收藏 分享(赏)

河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:556778 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:23 大小:98.50KB
下载 相关 举报
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共23页
河南省洛阳市2019-2020学年高一上学期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第一学期期末考试高一英语试卷注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,

2、你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读一遍。 1. What will the woman do most probably?A. Buy the skirt. B. Look for a cheaper one. C. Bargain with the man.2. How many books has Mr. Brown written?A. 25. B. 13. C. 12.3. What is the woman going to do tonight?A. Take a lest. B. Dance in the square. C. Learn English

3、.4. Who are they talking about?A. Their neighbor. B. The womans brother. C. The man s cousin.5. What is the man reading?A An ad. B. A book. C. A menu.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完 后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6

4、. How does the woman find math?A. Easy. B. Hard C. Interesting.7. Who will help the woman? A. Her father. B. Her friend. C. Her mother.听第7段材料,回答第8、9题。 -8. Who is trying to organize a band?A. Adam. B. Jack. C. The man.9. How often does the man need to practise? A. Every day. B. Every Thursday night.

5、C. Every weekend.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why is the woman going to be late tonight?A. Shell work overtime.B. Shell cook at home.C. Shell wait for the man.11. When will the movie begin?A. At 7:30. B. At 8:00. C. At 8:10.12. What food will they have tonight?A. French food. B. Italian food. C. Chinese foo

6、d.听第9段材料,回答第13至16题。13. What s the woman going to do this afternoon?A. Give a performance. B. Look for a course. C. Have an interview.14. What does the woman want to be?A. A Chinese teacher. B. A design engineer. C. A French teacher.15. language is required?A. Chinese and French. B. English and Frenc

7、h. C. English and Chinese.16. How will the woman travel this afternoon?A. By bus. B. By car. C. By subway.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where is Owen when he meets the girl? A. In the library. B. At the bookstore. C. In the classroom.18. Whom is the girl looking for?A. The writer. B. Her father. C. The thie

8、f.19. What must Owen do to enter the book?A. Return the book. B. Help her out of trouble. C. Keep her secret.20. How much is the book?A. $8. 15. B. $8. 50. C. $18. 50.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWe always knew our daughter Kendall was going to be a perf

9、ormer of some sort. She entertained people in our small town by putting on shows when she was only three or four. She sang like a little angel.When Kendall was five, she was clearing her throat frequently. We took her to our local hospital where she was diagnosed with Tourettes Syndrome (图雷特综合征).It

10、was pretty destructive because other children made fun of her, and sadly, even a teacher laughed at her. She only had one or two friends, but that was okay because they were and continue to be real, the kind who stick by her, no matter what. Through all this, Kendall continued to sing and entertain.

11、 Remarkably, her tics(抽搐)disappeared when she sang.When Kendall was sixteen, we thought she was pretty much out of the woods. However, a terrible accident happened. At a birthday party, Kendall hopped (单脚跳)on a friend for a piggyback ride. Kendall flew over his back and landed on the flooron her nec

12、k. An ambulance rushed her to the hospital where she spent the next week, paralyzed from the neck down. However, her biggest concern wasnt whether she would walk again, but whether she would be able to audition for American Idol. Her friend brought a microphone and every day, Kendall tried hard to p

13、ractise singing. It was more important for her to pick up that mic than a spoon or fork.On the day Kendall auditioned for American Idol only three months after her accident we cried tears of joy. And our tears turned into shouts when she was given a golden ticket to Hollywood.Kendall is eighteen now

14、, living every day to its fullest and having some good success.1. How did some of Kendall s friends react to her disease?A. They made fun of her.B. They laughed at her.C. They were always there for her.D. They gave whatever she wanted.2. Whats the authors attitude towards Kendall?A. She believes Ken

15、dall can make it big some day.B. She worries Kendall s illness will worsen.C. She feels sorry for not having found a better treatment.D. She is always keen on charity.3. In what order is the passage developed?A. Place.B. Time.C. Space.D. Importance.4. From the passage, we can infer Kendall is a girl

16、_.A. with a strong mindB. who has long-time fansC. popular among classmatesD. who prefers music to sports【答案】1. C 2. A 3. B 4. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要记叙了作者意志坚强的女儿Kendall在五岁时就诊断患有图雷特综合征,遭到其他人的嘲笑,但是她没有气馁,继续唱歌。十六岁时,Kendall脖子又受伤了,但是她最担心的却是自己能否参加海选。如今Kendall十八岁了,每天都过得很充实,并取得了一些成功。【1题详解】细节理解题。根据第三段中She only had

17、 one or two friends, but that was okay because they were and continue to be real, the kind who stick by her, no matter what.可知她只有一两个朋友,但这没关系,因为他们是,并将继续是真朋友,是无论如何都会坚持在她身边的那种朋友。由此可知,Kendall的一些朋友对她的病的反应是,一直待在她身边。故选C。【2题详解】推理判断题。根据第一段We always knew our daughter Kendall was going to be a performer of som

