收藏 分享(赏)

2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc

上传人:a**** 文档编号:553657 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:13 大小:87KB
下载 相关 举报
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第1页
第1页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第2页
第2页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第3页
第3页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第4页
第4页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第5页
第5页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第6页
第6页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第7页
第7页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第8页
第8页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第9页
第9页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第10页
第10页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第11页
第11页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第12页
第12页 / 共13页
2022版高考英语二轮复习 模块1 语篇能力 专题1 阅读理解 第2讲 推理判断题.doc_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、模块一专题一第2讲A(2021湖北省巴东第一中学高三下学期新高第二次模拟英语试题)Imagine a world where you move around in front of a personal computer in your own sound space.You listen to your favorite songs, play loud computer games or watch a movieall without other people hearing the sound and without headphones.That is the possibility

2、 presented by “sound beaming”, a new technology from Noveto Systems, an Israeli company.On Friday, the company introduced a desktop device that sends sound directly to a listener without the need for headphones or a special receiver.Noveto Systems gave The Associated Press (AP) a chance to test its

3、SoundBeamer 1.0 before its introduction.The APs Louise Dixon writes that listening to the device is like something from a science fiction movie.The sound seems so close that it feels like it is inside your ears while also in front, above and behind them.Noveto expects the device will have many uses.

4、Office workers could listen to music or conference calls without others hearing.People could play a game, a movie or music without waking up others in the same room.Because the device does not use headphones, it is possible to hear other sounds in the room clearly.The device uses a 3-D sensing modul

5、e that finds and follows the ear position of the listener.It sends ultrasonic waves(超声波) to create sound pockets by the users ears.The 3-D method creates sound on all sides of the listener, therefore the listeners feel completely transported into the scene.By changing a setting, the sound can follow

6、 a listener around when he moves his head.It is also possible to move out of the sound beams path and hear nothing at all.While the idea of sound beaming is not new, Noveto was the first to launch the technology.According to the chief executive officer Christophe Ramstein, a “smaller” version of the

7、 device will be ready for release to consumers next year.1What does the underlined word “possibility” in Paragraph 2 refer to?AThe listener may put on music to block out other sounds.BThe listener may hear sound only for him or her without using headphones.CThe listener may enjoy songs or movies wit

8、hout being interrupted by others.DThe listener may have the ability to pick up some special sounds.2What does Louise Dixon think of SoundBeamer 1.0?AAmazing.BImpossible.CStrange.DMeaningful.3How does SoundBeamer put sound in the listeners head?AIt places the listener on the scene to hear the sound.B

9、It fixes a sound beams path which can not be changed.CIt follows the listeners around to send and receive sounds.DWith 3-D tracking technology, it sends ultrasonic waves to the target listener.4What is the purpose of the passage?ATo promote the SoundBeamer.BTo introduce a new sound device.CTo recomm

10、end new headphones.DTo explain a technical phenomenon.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍一种新的声音设备。该设备没有耳机,采用3D技术可以发现并跟踪耳朵的位置。1B词句猜测题。根据划线词所在句后文“On Friday, the company introduced a desktop device that sends sound directly to a listener without the need for headphones or a special receiver.(上周五,该公司推出了一款台式设备,可以直接将声音发送

11、到听筒,而不需要耳机或特殊的接收器。)”可推知,划线词possibility指的是“听众可能只听他或她的声音而不使用耳机” 。故选B。2A推理判断题。根据第三段中“The APs Louise Dixon writes that listening to the device is like something from a science fiction movie.The sound seems so close it feels like it is inside your ears while also in front, above and behind them.(美联社的路易丝狄

12、克逊写道,聆听该新设备就像置身于科幻电影中一样。感觉声音像在耳朵内以及耳朵前方,上方和后方立体环绕。)”可知,Louise Dixon觉得SoundBeamer 1.0是令人惊讶的。故选A。3D细节理解题。根据第五段“The device uses a 3-D sensing module that finds and follows the ear position of the listener.It sends ultrasonic waves (超声波) to create sound pockets by the users ears.The 3-D method creates s

