1、阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Cassandra Feeley finds it hard to manage on her husbands income. So this year she did something more than a hobby: She planted vegetables in her yard. For her first garden, Ms. Feeley has put in 15 tomato plants, and five rows of a variety of vegetables. The fami
2、lys old farm house has become a chicken house, its residents arriving next month. Last year, Ms.Rita Gartin kept a small garden. This year she has made it much larger because, she said, “The cost of everything is going up and I was looking to lose a few pounds too; so its a winwin situation all arou
3、nd.”They are among the growing number of Americans who, driven by higher living costs and a falling economy(经济), have taken up vegetable gardening for the first time. Others have increased the size of their existing gardens. Seed companies and garden shops say that not since the 1970s has there been
4、 such an increase in interest in growing food at home. Now many gardens across the country have been sold out for several months. In Austin, Tex., some of the gardens have a threeyear waiting list.George CBall Jr, owner of a company, said sales of vegetable seeds and plants are up by 40% over last y
5、ear, double the average growth of the last five years. Mr.Ball argues that some of the reasons have been building for the last few years. The big one is the striking rise in the cost of food like bread and milk, together with the increases in the price of fruits and vegetables. Food prices have incr
6、eased because of higher oil prices. People are now driving less, taking fewer vacations, so there is more time to garden.本文讲述了由于生活费用增高,加上经济下降,越来越多的人开始自己种菜,并且现在人们开车少了,旅游少了,有更多的时间来种菜,减少生活费用。1. What does the underlined word “residents” in Paragraph 1 probably refer to?Achickens BtomatoesCgardens Dpeopl
7、e答案:A。词义猜测题。由上文的a chicken house(鸡舍)可知,它的居民应该是小鸡,故A项正确。2Why is vegetable gardening becoming increasingly popular?AMore Americans are doing it for fun.BThe price of oil is lower than before.CTheres a growing need for fruits.DThe cost of living is on the rise.答案:D。细节理解题。由短文第二段第一句话可知,由于生活费增高,经济下降,越来越多的人
8、们开始自己种菜。故D项正确。3Which of the following might be the best title for the text?AFamily Food Planning BBanking on GardeningCA Belttightening MoveDGardening as a Hobby答案:B。主旨大意题。本文主要讲述了由于生活费用增高,经济下降,迫使人们自己种菜来减少开支。A项意为:家庭食物计划;B项:依靠种菜;C项:紧缩腰带运动;D项:把种菜当做爱好。社会生活类-阅读理解。 As adults, some of our most memorable me
9、mories are likely to come from childhood holidays: decorating the tree at Christmas time, lighting the candles for Kwanzaa, or spending the New Year with the noisemakers. But holidays arent just for helping adults feel a connection with the past. They also create a structure and annual rhythm that w
10、ill carry our children into the future. Indeed, in a world in which children constantly are experiencing developmental, social, and academic changes, family traditions provide stepping stones that lead us from season to season, year to year. It gives children a sense of security to know how their wo
11、rld works, that on Christmas Eve, the family always goes to midnight mass (午夜弥撒). The songs, sights, and stories of the winter holidays also help children experience feelings of respect, feelings that arent often encouraged in our rather cynical (悲观的) modern culture. The time spent with loved ones a
12、lso can promote a deep sense of family roots and cultural history, which in itself is key for developing a sense of belonging, well-being, and self-esteem. The winter holidays are especially good for creating family-building traditions. Christmas, Hanukkah, and Kwanzaa all in some way celebrate ligh
13、t, warmth, and love, and all of them provide a sense of home and hearth (壁炉边). As new parents, we begin to have our own set of customs around these holidays, and many traditions will be drawn from our past, especially at first. But with years going on, we are sure to develop original ones that suit
14、our own particular lifestyles, childrens personalities, and personal tastes. Granted, modifying family traditions may feel like a break with the past, but they help to consider these changes as a connection with the future as well, which we transmitted to our children with all the best wishes. 1. Wh
15、at is the best title for the text? A. Use Holidays to Develop Family TraditionsB. Adults Recall Their ChildhoodC. Modern Culture Mixed with TraditionsD. Spend Holidays with Children2. The author believed that holidays. A. are used for adults look back the old good daysB. can keep children company in
16、to grown-upsC. are made use of to have a family gatheringD. can only be spent at home with parents3. The childrens sense of security is that. A. they are constantly experiencing many kinds of changesB. stepping stones can lead them year to yearC. the family always goes to midnight massD. they are of
