first suggested by E.B.Poulton in the case of a larva and a pupa, but he did not appreciate the great importance of the principle. In an analogous method an animal in front of a background of dark shadow may have part of its body obliterated by the existence of a dark tint, the remainder resemblin

35、g, e.g., a part of a leaf. This method of rendering invisible any part which would interfere with the resemblance is well know in mimicry.1. The black and white stripes of the zebra are most useful form A. hunters. . nocturnal predatorsC. lions and tigers. C. insectivorous Vertrbrata2. Aggressive re

36、semblance occurs whenA. a predaceous attitude is assumed. special resemblance is utilized.C. an animal relies on speed.D. an animal blends in with its background.3. Special resemblance differs from general resemblance in that the animal relies onA. its ability to frighten its adversary. . speed.C. i

37、ts ability to assume an attitude. D. mistaken identify4. The title below that best expresses the ides of this passage is A. Cryptic coloration for Protection. . How Animals Survive.C. The uses of Mimicry in Nature. D. Resemblances of Animals.5. Of the following which is the least common?A. protectiv

38、e resemblance. . General resemblance.C. Aggressive resemblance. D. Special resemblance.Vocabulary1. cryptic 隐藏的,保护的 cryptic coloring 保护色,隐藏色2. predaceous 食肉的,捕食其他动物的。3. vertebrate 脊椎动物门4. tint 色泽,色彩5. zebra 斑马6. Sargasso 果本马尾藻7. twig 嫩枝8. lichen 地衣9. flake 一片10. gradation 等级,层次,分等11. obliterate 涂抹,擦

39、去,使消失12. larva 幼虫,幼体13. pupa 蛹14. mimicry 模仿,拟态15. nocturnal 夜间发生的,夜出的16. insectivorous 食虫的17. procryptic 有保护色的,保护性的 难句译注1. the rapidity of movement which is also made use of by both pursuer and pursued, which is similarly raised to a maximum in both by the gradual dying out of the slowest through a

40、 series of generations.参考译文 追捕动物和被追的动物也利用快速的动作。这种快速的运动同样是通过几代更迭,逐渐消除了慢速,而发展到快速顶峰。2. Protective resemblance is far commoner among animals than aggressive resemblance, in correspondence with the fact that predaceous forms are as a rule much larger and much less numerous than their prey.参考译文 保护性模仿远比侵犯行

41、模仿要普遍得多,这是和下述的情况想配合的:食肉的(形式)动物,按惯律总是比他们捕食的对象要大而且多得多。3. The effect of a uniform appearance may be produced by a combination of tints in startling contrast.参考译文 在惊人的对比中,色泽的综合可能产生外形一致的效果。4. their proportion is such as exactly to match the pale tint which arid ground possesses when seen by moonlight.参考译

42、文 (这里指斑马的黑白条)比例正好和在月光下观看贫瘠土地所具有的苍白色泽相吻合。5. In these environments the cryptic coloring of animals is usually aided by special modifications of shape, and by the instinct which leads them to assume particular attitudes.参考译文 在这些环境中,动物的保护色常常得到特定的形状变化和本能的协作,这种本能会使动物采取特定的姿势。6. Complete stillness and the a

43、ssumption of a certain attitude play an essential part in general resemblance on land; but in special resemblance the attitude is often highly specialized参考译文绝对静态和采取一般姿势在陆地的一般模仿中起很大作用,而在专门模仿中,姿势常常是高度专门化的。7. Thus the arrangement of colors of many kinds into an appropriate pattern requires the coopera

44、tion of a suitable shape and the rigidly exact adoption of a certain elaborate attitude.参考译文 因此许多类颜色排列成恰当的模式/形式,要求把合适的外形和严格的采用一定的精心设计的姿势相结合。8. The cryptic effect is due to the exact cooperation of all these factors; and in the present state of science, the only possible hole of an interpretation lie

45、s in the theory of natural selection, which can accumulate any and every variation which tends toward survival.参考译文 保护效果是由于所以这些因素确切合作而形成。根据目前科学水平,唯一的解释(此种现象)就是自然选择理论,它可以累积要生存的各种变异/变种。写作方法与文章大意文章以一般到具体的协作和分类方式写作,第一段点出生物界生存竞争中最常用的一种颜色是保护色,保护色可分为两类:进犯(进攻)型和防卫型。一般是防御性保护色多于进攻型。而两种类型都可归纳为一般性模仿和专门(特定)模仿。居住

46、(栖息)在单一色泽的地方的动物,如海洋或沙漠,常采用模仿性保护色如透明的绿色,土色等,而特定摸刚的动物则栖息在多样性的地方,如海岸,浅水,海洋表面等。特定模仿还需要有改变形状姿势之协作,使其看起来像客观环境中的某物,某种身份mistaken identify.第二段涉及有关模仿性的解释的探索,结果为二。一种观点是环境直接影响的结果。第二种是自然选择的结果。当人们理解了许多特定模仿的复杂特性时,第一种解释就不能成立了。这说明保护效果是一切因素合适的外形和某种精心设计的姿势等合作而成。按现在科学水平来解释,只能归之“自然选择”理论,然后是用具体例子来证实。答案祥解1. B. 夜间活动的食肉动物。见