13、ound on all sides of the listener, therefore the listeners feel completely transported into the scene.(该设备使用3-D感应模块,可以发现并跟踪听者的耳朵位置。它通过发送超声波在使用者的耳朵旁制造出声音袋。3-D方法在听者的四周创造声音,因此听者感觉完全被传送到场景中。)”可知,声波激光发射器是通过三维跟踪技术,它向目标监听器发送超声波将声音传入听者的大脑的。故选D。4B写作意图题。根据最后两段“While the idea of sound beaming is not new, Novet

14、o was the first to launch the technology.According to the chief executive officer Christophe Ramstein, a smaller version of the device will be ready for release to consumers next year.(虽然声音传输的想法并不新鲜,但Noveto是第一个推出这项技术的公司。据该公司首席执行官克里斯托夫拉姆斯坦表示,该设备的“更小”版本将于明年向消费者发布。)”可知,这篇文章的目的是介绍一种新的声音设备。故选B。B(2021湖南省长

15、沙市雅礼中学高三下学期高考“二诊”综合测试)I decided at 10 that I was going to be a teacher because I had a burning desire for superpowers.As a boy, I could clearly see some of my teachers had extraordinary powers.There was an English teacher in fifth grade who could magically transport us to different worlds every day

16、by telling us stories and reading to us from books we would otherwise never pick up.This was our secret and fun time because fifth graders were considered too old to have stories read out to them.It was even shocking that my teacher could see the invisible.I was one of those who lacked insight.Yet m

17、y teacher would notice me and the unspoken message in her eyes suggested that she could see me through.She had another superpower and even after four decades, I could still vividly remember her lessons about the great masters of art and great geographers, expanding our horizons.She did this even tho

18、ugh her major was not art, nor geography.Her lessons went beyond the textbook I knew I wanted to be one of those all-seeing ones with superpowers that made children feel safe and valued.I know being a teacher isnt the easiest or the most financially rewarding of jobs.And there are occupational risks

19、your knees can become worn out from years of carrying piles of notebooks up and down the school staircase, your voice can give in from too much talking.But despite all that, there are those choosing this cause.To them, teaching is not just a jobit is a science, an art and a craft, and it demands emo

20、tional labour and investment.All my life, for three decades now, Ive gone to work early each day with a spring in my step.Occasionally, I meet my former students.Their obvious love for me and fond memories of our time together are my rewards.When I meet others who thirst for superpowers, like the br

21、and new teacher struggling to perfect her skills with a brave face on, or the one in a remote, rural school travelling 70 kilometers each day just for his pupils, I feel proud to belong to the same group.5What can be inferred about the stories from Paragraph 2?AThey were told in a magic way.BThey we

22、re written by the teacher.CThey contained some students fun secrets.DThey left the students with happy memories.6Which of the following best describes the English teacher?AAmbitious and generous.BHard-working and wealthy.CCaring and modest.DWell-informed and observant.7What do we know about the auth

23、or as a teacher?AHe suffered a lot in his knees and voice.BHe thought teaching was more than spreading knowledge.CHe had some ideas of how to be a teacher at a young age.DHe was rewarded with much money for his devotion at school.8What can be concluded about being a teacher from the text?AWith one t

24、housand times for the peach garden sweet.BTeachers lead the door, progress in the individual.CIn scholarship there is no difference of age.DLearning without a teacher is hard to gain.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者回忆了童年时期对老师的敬佩,认为老师有超能力。后来作者梦想成真,做了老师,很快乐,很骄傲。5D推理判断题。根据文章第二段“There was an English teacher in fifth g

25、rade who could magically transport us to different worlds every day by telling us stories and reading to us from books we would otherwise never pick up.This was our secret and fun time because fifth graders were considered too old to have stories read out to them.(五年级有一位英语老师,她每天给我们讲故事,给我们读一些我们永远不会读的

26、书,她能神奇地把我们带到不同的世界。这是我们的秘密和乐趣时间,因为五年级的学生被认为太大了以至于不能读故事给他们听。)”可知,第二段作者提到的五年级老师讲的故事,作者认为这是老师和他们之间的秘密以及快乐的时间。是作者美好的回忆。故选D项。6D推理判断题。根据第二段“There was an English teacher in fifth grade who could magically transport us to different worlds every day by telling us stories and reading to us from books we would

