1、课后作业(四).单句语法填空1The news came that the new model would go into_(produce) next year.2During the school holidays the children enjoyed their_(free)3Prices have risen steadily during the past several_(decade)4To tell the truth,I would rather that you_(stay) at home now.5Now using chemical_(fertile) has b
2、ecome very common in farming.6The man has a strong_(hungry) for success.7Both parties were highly_(satisfy) with the results of the talks.8The children talked so loudly at the dinner table that I had to struggle to_(hear)9They have all the_(equip) you will need.10The_(disturb) problem has annoyed hi
3、m for several nights.答案1.production2.freedom3.decades4stayed5.fertilizers6.hunger7.satisfied8be heard9.equipment10.disturbing.短语填空thanks to,be equipped with,in the hope of,be satisfied with,lead to,get rid of,three times,struggle with,have a hunger for,expand on1I think youd better_your bad habits.2
4、As a young man,I_the present job.3_your help,much trouble was saved.4Laziness resulted in his failure,while hard work_his brothers success.5Thomas Edison_knowledge when he was young.6I_the problem for hours before I saw daylight.7Could you_that point,please?8This room is_as big as that one.9Every cl
5、assroom_air conditioning.10I called early_catching her before she went to work.答案1.get rid of2.am satisfied with3.Thanks to4.led to5.had a hunger for6.had struggled with7expand on8.three times9.is equipped with10in the hope of.单句改错1This river is twice as longer as that one._2Theyre satisfied with th
6、e satisfied performance._3Further measures will be taken to rid our streets off crime._4He was disturbing to learn that his child was ill._5Knocked down by a bike,he was badly hurt and had to struggle on his feet._6Is everybody feeling tired?If so,lets carry on our conversation.7He made clear what h
7、e intended to do._8The little girl has a strong hunger of knowledge._9I would rather not to let him know the truth._10He is always the first to come and the last leave._答案1.longerlong2.第二个satisfiedsatisfying3offof4.disturbingdisturbed5.onto6sonot7.made后加it8.offor9去掉to10.leave前加to.阅读理解AAn average 30y
8、earold person who has eaten three meals a day since birth has eaten more than 30,000 meals to date.Even if youve only eaten half that much have to admit this:youve let some of that breakfast, lunch or dinner go to waste.And it turns out were all to blame for this shaming fact:30% of all food produce
9、d in the world each year is wasted or lost.Thats about 1.3 billion tons, according to a new report by the UN Food and Agriculture Organization.Thats the weight of more than 8.6 million fullgrown blue whales, the largest creatures on earth. Thats the weight of more than 2.3 million Airbus A380s, the
10、largest planes in existence.Thats as if each person in China, the worlds most populous country with more than 1.3 billion people, had one ton mass of food thrown into the dustbin. Its almost unfathomable,_isnt it?Setting aside that big number,we find the people with the most money are the ones who w
11、aste the most.On average, a person in European and North American countries wastes between 95 and 115 kilograms of food.SubSaharan African,South Asian and Southeast Asian countries waste much,much lessbetween 6 and 11 kilograms per person.Heres another statistic:all the food that the worlds richest
12、countries waste is about equal to all the food that subSaharan Africa produces. The numbers:222 million tons and 230 million tons, respectively (分别地)Basically, the wasted food of the rich could feed much of the African continent. And these numbers come as weve just been reporting about rising food p
13、rices around the world in the past week.And my own personal tip:if I eat at a restaurant and cant finish it all,I ask for a doggie bag.I used to be a waiter years ago and will never forget the amounts of food I saw left on the table after the bill was paid.Theres no reason to waste food.Its up to al
14、l of us to use our common sense to eat and shop just a bit more wisely.语篇解读:本文是一篇说明文。根据联合国粮农组织的一份报告,目前全球生产出来的30%的食物在消费过程中被浪费。1What does the underlined word “unfathomable” in Paragraph 2 mean?APossible to imagine.BImpossible to change.CImpossible to understand.DPossible to understand.解析词义猜测题。根据第二段可知,
15、每年浪费的食物的重量超过了860万头地球上最大的动物蓝鲸的重量,也超过了230万架世界上现有的最大的飞机空中客车A380的重量。这也好比在世界拥有超过13亿人的人口最多的国家中国,人均向垃圾桶里倾倒一吨的食物。由此可推知这种现象使人难以理解。unfathomable意为“难以理解的;深不可测的”。答案C2It can be learned that the food the rich waste can support_.Ahalf the people in Europe Bmost people of AmericaCmost people of Asia Dmost people of
16、Africa解析细节理解题。根据第四段倒数第二句“Basically,the wasted food of the rich could feed much of the African continent.”可推知,富有的国家浪费的食物可以养活非洲大陆大部分地区的人。答案D3The author gave his personal tip based on the fact that_.Ahe was once very poorBhe was once a farmerChe once worked in a restaurantDthe price of food is very hig
17、h解析细节理解题。根据最后一段第二句“I used to be a waiter years ago and will never forget the amounts of food I saw left on the table after the bill was paid.”可知,作者的建议是根据他曾是一个餐馆服务员的工作经历而给出的。答案C4What is the purpose of this article?ATo show the authors opinion of food.BTo let us live more wisely and not waste food.CTo