18、e sort. She entertained people in our small town by putting on shows when she was only three or four. She sang like a little angel.可知我们一直都知道我们的女儿Kendall会成为某一种表演家。她只有三、四岁时就通过表演来取悦我们小镇上的人们。她唱得像个小天使。由此可推知,作者对Kendall的态度是相信Kendall总有一天会成名的。故选A。【3题详解】推理判断题。根据第二段中When Kendall was five, she was clearing her

19、throat frequently.( Kendall五岁的时候,她经常清嗓子);第四段中When Kendall was sixteen, we thought she was pretty much out of the woods.( Kendall16岁时,我们以为她已经脱离了危险)以及最后一段Kendall is eighteen now, living every day to its fullest and having some good success.( Kendall现在18岁,每天都过得很充实,并取得了一些成功)由此可推知,文章是按时间顺序写的。故选B。【4题详解】推理

20、判断题。根据第三段中It was pretty destructive because other children made fun of her, and sadly, even a teacher laughed at her. She only had one or two friends, but that was okay because they were and continue to be real, the kind who stick by her, no matter what. Through all this, Kendall continued to sing a

21、nd entertain.(这是相当具有毁灭性的,因为其他孩子取笑她,可悲的是,甚至一个老师也嘲笑她。她只有一两个朋友,但这没关系,因为他们是,并将继续是真朋友,是无论如何都会坚持在她身边的那种。在这期间,Kendall继续唱歌和欢笑)以及倒数第三段中An ambulance rushed her to the hospital where she spent the next week, paralyzed from the neck down. However, her biggest concern wasnt whether she would walk again, but whet

22、her she would be able to audition for American Idol. Her friend brought a microphone and every day, Kendall tried hard to practise singing.(一辆救护车把她送到了医院,她在那里度过了一周,颈部以下都瘫痪了。然而,她最担心的并不是她能否再次行走,而是她能否参加美国偶像的海选。她的朋友带来了一个麦克风,每天,肯德尔努力练习唱歌)结合文章主要记叙了作者意志坚强的女儿Kendall在五岁时就诊断患有图雷特综合征,遭到其他人的嘲笑,但是她没有气馁,继续唱歌。十六岁时,

23、Kendall脖子又受伤了,但是她最担心的却是自己能否参加海选。如今Kendall十八岁了,每天都过得很充实,并取得了一些成功。由此可推知,Kendall虽然遭受了很多苦难,但是积极乐观,不断努力,是一个有着坚强意志的女孩。故选A。BArt is very important to kids. Here are some reasons:Art helps children with their physical development. For example, when kids work with play dough (橡皮泥), they can learn to better co

24、ntrol their fingers. Drawing helps develop hand and finger muscles that are needed to properly hold and use a pencil.Art activities also help childrens social and emotional development. Children learn about themselves and others through art activities. Taking part in art activities really helps them

25、 build self-esteem (自尊). It teaches them about their uniqueness while allowing them to express happiness, joy and pride.Finally, art is important because it allows children to be creative. Through taking part in art activities, theyll learn to think and design things and make them.Since art is so im

26、portant to kids, parents should make it an everyday activity. Luckily, they can do that. Even if you dont have a lot of things that help kids take part in art activities at home, it s really easy to set up a low-cost easel(画架) in your home. For toddlers (children who have only recently learnt to wal

27、k), you would want to include very basic things such as finger paint, play dough and fat crayons. For preschoolers (children who are no longer babies but are not yet old enough to go to school), youll want to add things like paint brushes, an easel, glue, tape and scissors. As the kids get older and

28、 start exploring their creativity, parents will start adding more things to the art supplies.Its extremely important for parents to make art activities open-ended because we dont want to limit childrens creativity. Children have their own thoughts and ideas of how things should look and they come to

29、 art with their own special experiences. Open-ended art activities are good for childrens development abilities. They build feelings of independence, confidence and eagerness to learn through open-ended activities.5. How is art helpful to children?A. It makes them love school.B. It encourages them t

30、o do houseworkC. It improves their gradesD. It helps them develop physically.6. What can we learn from Paragraph 5?A. Parents should prepare everything for art at home.B. Toddlers need glue, tape and scissors for art activities.C. Its not hard to get children to join in art activities.D. A low-cost

31、easel is not good for toddlers.7. In the authors opinion, open-ended art activities are .A. just suitable for preschoolersB. useful to everyoneC. limited to childrens creativityD. good for kids in any ways8. For whom is the passage intended?A. Teachers.B. Parents.C. Students.D. Artists.【答案】5. D 6. C

32、 7. D 8. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了艺术对孩子们发展的重要性,而开放性的艺术活动对于孩子建立独立、自信和渴望学习的感觉方面的发挥着重要作用,作者建议家长能够为孩子提供日常性的开放性艺术活动,比如手指画,橡皮泥和蜡笔等。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段第1句内容“Art helps children with their physical development.”可知,艺术有助于孩子们的身体发育。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据文章第五段内容“Even if you dont have a lot of things that help kids ta