27、otherwise never pick up.(有一个五年级的英语老师,她每天给我们讲故事,给我们读一些我们永远不会读的书,他能神奇地把我们带到不同的世界。)”可知,这位英语老师读书很多,通过读书把学生带入各种不同的世界。第三段“Yet my teacher would notice me and the unspoken message in her eyes suggested that she could see me through.(但是我的老师会注意到我,而她眼中的不言而喻的信息暗示她可以看穿我。)”可知,这位老师会注意到我,那眼神表明她把我看看透了。综上可以推理这位老师读书多知

28、识渊博(well-informed),善于观察(observant)。故选D项。7B推理判断题。根据第四段“I know being a teacher isnt the easiest or the most financially rewarding of jobs.And there are occupational risksyour knees can become worn out from years of carrying piles of notebooks up and down the school staircase, your voice can give in fr

29、om too much talking.But despite all that, there are those choosing this cause.To them, teaching is not just a jobit is a science, an art and a craft, and it demands emotional labor and investment.(我知道当老师不是最容易的工作,也不是最赚钱的工作。还有职业上的风险你的膝盖可能会因为多年在学校的楼梯上搬运一堆堆的笔记本而磨损,你的声音可能会因为过多的交谈而减弱。尽管如此,还是有人选择了这个事业。对他们来

30、说,教学不仅仅是一份工作它是一门科学,一门艺术和一门手艺,它需要情感上的劳动和投资。)”可知,作者认为,对于选择教师这个职业的那些人来说,教学不仅仅是传播知识,还是一门艺术,要求情感方面的付出。故选B项。8A推理判断题。根据文章最后一段“All my life, for three decades now, Ive gone to work early each day with a spring in my step.Occasionally, I meet my former students.Their obvious love for me and fond memories of o

31、ur time together are my rewards.When I meet others who thirst for superpowers, like the brand new teacher struggling to perfect her skills with a brave face on, or the one in a remote, rural school travelling 70 kilometers each day just for his pupils, I feel proud to belong to the same group.(在我的一生

32、中,三十年来,我每天都早早地去上班,步伐轻快。我偶尔会遇到以前的学生。他们对我明显的爱和我们在一起的美好回忆就是对我的回报。当我遇到渴望拥有超能力的人,比如一位勇敢地努力完善自己技能的新老师,或是一位每天为学生跋涉70公里的偏远农村学校的老师,我为自己和他们属于同一群体而感到自豪。)”可知,作者认为:作为一个老师,作者每天都很开心。偶尔遇到以前的学生时,作者认为他们的爱以及他们和作者之间的回忆是最好的回报。同时作者会因为遇到渴望同样“超能力”的新老师以及肯为学生付出的老师而感到骄傲。因此可推断,老师这个职业是用千百倍的耕耘,换来桃李满园香。故选A项。C(2021河南省郑州市高中毕业年级第三次质

33、量预测)Tropical(热带的) rainforests are disappearing at an alarming rate, and according to a new report by Rainforest Foundation Norway, humans are to blame.The worlds dependence on coal, farming, beans, palm oil and mining has resulted in two-thirds of Earths tropical rainforests being completely destroy

34、ed, and the remaining ecosystems being put closer to a tipping point.Tropical rainforests once covered 14.5 million square kilometers of Earths surface, but now, just one-third of that remains undamaged.Of the original area tropical rainforests once occupied, 34% is completely gone and 30% is suffer

35、ing from damage.All that remains is roughly 9.5 million square kilometers, and 45% of that is in a degraded (恶化) state, the report says.Researchers blame human consumption for the loss.While agriculture has always been a driving factor of rainforest loss, the report said that energy consumption, int

36、ernational trade and the production of beans and palm oil, logging and mining have been the largest threats(威胁) over the past century.A significant number of US products rely on resources from tropical rainforests.The country heavily relies on palm oil, rubber and cocoa, all of which come from fores

37、ts around the world.Often, these resources are harvested from illegally destroyed lands.Tropical rainforests are home to more than half of the Earths biodiversity and have more carbon in living organisms than any other ecosystem.In addition to supporting significant animal life, tropical rainforests

