收藏 分享(赏)

2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Festivals and Celebrations课时作业 新人教版必修第三册.doc

上传人:a**** 文档编号:558192 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:6 大小:45KB
下载 相关 举报
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Festivals and Celebrations课时作业 新人教版必修第三册.doc_第1页
第1页 / 共6页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Festivals and Celebrations课时作业 新人教版必修第三册.doc_第2页
第2页 / 共6页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Festivals and Celebrations课时作业 新人教版必修第三册.doc_第3页
第3页 / 共6页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Festivals and Celebrations课时作业 新人教版必修第三册.doc_第4页
第4页 / 共6页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Festivals and Celebrations课时作业 新人教版必修第三册.doc_第5页
第5页 / 共6页
2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Festivals and Celebrations课时作业 新人教版必修第三册.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第一部分必修第三册UNIT 1完形填空(改编)Ma Mingsuo, 60, has been fishing for over 40 years in the Yangtze River. He said goodbye to his fishing devices as fishing is banned in the waterway for the _1_ of finless porpoises(江豚). This old fisherman turned to _2_ his sailing experience to protecting the river upon _3_ h

2、is fishing career. He formed a team with other fishermen to _4_ the garbage in the river due to their _5_ to it. According to Ma, theyve lived along the river since childhood. He also said its good that their _6_ can still be used to protect the river, which will also _7_ the next generation. Each m

3、onth, this _8_ team patrols(巡逻)15 km of the river course three times. Theyre particularly _9_ during the flood season which sees an increase in floating trash. “There are no other fishing boats besides ours that collect rubbish now. _10_ with the number of boats is the volume of garbage,” Ma said _1

4、1_. “Over 10 tons of waste have been cleaned. ”Besides cleaning the river, the team of volunteers is also _12_ patrolling the nearby wetlands. “We will continue to fight for our _13_ until we are too old to _14_ the boat as its a career _15_ our time and energy,” said Ma. 1A. introductionBappearance

5、CconservationDdiscovery2A. limitBreferCadjustDapply3A. recallingBrealizingCceasingDconsidering4A. pick upBbreak downCgo throughDput away5A. reactionBattachmentCcontributionDcommitment6A. toolsBrulesCmethodsDskills7A. benefitBwarnCsupportDcomfort8A. professionalBvoluntaryCwellknownDstrongminded9A. cu

6、riousBresponsibleCupsetDbusy10A. ImprovingBEngagingCDecliningDCompeting11A. proudlyBgratefullyCsurprisinglyDanxiously12A. in favour ofBin advance ofCin charge ofDin search of13A. causeBdreamCplanDlife14A. rockBguardCfixDpilot15A. consumingBdeservingCmaintainingDdemanding【语篇导读】马明锁是一位在长江捕鱼的老渔民,在国家为了保护

7、江豚禁止捕鱼后,他加入了巡江志愿队,为保护长江贡献自己的经验和力量。1C根据上文的“fishing is banned in the waterway”和常识可知,禁止捕鱼是为了保护江豚。故选C项。2D根据下文可知,马明锁把他捕鱼时积累的航行经验应用到了保护长江上。applyto“把应用于”。故选D项。3C根据第一段的“He said goodbye to his fishing devices”可知,马明锁结束了他的捕鱼生涯。cease“停止,终止,结束”。故选C项。4A根据下文的“Over 10 tons of waste have been cleaned. ”可知,马明锁和其他渔民组成

8、了一个小队来捡(pick up)江中的垃圾。故选A项。5B根据下文的“theyve lived along the river since childhood. ”可知,这些渔民们从小就生活在长江边上,对长江有依恋。故选B项。6D根据上文的“his sailing experience career”可知,此处表示他很高兴他们的技能(skills)还可以被用来保护长江。故选D项。7A根据语境和常识可知,他们做的这件事对下一代也有利。benefit“有益于,有利于”。故选A项。8B根据下文的“the team of volunteers”可知,马明锁他们自发组成了小队。voluntary“自愿的

