收藏 分享(赏)

2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module 3 Body Language and Non-verbal Communication(含解析)外研版.doc

上传人:a**** 文档编号:553337 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:6 大小:49KB
下载 相关 举报
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module 3 Body Language and Non-verbal Communication(含解析)外研版.doc_第1页
第1页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module 3 Body Language and Non-verbal Communication(含解析)外研版.doc_第2页
第2页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module 3 Body Language and Non-verbal Communication(含解析)外研版.doc_第3页
第3页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module 3 Body Language and Non-verbal Communication(含解析)外研版.doc_第4页
第4页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module 3 Body Language and Non-verbal Communication(含解析)外研版.doc_第5页
第5页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修4 Module 3 Body Language and Non-verbal Communication(含解析)外研版.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(二十一)必修4Module 3Body Language and Nonverbal CommunicationA:知识层面. 语境语法填空()用所给词的适当形式填空Kate is one of my 1.favourite (favour) singers. Three years ago she attended a singing competition, where all contestants were treated fairly and 2.equally (equal). Her wonderful 3.performance (perform) appealed

2、 to the judges and audience. She also displayed a 4.variety (vary) of talents. Moreover, her good munication (communicate) skills left them a good impression. When she finished, the audience burst into cheers. Kate stood on the stage, excited but clearly 6.unconscious (conscious) of her success. She

3、 was later declared to be the champion. Ever since then, many an 7.invitation (invite) has been coming from TV stations.()填入一个单词Children can learn a lot by being involved 1.in team work. They learn to treat each other 2.with respect and to behave like adults, such as shaking hands 3.with partners or

4、 making a toast when closing 4.a deal. Perhaps they are unconscious 5.of the fact that they are growing into maturity. They do start to share, communicate and cooperate. Meanwhile, they learn to be 6.on guard all the time not to give 7.away their teams secrets to their opponents.根据提示补全句子1你能帮我个忙关上灯吗?

5、(favour)Could you_do_me_a_favour and turn off that light?2向导领着路,我们毫不费劲地走出了森林。(独立主格结构)The_guide_leading_the_way,_we had no trouble getting out of the forest.3这张照片使我想起了我在那所学校里的经历。 (what从句) The photo reminded me of what_I_had_experienced in that school.4父母不仅是孩子的供养者,也是他们的启蒙老师。(more than)Parents are more

6、_than_providers_for_their_kids and they are also their first teachers.5他知道如果和那群人混在一起,他就会有麻烦。(involve) He knows that if he gets_involved_with_that_crowd,_hes getting into trouble.B:能力层面.阅读理解People often talk about cultural differences between western and eastern countries,but how about the western wo

7、rld itself? Surprisingly,a closer look at it can reveal a good many curious details.The most obvious characteristic of the majority of Americans is that they smile a lot.It does not matter whether they have a strong reason to smile;they do it,sometimes simply because they have to.A smile is not just

8、 a powerful marketing tool but also a way to show that someone is friendly,and that life in general is fine. Europeans,on the contrary,prefer to keep a more neutral(不带感情色彩的)facial expression.They smile mostly when they are in a good mood,or feel amused;if not,a Europeans face will remain neutral,or

9、even dull.In Russia,for example,there is a proverb saying that laughing for no reason is a sign of a fool.It does not mean that Europeans are serious,or that they do not have a sense of humor.The same refers to communication in general.Americans are extremely communicative;small talks and chats are

10、common.Europeans talk mostly when there is something to say,and rarely enter communication just for the purpose of talking to other people.American people prefer to express what they think carefully,considering how it might affect surrounding people.Europeans are more straightforward,even with unfam

11、iliar people.A European friend will almost always voice his opinion on different occasions,and will not hesitate to remind you that you need to lose some weight or take a shower.It can be said that Americans are people of contrasts.They are openminded,flexible,and ready to accept everything new enth

12、usiastically;but at the same time,American society manages to bring up unbelievable conservatives.Americans are extremely politically correct,which,in most cases,is indeed a secure and beneficial practice,but it can also mess up daily or even private communication,sometimes preventing having close r

