1、练案1必修一Module 1My First Day at Senior High.完形填空(2021郑州市质检)Very few of us become fluent in another language by learning it in high school.I went to university and then moved across the country to seek a 1.A job for a high salary, married and raised children. I made an effort to 2.C the little bit of F
2、rench I learned in school,but eventually I realized that this was really 3.B . I was quite aware that new languages are best learned when young, and that our abilities in that regard decline with 4.D .However, just before my 50th birthday, I 5.C French classes. After I was tested to see which group
3、I belonged to, I was placed at almost the introductory 6.A . When I looked around at my first class, I was 7.B that many of the students were learning French as a third ,fourth or even fifth language.Contrary to my 8.C that learning a new language was impossibly difficult, there were people who lear
4、ned new languages as a matter of course. While I had always thought of myself as a 9.D learner,that was no longer the case. I 10.A new vocabulary rather slowly. What I learned one week seemed to 11.C as soon as I learned the next skill. I had to look up the 12.B words and language structures over an
5、d over. Now, after several years of learning, I can listen to the news in French and 13.A 90% of it on the first try, read a novel if the language isnt too 14.C and do well in a conversation if it doesnt go too fast.Ive learned so much beyond grammar and vocabulary. Ive met people from around the wo
6、rld and all walks of life who have the 15.C to make fools of themselves in order to learn something new. Ive been taught by 16.B and inspirational teachers from many corners of the world. Listening to the news as it is 17.D to the people of France, I have a renewed understanding of how something can
7、 look 18.A different from another viewpoint. Ive learned that a language is not just a set of words,but a way of 19.B . But most of all,Ive learned that it is never too 20.C to learn something new.文章大意:作者以前认为学习新语言的最佳时候是年轻的时候,随着年龄的增长,我们的语言学习能力会下降。但是作者在50岁之前却报了法语班去学法语,其当时只有初级水平,但经过几年学习后,作者的法语水平有了很大的提高
8、。从而,作者意识到,学习新事物什么时候都不晚。1A.demandingBtemporaryCmeaningfulDsteady解析:根据该句中的“for a high salary”和生活常识可推知,作者找的工作应该是要求高的,一般来说做这样的工作才能拿到高工资。demanding“要求高的”。2A.understandBreviewCkeep Dmaster解析:根据该句中的定语从句“I learned in school”和语境可推知,作者想留住在学校里学的那一点点法语,但是作者最终发现那实际上是徒劳的。3A.helpful BpointlessCworthwhileDnecessary解
9、析:参见上题解析。pointless“无用的”。4A.healthBconcern Cinterest Dage解析:根据该句中的“I was quite aware that new languages are best learned when young”可推知,语言学习能力随着年龄的增长而下降。5A.got ready for Bgot on withCsigned up forDfell in love with解析:根据下一句中的“After I was tested to see which group I belonged to”可推知,作者在50岁前报名参加了法语培训班。si
10、gn up for“报名参加”。6A.levelBposition Cattempt Dtest解析:根据该句中的“After I was tested to see which group I belonged to”可知,作者在上课前参加了分班考试,被分到了几乎是初级水平的班。7A.disappointedBamazedCannoyed Dexcited解析:根据该句中的“many of the students were learning French as a third, fourth or even fifth language”和语境可推知,作者很吃惊班里许多学生把法语作为第三、
11、第四甚至第五语言来学习。8A.agreement BresearchCassumptionDconclusion解析:根据第一段“Very few of us become fluent in another language by learning it in high school.”和对第二段的整体理解可推知,作者之前认为学习一门新语言会困难得不可思议。assumption“假定,假设”。9A.clumsy BconfidentCserious Dquick解析:根据该句中的“that was no longer the case”和下一句“I 10 new vocabulary rat