38、 are also necessary for slowing down global warming.“These unique ecosystems are suffering from constant abuse, through our bottomless appetite for land and resources,” said Anders Krogh, the author of the report.“We expect that upcoming UN climate and biodiversity summits provide specific targets a

39、nd measures to protect tropical rainforests.”The researchers also believe that the loss of tropical rainforests puts the whole world at the risk of future diseases.“Huge deforestation (毁林) is violating natures natural virus protection systems,” Krogh said.“The outbreak of COVID-19 should bring rainf

40、orest protection to the top of the agenda of all policy makers and world leaders concerned about preventing the outbreak of new diseases.”9Why are the data listed in Paragraph 2?ATo show the serious loss of tropical rainforests.BTo present the process of rainforest degradation.CTo stress the role of

41、 rainforests in the ecosystems.DTo explain the reason for the disappearance of rainforests.10What leads to the decrease of rainforests?ATraditional method of farming.BGlobal imbalance of international trade.CThe worlds much dependence on clean energy.DHuman unreasonable consumption of rainforest res

42、ources.11What can be inferred from the last paragraph?AThe loss of rainforests will destroy the future generations.BImmediate attention should be paid to protecting rainforests.CThe disappearance of rainforests has accelerated the spread of the virus.DPoliticians are concerned about preventing the o

43、utbreak of new diseases.12What can be the best title for this passage?ATropical rainforests are decliningBRainforests slow down global warmingCHumans are to pay for the loss of rainforestsDWorld leaders are acting to protect rainforests【语篇解读】本文是一篇说明文。文章表明了热带雨林正在以惊人的速度消失的现状,并分析了其中的原因,表明热带雨林的重要作用和保护热带

44、雨林的迫切性。9A目的意图题。根据第二段“Tropical rainforests once covered 14.5 million square kilometers of Earths surface, but now, just one-third of that remains undamaged.Of the original area tropical rainforests once occupied, 34% is completely gone and 30% is suffering from damage.All that remains is roughly 9.5

45、million square kilometers, and 45% of that is in a degraded (恶化) state, the report says.(热带雨林曾经覆盖了地球表面1 450万平方公里,但是现在,只有三分之一的区域没有受到破坏。在曾经被占领的原始热带雨林中,34%已经完全消失,30%正在遭受破坏。报告称,目前仅剩下约950万平方公里的土地,其中45%处于退化状态。)”和第一段第一句“Tropical (热带的) rainforests are disappearing at an alarming rate(热带雨林正在以惊人的速度消失)”可知,第二段中

46、列出的数据是为了显示热带雨林的严重损失。故选A。10D细节理解题。根据第三段前三句“Researchers blame human consumption for the loss.While agriculture has always been a driving factor of rainforest loss, the report said that energy consumption, international trade and the production of beans and palm oil, logging and mining have been the la

47、rgest threats (威胁) over the past century.A significant number of US products rely on resources from tropical rainforests.(研究人员将这一损失归咎于人类的消费。虽然农业一直是雨林损失的主要因素,但报告说,能源消耗、国际贸易、豆类和棕榈油的生产、伐木和采矿是过去一个世纪最大的威胁。美国的大量产品依赖于来自热带雨林的资源。)”可知,人类对雨林资源的不合理消耗导致了雨林的减少。故选D。11B推理判断题。根据最后一段最后一句“The outbreak of COVID-19 shou

48、ld bring rainforest protection to the top of the agenda of all policy makers and world leaders concerned about preventing the outbreak of new diseases.(2019冠状病毒病的爆发应使保护雨林成为关注预防新疾病爆发的所有决策者和世界领导人的首要议程。)”可知,我们应该立即关注保护热带雨林。故选B。12A标题归纳题。文章第一段和第二段描述了热带雨林急速减少的现状,第三段分析了热带雨林急速减少的原因,第四段和第五段讲述了热带雨林的重要作用和保护热带雨林

49、的迫切性,所以文章主要是讲热带雨林正在急速减少。故选A。D(2021四川省凉山州高三第三次诊断考试)What springs to mind when you think of kung fu, also known as wushu?Maybe the image of Shaolin monks striking fierce poses with a serious look in their eyes, or popular childrens movies like Kung Fu Panda.But do they really portray the meaning of kun

