收藏 分享(赏)

河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:554203 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:26 大小:111KB
下载 相关 举报
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共26页
河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第26页
第26页 / 共26页
亲,该文档总共26页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南省开封市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析)本试卷分第1卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,考生作答时,将答案答在答题卡上(答题注意事项见答题卡),在本试题卷上做答无效.考试结束后,将本试题卷和答题卡一并交回.第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上.录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上.第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对

2、话仅读一遍.1. When does the notice say the sports meet will begin?A. On April 12th. B. On April 20th. C. On April 22nd.2. What will the woman probably do before eight?A Visit a friend. B. See a doctor. C. Go to a movie.3. How does the woman feel about the man?A. Thankful. B. Dissatisfied. C. Proud.4. Why

3、 does the woman look troubled?A. Because she has to leave her friend.B. Because she doesnt like living in the dorm.C. Because she cant manage to move house herself.5. Where are the speakers?A. At a clothing store. B. At the doctor s. C. At home.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所

4、给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听每段对话或独自前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间.每段对话或独自读两遍.听第6段材料,回答第6至第7题.6. Why is the man talking to the woman?A. To do a task for a program. B. To sell books. C. To do a survey.7. Who does the woman admire most?A. An actress. B. A writer. C. A dancer.听第7段材料,回答第8至9题.8

5、. How much will the man pay for the room per night?A. $50. B. $62. C. $75.9. What does the man care about most?A. The telephone. B. The television. C. The Internet.听第8段材料,回答第10至第12题.10. What is the man doing?A. Telling the woman about a teacher.B. Introducing a course to the woman.C. Helping the wom

6、an with her homework.11. What does the man like most about Dr. Miller?A. His patience. B. His seriousness. C. His understanding.12. What can we learn from the conversation?A. The woman is going to take Dr. Millers class.B. The man had a teacher like Dr. Miller before.C. Dr. Miller has been teaching

7、in England for 10 years.听第9段材料,回答第13至第16题.13. How much does the man have to pay to join the club?A. 1.50, B. 2. C. 5.14. Why does Video Club hold a meeting?A. To send out a list of films.B. To introduce films from abroad.C. To collect information on popular films.15. What films are most people inter

8、ested in?A. British films. B. American films. C. Australian films.16. How will the man get the form?A. Hell have it by post.B. Hell pick it up himself.C. Hell get it from the clubs website.听第10段材料,回答第17至第20题.17. When does the speaker usually go to the health club?A. In the evening. B. At noon. C. In

9、 the morning.18. What does the speaker have in the morning?A. A sandwich. B. Some coffee. C. A hamburger.19. Where does the speaker have her lunch?A. In her office. B. At her home. C. In a restaurant.20. What does the speaker usually do on Sunday evenings?A. Play soccer. B. Play tennis. C. Go swimmi

10、ng.第二部分 阅读理解(共两节, 满分40分)第一节:(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.APoetry CompetitionDeadline18th July 2019Who may enterThe competition is open to anyone.DescriptionThe Ledbury Poetry Festival is the biggest poetry festival in the UK. It takes place over ten days each Jul

11、y. If you think you know what poetry is come along and well surprise you. There are live readings, performances, music, exhibitions, films, family events and street events.Each year we organize a famous competition for new poetry in partnership with Ty Newydd, The National Writers Centre for Wales.

12、It attracts entries from all over the globe. There are three groups: Adults (18+),Young people (12-17) and Children(under 12).All poems must be the original work of the entrant and should not have been previously published, accepted for publication by a magazine, or have entered in other competition

13、s.The length of each poem must be more than 40 lines.The Judge of the 2019 Ledbury Poetry Festival Poetry Competition is Daljit Nagra.Entry feesAdults: 5.75 for first poem, 3.50 for each extra poem.Children / Young People: First poem free, 1.75 for each extra poem.PrizesAdults PrizesFirst Prize: 1,0

14、00 cash and a course at the National Writers Centre for WalesSecond Prize: 500 cashThird Prize: 250 cashYoung Peoples PrizesFirst Prize: 100 cash.Second Prize: 50 cashThird Prize: 25 cashChildren s PrizesFirst Prize: 25 book token(购书券)Second Price: 15 book tokenThird Prize; 10 book tokenWebsitePleas

15、e visit https:/www.poetry-festival.co.uk/ledbury-poetry-competition to learn more about the competition.1. What do we know about the poetry competition from the text?A. It is held every two months.B. It awards all winners cash prizes.C. It is open to worldwide competitors.D. It offers competitors po

16、em. lectures.2. Which requirement should each poem meet?A. It should be written independently.B. It should contain at least 40 words.C. It has won a prize in other competitions.D. It has been published by some magazine.3. What is the entry fee for a 15-year-old if he is sending 3 poems?A. 12.75B. 9.