12、her slowly”可推知,作者之前一直认为自己是学得快的人。quick“敏捷的,迅速的”。10A.absorbedBconsultedCcreated Drecognized解析:根据上一句中的“learner”可推知,作者学新词汇学得相当慢。absorb“吸收”。11A.go downBpay offCslip awayDbuild up解析:根据空后一句可推知,作者学了一个星期的东西很快就忘了。slip away“消失”符合语境。12A.key BsameCfresh Dcomplex解析:根据该句中的“over and over”,可推知,同样的单词和语言结构作者要反复查看才行。13
13、A.catchBreciteCguessDhear解析:根据该句中的“Now,after several years of learning”和语境可推知,作者的法语水平有了很大的提高,可以一遍听懂90%的法语新闻。catch“领会”。14A.changeable BinternationalCdifficult Dnative解析:根据该句中的“do well in a conversation if it doesnt go too fast”可推知,如果小说不太难的话作者还是能够读懂的。15A.chance BtrickCcourage Ddesire解析:根据该句中的“make foo
14、ls of themselves in order to learn something new”可推知,为了学习语言而让自己出丑,这需要勇气。16A.strictBpatient CpoliteDsimple解析:根据语境和空后的“inspirational”可知,作者遇到了有耐心(patient)且有感召力的老师。simple“普通的,平凡的,一般的”不符合语境。17A.announced BsentCreturned Dpresented解析:作者也听给法国人听的新闻。present“展示”符合语境。18A.completely BequallyCroughly Dslightly解析:
15、根据该句中的“from another viewpoint”并结合语境和常识可推知,此处表示“某些事物从另一个角度看是如何完全不同的”。19A.challengingBthinking Cliving Dlearning解析:根据上一句中的“I have a renewed understanding of how something can look 18 different from another viewpoint”可推知,作者意识到语言也是一种思维方式。20A.slow BimpossibleClate Dinconvenient解析:根据上文可知,作者在50岁之前报法语班学习法语,
16、其当时只有初级水平,但经过几年学习后,其法语水平有了很大的提高,由此可推知,作者意识到学习新事物什么时候都不晚。.阅读理解(2020天津市北辰区联考)The Governors School is described as a unique opportunity for high school students to involve themselves in math, science, and technology. When I signed up for computer programming, I expected to learn about coding (编程). Howe
17、ver, what I didnt expect was that I would also learn how to build strong friendships.Just before I went there, I didnt know what to expect in the school, feeling quite at a loss. A sense of uncertainty about my future was flooding over me. On the first day, the students awkwardly moved around at the
18、 opening ceremonies. Although it is embarrassing to admit, I hadnt been able to succeed in my friendship in the past because I was too focused on myself. This time, I got rid of the desire to share personal stories and instead was eager to ask others about themselves.After sunset on the second night
19、, I heard three girls trying to recall the schedule for an upcoming museum trip. After effective communication, I knew they were Bree, Megan and Avery. Bree and Avery were in environmental science, and Megan was studying mathematics.We had a lot in common among us four, such as our love for movies,
20、which strengthened our friendships. Meanwhile, we were able to introduce each other to new activities. Bree introduced us to anime (日本动漫). Enthusiastically, Megan encouraged us to play tennis. Avery and I kept the other two motivated to work out at the gym. The fact that none of us was particularly
21、skilled with equipment resulted in shared laughter almost every day.After four weeks, I left with the ability to successfully code an educational computer game. More importantly, I also left with knowledge about the code of friendshipthe fact that I could make more friends in a month by showing inte
