收藏 分享(赏)

2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 3 My First Ride on a Train(含解析)外研版.doc

上传人:a**** 文档编号:553317 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:6 大小:47KB
下载 相关 举报
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 3 My First Ride on a Train(含解析)外研版.doc_第1页
第1页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 3 My First Ride on a Train(含解析)外研版.doc_第2页
第2页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 3 My First Ride on a Train(含解析)外研版.doc_第3页
第3页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 3 My First Ride on a Train(含解析)外研版.doc_第4页
第4页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 3 My First Ride on a Train(含解析)外研版.doc_第5页
第5页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 必修1 Module 3 My First Ride on a Train(含解析)外研版.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(三)必修1Module 3My First Ride on a TrainA:知识层面. 语境语法填空()用所给词的适当形式填空Wei Fang covered a long 1.distance(distant) on the river within three days for a job interview. But on the way, she happened to see an 2.abandoned_(abandon) house by the riverbank, where she found a rotten 3.product (produce) mark

2、ed with “Food Additive”. Obviously this was illegal 4.production (produce). Feeling 5.frightened (frighten), she left quickly after she reported it to the police. When she hurried to her destination, she looked pale, mostly from 6.exhaustion(exhaust). Another 7.interviewee(interview) warmly offered

3、help, handing her a hot cup of coffee.()填入一个单词Mr. Smith works for the UN, short 1.for the United Nations. Yesterday, he decided to go to Africa, where millions of people have got 2.into trouble because conflicts and wars frequently break 3.out. At the airport, about an hour before his plane took 4.o

4、ff,_he happened to meet a friend Mr. Brown, who would get 5.on the same flight. They talked a lot, referring 6.to the tough days when they worked together in Afghanistan. Both men also sighed because many problems there remained up 7.in the air despite all the efforts made by the UN.根据提示补全句子1我们可以尽情地

5、唱歌、跳舞、大笑,忘却生活中的烦恼。(abandon)We can sing,_dance_and_laugh_with_abandon,_forgetting the troubles in our lives.2当你睡觉时把手机放在至少50厘米远的地方。(distance)Place the phone at_a_distance_of at least 50 centimeters while you are sleeping.3唐诗在中国文化中起着多么重要的作用啊!(what感叹句)What_an_important_role_Tang_Poetry_plays in Chinese

6、culture!4你认为我们这个周末要去哪儿度假?(插入语)Where_do_you_think_we_will_spend our vacation this weekend?5外面太吵了。你介意我关上门吗?(would you mind)It is too noisy outside. Would_you_mind_my_closing/if_I_closed the door?B:能力层面.阅读理解My motivation for starting our family tradition of reading in the car was purely selfish: I coul

7、d not bear listening to a song for another 10 hours.My three children had been addicted to this cassette on our previous summers road trip.As I began to prepare for our next 500mile car trip,I came across a book Jim Treleases The ReadAloud Handbook.This could be the answer to my problem,I thought.So

8、 I put Roald Dahls James and the Giant Peach into my bag.When I began to read aloud the tale of the boy who escapes the bad guys by hiding inside a giant peach,my three kids argued and wrestled in their seats.But after several lines,they were attracted into the rhythm of the words and began to liste

9、n.We soon learned that the simple pleasure of listening to a wellwritten book makes the long miles pass more quickly.Sometimes the books we read became highlights of the trip.I read Wilson Rawlss Summer of the Monkeys as we spent two days driving to the beach.We arrived just behind the power crews r

10、estoring (恢复) electricity after a tropical storm.The rain continued most of the week,and the beach was covered with oil washed up by the storm.When we returned home,I asked my son what he liked about the trip.He answered without hesitation,“The book you read in the car.”Road trips still offer challe

11、nges,even though my children now are teenagers.But we continue to read as we roll across the country.And I am beginning to see that reading aloud has done more than help pass the time.For at least a little while,we are not shut in our own electronic worlds.And maybe weve started something that will

12、be passed on to the next generation.【语篇解读】为了不在自驾游中重复听一首歌,“我”在车上为孩子们朗读故事书。这吸引了他们而且为我们的旅途增添了更多的乐趣。1Why did the author start reading in the car?AShe wanted to have a better journey.BShe wanted to keep a family tradition.CHer children were addicted to reading.DHer children were tired of the cassette.A推理

13、判断题。根据第一段第一句中的“I could not bear listening to a song for another 10 hours”可知,作者无法忍受再听同一首歌10小时了。由此可推知,作者想要有一个更好的旅程。故选A。2How did the children react after the author read a few lines?AThey kept quarrelling.BThey hid themselves.CThey soon settled down.DThey continued to fight in their seats.C细节理解题。根据第二段最

14、后一句“But after several lines,they were attracted into the rhythm of the words and began to listen”可知,作者读了几行之后,孩子们被吸引,开始听起来。故选C。3What can we learn about the author and her familys trip to the beach?AThey were caught in a storm.BThey enjoyed reading on the road.CThey had a good time on the beach.DThey

15、thought it had passed too quickly.B推理判断题。根据第三段中对那个海滩遭受风暴后的描述和最后两句“When we returned home,I asked my son what he liked about the trip.He answered without hesitation,The book you read in the car”可知,当回到家时,作者问自己的儿子喜欢这次旅行的什么,他毫不犹豫地答道:“你在车上读的那本书”。由此可推知B项正确。4Which can be the best title for the text?AReading