50、g fu?Recently, Laurence JBrahm, a documentary filmmaker from the United States, explored this question in Searching for Kung Fu.In the movie, Brahm started a kung fu pilgrimage (朝圣之旅), travelling to cities in China and the US in search of the origin and value of kung fu.Brahm himself is a kung fu lo

51、ver who has been devoted to the practice for more than 40 years.For him, pursuing this craft was more than a pastime.Now, Kung fu has become a daily routine for him and also the way he greets the day.“Martial arts can help us connect our body, connect our neural system, connect our blood flow, and a

52、lso help connect us into our environment to increase our awareness.Martial arts is moving meditation(冥想)” Brahm said.Still others find additional meanings in the practice.“Chinese kung fu is full of Chinese philosophies and core values,” Hong Kong actor Bruce Leung told Xinhua.“Nonviolence is one of

53、 these values, which is shown both in the name and the practice.Wu, consists of two charactersge, meaning dagger-ax, and zhi, meaning to stopSo, the meaning of kung fu in Chinese is the art of stopping fighting, the art of nonviolence.”Brahms appreciation of kung fu is clear.He sees it as “a mirror

54、of Chinese culture”“Why does China want to be in harmony with other nations?Its part of the psychology of the Chinese people.Its also national psychology.” Brahm told Xinhua.Brahm also believes that todays world urgently needs to restart equal exchanges between countries without stereotypes, and tha

55、t culture and sports, such as kung fu, can serve as a great channel and platform.13What did Laurence JBrahm explore in Searching for Kung Fu?AShaolin monks striking fierce poses.BThe popularity of the movie Kung fu Panda.CThe history and meaning of kung fu.DA Kung fu pilgrimage in China and the US.1

56、4In Brahms opinion, kung fu is _.Aonly a pastime to kill timeBa daily routine for everyoneCa skill to knock down othersDa useful way to stay healthy15What is Bruce Leungs attitude towards kung fu?APositive.BNegative.CNeutral.DDoubtful.16What is the authors main purpose in writing the text?ATo encour

57、age readers to get started with kung fu.BTo get across Chinese values by exploring kung Fu.CTo promote excellent Chinese culture worldwide.DTo serve as a great channel and platform.【语篇解读】本文是一篇说明文。作者通过探索功夫来了解中国的价值观。13C细节理解题。根据第二段第二句“In the movie, Brahm started a kung fu pilgrimage (朝圣之旅), travelling

58、to cities in China and the US in search of the origin and value of kung fu.(在电影中,Brahm开始了一段功夫朝圣之旅,到中国和美国的城市去寻找功夫的起源和价值。)”可知,Laurence JBrahm在Searching for Kung Fu中探索功夫的历史和意义。故选C。14D推理判断题。根据第三段第一句“Martial arts can help us connect our body, connect our neural system, connect our blood flow, and also he

59、lp connect us into our environment to increase our awareness.(武术可以帮助我们连接我们的身体,连接我们的神经系统,连接我们的血液流动,也可以帮助我们连接到我们的环境来提高我们的意识。)”可知,Brahm认为功夫是保持健康的有用方式。故选D。15A观点态度题。根据第四段第二句“Chinese kung fu is full of Chinese philosophies and core values(中国功夫充满了中国哲学和核心价值观)”可知,Bruce Leung对功夫的态度是积极的。故选A。16B写作意图题。文章通过引用几个名人

60、对中国功夫的理解和探索来体现中国的价值观,所以作者写这篇文章的目的是为了通过探索功夫来了解中国的价值观。故选B。E(2021江西九校高三一模)During the first half of the year 2020, Australia experienced an extreme drought followed by disastrous bush fires and heavy rainfall that brought massive flooding.Next came the pandemic(流行病)With people not coming into the lab or

61、 staying only long enough to conduct their experiments, we lost our sense of interpersonal connection.Then, in July, our director shared that she had been diagnosed with a rare and aggressive cancer.In the wake of that shocking announcement, one of the centers group leaders suggested we send our dir