33、ke part in art activities at home, its really easy to set up a low-cost easel in your home.(即使你家里没有很多东西可以帮助孩子们参与艺术活动,在家里摆好一个低成本的画架也很容易。)”可知,摆好一个低成本的画架就可以帮助孩子参与艺术活动,由此可知,要让孩子参与艺术活动并不是难事。故选C项。【7题详解】细节理解题。根据文章最后一段内容“Open-ended art activities are good for childrens development abilities. They build feel

34、ings of independence, confidence and eagerness to learn through open-ended activities.(开放式的艺术活动有利于孩子的发展。他们通过开放的活动建立独立、自信和渴望学习的感觉。)”可知,在作者看来,开放式艺术活动能给孩子带来很多好处。故选D项。【8题详解】推理判断题。根据文章主题为“Art is very important to kids.(艺术对孩子们很重要。)”,以孩子为话题中心,且段末首句提出了“Its extremely important for parents to make art activit

35、ies open-ended because we dont want to limit childrens creativity.(对父母来说,让艺术活动具有开放性是非常重要的,因为我们不想限制孩子的创造力。)”,这样的建议应是针对于父母提出的。故选B项。【点睛】事实细节题在阅读理解题中,有相当一部分属于事实或细节题,这种题目比较简单,只要通读全文,了解文中所叙述的重要事实或细节,就可以解答出来,有的甚至可以从文章的原句中直接找到答案;另外还有一些题目要求对文中个别难词、关键词、词组或句子作出解释或需要对有关的上下文提供的语境和信息、甚至对整篇文章的内容建立准确、立体的理解和判断。比如文章的

36、第1小题:1. How is art helpful to children? A. It makes them love school. B. It encourages them to do housework C. It improves their grades D. It helps them develop physically.根据题意和关键词“How”,“helpful”定位到原文内容“Art helps children with their physical development.”,经过与选项分析比较可知,选项D“It helps them develop physic

37、ally.”与原文信息表达一致。故选D项。CLondons Kew Gardens reopens its Temperate House, the worlds largest Victorian glasshouse.For the first time in its history, the Grade I-listed structure was restored to bare metal and modernized. More than 5,280 liters of paint was used, enough to cover four football fields, an

38、d 15,000 panes of glass was replaced. The house opened to the public on Saturday, May 5.The large greenhouse is now home to an arranged collection of different plants from areas of temperate (温带的)climates around the world areas sometimes described as the Goldilocks zone of the planet, where plants a

39、re safe from coldness.These include some of the rarest and most threatened species, for which the botanic (植物的)garden is a final shelter. Among the more than 1,000 different species of temperate plants is the extremely rare South African cycad Encephalartos woodji, a plant that has disappeared from

40、the wild and is now found in botanic gardens and private collections.This tree has been named “the loneliest plant in the world”, because only male plants remain - each a clone of the specimen at Kew, which was collected in the middle of the 19th century. Some plants contain both male and female par

41、ts, but this species requires a female to produce seeds.Lead gardener Scott Taylor, who is overseeing the Temperate House collection stressed the importance of having an insurance population of one of the worlds most endangered plants.“ We have an important job to keep all of these things going,” Mr

42、. Taylor said. “For some plants, they are down to a few in the wild a wildfire, an earthquake, and theyre gone. 9. Where may you find South African cycad Encephalartos woodii?A. In any of Londons gardens.B. In a personal collection of temperate plants.C. In the laboratory of cloning plantsD. In the

43、wild in London.10. Why does Scott Taylor think the trees are endangered?A. There aren t such male trees any more.B. There aren t female trees any more.C. Because of the overhunting of the trees.D. Because of the difficulty in producing.11. What would be the best title for the passage?A. The Grade I-

44、listed Structure Was CompletedB. The Worlds Largest Glasshouse ReopensC. How to Build a GreenhouseD. How to Protect the Wildlife【答案】9. B 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了世界上最大的维多利亚温室重新开放,介绍了该温室的历史,以及温室中稀有珍贵的一些植物。【9题详解】细节理解题。根据第四段中Among the more than 1,000 different species of temperate plants is the ex

45、tremely rare South African cycad Encephalartos woodji, a plant that has disappeared from the wild and is now found in botanic gardens and private collections.可知在1000多种不同种类的温带植物中,有一种极其罕见的南非苏铁树,这种植物已经从野外消失,现在只能在植物园和私人收藏中找到。由此可知,你可以在私人收藏中找到南非苏铁。故选B。【10题详解】细节理解题。根据最后一段“ We have an important job to keep

46、all of these things going,” Mr. Taylor said. “For some plants, they are down to a few in the wild a wildfire, an earthquake, and theyre gone. 可知“我们有一项重要的工作,让所有这些植物继续存活下去,”泰勒说。“对于一些植物来说,它们只剩下野外的一些一场野火,一场地震,它们就消失了。”由此可知,Scott Taylor认为这些树木濒临灭绝,是因为这些树已经数量不多了,想要再次产生是很困难的。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第一段Londons Kew