16、 Is Better than TravelingBBooks That Changed My ChildrenCRoad Trips That Are Full of ChallengesDReading Makes Road Trips GreatD标题判断题。根据第三段第一、二句和尾段内容并结合文章的其他内容可知,最初为了不重复听一首歌,作者决定在途中为孩子们朗读书;后来,作者发现大声朗读能让漫长的旅途过得更快、更有乐趣,甚至有时候被朗读的书成为他们旅行中最精彩的部分。故选D。.完形填空(2020山东济宁二模)I boarded a plane to Disney World with

17、my 8yearold kid Lucas a few years ago.Even before boarding the plane,I was filled with 1 .Lucas is an autistic(自闭症) boy.Travelling outside his comfort zone can sometimes be 2 for Lucas.I was worried other passengers might not understand 3 Lucas communicated with the world.Worse still,we were seated

18、next to a man who 4 to be hardboiled.As the plane 5 ,so did my boys excitement level and my own worry.I could even 6 the unpleasant remarks this man might have for my excited son.As Lucas began to play with an app on his iPad,he screamed with joy and 7 his hands as loudly as he could.I began to 8 ,t

19、rying to quiet my son so that he wouldnt 9 the other passengers.I noticed the hardboiled man paying attention from the 10 of my eyes.He leaned closer to me and I even got 11 to begin a verbal fight.However,the man 12 said,“You know,you dont have to keep him quiet for me.You can let him have fun.”It

20、was the 13 thing I expected,and I didnt know what to say 14 “Thank you”The kindness of that man will always be a(n) 15 to me that there are always people who want to enter our world and understand my wonderful boy with a kind heart.【语篇解读】本文主要讲述了作者带患有自闭症的儿子出去旅行的一次经历。在飞机上,作者刚开始觉得旁边坐着的人看上去很冷漠,但后来那个人对儿子

21、的态度让作者改变了看法。1A.confidenceBprideCexcitementDanxietyD根据下文“Lucas is an autistic boy.”可推知,带患有自闭症的儿子出门应该是让作者感到焦虑担心,anxiety意为“焦虑”,故选D项。2A.enjoyableBtrickyCcuriousDconsiderateB根据上文卢卡斯患有自闭症可推知,他不擅长社交与沟通,故对于卢卡斯来说,走出自己的舒适区会是很困难的事情,tricky意为“棘手的;难办的”,故选B项。3A.whenBhowCwhy DwhereB根据上文语境卢卡斯患有自闭症,无法像普通孩子一样交流可推知,别人可

22、能不理解卢卡斯与世界沟通的方式,how意为“怎样;如何”,故选B项。4A.appearedBpretendedCpreferredDpromisedA根据语境可知,作者并不认识坐在旁边的人,故应该是看起来像是很无情的一个人,appear意为“似乎”,故选A项。5A.broke downBtouched downCtook offDpulled outC根据第二段开头Even before boarding可知,此处表示,飞机开始起飞,take off意为“起飞”,故选C项。6A.anticipateBbearCacknowledgeDwitnessA根据上文语境可知,作者觉得那个人看上去很无情

23、,可推知作者觉得他会说一些让儿子不愉快的话,anticipate意为“预期;预料”,故选A项。7A.shookBwavedCraisedDclappedD根据空后的loudly并结合选项可知,只有拍手是有声音的,clap意为“拍手;鼓掌”,故选D项。8A.wonderBcomplainCsweatDargueC根据上文语境卢卡斯又大声尖叫又拍手以及后文quiet my son可知,卢卡斯制造了很多噪音,故作者应是担心卢卡斯太吵以至于打扰到他人,sweat意为“担心;不安”,故选C项。9A.disappointBmotivateCpuzzleDdisturbD根据上文语境可知,作者担心卢卡斯打扰

24、到其他乘客,disturb意为“打扰”,故选D项。10A.cornerBbottomCtopDcenterA根据noticed the hardboiled man paying attention及选项可知,作者应是用眼角余光注意到那位男士在看他们,corner意为“眼角;角落”,故选A项。11A.inspiredBpreparedCexcitedDdeterminedB根据设空处前的He leaned closer to me以及第三段中的“I could even _ the unpleasant remarks this man might have for my excited so

25、n.”可推知,作者以为他要责备儿子,故应是做好准备反驳,prepared意为“准备好的”,故选B项。12A.simplyBrarelyCroughlyDtotallyA根据那个男人的话“You know,you dont have to keep him quiet for me.You can let him have fun.”可知,他没有表达任何谴责或不悦,仅仅是说让作者的儿子高兴地玩,simply意为“仅仅;只是”,故选A项。13A.typicalBexactClastDfirstC根据上文I even got _ to begin a verbal fight可知,作者做好了和那个人

26、吵架的准备,所以根本就没料到那个人会这样说。the last thing意为“最不可能的事情”,符合语境,故选C项。14A.or ratherBother thanCrather thanDmore thanB根据上文语境以及设空处后作者的回复可知,作者一时间太惊讶了以至于不知道说什么,只有向那个人道谢,other than意为“除了以外”,故选B项。15A.symbolBexperienceCwarningDreminderD根据上文语境可知,作者误会了坐在旁边的陌生人,结合设空处后作者的领悟可知,那个陌生人的善良行为提醒了作者,总有人会理解儿子的,reminder意为“提醒人的事物”,故选D项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1