17、25.C. 7D. 3.5【答案】1. C 2. A 3. D【解析】本文是应用文。文章主要介绍了Ledbury Poetry Festival的基本情况和参赛注意事项。【1题详解】细节理解题。由Who may enter部分中的The competition is open to anyone及Description部分中的It attracts entries from all over the globe可知,全世界任何感兴趣的人都可以参加该诗歌比赛。故选C。【2题详解】细节理解题。由Description部分中的All poems must be the original work o

18、f the entrant可知,所有诗歌必须由参赛者原创。故选A。【3题详解】细节理解题。由Entry fees部分中的Children/ Young people: first poem free,1.75 for each extra poem可知,15岁参赛者的第一篇诗歌免费参赛,另外两篇需付的参赛费共计3.5英镑。故选D。BAbout six years ago, I was sitting on a plane next to a woman who was extremely energetic. I was tired and wanted to take a nap, but

19、she tapped me on the shoulder to introduce herself.Hi, my name is Helga.As we talked, it came up that I had started an organization in high school called R.A.K.E. (Random Acts of Kindness, Etc.). As I described what we did, Helga got very serious and said to me, There is nothing more important in th

20、e world than kindness.I was curious about what she had said, and as the plane took off. she began telling me a story about the last time she had flown.It was three years ago and she was heading back to her hometown because her father had become very ill.Just as the plane was about to leave, her fath

21、ers doctor called to inform her that her father had suddenly passed away. For the three hour plane ride, she sat in stunned(受惊的) silence,.When she arrived at the airport in her hometown, she walked to the nearest bench(长椅),sat down and cried.For two hours, she sat and wept while thousands of people

22、just walked on by.Not a single person stopped and asked if I was OK that day. It was on that day that I realized kindness isnt normal. Helgas words have stuck with me for all these years. Im reminded all the time that for many of us, kindness is not usually our default setting (默认设置).We spend so muc

23、h time worrying about our own problems that we walk by or ignore other people in need of a bit of kindness.So, Ive made it my mission to do my part in making kindness normal.Now, I travel to schools all across the US to speak about compassion(同情),empathy(同感),and love.I m proud to share my stories wi

24、th students, teachers, and parents about our need for character, compassion, and kindness.Providing young people with practical ways to exercise kindness makes my job more satisfying than any other I can think of.And when I give my talks, I always have my conversation with Helga in the back of my mi

25、nd.4. We can know from the first four paragraphs that the author_.A. was always eager to make friendsB. was angry to be disturbed by HelgaC. found Helga a very serious personD. was interested in Helgas story5. During Helgas trip to her hometown, she_.A. couldnt help but cry on the flightB. blamed th

26、e doctor for not calling her earlierC. came to realize the value of kindnessD. received help from passengers beside her6. How did Helga s story influence the author?A. He found a better way to exercise kindness.B. He realized that most people were nice and kind.C. He realized the importance of using

27、 stories in speech.D. He began teaching others about kindness and found it rewarding.7. The author wrote this article mainly to_.A. show why kindness isnt normal.B. explain how he developed his kindness careerC. give advice on how to practice kindnessD. share a touching story about kindness【答案】4. D

28、5. C 6. D 7. B【解析】【分析】本文是记叙文。文章讲述了六年前作者在飞机上与Helga的一次谈话一直留在他心中,在此谈话影响下,他开始了现在的事业通过演讲推广善行。【4题详解】推理判断题。根据前四段可知,作者在飞机上一开始打算睡一会儿,但是Helga主动和他聊天,作者和她聊到自己曾经创建的R.A.K.E组织时,Helga 说There is nothing more important in the world than kindness,而作者此时was curious about what she had said(对她的话很好奇),由此可见,作者对Helga的故事很感兴趣。故

29、选D。【5题详解】细节理解题。根据第五、六、七、八段可知,Helga 在回家路上没有人停下来去询问和关心她,再根据第九段中Helga说的It was on that day that I realized kindness isnt normal,可知在她意识到了善行在世界上并不是很常见,因此更意识到善行的宝贵。故选C。【6题详解】推理判断题。根据最后七段内容可知,作者一直记着Helga的话,并且努力想要使善行变得更常见。作者通过到各地学校做演讲,让学生、老师和家长们意识到我们对善行的需要,并给年轻人提供一些去实践善行的方法。而作者自己也认为自己的工作非常satisfying (令人满意的)。

30、故选D。【7题详解】写作目的题。文章先从六年前作者在飞机上与人的一次谈话说起,接着说这次谈话一直留在他心中,因此他开始了现在的事业通过演讲推广善行。所以整篇文章是在讲述作者是如何开始了自己的kindness career。故选B。【点睛】做推理判断题时,对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。本题第3小题,根据最后七段内容可知,作者一直记着Helga的话,并且努力想要使善行变得更常见。作者通过到各地学校做演讲,让学生、老师和家长们意识到我们对善行的需要,并给年轻人提供一些去

31、实践善行的方法。而作者自己也认为自己的工作非常satisfying (令人满意的)。故选D。CParrots have been known to imitate words, but have you ever thought how they communicate? The sounds they make may sound meaningless to us, but new research has found that wild parrots are actually given names by their parents.According to a study led b

32、y Karl Berg of Cornell University in the US, baby birds are given a unique sound of their own, which stays with them for their entire lives.In the study, the team placed hidden cameras in the nests of 17 different wild parrots. After studying their sounds, the team identified slight differences in t