9、,志愿的”。故选B项。9D根据下文的“during the flood season which sees an increase in floating trash. ”“There are no other fishing boats besides ours that collect rubbish now. ”可知,在汛期,漂浮的垃圾增多,他们会特别忙碌(busy)。故选D项。10C上文提到现在江上除了他们的渔船外,没有其他渔船了,由此可知,与之前相比,渔船数量减少了。再结合下文的“Over 10 tons of waste have been cleaned. ”可知,长江中垃圾的数

10、量也减少了。也就是说,渔船的数量和垃圾的数量都减少了。故选C项。11A根据语境可知,马明锁为自己所做的事感到自豪。proudly“自豪地,骄傲地”;gratefully“感激地”。故选A项。12C除了负责清理长江中的垃圾,他们还负责在附近的湿地巡逻。in favour of“支持,赞同”;in advance of“超过,在前”;in charge of“负责,主管”;in search of“搜寻,查找”。故选C项。13A根据语境可知,马明锁和其他渔民将继续为他们的事业(即清理长江垃圾、保护长江)而努力,直到他们年纪太大而不能驾驶渔船。cause在此处表示“(支持或为之奋斗的)事业”,符合语

11、境。故选A项。14D参见上题解析。pilot“领航(船只),驾驶(飞行器)”。故选D项。15B因为这是一个值得花费时间和精力的事业。deserve“值得”。故选B项。语法填空(山东省2021届高三二模)Earth Day 1._(found) in 1970 as a day of education about environmental problems, and Earth Day occurs on Wednesday, April 22the holidays 50th anniversary. The holiday is now a global celebration that

12、s sometimes extended into Earth Week, a full seven days of 2._(event) focused on green living. 3._(elect) to the US. Senate(参议院) in 1962, Senator Gaylord Nelson was determined to convince the federal government that the planet was 4._ risk. In 1969, Nelson developed the idea for Earth Day after 5._(

13、inspire) by the antiVietnam War “teachins” that were taking place on college campuses around the United States. Denis Hayes, a young activist 6._ had served as student president at Stanford University, was selected as Earth Days national coordinator(协调者), and he worked with 7._ army of student volun

14、teers and several staff members from Nelsons Senate office 8._(organise) the project. The first Earth Day was effective at raising 9._(aware) about environmental problems and transforming public attitudes. Earth Day kicked off the “Environmental decade with a bang,” as Senator Nelson later put it. T

15、he theme of Earth Day 2020 is “climate action”. EarthDay. org hopes it will be the 10._(large) volunteer event in history. 【语篇导读】本文是一篇说明文,主要介绍地球日的由来。1was founded考查时态和语态。句中主语Earth Day与动词found之间为被动关系,所以用被动语态。根据句中时间状语“in 1970”可知用一般过去时,且主语是第三人称单数。故填was founded。2events考查名词的数。名词event为可数名词,根据“a full seven

16、days of”可知用复数形式,表示“为期七天的活动”。故填events。3Elected考查非谓语动词。句中逻辑主语Senator Gaylord Nelson与elect之间为被动关系,所以用过去分词作状语。故填Elected。4at考查介词。“at risk”为固定搭配,表示“处境危险,遭受危险”。故填at。5being inspired考查非谓语动词。介词after之后用v. ing形式。主语Nelson与inspire之间为被动关系,所以用动名词的被动形式。故填being inspired。6who/that考查定语从句。句中先行词为“a young activist”,指人,在定语

17、从句中作主语,所以用关系代词who或者that。故填who/that。7an考查冠词。an army of意为“一大批, 一大群”。名词army的发音是以元音音素开头,所以用不定冠词an。故填an。8to organise考查非谓语动词。句中不定式作目的状语。故填to organise。9awareness考查名词。动词raise后接名词形式作宾语。故填awareness。10largest考查形容词最高级。句意:EarthDay. org 希望这将是历史上规模最大的志愿者活动。根据句意可知,这里用形容词最高级形式。故填largest。写作(一)应用文写作(湖北省黄冈市2021届高三一模)你校