22、rest in them than I could in a year by trying to attract others interest in me.文章大意:本文是一篇记叙文。作者在介绍自己在Governor学校的经历。通过作者的亲身经历告诉我们“友谊的成功密码是对他人越来越感兴趣。”1The author went to the Governors School to originally learn how to A .Acode computer programsBmake friends with othersCdevelop her personal hobby and i
23、nterestDshare her personal stories with others解析:细节理解题。根据第一段中“When I signed up for computer programming, I expected to learn about coding (编程)”当我报名学习计算机编程时,我希望学习编程。可知,作者最初到the Governor学校学习如何编写计算机程序。故选A。2The author had failed in her friendship mainly because B .Ashe was embarrassed to stay with her f
24、riendsBshe cared little about othersCshe longed to know about othersDshe focused her attention on her study解析:推理判断题。根据第二段中“Although it is embarrassing to admit, I hadnt been able to succeed in my friendship in the past because I was too focused on myself.”虽然承认这很尴尬,但我在过去的友谊中没能成功,因为我太专注于自己。可知,作者的友谊失败主
25、要是因为她不关心别人。故选B。3What can we learn from the passage? B AAvery studied mathematics in the school.BThe four girls had a wonderful time at school.CThough the four girls had nothing in common, they became good friends.DBefore going to the Governors School, the author had the basic knowledge about compute
26、rs.解析:推理判断题。根据倒数第二段最后一句“The fact that none of us was particularly skilled with equipment resulted in shared laughter almost every day.”事实上,我们中没有一个人对设备特别熟练,这导致我们几乎每天都在一起大笑。可知,四个女孩在学校玩得很开心。故选B。4According to the author, the success code of friendship is D .Agetting others to be interested in herBadding
27、 more laughter to others lifeCkeeping others motivated by storiesDbecoming more interested in others解析:细节理解题。根据最后一段中“More importantly, I also left with knowledge about the code of friendshipthe fact that I could make more friends in a month by showing interest in them than I could in a year by tryin
28、g to attract others interest in me.”更重要的是,我也留下了关于友谊密码的知识事实是,我可以通过对他们表现出兴趣而在一个月内交到更多的朋友,而不是通过吸引别人对我感兴趣而在一年内交到更多的朋友。可知,根据作者的观点,友谊的成功密码是对他人越来越感兴趣。故选D。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020惠州市第一次调研)Childrens Games in Ancient ChinaUnlike the children nowadays, the children during ancient time
29、s didnt have smart phones, iPads or computers to entertain themselves. 1.G .Lets take a look.Kicking stone ballsDuring the Qing Dynasty, kicking a stone ball around was a popular sport in the northern part of China, and it was often played in the winter to keep warm.Stones were carved into small bal
30、ls and kicked along with feet.Flying kitesKites have quite a long history.The earliest kites were made of wood, instead of paper.Nowadays, the three most famous kites are the Beijing kite, Tianjin kite and Weifang kite. 2.C .For example, the swallowshaped kite is a wellknown Beijing style.Playing hi
31、deandseekHideandseek is a traditional game for children, popular around the nation.Even nowadays, many children like playing it.There are two ways to play.One way is covering a childs eyes while other kids run around to tease him. 3.F . 4.A The closest thing to watching a film or television for ente
32、rtainment during ancient times was going to see a shadow play.Folk artists manipulate puppets behind the screen, narrating stories and accompanied by music.Setting off firecrackersFirecrackers have a history of more than 2,000 years.It is said that there was a beast named Nian in ancient China. 5.E