33、he calls parents used to communicate with each chick. And even before the baby birds had learned to communicate properly, the baby birds seemed to recognize and imitate their calls.Sounds very similar to humans, doesnt it?The study also proved that these signature calls are acquired socially not gen

34、etically. To do this, scientists switched the eggs in nine of the 17 nests, so that half of the parrots were raising baby birds that werent theirs. Using the recordings, the scientists concluded the baby birds all used names similar to those the parents (whether biological or nonbiological) called t

35、hem for the first weeks of their lives.Lucie McNeil, from National Geographic, said, “this would be the first proven example of a non-human species teaching acoustical (声学的) communication.”Lead scientist for the study, Karl Berg told National Public Radio of the US, “Most people say, Well, all those

36、 calls are just noise, but I think theyre having conversations.”Fox News also asked Berg what else the parrots might be saying? He replied, “The theory is that these birds are deciding where the food is, Do we want to go 3 km North-Northwest? “Do we want to go to that field? They are sort of arguing

37、 or discussing.”Natural science author, Virginia Morell, wrote: “Very gradually, scientists are learning to decode the conversations of very different animals that live lives rich with plans, quarrels, and romance.”You never know, if the science of animal translation keeps advancing, we might one da

38、y be watching a reality series about parrots.8. What did the new research find about wild parrots?A. They can talk by learning from people.B. The sounds they make are meaningless.C. They have names given by their parents.D. They have a unique way of making sounds.9. What does the study suggest?A. Di

39、fferent parrots are called differently by their parents.B. Baby parrots can tell who their biological parents are.C. Baby parrots can mimic their biological parents calls better.D. Parrots are the most skilled animals in acoustical communication.10. Why did the scientists switch the eggs in the stud

40、y?A. To see whether the parents could recognize their own babies.B. To see whether the parrots made the same sounds all their lives.C. To see whether the signature calls were acquired socially or genetically.D. To see whether biological and nonbiological parents named babies differently.11. The unde

41、rlined word “decode” in the second-to-last paragraph is closest in meaning to “_”.A. imitateB. understandC. practiceD. create【答案】8. C 9. A 10. C 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了科学家对鹦鹉的交流方式展开了研究,发现野生鹦鹉出生的时候父母就给它们起了名字。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的“but new research has found that wild parrots are actually given names b

42、y their parents.”可知,新的研究发现,野生鹦鹉出生的时候父母就给它们起了名字,故C项正确。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的“After studying their sounds, the team identified slight differences in the calls parents used to communicate with each chick.”可知,在研究了它们的叫声后,研究小组发现,父母们与每只小鹦鹉交流时所用的叫声略有不同,也就是说对不同的小鹦鹉父母的叫法是不同的,故A项正确。【10题详解】细节理解题。根据第五段中的“Using the

43、recordings, the scientists concluded the baby birds all used names similar to those the parents (whether biological or nonbiological) called them for the first weeks of their lives.”可知,科学家在研究中变换了鹦鹉蛋是想看这些标志性的叫声是通过社交还是基因获得的,故C项正确。【11题详解】词义猜测题。根据上文 “The theory is that these birds are deciding where the

44、 food is, Do we want to go 3 km North-Northwest? “Do we want to go to that field? They are sort of arguing or discussing.”可知,科学家是对鹦鹉的交流方式展开的研究,目的自然是破译动物之间的对话,由此可知画线词词义为“理解”,故B项正确。【点睛】本篇第4题词义猜测题的难度较大,抓住研究的目的是关键,根据第一段中的“but have you ever thought how they communicate?”可知,科学家是对鹦鹉的交流方式展开的研究的,发现野生鹦鹉出生的时候父

45、母就给它们起了名字,目的自然是破译动物之间的对话,由此可知画线词词义为“理解”。DIn 1968 Robert Rosenthal and Lenore Jacobson set an intelligence test for a class of primary school children at Oak School (an invented name) in San Francisco. The teachers were told that the intelligence test bad two purposes. Firstly, it would measure the I

46、Q of the children and secondly it would predict 20% of students who, no matter what their performance to date was like, would be likely to make the most progress during the next school year. The teachers were then told who the predicted top improvers would be.At the end of the school year, eight mon

47、ths later, the intelligence test was carried out again and, perhaps not surprisingly, the results showed that the 20% of children who had been predicted to improve the most, did in fact do so. They showed, on average, an increase of 12 IQ points on the test, compared with an increase of only 8 point

48、s for the other children.But the fact is that no results of any test were used to predict who would be the top performers. Instead, the lucky children who the teachers were told would be the top improvers were given this label as a matter of chance. This study shows that the label that you are given

49、, and your interaction(互动) with others who notice that label, can have a big influence on the results that you achieve. This phenomenon(现象)has been called the Rosenthal effect. It is also known as the Pygmalion effect, related most famously to the George Bernard Show play Pygmalion , which shows the

50、 effect that two men have in changing an untidy flower girl into a well-spoken lady.For ethical (道德的)reasons the researchers at Oak School! only concentrated on trying to produce positive results in the childrens performance. However, it is worth asking yourself what the effects on 20% of students c