62、ector weekly good news to keep her informed and to try to lift her spirits.One week later, we sent the first email.The effect of this simple newsletterwhich went to our director and all the group members as well as leaderswas significant.“I love good news time,” a colleague wrote,“It really is uplif

63、ting.”These days, we solicit good news every Wednesday and send out an email every Friday.The process and format are simple and no-frills, making the newsletter sustainable.Good news includes securing grants and fellowships, much-needed new computers arriving, a student submitting their thesis, publ

64、ishing papers, becoming parents, turning 40, andof coursegrowing roses on ones balcony.Last month, one group leaders good news was that, after breaking his arm, he finally had his cast(石膏)removed.The next week, he reported that his daughter broke her arm, saying that the number of broken bones in hi

65、s family is a conserved quantity.It wasnt exactly good news, but it did make me laugh quietly.Equally important, sharing it helps us stay connected in these difficult times.Regardless of what the future holds, we plan to continue to share our good news.17In which respect do the author and his member

66、s benefit from the news in the text?AImproving working efficiency.BCreating a competitive atmosphere.CStrengthening each others bond.DBeing reminded of positive things.18What is the main purpose of Paragraph 1?ATo lay the foundation for academic research.BTo describe how unlucky they were in 2020CTo

67、 provide background for sharing good news.DTo stress the necessity of cheering up the unfortunate.19How can we find the news listed in Paragraph 4?ANo good news is too small to share.BGood news helps sweep away tragedies.CNews making you laugh is good news.DNever ignore the positive side in bad news

68、.20Which word can best describe the group leader mentioned in Paragraph 5?AHumorous.BEasy-going.CSympathetic.DOpen-minded.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和同事之间通过分享日常生活中的好消息,来帮助彼此在困难时期保持联系。17C推理判断题。根据文章第三段“ I love good news time, a colleague wrote, It really is uplifting.(“我喜欢好消息时间,”一位同事写道,“这真的令人振奋。”)”和倒数第二段“E

69、qually important, sharing it helps us stay connected in these difficult times.(同样重要的是,分享它可以帮助我们在困难时期保持联系。)”可推断,作者和他的成员从好消息中受益,加强了彼此的联系。故选C。18C推理判断题。根据文章第一段“During the first half of the year 2020, Australia experienced an extreme drought followed by disastrous bush fires and heavy rainfall that broug

70、ht massive flooding.Next came the pandemic(流行病)With people not coming into the lab or staying only long enough to conduct their experiments, we lost our sense of interpersonal connection.Then, in July, our director shared that she had been diagnosed with a rare and aggressive cancer.( 在2020年上半年,澳大利亚

71、经历了一场极端干旱,随后是灾难性的森林火灾和暴雨,并带来了大规模的洪水。接下来是大流行。人们不来实验室,或者待的时间不够长,我们就失去了人际关系的感觉。然后,在7月,我们的主任告诉我们,她被诊断出患有一种罕见的恶性癌症。)”及下文可推断,文章第一段为分享好消息提供背景。故选C。19A推理判断题。根据文章第四段“Good news includes securing grants and fellowships, much-needed new computers arriving, a student submitting their thesis, publishing papers, be

72、coming parents, turning 40, andof coursegrowing roses on ones balcony.(好消息包括获得助学金和奖学金、急需的新电脑到来、学生提交论文、发表论文、为人父母、40岁生日,当然还有在阳台上种玫瑰。)”可知,好消息再小,也可以分享。故选A。20A推理判断题。根据文章第五段“Last month, one group leaders good news was that, after breaking his arm, he finally had his cast(石膏)removed.The next week, he repor

73、ted that his daughter broke her arm, saying that the number of broken bones in his family is a conserved quantity.(上个月,一位组长的好消息是,在手臂骨折后,他终于把石膏拿掉了。第二个星期,他报告说他的女儿摔断了胳膊,并说他的家庭骨折的数量是守恒的。)”可推断,这位组长很幽默。故选A。词海拾贝读原句品词句一、英汉对对碰1On Friday,the company introduced a desktop device that sends sound directly to a l

74、istener without the need for headphones or a special receiver.设备,仪器2While the idea of sound beaming is not new, Noveto was the first to launch the technology.推出,发起3According to the chief executive officer Christophe Ramstein, a “smaller” version of the device will be ready for release to consumers n