18、 show the amount of wasted food a year.DTo ask the richest countries to help African people.解析写作意图题。根据第一段倒数第二句“And it turns out were all to blame for this shaming fact:30% of all food produced in the world each year is wasted or lost.”和最后一段最后两句“Theres no reason to waste.and shop just a bit more wise
19、ly.”可推知,文章的写作目的在于让人们不要浪费食物,要更明智地生活。答案BBWindbreaks(防风林) are barriers formed by trees and other plants.Farmers plant these barriers around their fields,which help prevent the loss of soil and stop the wind from blowing soil away.They also keep the wind from damaging or destroying crops.Besides,extra t
20、rees and plants can be cut down and used or sold for wood.Windbreaks can be highly valuable for protecting grain crops.For example,in parts of West Africa grain harvests were as much as twenty percent higher in fields protected by windbreaks compared to fields without them.But here is something inte
21、resting about windbreaks.They seem to work best when they allow some wind to pass through the barrier of trees or plants around a field.If not,then the movement of air close to the ground will lift the soil.Then the soil will be blown away.For this reason,a windbreak works best if it contains only 6
22、0 to 80 percent of the trees and plants that would be needed to make a solid line.An easy rule to remember is that windbreaks can protect areas up to 10 times the height of the tallest trees in the windbreak.There should be at least two lines in each windbreak.One line should be large trees.The seco
23、nd line,right next to it,can be shorter trees or other plants with leaves.Locally grown trees and plants are considered the best choices for windbreaks.Trees reduce the damaging effects of wind and rain.Their roots help protect soil from being washed away.And trees can provide animals outdoors with
24、shade from the sun.语篇解读:保护土壤的一个办法就是使用防风林,防风林是由树木和其他作物组成的障碍物。农民在农田周围种上这些障碍物,有利于增加农业收成。5The advantages of building a windbreak are as follows except _.Akeeping the wind from destroying grain cropsBincreasing the grain harvestsCproviding humans with shade from the sunDreducing the damaging effects of w
25、ind and rain解析细节理解题。根据文章第一段中的“They also keep the wind from damaging or destroying crops”可排除A项;根据文章第二段内容可排除B项;根据文章第四段中的“Trees reduce the damaging effects of wind and rain.”可排除D项,故选C。答案C6The author thinks windbreaks are interesting because_.Athe movement of air lifts the soilBwindbreaks work best when
26、 they allow some wind to pass throughClarge trees are lined with shorter onesDwindbreaks can stop the wind getting through解析细节理解题。根据文章第三段中的“They seem to work best when they allow some wind to pass through the barrier of trees or plants around a field.”可知,当有风可以通过时防风林效果最好。故选B。答案B7If the trees grow to
27、a height of 30 feet, the areas the windbreak can protect are_.A100 square feet B150 square feetC240 square feet D300 square feet解析细节理解题。根据文章第三段中的“An easy rule to remember is that windbreaks can protect areas up to 10 times the height of the tallest trees in the windbreak.”可知防风林可以保护的面积是防风林中最高的树高度的10倍
28、,故选D。答案D8What can be inferred from the text?AExtra trees and plants can be cut down for wood.BThe environment is going from bad to worse.CTrees and plants from abroad are the best for windbreaks.DWindbreaks can contribute to agricultural harvests.解析推理判断题。根据文章第二段中的“For example,in parts of West Africa
29、 grain harvests were as much as twenty percent higher in fields protected by windbreaks compared to fields without them.”可知种植防风林有利于农业丰收。故选D。答案D.七选五阅读填空Imagination is the ability to form a mental image of something that is not perceived (感知) through the five senses. _1_It gives the ability to look at
30、 any situation from a different point of view, and to mentally explore the past and the future.2_ Though too much daydreaming may make one impractical, a certain degree of daydreaming provides temporary happiness, calmness and relief from stress.Imagination is not limited only to seeing pictures in
31、the mind. It includes all the five senses and the feelings.One can imagine a sound, a taste, a smell, a physical sensation (感觉) or a feeling. _3_ Others find it easier to imagine a feeling. And some are more comfortable imagining the sensation of one of the five senses.A developed and strong imagina
32、tion never makes you impractical. _4_ And it is a great tool for recreating and remodeling your world and life.Imagination has a great role and value in everyones life. It is much more than just idle (懒散的) daydreaming._5_ For example, we use our imagination whenever we plan a party,a trip, our work
33、or a meeting.We use it when we describe an event, write a story or cook a cake.AThis is actually what most of us do, because we dont use the power of imagination correctly.BWe all use it, whether consciously or unconsciously, in most of our daily affairs.CIt makes it possible to experience a whole w
34、orld inside the mind.DThis ability has various forms, one of which is daydreaming.E. On the contrary, it strengthens your creative abilities. F. However, imagination may have some disadvantages. G. For some people it is easier to see mental pictures.语篇解读:想象力在我们的生活中发挥着重要的作用,拥有丰富的想象力能让我们的人生更加精彩。1解析第一段主要介绍想象力的基本概念。C选项符合段落大意并与后一句形成并列关系。答案C2解析空处后面介绍了适当地做白日梦(daydreaming)也是有好处的。D项则引出话题,指出白日梦实际上也是想象力的形式之一。daydreaming为关键词。答案D3解析第三段强调想象力涉及人的各种感官。G项与空处后面的内容举例介绍人们的想象力在不同感官方面的体现相呼应。答案G4解析E项中的On the contrary为关键词,承接上一句的内容。答案E5解析B项中的daily affairs为关键词,与空处后面的句子内容对应。B项内容“我们在生活中会有意或无意地使用想象力”。答案B