51、onsidered least likely to improve in the following school year might have been. A frightening thought.12. What did the study find about the predicted top performers at the end of the school year?A. They showed more interest in tests.B. They really made the most progress.C. They became less confident

52、 than before.D. They were as intelligent as the other children.13. How were the top performers chosen?A. According to the teachers judgement.B. Based on the test results.C. By chance.D. Openly.14. What can we infer about the 20% of students mentioned in the last paragraph?A. They might be willing to

53、 accept positive results.B. They would likely have frightening thoughts.C. They would likely make the least progress.D. They might work much harder than before.15. What is the text mainly about?A. The Rosenthal effectB. A play by Bernard Shaw.C. A school in San Francisco.D. The labels given to child

54、ren.【答案】12. B 13. C 14. C 15. A【解析】本文是说明文。文章介绍了赏识教育的理论基础罗森塔尔效应。【12题详解】细节理解题。由第二段中的At the end of the school year the results showed that the 20% of children who had been predicted to improve the most, did in fact do so可知,那个学年结束之后,研究发现那20%的孩子确实取得了最大的进步,和预测的一样。故选B。【13题详解】细节理解题。由第三段中的the top improvers w

55、ere given this label as a matter of chance可知,这些研究者随机选择了那些被说成是进步最大的学生。故选C。【14题详解】推理判断题。根据全文,特别是最后一段首句和末句可推断,如果把这种赏识效应反其道用之:预言20%的学生取得进步的可能性最小,那么这种预言所带来的后果让人细思极恐。故选C。【15题详解】主旨大意题。本文第一、二段介绍了实验的过程,第三、四段解释了实验的真相和效果,最后一段是作者对这一实验的反思。全文围绕罗森塔尔效应这一主旨展开。故选A。第二节:(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项

56、中有两项为多余选项.Here are five cooking habits that could be costing you important nutrients, causing you to overeator even making you sick.Boiling vegetablesA 2015 review showed that boiling vegetables resulted in a high loss of vitamin C. _16_ If youre not drinking a soup, youre missing out on nutrients,

57、says Nishta Saxena, a dietitian based in Toronto .Washing chickenWhile your favourite old cookbooks likely tell you to wash a chicken before cooking, this outdated advice is a safety risk. Cleaning meat in water may remove some of the bacteria, but its also likely to pass it around your kitchen. _17

58、_ And clean your hands after youve finished the cooking.Removing skins from fruits and vegetablesLarge amounts of nutrients are found in the skins. says Liz Powell, who is a dietitian from Vancouver. Concern about chemical remains isnt a good enough reason to do the removing. _18_Mixing everythingA

59、smoothie (a mixed drink) is a smart way to eat some greens. _19_ Theyre often short of protein and healthy fat. These things work together to keep us feeling full and satisfied. Without them, its not really a balanced meal, Powell suggests adding some foods which contain protein or having a piece of

60、 wholewheat(全麦的)bread on the side.Overdressing saladsWe think we can add anything to salads, and theyll still be a nutritious choice. But its just not true. If youre topping your bowl with dried strawberries and sweet cheese, youve easily added 30 grams of sugar to your so-called healthy lunch. _20_

61、A. You should choose healthy produce for your family.B. But these kinds of drinks are likely to be unbalanced.C. To stay safe, dont wash the meat when preparing it.D. Cabbage. for example, loses about 33 % of its vitamin C.E. Nuts are better choices to improve the taste of your greens.F. The skins o

62、f potatoes contain more nutrients than its inside part.G. Washing your produce will remove some chemicals from the surface.【答案】16. D 17. C 18. G 19. B 20. E【解析】本文是说明文。文章介绍了常见的五种错误的做饭习惯。【16题详解】由上文中的boiling vegetables resulted in a high loss of vitamin C“煮蔬菜会导致维生素C的大量流失”。可知,该段主要介绍了煮蔬菜会导致维生素C的损失。D项中的lo

63、ses about 33% of its vitamin C是提示,该句为该段的观点提供了具体的例证。由此推知,D项Cabbage. for example, loses about 33 % of its vitamin C.(卷心菜。例如,它会失去大约33%的维生素C。)切题。故选D。【17题详解】由上文中的Cleaning meat in water may remove some of the bacteria, but its also likely to pass it around your kitchen“在水中清洗肉类可能会去除一些细菌,但也可能会在你的厨房里传播”。可知,该

64、段介绍了清理肉类食物有可能将细菌留在厨房。再由下文中的And clean your hands after you ve finished the cooking可知,设空处给出了一种解决办法,由此推知,C项To stay safe, dont wash the meat when preparing it.(为了安全起见,烹调时不要洗肉。)切题。故选C。【18题详解】由上文中的Concern about chemical remains isnt a good enough reason to do the removing“对化学残留物的担忧并不是进行移除的充分理由”以及设空处所在的位置可