18、为期一周的“校园音乐节”刚结束了,请给学校英语报写一篇短文,介绍本次音乐节。内容包括:1音乐节时间;2音乐节主题;3音乐节活动。注意: 1词数80左右;2为使行文连贯,可适当增加细节内容。Campus Music Festival Held_One possible version:Campus Music Festival HeldOur school held a campus music festival, which started with an opening ceremony on April 7The festival was aimed at making our cultu

19、ral life colourful, providing opportunities of showing our talents and relaxing ourselves with the theme “Music Makes Us Happy”. After all, we senior high students are too tired with long periods of learning, so we need to get relaxed. At the festival there were musicals and singing contests. There

20、were also music instrument playing contests. The school music festival was a great success. (二)读后续写(江苏省苏州中学2021届高考英语模拟)It was Christmas Day. Pappy was working alone fixing an old lantern in the backroom when he heard the ringing of his bell on the shop door. The bell, which produced a uniquely pleas

21、ant sound, had been in Pappys family for over a hundred years. He valued it dearly and enjoyed sharing its song with all who came to his shop. Although the bell hung on the inside of the main door, Pappy had tied a wire to the screen door so that it would ring whether the inner door was open or not.

22、 Hearing the bell, he left the backroom to greet his customer. “And how can I help you, little lady?” Pappys voice was joyful. “Hello, sir. ” The little girl spoke almost in a whisper. She looked at Pappy with her big brown eyes, and then slowly scanned the room in search of something special. Shyly

23、 she told him, “Id like to buy a present, sir. ”“Well, lets see,” Pappy said, “who is this present for?”“My grandpa. Its for my grandpa. But I dont know what to get. ”Pappy began to make suggestions. “How about a pocket watch? Its in good condition. ” The little girl didnt answer. She had walked to

24、the doorway and put her small hand on the door. She shook the door gently to ring the bell. Pappys face seemed to glow as he saw her smiling with excitement. “This is just right,” the little girl said. “Momma says grandpa loves music. ”Just then, Pappys expression changed. Fearful of breaking the li

25、ttle girls heart, he told her, “Im sorry, Missy. Thats not for sale. Maybe your grandpa would like this little radio. ”The girl looked at the radio, bowed her head, and sadly sighed, “No, I dont think so. ”In an effort to help her understand, Pappy told her that the bell had been his only companion,

26、 for the rest of his family were all gone now, except for his estranged(疏远的)daughter whom he had not seen for nearly a decade. 注意:1续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。With a giant tear in her eye, the little girl looked up at him. _ _One possible version:With_a_giant_tear_in_her_eye,_the_little_girl_looked_up_at_

27、him. She managed a forced smile, murmuring “Thank you, anyway” and turned toward the doorway. Suddenly Pappy thought of his estranged daughter. Feeling a lump in his throat, Pappy called out, “How much have you got to spend, Missy?” At this, the little girl emptied her purse onto the counter two dol

28、lars. After a quick struggle in his mind, Pappy said, “Today is Christmas Day and this is your lucky day. The bell costs exactly two dollars. ” Holding the special bell close to her chest, the child danced out. Later that evening when Pappy was closing up the shop, he heard a familiar ringing. _One

29、possible version:Later_that_evening_when_Pappy_was_closing_up_the_shop,_he_heard_a_familiar_ringing. He couldnt believe his ears! There in the doorway stood the little girl, ringing the bell and smiling sweetly. Puzzled, Pappy approached her. “Have you changed your mind, little lady?” “No,” the child grinned, “Momma says the present is for you. ” Before Pappy had time to say another word, the childs mother stepped in. Holding back her tears, she gently said, “Hello, Dad. ”

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1