47、 Gardens reopens its Temperate House, the worlds largest Victorian glasshouse.可知伦敦的Kew Gardens重新开放了它的温带屋,世界上最大的维多利亚温室。结合文章主要说明了世界上最大的维多利亚温室重新开放,介绍了该温室的历史,以及温室中稀有珍贵的一些植物。由此可知,B选项“世界上最大的温室重新开放”最符合文章标题。故选B。DPlaying video games for hours on end may prepare your child to become a laparoscopic (腹腔镜检查的)doc

48、tor one day, a new study has shown. Reorganization of the brains cortical (皮质的,皮层的)network in young men with experience of playing video games gives them an advantage not only in playing the games but also in performing other tasks requiring visuomotor (视觉眼肌运动)skills. Researchers from the Centre for

49、 Vision Research at York University in Canada compared a group of 13 young men in their twenties, who had played video games at least four hours a week for the past three years, to a group of 13 young men without that experience. The subjects were placed in a functional magnetic resonance imaging (

50、MRI) machine and asked to complete a series of increasingly difficult visuomotor tasks, such as using a joystick or looking one way while reaching another way.“ By using high resolution brain imaging (MRI), we were able to actually measure which brain areas were activated at a given time during the

51、experiment,” said Lauren Sergio, associate professor. “We tested how the skills learned from video game experience can transfer over to new tasks, rather than just looking at brain activity while the subject plays a video game.”The finding that using visuomotor skills can reorganize how the brain wo

52、rks offers hope for future research into the problems experienced by Alzheimer5s patients, who struggle to complete the simplest visuomotor tasks.Lead author Joshua Granek added that, in future, it would be interesting to study if the brain pattern changes are affected by the type of video games a p

53、layer has used and the actual total number of hours he has played, and to study female video gamers, whose brain patterns in earlier studies were different from those of males.12. What do the underlined words “The subjects” in Paragraph 1 refer to?A. The 13 young gamers.B. The 13 young men not inter

54、ested in games.C. The people involved in the study.D. Those having trouble with visuomotor tasks.13. What is different for video gamers according to the passage?A. The lifestyle.B. The names of the games.C. The study they join in.D. The work of brain areas.14. How did the researchers carry out the r

55、esearch?A. By studying how experienced skills work on new tasks.B. Only by watching the brain activity.C. By playing video games.D. By reorganizing how brain network works at different times.15. What does the passage mainly talk about?A. The advantages of playing video games.B. The effect of watchin

56、g videos.C. The ways to deal with Alzheimer.D. The research into brain diseases.【答案】12. C 13. D 14. A 15. A【解析】这是一篇说明文。一项新的研究表明,连续玩几个小时的电子游戏可能会让你的孩子将来成为一名腹腔镜医生。文章主要介绍了一项研究表明玩电子游戏对大脑有好处,介绍了这项研究的过程,以及研究人员对研究的一些说明。【12题详解】词义猜测题。根据划线词后文were placed in a functional magnetic resonance imaging ( MRI) machine

57、 and asked to complete a series of increasingly difficult visuomotor tasks.可知参与研究的人被置于一台功能性磁共振成象机器中,并被要求完成一系列难度越来越大的视觉运动任务由此可知,划线词指的是“参与研究的人”。故选C。【13题详解】细节理解题。根据最后一段Lead author Joshua Granek added that, in future, it would be interesting to study if the brain pattern changes are affected by the type

58、 of video games a player has used and the actual total number of hours he has played, and to study female video gamers, whose brain patterns in earlier studies were different from those of males.可知主要作者Joshua Granek补充说,在未来,如果玩家玩电子游戏的类型和他实际玩的总时间会影响大脑模式的变化,这将是一个有趣的研究,并且在研究女性电子游戏玩家时发现,在早期的研究中,她们的大脑模式与男性

59、不同。由此可知,游戏玩家大脑区域的工作模式不同。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第二段“ By using high resolution brain imaging (MRI), we were able to actually measure which brain areas were activated at a given time during the experiment,” said Lauren Sergio, associate professor. “We tested how the skills learned from video game experienc

60、e can transfer over to new tasks, rather than just looking at brain activity while the subject plays a video game.”可知“通过使用高分辨率的大脑成像,我们能够实际测量出在实验中特定时间大脑的哪些区域被激活了,”副教授Lauren Sergio说。“我们测试了从电子游戏中学到的技能如何转移到新的任务中,而不仅仅是观察玩电子游戏时的大脑活动。”由此可推知,研究人员是通过研究熟练的技能如何在新任务中发挥作用,来进行这项研究的。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据第一段中Playing