65、知,这里还需要给出建议。G项中的remove some chemicals from the surface是提示。由此推知,G项Washing your produce will remove some chemicals from the surface.(清洗你的产品会去除表面的一些化学物质。)切题。故选G。【19题详解】由下文中的Theyre often short of protein and healthy fat可知,设空处提到了有关They的内容,并且指出They是一些缺乏蛋白质和健康脂肪的食物。再由上文中的smoothie可知,这里指一些类似思慕雪的饮料。由此推知,B项But

66、 these kinds of drinks are likely to be unbalanced.(但这些饮料很可能是不平衡的。)切题。故选B。【20题详解】该段缺一个结尾句。由小标题Overdressing salads可知,该段主要说明对沙拉过度添加一些辅料,导致原本健康的饮食变得不那么健康。作为结尾句要给大家提出一些建议,E项中的better choices以及taste of your greens是提示。由此推知,E项Nuts are better choices to improve the taste of your greens.(坚果是改善蔬菜味道的更好选择。)切题。故选

67、E。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空自处的最佳选项.并在答题卡上将该项涂黑.Once upon a time, there was a bad man named Millisphore. Millisphore was so thoroughly evil that he made a plan to _21_ every important thing in the world. _22_ by his great machines and _23

68、_ , he managed to ruin everything important. After that, he created a potion(毒药)that robbed people of their desire to work. He also managed to give off a _24_ gas, which made people prefer to stay at home rather than _25_ .When things had reached the point where the entire world had been spoilt, Mil

69、lisphore saw that only one thing _26_ in his way. It was the _27_ . Despite all his evil inventions, his potion and his _28_ , it seemed that families were still sticking together. What _29_ him most was that all the families were resisting him.He tried making the houses _30_. but the families just

70、lived closer together in less space. He also destroyed food, but the families just _31_ little food they had, So he continued with his _32_ deeds against the only thing that still _33_ him, but nothing was working._34_ he discovered the secret to the strength of every familythey _35_ each other. Tho

71、ugh he tried to invent something to destroy the love. Millisphore _36_ managed it. Sad and angry at not having managed to rule the world, he gave up and let everything _37_ to normal.At last, Millisphore was so depressed that all he could think of was to go to his parents _38_, and tell them what he

72、 had done. _39_ all the wicked deeds he had done, his parents ran out of their house to hug him. They _40_ him, and encouraged him to be good.And so it is that even the family of the most wicked will love him and forgive him for anything! And arent we fortunate to have a family?21. A. didB. destroyC

73、. completeD. order22. A. HelpedB. WatchedC. TriedD. Reported23. A. namesB. buildingsC. thoughtsD. inventions24. A. fragrantB. tenderC. magicD. sweet25. A. go outB. go throughC. go upD. go ahead26. A. madeB. dismissedC. stoodD. fired27. A. childB. cousinC. friendD. family28. A. gasB. handC. parentsD.

74、 food29. A. delightedB. botheredC. punishedD. requested30. A. biggerB. cleanerC. smaller.D. wider31. A. earnedB. ruinedC. wastedD. shared32. A. interestingB. wickedC. helpfulD. merciful33. A. suggestedB. stoppedC. encouragedD. resisted34. A. FinallyB. FirstlyC. QuicklyD. Immediately35. A. hatedB. ar

75、rangedC. lovedD. confirmed36. A. stillB. thusC. thenD. never37. A. returnB. passC. moveD. promote38. A. fieldB. farmC. houseD. income39. A. In order toB. In spite ofC. In terms ofD. In honor of40. A. trainedB. praisedC. forcedD. forgave【答案】21. B 22. A 23. D 24. C 25. A 26. C 27. D 28. A 29. B 30. C

76、31. D 32. B 33. D 34. A 35. C 36. D 37. A 38. C 39. B 40. D【解析】本文是记叙文。文章讲述了一个寓言故事:从前,坏人Millisphore总是想尽一切办法破坏人们的生活。但是,他发现唯有一样东西他破坏不了,那就是家人的爱。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:米里斯福是如此的邪恶,以至于他制定了一个计划,要毁灭世界上所有重要的东西。A. did做;B. destroy毁掉;C. complete完成;D. order命令。文内线索: he managed to ruin everything important.根据下文的他设法毁掉了一

77、切重要的东西可知,Millisphore是那么的邪恶以至于他计划将世界上的每一个重要的东西都破坏(destroy)掉。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:在他的伟大机器和发明的帮助下,他设法毁掉了一切重要的东西。A. Helped帮助;B. Watched观看;C. Tried尝试;D. Reported报道。文内线索: by his great machines and 3 (inventions), he managed to ruin everything important.根据下文他设法毁掉了所有重要的东西可知,是他了不起的机器和发明帮助(Helped)了他。故选A。【23

78、题详解】考查名词词义辨析。句意:在他的伟大机器和发明的帮助下,他设法毁掉了一切重要的东西。A. names名字;B. buildings建筑物;C. thoughts思想;D. inventions发明。文内线索: he created a potion和his evil inventions.根据下文的他创造了毒药和他邪恶的发明可以推知,这一切都在他的机器和发明(inventions)的帮助下。故选D。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:他还设法释放出一种有魔力的气体,使人们宁愿呆在家里而不愿出去。A. fragrant愉快的;B. tender柔软的;C. magic有魔力的;D. s