17、ten informed of good stories4. Spending holidays with children can let children know EXCEPT. A. about the history of the familyB. where their family came fromC. they are living a happy lifeD. they are content with themselves5. The underlined word “transmitted” in the last paragraph means. A. hand do
18、wnB. make upC. take downD. pass over【参考答案】21.ABCDA阅读理解。Most musicians agree that the best violins were made in Italy. They were made in Cremona, Italy, about 200 years ago. These violins sound better than any others. They even sound better than violins made today. Violin makers and scientists try to
19、 make instruments like the old Italian violins. But they arent the same. Musicians still prefer the old ones. No one really knows why these old Italian violins are so special, but many people think they have an answer.Some people think it is the age of the violins. They say that todays violins will
20、also sound wonderful someday. But there is a problem here. Not all old violins sound wonderful. Only those from Cremona are special. So age cannot be the answer. There must be something different about Cremona or those Italian violins makers.Other people think the secret to those violins is wood. Th
21、e wood of the violin is very important. It must be from certain kinds of the trees. It must not be too young or too old. Perhaps the violin makers of Cremona knew something special about wood for violins.But the kind of wood may not be so important. It may be more important to cut the wood in a spec
22、ial way. Wood for a violin must be cut very carefully. It has to be the right size and shape. The smallest difference will change the sound of the violin. Musicians sometimes think that this was the secret of the Italians. Maybe they understood more than we do about how to cut the wood.Size and shap
23、e may not be the answer either. Scientists measured these old violins very carefully. They can make new ones that are exactly the same size and shape. But the new violins still do not sound as good as the old ones. Some scientists think the secret may be the varnish, which covers the wood of the vio
24、lin and makes it look shiny. It also helps the sound of the instrument. No one knows what the Italian violin makers used in their varnish. So no one can make the same varnish today.There may never be other violins like the violins of Cremona. Their secret may be lost forever. Young musicians today h
25、ope this is not true. They need fine violins. But there arent very many of the old violins left. Also, the old violins are very expensive. Recently, a famous old Italian violin was sold for about US$300,000!1. This passage is about . A. making violinsB. musical instrumentsC. scientific ideasD. the o
26、ld Italian voilins答案解析:答案为D。本题为主旨大意题。 第一段最后一句话 “No one really knows why these old Italian violins are so special, but many people think they have an answer.” 引入话题,为什么古老的意大利小提琴如此特别,很多人认为他们知道答案,后文分别给出了不同人的答案,最后一段对问题的答案进行总结 “There may never be other violins like the violins of Cremona. Their secret may
27、 be lost forever.” 意大利小提琴的秘密或许永远消失了,无人知晓。全文都是围绕古老的意大利小提琴展开。故答案为D。2. The best violins .A. are made with modern techniquesB. were lost many years agoC. were made in Italy 200 years ago D. were made by scientists答案解析:答案为C。本题为细节题。由第一段第一、二句话 “Most musicians agree that the best violins were made in Italy.
28、 They were made in Cremona, Italy, about 200 years ago.” 可知,答案为C。3. Some people think that modern violins .A. will sound better in the futureB. will sound worse in the futureC. sound wonderful and naturalD. will never be as old as those from Cremona答案解析:答案为A。本题为细节题。结合第二段和该段第二句话 “They say that todays
29、 violins will also sound wonderful someday.” 可知,一些人认为现代小提琴有一天也会演奏出优美的旋律,故A选项正确。B、C选项与文意不符,D选项未提及。4. Violins made today . A. look the same as the old onesB. sound the same as the old onesC. are better than the old onesD. have the same varnish as the old ones答案解析:答案为A。本题为推理题。由倒数第二段 “They can make new
30、ones that are exactly the same size and shape. But the new violins still do not sound as good as the old ones.” 可知,科学家可以制作出和意大利小提琴一样大小和形状的小提琴,但是新的小提琴音质就是不如意大利小提琴好,故A正确,B、C错误。由该段最后两句话 “No one knows what the Italian violin makers used in their varnish. So no one can make the same varnish today.”可知,D选项
31、错误。完成填空。阅读下面短文,理解大意,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。I can still remember the first day when I met my best friend. I hid behind my mother and she hid behind her grandmother, _21_to look at each other. Soon, we lost the_22_and started playing with each other. In the 7th grade, I first lost touch with her.