61、video games for hours on end may prepare your child to become a laparoscopic (腹腔镜检查的)doctor one day, a new study has shown.可知一项新的研究表明,连续玩几个小时的电子游戏可能会让你的孩子将来成为一名腹腔镜医生。结合文章主要介绍了一项研究表明玩电子游戏对大脑有好处,介绍了这项研究的过程,以及研究人员对研究的一些说明。由此可知,这篇文章主要讲了玩电子游戏的好处。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两

62、项为多余选项。Many people think that winter is boring because it is very cold. _16_. There are many things you can do in winter. Some people are even excited that winter is coming, because they have prepared themselves for the activities which they can enjoy and mostly they are thinking of extreme sports o

63、n ice. _17_. But for those who have not experienced snow yet and who want to see some, theyd better look for the best places that they visit for winter. Usually, people who belong to areas that do not snow look for places where they can spend and enjoy winter well. Among the places are Canada, New Z

64、ealand and Korea. Therere also some sports that you can enjoy. But if you are in areas that really snow, then you are fortunate enough because you dont have to go somewhere else. _18_However, many people are afraid of the cold weather. They would like to go somewhere else to escape the heavy snow, _

65、19_. Its sunny there and you can also relax on the nice beaches. Water sports are also a great choice, so you can still have an exciting holiday. What is also good about the Caribbean is that you can choose from more than 365 beaches. It is an absolute destination during winter for sun lovers. Furth

66、ermore, if you are thinking of other sunny places to visit, why not try Portugal, Italy, Spain and the south of China?_20_. At the same time, try dropping by some parts of Europe and enjoy great sights and fantastic weather. Another place where you can enjoy the sunny weather during winter is Austra

67、lia because its winter here, but its summer there. A. But it is not always the caseB. They also have world-famous beachesC. then there is no need for you to travel elsewhereD. It all depends on what people think of the weatherE. That would be exciting especially for adventurous peopleF. You can just

68、 simply go out and do anything related to snow.G. and then the Caribbean would be a perfect choice for holiday【答案】16. A 17. E 18. F 19. G 20. B【解析】本文为说明文。许多人认为冬天很无聊,因为天冷,但是情况并非如此。冬天你可以做许多事情。喜欢冒险的人可以做冰上的极限运动;怕寒冷天气想去其他地方避开大雪的人可以去加勒比海度假;想参观阳光明媚的地方,可以考虑去葡萄牙、意大利、西班牙和中国的南部,还可以去澳大利亚。【16题详解】根据下文There are ma

69、ny things you can do in winter. Some people are even excited that winter is coming, because they have prepared themselves for the activities which they can enjoy and mostly they are thinking of extreme sports on ice. 可知,冬天并非许多人认为的那样无聊。故A选项正确。【17题详解】由空格前一句可知,对于爱冒险的人来说,那将会是非常令人兴奋的。故E选项正确。【18题详解】根据上文Bu

70、t if you are in areas that really snow, then you are fortunate enough because you dont have to go somewhere else.可知,如果你生活在下雪的地方,那么你很幸运了,因为你不必去别的地方了,可以出去做任何与雪有关的运动。故F选项正确。【19题详解】根据上文However, many people are afraid of the cold weather. They would like to go somewhere else to escape the heavy snow可知,怕寒

71、冷天气的人想去其他地方避开大雪,因此,加勒比海是度假的完美选择。故G选项正确。【20题详解】选项B中的They指代上文的Portugal, Italy, Spain and the south of China。故B选项正确。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。This Christmas I was_21_ what to give my father. My dad is a(n)_22_ person to buy for because

72、he never wants anything. I _23_ my phone to read a text message from my mom saying we were leaving for Christmas shopping for him when I came across a _24_ on my phone I had locked. The message was from my father. My eyes_25_ on a photo of a flower and underneath a poem _26_ William Blake. The flowe

73、r _27_ against the bright blue sky inspired(启发)me. My dad had been reciting (背诵)those words to me since I was a kid. That may even be the _28_ why I love writing. I decided those words would be my gift to my father.I _29_ ,telling my mom to go without me and that I already _30_ my gift. I sent the p

74、hoto of the flower to my computer and_31_ the poem on top of it. As I was arranging the _32_, another poem came to mind. My dad recited it as much as he did the other. I typed that out as well and searched _33_ for a background to the words of it. The poem was _34_ around dreaming, and after searchi

75、ng, I found the perfect picture. It was _35_ with blues and greens and purples, together to create the theme and wonder of a _36_.As I watched both _37_ passing through the printer, the white paper coloring with words that shaped my _38_,I felt that this was a gift that my father would truly appreci

76、ate.Christmas soon arrived. The minute I saw the look on my dads face _39_ he opened those black letters _40_, I knew I had given the perfect gift.21. A. complainingB. wonderingC. offeringD. concluding22. A. boringB. calmC. hardD. ordinary23. A. pulled throughB. put upC. put downD. pulled out24. A.