79、weet甜的。文内线索: which made people prefer to stay at home rather than 5 (go out). 根据下文提到的他所释放出来的气体能够使人们宁愿待在家里而不愿意出去,由此可以推断出那种气体应该是具有魔力的(magic)。故选C。【25题详解】考查动词词组。句意:他还设法释放出一种有魔力的气体,使人们宁愿呆在家里而不愿出去。 A. go out出去;B. go through经历,度过; C. go up上升;D. go ahead前进。文内线索: prefer to stay at home rather than.从rather th

80、an看,本空与stay at home相对应,他还释放出一种气体使人们宁愿待在家里而不愿意出去(go out)。故选A。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:当事态发展到整个世界都被破坏的地步时,米里斯福发现只有一件事挡住了他的去路。A. made制造;B. dismissed开除;C. stood站立;D. fired点火,解雇。文内线索: in his way.当事情达到了整个世界都被破坏的程度时,Millisphore 看到只有一件事妨碍了他.stand in ones way意为妨碍某人。故选C。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:是她的家人。A. child孩子;B. cousin

81、表弟;C. friend朋友;D. family家庭。文内线索:families were still sticking together.根据下文家庭仍能聚在一起中的families的提示,可知应选family。故选D。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:尽管他有各种邪恶的发明,他的魔药和毒气,家人似乎还在一起。A. gas气体;B. hand手;C. parents父母;D. food食物。文内线索: He also managed to give off a 4 (magic)gas. 尽管它使用了他所有邪恶的发明,他的药水和他的气体,但是家人仍然团结在一起。上文提到他搞破坏的工具时,

82、涉及了machines, inventions, potion, gas, 故此处选gas。故选A。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:最使他烦恼的是所有的家庭都反对他。A. delighted使高兴;B. bothered干扰;C. punished惩罚;D. requested要求。文内线索: all the families were resisting him.根据空后的所有家庭都抵制他可推断,他感到烦恼(bothered)。故选B。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:他试着把房子变小。A. bigger更大;B. cleaner更干净的;C. smaller更小的;D. wid

83、er更宽的。文内线索: the families just lived closer together in less space.根据下文的在更小的空间里家人住得更近了可以推断出,应该是他将房子弄得更小(smaller)了。故选C。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:他还毁坏了食物,但他的家人只分享他们仅有的一点点食物,所以他继续他的邪恶行为,对抗唯一仍然反抗他的东西,但是没有任何东西起作用。A. earned挣得;B. ruined毁掉;C. wasted浪费;D. shared分享。文内线索:little food they had.他还破坏了食物,但是,家人还是分享(shared)他

84、们仅有的那一点儿食物。故选D。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:他还毁坏了食物,但他的家人只分享他们仅有的一点点食物,所以他继续他的邪恶行为,对抗唯一仍然反抗他的东西,但是没有任何东西起作用。A. interesting有趣的;B. wicked恶劣的;C. helpful有益的;D. mercifu仁慈的。文内线索: all the wicked deeds he had done.根据下文all the wicked deeds he had done中wicked提示可知选B。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:他还毁坏了食物,但他的家人只分享他们仅有的一点点食物,所以他继续他的

85、邪恶行为,对抗唯一仍然反抗他的东西,但是没有任何东西起作用。A. suggested建议;B. stopped停止;C. encouraged鼓励;D. resisted抵抗。文内线索: What 9 (bothered) him most was that all the families were resisting him. 根据上文中的resisting 的提示可知,他继续做着一切努力来应对能抵抗(resisted)他的唯一事情。故选D。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:最后,他发现了每个家庭力量的秘密他们彼此相爱。A. Finally最后;B. Firstly第一;C. Quic

86、kly讯速地;D. Immediately立刻,马上。文内线索: he discovered the secret to the strength of every family.文章前面提到Millisphore一直在想方设法破坏人们的生活,但都没有达成目的,因此应该是最后(finally)他发现了每一个家庭的力量的秘密。故选A。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:最后,他发现了每个家庭力量的秘密他们彼此相爱。A. hated厌恶;B. arranged安排;C. loved爱;D. confirmed确证。文内线索: Though he tried to invent something

87、 to destroy the love.根据下文虽然他试图发明一些东西来摧毁爱中的love。故选C。【36题详解】考查副词词义辨析。句意:米里斯福从来没有做到这一点。A. still仍然;B. thus因此;C. then然后;D. never从来没有。文内线索: Sad and angry at not having managed to rule the world, he gave up and let everything 17 to normal.根据下文的难过、恼火可以推断出,虽然Millisphore尽力发明一些东西去破坏爱,但是从来就没有(never)成功过。故选D。【37题