32、She was_23_family problems and I deserted her to be with the“cooler people”_24_of her new friends liked her as much as I did_25_they knew she had“problems”. However every summer we would_26_sit at each others house and watch soap operas and talk about everything we liked.It was last year when I_27_t
33、he problem. I guessed I was just to catch up in high school to realise she_28_someone there caring for her. She started cutting herself!She was diagnosed(诊断)as clinical depression. I was very_29_at first, but with the late night calls, we still stayed in_30_. I wanted to be there for her since her n
34、ew best friends_31_deserted her since people were calling her_32_, and I knew I still_33_her like a sister. Yesterday she came_34_me and said this:“I never knew what a best friend was_35_you were the only person that would stop me from cutting; the only person that ever made me feel better about mys
35、elf and my_36_. You dont know this but I was trying to kill myself, one night you_37_me and I was crying. I_38_you so much, and you didnt even know you were_39_me.”We both cried. And I guess a kind of lesson from my life so far is never to_40_on your friends.21A.pleased BexcitedCscared Ddisappointed
36、答案:C根据hid behind my mother and she hid behind her grandmother可知两个孩子初次见面感到害怕。A.pleased“高兴的”,不合题意。B.excited“兴奋的,激动的”,不合题意。C.scared“恐惧的”,与前半句照应,是正确选项。D.disappointed“失望的”,不合常理。22A.happiness BkindnessCshyness Dsadness答案:C上一句提到两个孩子见面有恐惧感,结合儿童的天性可知双方没有了最初的羞怯感。soon一词也体现了这一心理变化过程。A.happiness“幸福”,不合题意。B.kindn
37、ess“友善”,不合题意。C.shyness“羞怯”,与前一句照应,是正确选项。D.sadness“悲伤”,不合题意。23A.working out Banswering forChelping with Dgoing through答案:Dlose touch with与失去联系,desert作动词表示“抛弃,遗弃”。作者之所以抛弃她的原因是她精神有问题,第二段最后一句“She started cutting herself!”也提供了暗示。A.working out“做出,解决”,她只是一个孩子,不能解决家庭问题。B.answering for“负责”,不合题意。C.helping wit
38、h“帮助”,与下文不符。D.going through“经受”,与前一句照应,是正确选项。24A.Someone BNoneCEveryone DAnyone答案:B前面提到即使像作者这样的好朋友都不愿意同她在一起,其他人更不会喜欢她了。A.Someone“有人”,一般用在肯定句中。B.None“没有人”,表示否定,前后照应,是正确选项。C.Everyone“每个人”,不合题意。D.Anyone“任何人”,一般用在否定、疑问或条件句中。25A.because BandCif Dyet答案:A根据后半句可知此处表示原因,而且前面也提到过。A.because“因为”,与后半句照应,是正确选项。B.
39、and“并且”,表示递进关系,不合题意。C.if“如果”,表示条件,她有病是众所周知的结果。D.yet“然而”,表示转折,不合题意。26A.sometimes BseldomCjust Dalways答案:Dwould过去经常,soap opera肥皂剧,talk about everything we liked谈论我们喜欢的一切。根据every summer和would可知是经常发生的动作。A.sometimes“有时”,不合题意。B.seldom“很少”,表示否定意义。C.just“仅仅;只是”,不合题意。D.always“总是”,强调经常发生,是正确选项。27A.solved Bnot