13、elationships.Europeans,on the contrary,are more straightforward,preferring to tell the truth in direct ways.Each way of communication is different neither is correct or incorrect.【语篇解读】本文主要介绍了西方国家间的文化差异,包括微笑和交流等方面。1What does the author say about smiling?AIt is culturerelated within western countries

14、.BIt is a powerful marketing tool across cultures.CIt is thought of as a sign of a fool in America.DIt is regarded as a social necessity in Europe.A推理判断题。作者在第二段中讲到了美国人、欧洲人对微笑的不同解读,据此可以推知,在西方国家笑是与文化有关的,故A项正确。2What is typical of Europeans communication?ABeating around the bush.BHaving small talks and

15、chats.CHiding their feelings carefully.DExpressing themselves openly.D细节理解题。根据第三段中的“Europeans are more straightforward.take a shower”可知,欧洲人通常坦诚地表达自己,故选D。A项意为“绕圈子,拐弯抹角地讲话”。3What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?ABeing straightforward.BBeing politically correct.CAccepting e

16、verything new.DRaising unbelievable conservatives.B代词指代题。画线词前的“Americans are extremely politically correct, which,in most cases,is indeed a secure and beneficial practice”与后面的“mess up daily or even private communication”存在转折关系,又结合语境可推知,it指代的应该是美国人的这种政治正确性,故选B。4How is the text mainly developed?ABy an

17、alyzing cause and effect.BBy making comparisons.CBy classifying body language.DBy discussing research findings.B推理判断题。通读全文可知,作者通过分析美国人和欧洲人对微笑的不同解读以及通常在交际中的不同表现来展开文章,因此可推知,作者是通过作比较展开文章的,故选B。.完形填空What are good friends?This is not a(n) 1 question.But Mark and Jarryd Haines,for sure,have always been goo

18、d friends.The two boys from Sydney have known each other for most of their lives.Both of them 2 playing Australian football. A few years ago,when Mark was nine,he developed brain cancer.The 3 robbed the boy of his 4 ,part of his hearing and his ability to play his favorite sport. 5 ,throughout the y

19、ears,Jarryd 6 his closest friend.They still share their love for Australian football.And they still like talking about the Sydney Swans,their favorite team.Two weeks ago,I took my 7 at Sydney Cricket Ground to watch the Swans.Shortly into the second quarter,I heard some great commentary(现场解说) from a

20、 boy.Play by play,Jarryd was bringing the game to 8 .I turned and saw him.Mark was sitting next to him.Although he cannot see anymore,Mark still loves the Swans very much.Usually,he goes to the stadium and listens to the commentary on the radio.But in the second quarter of that match,the radio syste

21、m 9 .That was when his friend Jarryd stepped in.I 10 looked at the Swans and Buddy,the teams star player.Instead of that,I was focusing on Jarryd and Mark.“Whats happening now,mate?”Mark asked.“Dont worry,Mark,”Jarryd replied.“Okay.Buddys got it.Will he go for it?Hes going for it!Its his tenth goal!

22、Buddy is 11 !”Mark listened carefully.He was lost in the 12 of Australian football brought to life by his friend.Sports can be 13 .Yet,they can also allow us to share wonderful 14 with others.May they be close friends or perfect strangers.Here,Jarryd and Mark have moved me,and perhaps some other spe

23、ctators(观众),with their precious 15 .【语篇解读】本文主要讲述了两个男孩之间珍贵的友谊。马克因为患有脑癌而失去了视力和部分听力,但他仍然热爱澳式足球。在一场精彩的比赛中,好朋友杰里德在马克的身边为他实时解说了这场比赛。他们珍贵的友谊让作者深受感动。1A.difficultBeasy CinterestingDboringB常识推断。结合常识和选项可知,此处应指,什么是好朋友?这并不是一个容易(回答)的问题。easy意为“容易的”,符合语境。difficult意为“困难的”;interesting意为“有趣的”;boring意为“无聊的”。2A.hateBadm