77、messageB. virusC. hackerD. concept25. A. hangedB. fellC. cameD. took26 A. atB. byC. onD. for27. A. fightingB. runningC. holdingD. standing28. A. permissionB. imaginationC. reasonD. suggestion29. A. tried outB. got onC. came offD. called back30. A. createdB. boughtC. receivedD. sent31. A. typedB. wro

78、teC. speltD. read32. A. chartsB. shadesC. foldsD. details33. A. forthB. insideC. onlineD. back34. A. focusedB. advisedC. explainedD. located35. A. mixedB. fixedC. endedD. painted36. A. talentB. dreamC. sceneryD. tradition37. A. writersB. giftsC. albumsD. poems38. A. impressionB. happinessC. childhoo

79、dD. feature39. A. asB. ifC. becauseD. since40. A. carefullyB. elegantlyC. noblyD. powerfully【答案】21. B 22. C 23. D 24. A 25. B 26. B 27. D 28. C 29. D 30. A 31. A 32. D 33. C 34. A 35. D 36. B 37. D 38. C 39. A 40. A【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者为给父亲购买什么圣诞礼物发愁时,得到了启发,用小时候经常听父亲朗诵的两首诗歌作为特殊的礼物,打印出来送给父亲的一段温馨的故事。【2

80、1题详解】考查动词的辨析。句意:这个圣诞节我正在考虑买什么礼物给父亲。A. complaining抱怨;B. wondering想知道,好奇;C. offering提供;D. concluding总结。从下文中的what to give my father“买什么给我父亲”说明作者是在想着给他父亲买圣诞礼物。而 I was wondering此正好表达此意。故选B。【22题详解】考查形容词的辨析。句意:我父亲是一个很难给他买到合适礼物的人,因为他从来不想要任何东西。A. boring无聊;B. calm平静;C. hard很难,艰辛,困苦;D. ordinary普通。从because上可以推断

81、出给父亲的礼物很难买到。因为他从来不想要任何礼物。故选C。【23题详解】考查动词词组的辨析。句意:我关掉手机之前看到一条短信,是妈妈写给我的,内容说他们正准备离开去圣诞商店购物。A. pulled through康复;B. put up张贴;C. put down放下;D. pulled out开上路,离站,摆脱。这里根据情景可以推断出作者是准备离开手机时看到妈妈的这条短信的。而Pull out有离开,摆脱的意思,故选D。【24题详解】考查名词的辨析。句意:当我看到这条信息的时候我的手机已经被锁上了。A. message信息;B. virus病毒;C. hacker黑客;D. concept概

82、念。这里根据上文中的read a text message可以推断出是看到这条信息的时候,故选A。【25题详解】考查动词的辨析。句意:我的眼光落在一张照片上,照片上是一朵花,下面是。A. hanged悬挂;B. fell落在,摔倒;C. came来到;D. took带走。根据下文描述,这是作者买礼物的灵感来源,与这首诗配花有关。所以动作自然是眼光落在这张照片上。故选B。【26题详解】考查介词的辨析。句意:下面配有一首威廉布莱克的一首诗。A. at在;B. by通过,由写;C. on在上面;D. for为了。根据文意可知这是说这首诗的作者是谁,即由谁写的这首诗。故选B。【27题详解】考查动词的辨

83、析。句意:这朵傲然站立在明亮的蓝色天空下的花启发了我。A. fighting斗争,争斗;B. running跑;奔跑;C. holding抓住;D. standing站立。根据情景可以推定为是花站立在明亮的蓝色天空下。故选D。【28题详解】考查名词的辨析。句意:这也许是我为什么喜欢写作的理由吧。A. permission允许;B. imagination想象力;C. reason理由;D. suggestion建议。这里套用了一个句型that may be the reason why这也许是我的理由吧。故选C。【29题详解】考查动词词组的辨析。句意:我回拨电话告诉妈妈没有我不要去买礼物。A.

84、 tried out试图;B. got on上车;C. came off下来;D. called back回拨,回访。根据上文中的电话短信可知作者在获得启发后所作的事情就是回拨电话告诉妈妈不要在他不在的时候去买礼物。故选D。【30题详解】考查动词的辨析。句意:并且告诉她我已经创造出了礼物。A. created创造;B. bought购买;C. received接受;D. sent送出。根据下文可知作者是自己在自己电脑上设计制做的,因此这里的礼物是作者创造的。故选A。【31题详解】考查动词的辨析。句意:我将这朵花发送到我的电脑并在其上面打印出布莱克的那首诗。A. typed打字;B. wrote

85、书写;C. spelt拼写;D. read阅读。这里根据上下文,可知作者受启发后在自己电脑上创造出的礼物就是扫描进去这朵花,然后在其上打印出这首诗。故选A。【32题详解】考查名词的辨析。句意:当我安排这些细节的时候,另一首诗也进入我的脑海。A. charts图表;B. shades阴影;C. folds折叠;D. details细节。这里是情景推测,另一首诗进入作者的脑海,说明作者是在安排打印的细节的问题时候,出现的一系列画面,下文说而且作者的父亲也一再朗诵它更是佐证了这一细节的存在。故选D。【33题详解】考查副词的辨析。句意:我把那首诗也打印出来然后在网上搜索背景配上这些诗词。A. fort