88、详解】考查动词词义辨析。句意:因为没能统治世界,他又伤心又生气,于是放弃了,让一切回归正常。A. return返回,归还;B. pass通过;C. move移动;D. promote推动。文内线索: to normal.由于没有成功地控制世界,他感到难过和烦恼,他放弃了,并且让一切恢复正常.return to normal意为恢复正常。故选A。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:最后,米里斯福非常沮丧,他所能想到的就是去他父母家,告诉他们他所做的一切。A. field领域;B. farm农场;C. house房子;D. income收入。文内线索: his parents ran out o

89、f their house to hug him.根据下文的他的父母从房子里跑出来拥抱他中house的提示可知选C。【39题详解】考查固定词组。句意:尽管他做了那么多坏事,他的父母还是跑出来拥抱他。A. In order to为了;B. In spite of尽管;C. In terms of就而言;D. In honor of为了纪念。文内线索: all the wicked deeds he had done, his parents ran out of their house to hug him.本句前后为转折关系.尽管他曾经做过许多邪恶的事情,但是他的父母还是从房子里跑出来拥抱了他

90、.In order to为了 ; In spite of尽管; In terms of在方面,In honor of向致敬。根据语境可知选B。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:他们原谅了他,鼓励他做个好人。A. trained训练;B. praised称赞;C. forced强迫;D. forgave原谅。文内线索: 59 all the wicked deeds he had done, his parents ran out of their house to hug him.根据上文尽管他曾经做过许多邪恶的事情,但是他的父母还是从房子里跑出来拥抱了他可以推断出,他的父母原谅了(for

91、gave)他。故选D。第II卷第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第二节:(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式,并将答案填写在答题卡相应的位置.Taking a photo or many photos every day and sharing it online can improve your well-being. A new study, _41_ was published in the journal Health, has proved it.Researchers have found that sn

92、apping and sharing isnt _42_ (simple) an exercise in narcissism(自恋), _43_ an act of self-care. Taking the photo encourages mindfulness. while the sharing _44_ ( promote) social interaction. I will stop and take a photo of this insect _45_ (sit) on my computer or something. Just taking a moment is ve

93、ry beneficial, I think, one participant told scientists at the UKs Lancaster University and University of Sheffield. Looking at photos gives the subjects(实验对象)a sense _46_ purpose, and planning to take them is a motivational force, the researchers say. It encourages me _47_ (walk) out of the house s

94、ometimes, another participant says. On the social side, comments keep people connected with _48_ (they) friends and family, and even are _49_ (help) in preventing people feeling lonely. Researchers conclude in a press release that posting photos online is _50_ active process of meaning making.【答案】41

95、. which 42. simply 43. but 44. promotes 45. sitting 46. of 47. to walk 48. their 49. helpful 50. an【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了一项新的研究发现每天拍照并分享能提升人的健康和幸福。【41题详解】考查定语从句的关系代词。先行词是a new study,指物,逗号后面是非限制性定语从句,从句缺少主语, that不能引导非限制性定语从句。故填which。【42题详解】考查副词的用法。句意:研究人员发现,拍照和分享并不是简单的自恋行为,而是一种自我关爱的行为。本空所填的词起加强语气的作用,意为

96、仅仅是,修饰动词应该用副词。故填simply。【43题详解】考查并列连词。句意:研究人员发现,拍照和分享并不是简单的自恋行为,而是一种自我关爱的行为。notbut 不是.而是 ,是固定用法。故填but。【44题详解】考查谓语动词时态一致。句意:拍照鼓励专注,而分享促进社会互动。看上下文可知使用一般现在时,the sharing是动名词作主语,谓语动词用单数。故填promotes。【45题详解】考查非谓语动词做定语。句意:我会停下来,拍下这只昆虫坐在我的电脑或其他东西上的照片。此处insect和sit是主动关系,是现在分词作后置定语。故填sitting。【46题详解】考查介词搭配。句意:研究人员

97、说,看照片给受试者一种使命感,计划拍摄照片是一种激励力量。固定搭配:a sense of 一种 感。故填of。【47题详解】考查固定用法。句意:它有时鼓励我走出房子。encourage后跟带to的不定式作补足语, encourage sb.to do sth. 鼓励某人做某事。故填to walk。【48题详解】考查形容词性物主代词。本空所填的词用作名词friends的定语,提示词是代词they,应用形容词性物主代词their修饰friends。故填their。【49题详解】考查系表结构。本空所填的词在系动词are后作表语,应该用形容词,help的形容词是helpful。故填helpful。【5

98、0题详解】考查冠词的基本用法。此处泛指一种积极的过程,应用不定冠词,而active 以元音音素开头,故填an。【点睛】1.动词不定式作宾语补足语encourage sb. to do sth.鼓励某人做某事;want sb. to do 想让某人做某事;invite sb. to do邀请某人做某事; ask sb. to do 请求某人做某事;order sb. to do命令某人做某事; tell sb. to do告诉某人做某事;force sb. to do 强迫某人做某事;allow sb. to do允许某人做某事; forbid sb. to do 禁止某人做某事;persuad

99、e sb. to do 劝说某人做某事。2.不带to 的动词不定式作宾语补足语have/make/see/watch/hear/let/notice/observe/feel/look at/listen to sb. do sth.注意:help sb. (to) do sth.温馨提示:不带to 的动词不定式作宾语补足语,但是变成被动语态时要把to加上。He made me feel at home. (主动语态)I was made to feel at home.(被动语态)第四部分 写作(共两节, 满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51.下面是一段短文