33、.After gunpowder was invented, it gradually replaced the bamboo joint cracker.Crackers are still set off during the Spring Festival to symbolize auspiciousness (吉祥)AWatching shadow playsBMaking a filmCEach of them has distinctive featuresDDifferent materials are used to make the kiteEAnd to scare of
34、f the beast, people burnt bamboo joints to make them blastFMore commonly, participants hide and one child must try to find themGInstead, they came up with interesting games to play in their childhood文章大意:本文是一篇说明文。主要介绍了古代中国孩子们玩的一些游戏。解析:1此处承上启下,前一句讲古代的孩子们没有智能手机、苹果平板电脑或计算机来娱乐自己,所以后一句应该是讲他们在孩童时期玩有趣的游戏。故
35、选G。2此处起承上启下的作用。根据上文所讲,现在最有名的三种风筝是北京风筝、天津风筝和潍坊风筝,并结合下文讲的燕子形状的风筝是一种有名的北京风格的风筝可知,这三种风筝都各有特色。故选C。3根据上文的“There are two ways to play.One way is.tease him.”可知,此处应是玩捉迷藏的另外一种方式。故F项符合语境。4此处是本段主题句,根据本段的内容可知,本段是讲观看皮影戏。故选A。5空处前一句讲的是中国古代有一只叫“年”的兽,因此空处应是讲人们如何驱赶这只兽。故选E。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(2021
36、四川省成都七中段测)Ecotourism is a new term in todays tourism industry. It is 1.typically (typical) considered as an ecologically sustainable tourism with a primary focus on visiting fragile and relatively 2.undisturbed (disturb) natural areas, especially the ones where special and unusual plants, animals an
37、d cultural heritages are the main attractions. 3.It takes ecology and culture into consideration. Therefore, programs 4.concerning (concern) the protection of some natural and cultural spots also form a part of ecotourism.Ecotourism is developing at an 5.increasing (increase) speed. According to a r
38、ecent report by the World Tourism Organization, ecotourism in recent years has enjoyed 6.an annual growth of about 5% worldwide. So far, more than 80 activities 7.have been listed (list) for ecotourism and they include bird watching, hiking, diving, photography and taking part in 8.varieties (vary)
39、of local cultural events.Big cities are still the major places 9.that/which attract tourists in our society today.However, it seems some smaller towns and country areas may well become the new destinations for people 10.to visit (visit) tomorrow because they are rich in ecological, cultural and hist
40、orical resources.文章大意:本文是一篇说明文。介绍了最近很流行的一种新型旅游方式:生态旅游。具体说明了这种旅游的特点及发展情况。1考查副词。在英语中副词通常作状语修饰形容词、副词、动词或整个句子,形容词通常作定语(修饰名词)或作表语。本句中使用副词充当状语修饰谓语动词。所以要填typically。2考查形容词。句意:生态旅游通常被认为是一种从生态学来看可以持续的旅游业,主要关注参观脆弱的和相对未被打扰的自然地区。形容词undisturbed意为“未被打扰的”与natural一致。所以要填undisturbed。3考查代词。句意:它考虑到生态和文化。句中代词it指代上文出现的同一
41、名词ecotourism,故本句中要填It。4考查介词。句意:因此,关于保护自然和文化地点的项目也形成了生态旅游的一部分。介词concerning意为“关于”,句中介词短语concerning the protection of some natural and cultural spots充当定语修饰名词programs。所以要填介词concerning。5考查形容词。句意:生态旅游正以越来越快的速度发展。句中increasing意为“不断增加的,越来越的”,充当定语修饰名词speed。所以本句中要填increasing。6考查冠词。句意:根据世界旅游协会,最近几年生态旅游每年增加了百分之五
42、。句中不定冠词an修饰名词短语 annual growth表示泛指,而定冠词the表示特指。所以要填an。7考查时态语态。句意:到目前为止,超过80项活动被列在了生态旅游业的名单里。本句主语more than 80 activities与动词list构成被动关系,时间状语so far通常要和现在完成时连用。所以本句要填现在完成时的被动语态形式have been listed。8考查名词短语。句意:它们包括观鸟、远足、跳水和摄影以及参加各种各样的地方文化活动。名词短语varieties of“各种各样的”,在句中充当定语修饰名词短语local cultural events。所以要填varieties。9考查定语从句。句意:在当今社会大城市仍然是吸引游客的主要地方。定语从句的先行词是places,关系代词that/which指代先行词,引导定语从句并在句中充当主语。所以要填that/which。10考查不定式复合结构。句意:乡村地区也许会成为未来人们参观的新的目的地。不定式的复合结构“for sb to do sth.”是为了说明不定式动作的发出者,在此作后置定语修饰the new destinations。所以本句中要填to visit。