40、icedCfaced Dunderstood答案:Bwhen在句中引导时间状语从句,不可与强调句型“it is/was.that.”混淆。她的病情在恶化,作者才意识到问题的严重性。下文“She started cutting herself!”也提供了暗示。A.solved“解决”,不合题意。B.noticed“注意到”,与下文照应,是正确选项。C.faced“面对”,是她生病而不是作者需要面对这一问题。D.understood“理解”,不合题意。28A.asked BneededCcalled Dleft答案:Bwas just to即将,catch up赶上。根据她的病情表现可知她需要有人
41、照顾。A.asked“问;要求”,不合题意。B.needed“需要”,与下一句照应,是正确选项。C.called“打电话”,不合题意。D.left“离开”,不合题意。29A.mad BcarelessChopeful Dupset答案:D好朋友生病,作者自然会为此不安。A.mad“发疯的”,不合常理。 Bcareless“粗心的”,与上下文无联系。C.hopeful“充满希望的”,不合题意。D.upset“不安的”,与前一句照应,是正确选项。30A.touch BbedChospital Dlove答案:A根据上下文,他们在夜间用电话保持联系。A.stay in touch相当于keep in
42、 touch保持联系,与前半句打电话照应,是正确选项。B.stayed in bed表示“卧病在床”,不合题意。C.stayed in hospital表示“生病住院”,而作者并没有生病。D.love,他们只是孩子,与爱情无关。31A.luckily BsuccessfullyCbasically Dcalmly答案:Cbe there for her陪伴她。作者想照顾她的原因是她的新朋友基本上把她遗弃了。A.luckily“幸运地”,不合题意。B.successfully“成功地”,与后面的“抛弃”搭配不当。C.basically“基本上”,与下文照应,是正确选项。D.calmly“冷静地”
43、,体现不出她承受的沉重打击。32A.selfish BcrazyCbrave Dlonely答案:B她病情发作时会自残,因此人们认为发疯了。A.selfish“自私的”,文中没有任何地方可以表明此意。crazy“发疯的”,上下文“She started cutting herself!”照应,是正确选项。C.brave“勇敢的”,不合常理。D.lonely“孤独的”,她还有作者这位朋友,因此不孤独。33A.believed in Bwaited forCcared about Dreplied to答案:C朋友生病,应悉心照顾。A.believed in“信任”,不合题意。B.waited f
44、or“等待”,与后面like a sister不符。C.cared about“照顾”,与下文及二人之间的关系联系紧密,是正确选项。D.replied to“回答”,她并没有向作者提出任何问题。34A.with BafterCupon Dto答案:D上文提到两人在晚上用电话保持联系,因此可推断她是来找作者。A.come with表示“和一起来”,不合题意。B.come after表示“跟踪”,显然不对。C.come upon表示“突袭”,显然错误。D.come to表示“来”,与上下文呼应,是正确选项。35A.until BwhenCsince Das答案:A此句实际上是“not.until.
45、”句型。A.“not.until.”句型是正确选项。B.when“当时”,不合题意。C.since“自从”,前后不连贯。D.as“因为;当时”,不合题意。 36A.mistakes BparentsCfriends Dproblems答案:Dmake sb. do sth. 让某人做某事,feel better about oneself自我感觉好了一些。上面多次提到她有精神问题,而她肯定会为此闷闷不乐。作者的关心给她树立了信心,让她不再为此而苦恼万分。A.mistakes“错误”,因病情发作而有非常举动是情不得已。B.parents“父母”,不合题意。C.friends“朋友”,她只有作者一
46、个朋友。D.problems“问题”,前后呼应,是正确选项。 37A.visited BencouragedCcalled Dprevented答案:C前面提到用电话同她保持联系。A.visited“拜访”,应该是她来拜访作者。B.encouraged“鼓励”,文中没有提到作者对她的鼓励。C.called“打电话”,与前面照应,是正确选项。D.prevented“阻止”,作者并不知道她要自杀。38A.tell BoweCgive Dshow答案:B她生病后,作者并没有嫌弃她,而是无微不至地关怀她,所以她为此感激不尽,觉得欠作者很多。A.tell“告诉”,文中没有提到她告诉过作者很多事情。B.o
47、we“欠”,与上文及她现在的心情照应,是正确选项。C.give“给”,她没有给作者很多东西。D.show“展示”,不合题意。 39A.cheating BpraisingCreminding Dhelping答案:D作者只是同她保持朋友之间的纯真友情,没想到一个电话竟然无形中挽救了她的生命。A.cheating“欺骗”,不合题意。B.praising“表扬”,不合题意。C.reminding“提醒”,作者只是同她保持正常来往,并没有提醒她要注意些什么。D.helping“帮助”,与她此时的心情照应,是正确选项。40A.give up Blook backCdrop in Dlook down答案:A总括全文,呼应主题。A.give up on sb.表示“不再相信,不再信任”,与主题呼应,是正确选项。B.look back表示“回忆”,不合题意。C.drop in表示“顺便拜访”,显然错误。D.look down表示“轻视”,干扰性很强,但文中多次提到desert,显然作者意在表明任何情况下都不要放弃自己的朋友。