75、ext year.发布,发行4I decided at 10 that I was going to be a teacher because I had a burning desire for superpowers.渴望;欲望5It was even shocking that my teacher could see the invisible.令人震惊的6Researchers blame human consumption for the loss.消耗;消费7But do they really portray the meaning of kung fu?描绘,描述8For h

76、im, pursuing this craft was more than a pastime.追求;致力于9Then, in July, our director shared that she had been diagnosed with a rare and aggressive cancer.诊断10The process and format are simple and no-frills, making the newsletter sustainable.格式二、熟词考新义1There was an English teacher in fifth grade who cou

77、ld magically transport us to different worlds every day by telling us stories and reading to us from books we would otherwise never pick up.使进入特定境地2But despite all that, there are those choosing this cause.事业,目标3All my life, for three decades now, Ive gone to work early each day with a spring in my

78、step.跳;跃4When I meet others who thirst for superpowers, like the brand new teacher struggling to perfect her skills with a brave face on, or the one in a remote, rural school travelling 70 kilometers each day just for his pupils, I feel proud to belong to the same group.渴望5Brahm also believes that t

79、odays world urgently needs to restart equal exchanges between countries without stereotypes, and that culture and sports, such as kung fu, can serve as a great channel and platform.适合作用,适于三、解锁长难句1There was an English teacher in fifth grade who could magically transport us to different worlds every d

80、ay by telling us stories and reading to us from books we would otherwise never pick up.分析:定语从句who could magically transport us to different worlds every day修饰teacher,动名词短语 telling us stories and reading to us from books作介词by的宾语,we would otherwise never pick up是省略关系代词that或which的定语从句修饰books。译文:有一位五年级的

81、英语老师,他每天都给我们讲故事,给我们读那些我们永远不会读到的书,神奇地把我们带到不同的世界。2When I meet others who thirst for superpowers, like the brand new teacher struggling to perfect her skills with a brave face on, or the one in a remote, rural school travelling 70 kilometers each day just for his pupils, I feel proud to belong to the s

82、ame group.分析:本句是复合句。When I meet others.是时间状语从句,I feel proud to belong to the same group是主句。who thirst for superpowers.是定语从句修饰others,现在分词短语struggling to perfect her skills with a brave face on和travelling 70 kilometers each day just for his pupils作后置定语,分别修饰teacher与the one。译文:当我遇到其他渴望超能力的人时,比如一位面带勇敢、努力

83、完善自己技能的新老师,或者一位在偏远的农村学校,每天只为他的学生旅行70公里的老师,我为自己属于同一个群体而感到骄傲。3While agriculture has always been a driving factor of rainforest loss, the report said that energy consumption, international trade and the production of beans and palm oil, logging and mining have been the largest threats(威胁) over the past

84、 century.分析:While引导让步状语从句,that引导宾语从句,energy consumption, international trade and the production of beans and palm oil, logging and mining是宾语从句中的主语。译文:报告说,尽管农业一直是雨林消失的驱动因素,但能源消耗、国际贸易以及豆类和棕榈油的生产、伐木和采矿是过去一个世纪最大的威胁。4Brahm also believes that todays world urgently needs to restart equal exchanges between

85、countries without stereotypes, and that culture and sports, such as kung fu, can serve as a great channel and platform.分析:句中的两个that引导宾语从句,第一个that可以省略,第二个that不能省略。译文:勃拉姆还认为,当今世界迫切需要重启没有成见的国家之间的平等交流,文化和体育,比如功夫,可以成为一个很好的渠道和平台。5Good news includes securing grants and fellowships, much-needed new computer

86、s arriving, a student submitting their thesis, publishing papers, becoming parents, turning 40, andof coursegrowing roses on ones balcony.分析:该句是简单句。主语是Good news,谓语是includes,后面的是宾语。much-needed new computers arriving,和a student submitting their thesis属于独立主格。译文:好消息包括获得助学金和奖学金、急需的新电脑的到来、学生提交论文、发表论文、成为父母、满40岁,当然还有在阳台上种玫瑰。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1