24、it Cresist DenjoyD复现推断。根据下一段中的They still share their love for Australian football.可知,他们都喜欢玩澳式足球。故enjoy符合语境。hate意为“讨厌”,admit意为“承认”;resist意为“抵抗,阻挡”。3A.diseaseBpain CjudgmentDtreatmentA语境推断。根据上文的brain cancer可知,此处应指这个病让他失去了部分听力。disease意为“疾病”,符合语境。pain意为“疼痛”;judgment意为“判断”;treatment意为“治疗;对待”。4A.tasteBsme

25、ll CsightDmindC复现推断。根据下文的he cannot see anymore可知,此处指这个病让他失去了视觉。sight意为“视觉,视力”,符合语境。taste意为“味觉”;smell意为“嗅觉”;mind意为“思想,心思”。5A.CertainlyBMostly CHopefullyDLuckilyD语境推断。根据后文对他们一起看球的描述可推知,此处应指,幸运的是,这些年,杰里德仍然是他最亲密的朋友。故luckily符合语境。certainly意为“无疑;确定”;mostly意为“主要地;通常”;hopefully意为“有希望地”。6A.becameBremained Cfo

26、undDforgotB语境推断。根据后文的They still share their love.they still like talking about可推知,此处指杰里德仍然是他最亲密的朋友。remain意为“仍然是”,符合语境。7A.positionBticket CchoiceDseatD语境及常识推断。根据下文的to watch the Swans并结合常识可知,此处指作者坐在自己的座位上。take ones seat意为“就座”,符合语境。position意为“位置”;ticket意为“票”;choice意为“选择”。8A.memoryBlifeCendDsoulB语境推断。根据

27、下一段中的listens to the commentary on the radio和when his friend Jarryd stepped in可知,此处指杰里德让这个比赛变得生动。bring.to life意为“让变得生动”,符合语境。memory意为“记忆”;end意为“终结;尽头”;soul意为“灵魂”。9A.broke downBturned upCdied awayDfaded outA语境及常识推断。根据下文的That was when his friend Jarryd stepped in.和常识可推知,此处应表示,到了比赛的第二节,无线电广播出了故障。break d

28、own意为“发生故障”,符合语境。turn up意为“突然出现”;die away意为“慢慢变弱;逐渐消失”;fade out意为“使(画面)淡出;使渐隐”。10A.nearlyBmainly ChardlyDcloselyC语境推断。根据下文的I was focusing on Jarryd and Mark可知,此处应指作者几乎没看比赛队伍和明星球员,而是把注意力转到了这两个男孩身上,故hardly符合语境。11A.under fireBon fire Cin placeDout of placeB语境推断。根据上文的Hes going for it!Its his tenth goal!

29、可知,此处指巴迪又进球了,他非常激动。on fire意为“非常激动;着火”,符合语境。under fire意为“遭受猛烈批判”;in place意为“在正确位置;在工作,准备就绪”;out of place意为“不适当的”。12A.historyBfuture CplanDmagicD语境推断。根据上文的Mark listened carefully.并结合选项可推知,此处指马克沉浸在他的朋友所带来的澳式足球的魔力中。magic意为“魔力”,符合语境。13A.attractiveBcommon CcompetitiveDbeneficialC语境及常识推断。根据常识和选项,并结合空后的Yet和

30、share wonderful可知,此处指比赛是具有竞争性的。competitive意为“竞争的”,符合语境。attractive意为“有吸引力的”;common意为“普通的,寻常的”;beneficial意为“有益的”。14A.momentsBdiscoveries CadventuresDexperimentsA语境推断。根据上文的He was lost in the _ of Australian football和选项可知,此处应表示,然而,它们也让我们能够和其他人一起分享美妙的时刻。故moments符合语境。discovery意为“发现”;adventure意为“冒险”;experiment意为“实验”。15A.experienceBfriendship CeffortDtimeB语境及复现推断。根据文章开头的What are good friends?和上文对两个男孩的描述可知,此处指他们珍贵的友谊感动了作者,或许也感动了其他的一些观众。故friendship符合语境。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1