86、h等等,向外,往前;B. inside里边;C. online线上;D. back后面。这里search就是搜索,根据上文作者是在用电脑,故可推定是在线上搜索相关背景图片。故选C。【34题详解】考查动词的辨析。句意:这首诗的主题是围绕梦想展开的,经过搜索,我找到了完美的图片。A. focused聚焦;B. advised建议;C. explained解释;D. located位于。从句意可以推定,作者的这首诗词的主题是围绕梦想展开的,故用focus来表示聚焦,集中之意。故选A。【35题详解】考查动词的辨析。句意:这幅画用蓝色和绿色紫色混合画成,一起创造出了这一主题。A. mixed混合;B.

87、fixed固定,修理;C. ended结束;D. painted涂漆,画画。本句是描述这副作为背景的画是用什么画成的,根据上下文描述,应该是用各种颜料混合画成paint的。故选D。【36题详解】考查形容词的辨析。句意:和梦想的胜景。A. talent天才;B. dream梦想;C. scenery景色;D. tradition传统。根据上文提到的这篇诗歌的主题是梦想。故该背景图片应该突出的的也是该诗歌的主题思想。故选B。【37题详解】考查名词的辨析。句意:当我看着两篇诗歌通过打印机的时候,。A. writers作家;B. gifts礼物;C. albums相册;D. poems诗歌。根据前文描

88、述,作者是打印了两首诗歌。故选D。【38题详解】考查名词的辨析。句意:白纸上印上彩色的文字象征着我的童年,我感觉这就是父亲会真正喜欢的礼物。A. impression印象;B. happiness幸福;C. childhood童年;D. feature特征。这两首诗歌在前面提到过,都影响到作者现在的生活,而这两首诗歌都是作者小时候父亲反复朗诵给他听过的诗歌。因此可以推定与他的童年有关。故选C。【39题详解】考查连词的辨析。句意:就从我看着父亲认真地打开黑色的信件的表情的那一刻起,我知道我给出的礼物是完美的。A. as作为,当,因为;B. if如果;C. because因为;D. since自从

89、。这里使用as引导时间状语从句,引导“当我父亲打开黑色的信件的时候”。故选A。【40题详解】考查副词的辨析。句意:就从我看着我父亲认真地打开黑色的信件的表情的那一刻起,我知道我给出的礼物是完美的。A. carefully仔细地;B. elegantly优雅地;C. nobly高贵地;D. powerfully强有力地。这里描述的是父亲打开信件的状态,故用认真,仔细地比较好。故选A。第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分I5分)语法填空Welcome to Whats Your Rhythm. In todays program, we are going to discuss Beijin

90、g Opera. Its a _41_(nation) treasure of China. The art dates back _42_ the late eighteenth century and it _43_ (combine) acting, talking, singing, music, dancing and acrobatics (杂技). Actors play one of four _44_ (role): sheng, male roles; dan, female roles; chou, clown roles and jing, roles with bri

91、ghtly painted face masks. Each role has _45_ (it) own singing and acting styles. In the early days, most often Beijing Opera _46_ (perform) on open-air stages in markets, streets, teahouses or outside temples. The music had to be performed loudly and the performers had to sing with sharp voices in o

92、rder to be heard over the crowds. Slowly this kind of _47_ (sing) became a special style of Beijing Opera. Beijing Opera used to be performed on open-air stages _48_ were lit only by oil lamps. As _49_ result, the costumes in Beijing Opera are often very bright colors. If the costumes _50_ (be) not

93、in bright colors, the crowds would not be able to see them clearly.【答案】41. national 42. to 43. combines 44. roles 45. its 46. was performed 47. singing 48. which/that 49. a 50. were【解析】本文是说明文,介绍了中国的国粹京剧的历史。【41题详解】考查形容词。修饰名词treasure应用形容词。故填national。【42题详解】考查固定短语。句意:这门艺术可以追溯到十八世纪后期。短语date back to意为:追溯

94、到,起源于。故填to。【43题详解】考查动词的时态和主谓一致。根据并列分句The art dates back 2 the late eighteenth century可知用一般现在时,主语为it,用动词的第三人称单数形式。故填combines。【44题详解】考查名词的数。“one of +可数名词复数”意为:之一,role应用复数形式。故填roles。【45题详解】考查代词。此处作定语,修饰名词短语own singing and acting styles,用形容词性物主代词。故填its。【46题详解】考查动词的时态和语态。句意:早期,京剧大多是在市场、街道、茶馆或寺庙外的露天舞台上表演。