100、,请你对其进行修改.文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词.删除:把多余的词用斜线()划掉.修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.Our school is going to be hold an English talent show. The talent show, which theme isEnglishBridge to the World, will take place in yo

101、ur school gymnasium from 8:30 to 11:30 a.m. on March 31st. Every class are required to put on one performance, in which students can sing songs, dance, act out dramas, tell stories and give speeches.Some foreign teacher in our school will be invited to watch and making comments on it. All the studen

102、ts are welcome to take part it. Im sure we will have a better time enjoying the performances and will be inspiring to learn English better.【答案】1.去掉to be hold中的be;2.whichwhose;3.yourour;4.areis;5.andor;6.teacherteachers;7.makingmake;8.在part和it之间加in;9.bettergood;10.inspiringinspired【解析】【分析】这是一篇说明。文章介绍

103、即将在本校举行的英语才艺表演及有关事宜。【详解】1.考查主动结构。句意:我们学校要举办一次英语才艺表演。学校将要举办才艺展是主动,be going to do sth.“将要做某事”,所以应该用to hold。故去掉to be hold中的be。2.考查whose引导的定语从句。此处show是先行词,在后面的定语从句中作定语,修饰theme,作定语的关系代词只有whose,故把which改成whose。3.考查人称代词。根据上下文,此处指的是“我们的”学校。故把your改成our。4.考查主谓一致。every class作主语,谓语动词应用单数形式。故把are改成is。5.考查并列连词。此处表

104、示学生们可以唱歌、跳舞、表演戏剧、讲故事或者演讲,这些表演内容是选择关系,所以用or连接。故把and改成or。6.考查名词复数。此处teacher 是可数名词,some 修饰可数名词复数,故把teacher改成teachers。7.考查并列的动词不定式。and 连接的是两个并列的不定式,此处make应与watch形式一致,用动词原形,省略了不定式符号to。故把making改成make。8.考查固定词组。此处take part参加,不能直接加宾语,接宾语时应用take part in,故part 后加in。9.考查固定短语。固定短语:have a good time“玩得开心”。此处表示有一段愉

105、快的时光,不存在比较意义,所以无需用比较级,故把better改成good。10.考查一般将来时态的被动语态。句意:我相信我们会有一个更好的时间享受表演,并将受到启发,学习英语更好。从句主语we与inspire之间是被动关系,所以用过去分词构成被动语态。故把inspiringinspired。【点睛】分析定语从句关键抓住两点:第一、找准先行词;第二、看先行词在定语从句中所作的成分。先行词往往为名词或代词,如本题第2小题中先行词为名词show,再分析先行词show在定语从句中所作的成分,将先行词show带到从句中可知,只能作定语,故确定关系词为whose。第二节:书面表达(满分25分)52.假定你

106、是学生会主席李华.新西兰某校一些学生寒假期间将来你校参加交流活动.请你给他们的负责老师Ms.Jane写一封邮件.介绍具体的活动安排,内容包括:1.体验中国春节文化;2.品尝当地特色美食;3.观看学生中英文诗歌朗诵比赛.注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;参考词汇:诗歌朗诵比赛poem reciting contest Dear Ms. Jane,_Yours,Li Hua【答案】Dear Ms. Jane,I am Li Hua, chairman of the Student Union of our school. We are very pleased to l

107、earn that you are coming. Please allow me to tell you what we have arranged for your visit.First, we will introduce the culture of the Spring Festival to you and invite you to experience the traditional culture activities. Besides, we want you to try our local delicious foods, which will enrich your

108、 knowledge about Chinese food culture. Whats more, we will invite you to enjoy a Chinese and English poem reciting contest to be held by our school, which will be for sure a good opportunity for us to understand each other.Please inform us if you have any questions about our arrangements. Looking fo

109、rward to seeing you all soon.Yours, Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求写一封电子邮件。【详解】第1步:根据提示可知,本篇为一封电子邮件:假定你是学生会主席李华。新西兰某校的一些学生寒假期间将来你校参加交流活动。请你给他们的负责老师Ms.Jane写一封邮件。介绍具体的活动安排,内容包括:1.体验中国春节文化;2.品尝当地特色美食;3.观看学生中英文诗歌朗诵比赛。第2步:根据写作要求,确定关键词(组),如:chairman of the Student Union of our school(我们学校学生会主席);arranged for

110、your visit(为你的访问做安排);introduce the culture of the Spring Festival to you(向你介绍春节的文化);enrich your knowledge about Chinese food culture(丰富你对中国饮食文化的知识);等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】本文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。另外全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。文中使用高级句子。I am Li Hua, chairman of the Student Union of our school.句中使用同位语;We are very pleased to learn that you are coming.宾语从句用在句中;we want you to try our local delicious foods, which will enrich your knowledge about Chinese food culture.句中使用which引导的非限制性定语从句;另外,First, Besides, Whats more,等的运用为文章增色添彩。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1