47、难句译注4,斑马的黑白相间颜色的比例正好和月光下所见的贫瘠土地的苍白的色泽相吻合。当然能保护斑马夜间免遭这些食肉动物的袭击。A. 捕获者。 C. 狮子和老虎。 D. 食虫的脊椎动物2. A. 在装成捕食其他动物的姿势时。B. 应该专门模仿。 C. 动物依赖速度。 D. 动物和背景混在一起。3. D. 搞错/认错了动物(身份)(mistaken identify 认错了人之义)。见第一段最后一句话,它不像一般模仿那样,通过动物和背景难以辨别从而从视觉中隐藏起来,它是被误认为某种著名动物。A. 用以吓走它的对手(敌人)的能力。 B. 速度。 C. 采用某种姿势的能力。4. C. 自然界模拟的运动。

48、文章一开始就点命保护色迄今为止生存斗争中最常用的一种颜色,常用于进攻和防卫。保护色常和其他措施相配合,首先提到速度,见难句译注1。然后讲到保护色分类,一般(普通)和特殊(专门)模拟/模仿。第二段解释或说明模拟适应性。第一种解释为环境使然/影响。第二种认为是自然界选择之结果。A. 为了保卫的保护色。 B. 动物是如何存活下来。 D. 动物之模仿性。5. C. 进攻性(侵犯性)模仿。见难句译注2。A. 保护色模仿。 B. 一般性模仿。 D. 专项模仿。【2015高考复习】阅读链接A Massachusetts woman who mistakenly threw away her diamond

49、ring last week recovered the family heirloom(传家宝) after tracking down the garbage truck and searching through 10 tons of city trash bags.Joan Sawyer of Bedford said all her efforts paid_off after realizing she had dropped her diamond ring into her single trash bag among thousands of others.“I was in

50、 total panic,”Mrs Sawyer told WHDHTV,saying she thought shed never see the heirloom again.Her diamond ring dropped by accident in the trash can and she only realized after a dump truck had made a stop at their house.“I said,Oh my God,its in the rubbish truck,”Mrs Sawyer recalled before calling the A

51、llied Waste Service.Allied Waste Service was able to find the truck number exactly that had come to their door and tell them where it was heading.Mrs Sawyer and her husband waited for three hours watching out for her 2444 truck to arrive.But to their mixed relief,it arrived,emptying 10 tons of trash

52、 in a room.Lucky enough to have the voluntary aid of Covanta workers who helped the Sawyers pick through the large amounts of black trash bags and other wastes,as her husband Bill Sawyer described,the crew didnt have a rest until they found something glittering.“I said,Oh my God,thats my bag,I recog

53、nize something in it,”Mrs Sawyer recalled.Mr Sawyer began to tear the trash bag apart,and there,it appeared.“You could almost see the tears in her eyes;she was excited when she found it,”Ken Nydam of Covanta told WHDHTV.“And then everyone who helped out,they were just happy they got to see how happy

54、 she was and we were happy we could help them out,”he added.【语篇导读】美国马萨诸塞州的一位女士上周误将自己的一枚钻石戒指丢掉,在追着垃圾车翻遍10吨的城市垃圾后终于找回了她的这一传家珍宝。20Whats the main idea of the passage?AHow did Mrs Sawyer find her diamond ring?BA diamond ring was recovered in 10 tons of trash.CA diamond ring dropped by accident in the tra

55、sh can.DMany hands make light work.答案 B 主旨大意题。本文是一篇新闻报道。这种题材的文章中心一般出现在首段。故B项合适。其余A,C,D都是细节,不合适。21What kind of help did Allied Waste Service offer?AHelping find out the exact trash truck.BHelping pick through the trash bags.CHelping find out the number of the right truck.DHelping keep an eye on the t

56、ruck coming back.答案 C 细节理解题。根据第六段可知,废品公司能查到来他们家收垃圾的垃圾车的具体车牌号,并告知他们该车开向了哪里。A不符;B中是Covanta workers帮忙翻找垃圾;D中是索耶夫妇等垃圾车。故选C。22How did Mrs Sawyer feel when she realized she lost her diamond ring?AHappy.BExcited.CSurprised. DFrightened.答案 D 细节理解题。根据第三段“I was in total panic,”可知选D。23What does the underlined

57、phrase“paid off”mean in Paragragh 2?Asucceeded BwastedCended Dcost答案 A 词义猜测题。根据下文可知,Mrs Sawyer是在意识到她把钻戒丢在垃圾袋中,通过翻找垃圾才找到了钻戒,所以,这里的意思是“所有的努力取得了成功,得到回报”。故选A。24What can we learn from the passage?AMrs Sawyer was optimistic that she would find it soon at first.BShe realized she had dropped her ring in a t

58、rash truck at the very beginning.CIt didnt take the couple a long time to find out the very truck.DWith the help of other people,Mrs Sawyer found her lost ring finally.答案 D 推理判断题。根据第三段“she thought shed never see the heirloom again.”可知Mrs Sawyer对找回戒指不乐观,故A不符;根据第四段可知,Mrs Sawyer开始并没有意识到把戒指丢到垃圾车上了,故B不符;根据第七段可知,夫妇俩花了3个小时等垃圾车,故C不符;根据第八段可知,是在很多人的帮助下找到戒指的,故选D。- 11 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1