95、根据时间状语In the early days可知用一般过去时;Beijing Opera与perform之间为被动关系,应用一般过去时的被动语态。且主语Beijing Opera是第三人称单数,故填was performed。【47题详解】考查名词。介词of后应用名词或doing形式,此处用sing 的动名词,故填 singing 。【48题详解】考查定语从句。句意:京剧过去是在露天舞台上表演的,这些舞台上只靠油灯照明。先行词为stages,关系词在限制性定语从句中作主语,指物,故用which / that。【49题详解】考查固定短语。短语as a result意为:结果,因此。故填a 。【

96、50题详解】考查虚拟语气。句意:如果服装颜色不鲜艳,人群就不能清楚地看到他们。根据主句谓语动词“would not be able to ”可知,是虚拟语气,表示与现在事实相反的假设, if从句用一般过去式。故填were。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出

97、修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。We are always educated to be an honesty person, especially to our parent. For me, my parents are very strict, so I am not allowed to go out on night. But there are so much attractive night activities for fun which I lied to my parents in the past. I

98、tell them I was doing my homework with our friends. Now I have grown up. I am realize it is wrong to tell lies, but I decide to be honest. Once they realize that I am not kid anymore, then I can make decisions by myself.【答案】1. honestyhonest2. parentparents3. onat4. muchmany5. whichthat 6. telltold7.

99、 ourmy8.去掉am9. butso10. kid前加a【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲述了作者过去为了晚上出去玩,对父母撒谎,长大后作者意识到撒谎是是不对的,所以决定对父母诚实起来。【详解】1.考查形容词。此处修饰名词person,应用形容词honest,作定语,表示“诚实的”。故 honesty改为honest。2.考查名词的数。parent为可数名词,根据后文的ourparents和are,可知此处应用复数。故 parent改为parents。3.考查介词。句意:对我来说,我的父母很严格,所以不允许我在晚上出去。结合句意表示“在晚上”短语为at night。故 on改为at。4

100、.考查形容词。此处修饰可数名词activities,应用形容词many,much修饰不可数名词。故 much改为many。5.考查状语从句。句意:但是有那么多的夜间娱乐活动是如此吸引人,以至于过去我对我的父母撒了谎。此处为结果状语从句,表示“如此以至于”应用sothat。故 which改为that。6.考查动词时态。结合上文可知事情发生在过去,应用一般过去时。故tell改为told。7.考查代词。句意:我告诉他们我正在和我朋友做作业。此处指作者的朋友,应用my。故 our改为my。8.考查动词用法。此处realize为及物动词,不与be动词连用。故去掉am。9.考查连词。句意:我意识到说谎是错

101、误,所以我决定诚实。结合上下文语境可知,前后为因果关系,故应用连词so。故 but改为so。10.考查冠词。kid为可数名词,此处表示泛指应用不定冠词,且kid为辅音音素开头的单词,应用a。故kid前加a。第二节书面表达(满分25分)52. 假定你是李华,你和父母决定春节期间到桂林旅游,请你给你的英国笔友 Jack 写封信, 介绍相关情况。要点如下:1. 旅游时间:春节假期;2. 旅游地点:广西桂林;3. 你的准备:上网了解(桂林景点、其他游 客的经历);4. 邀请 Jack 来一起游玩。注意:1.词数 100 左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】Dear Jack,How i

102、s everything going? Im writing to tell you a piece of good news.Last night,my parents told me that they were going to visit Guilin with me during the Spring Festival. I am so happy, because it has been such a long time since our family last went out together. I have made some preparations. For examp

103、le, I searched the information online about Guilin, such as the famous tourist sites and the delicious food. And I learned a lot from others experiences. I cant wait to go there and experience the unique scenery and culture.Would you like to come together? Im sure well have great fun.Looking forward

104、 to your reply.Yours,Li Hua【解析】【分析】这篇书面表达是一封书信。假定你是李华,你和父母决定春节期间到桂林旅游,请你给你的英国笔友 Jack 写封信, 介绍相关情况。【详解】假定你是李华,你和父母决定春节期间到桂林旅游,请你给你的英国笔友 Jack 写封信, 介绍相关情况。要点如下: 1. 旅游时间:春节假期;2. 旅游地点:广西桂林;3. 你的准备:上网了解(桂林景点、其他游 客的经历);4. 邀请 Jack 来一起游玩。分析可知,应该以第一人称为主,一般过去时和一般将来时进行写作。要点已经给出,要求考生根据提纲自己发挥拓展,考生要先想好写哪几点,运用合适的语法规

105、则和词汇把各要点都准确表述出。描述要尽量选择简洁的语言,难点在于选择词汇和句型,可以灵活运用高级词汇和固定短语准确表述。还要用适当的连接词把句子连接起来,这样文章显得更连贯。【点睛】这篇书面表达的关键在于要点的拓展,同时注意谋篇布局的顺序,运用合适的连接词连接全文,同时选择高级的词汇和语法项目让文章更有文采。Last night,my parents told me that they were going to visit Guilin with me during the Spring Festival.宾语从句的运用。Im sure well have great fun. 宾语从句的运用。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1