1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。完形填空专练(二)(限时45分钟)AKevin Durant is one of the best players that have won championships in the National Basketball Association (NBA). He has also won the NBAs Most Valuable Player1 . But it is not just his2 on the court that make him 3. It
2、is where he came from and what he had to 4that make him so. Durant grew up in Washington, D. C. His father left the family when he was very young so his mom5 him as a single parent. Times were 6 and they had to move from apartment to apartment. Because Kevin was very tall, he was 7from everyone else
3、 of his age. Sometimes, he was bullied by his classmates. Despite the8, there was always a lot of love and 9 in his family. His mom wrote a(an) 10that hung over Kevins bed: “Always believe that anything is 11 . ” Kevin was very tall at an early age and he liked basketball very much. So when he was a
4、bout 10 years old, he told his mom that he 12 becoming an NBA player and she did everything she could to help him. He worked very hard at 13 himself. He failed many times but kept 14 . “He practiced basketball 8 hours a day for 6 years 15! This was on top of his homework and playing for his school t
5、eams! ” said his coach. From his mom and family, he learned always to be 16 and humble (谦逊的). Now that Kevin has achieved so much 17on the court, he has focused a lot of his time on18. His foundation helps to 19 homelessness, build basketball courts in low-income areas and help 20children go to coll
6、ege. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了凯文杜兰特不仅在篮球场上成绩优异, 他的出身和经历更让他不寻常。1. A. reward B. prizeC. awardD. victory【解析】选C。 reward奖励, 回报; prize奖励, 奖品, 奖金; award指正式地或官方地颁发, 授予, 给予; victory胜利。根据常识, 我们可知, the NBAs Most Valuable Player是正式颁发的, 故选C。2. A. suggestionsB. factsC. plansD. comments【解析】选B。 根据下文可知, 让他不同寻常的不仅仅是他在球场上的“
7、实际表现(fact)”。故选B。3. A. attractiveB. availableC. practicalD. special【解析】选D。本文是想写凯文杜兰特的与众不同之处。故此处表示让他“不同寻常(special)的”不仅仅是他在球场上的实际表现。故选D。4. A. overcomeB. overlookC. involveD. confirm【解析】选A。由下段中的Sometimes, he was bullied by his classmates(有时, 他被同学欺凌)可知, 他小时候有很多困境需要“克服(overcome)”。故选A。5. A. taughtB. coache
8、dC. raisedD. guided【解析】选C。当他还很小的时候他的父亲离开了家, 因此他的妈妈作为单亲妈妈将他养(raise)大。故选C。6. A. limitedB. criticalC. convenientD. tough【解析】选D。日子过得很“艰难(tough)”, 他们不得不一次又一次搬家。故选D。7. A. freeB. differentC. farD. safe【解析】选B。因为凯文非常高, 所以他与其他同龄人“不同(different)”。有时, 他被同学欺凌。故选B。8. A. memoriesB. feelingsC. challengesD. envies【解析
9、】选C。由上段中的他们不得不一次又一次搬家以及他被同学欺凌可知, 他小时候的生活充满“挑战(challenge)”。故选C。9. A. supportB. appreciationC. praiseD. admiration【解析】选A。由这一段最后一句. . . she did everything she could to help him. (她做她能做的一切事情去帮助他)可知, 他的家里充满了“支持(support)”。故选A。10. A. signB. noteC. announcementD. letter【解析】选B。句意: 他的妈妈写了一张“便条(note)”挂在凯文的床头,
10、上边写着“相信什么事情都是可能的”。故选B。11. A. disappointingB. boringC. difficultD. possible【解析】选D。根据句意, 他的妈妈写便条鼓励他, 所以应该写的是: 相信什么事情都是“可能的(possible)”, 故选D。12. A. learned ofB. thought aboutC. dreamed ofD. set about【解析】选C。因此当他大约十岁的时候, 他告诉他的妈妈他“梦想成为(dream of)”一名NBA的运动员, 他的妈妈尽可能做一切事情去帮助他。故选C。13. A. believingB. improvingC
11、. adjustingD. satisfying【解析】选B。由下句He failed many times but kept _. (他失败了很多次但是还继续)可知, 他努力练习“提高(improve)”自己。故选B。14. A. getting upB. sitting upC. coming upD. looking up【解析】选A。练习篮球时, 他一次次失败但还是一次次又“站起来(get up)”。故选A。15. A. perfectlyB. particularlyC. furtherD. straight【解析】选D。A. perfectly完全地, 非常; B. particu
12、larly特别, 尤其; C. further(过去或未来)较远地; D. straight笔直地, 不断地, 径直。他每天练习篮球8小时, “一直(straight)”练习了6年。故选D。16. A. proudB. carefulC. kindD. cheerful【解析】选C。与下文中build basketball courts in low-income areas“在低收入地区建篮球场”呼应, 由此可知他很善良、友好。从他的妈妈身上和家庭中, 他学会了要一直“友善(kind)”和谦逊。故选C。17. A. desireB. successC. affectionD. duty【解析
13、】选B。凯文在篮球场上取得了如此多的“成就(success)”。故选B。18. A. giving backB. settling downC. taking overD. showing off【解析】选A。根据下文中的helps to _homelessness, build basketball courts in low-income areas and help _children go to college. (帮助无家可归的人、帮助在低收入地区建球场、帮助贫穷的学生上大学)可知, 他在做很多事情“回报(give back)”社会。故选A。19. A. fightB. banC.
14、ignoreD. check【解析】选A。他的基金帮助“对抗(fight)”无家可归(的人)故选A。20. A. ordinaryB. popularC. ambitiousD. poor【解析】选D。他帮助在低收入地区建球场以及帮助“贫穷的(poor)”学生上大学。故选D。BOn a December morning in 1951, Malone left his home in downtown St. Johns in Newfoundland, to buy some butter for his mother. When he 1the corner to Central Stre
15、et, he saw 2coming from one of his three-storey houses. A woman at its window 3, “Save the children! Save the children! ” Malone 4 toward the burning house, through the front door and up a flight of 5, where he found a five-year-old girl. “I grabbed (抓住) the child, ” he says, “but she6, No, no, my s
16、ister! Youve got to get my sister! ” Malone 7 felt compelled (必须) to cross the hall and check the other bedroom. He reached under the bed and found the girls 8, silent three-year-old 9. As the 10 intensified (增强), Malone carried the children safely out to the street and the waiting people. Then he 1
17、1 pushed off he was late for 12 the butter for his mom! Over the years, Malone thought about the fire and the children he had13 and wondered what had happened to the girls. Malone and his wife, Liz, spent four14 in Ontario until last October, when they 15 to Newfoundland. The couple settled in Conce
18、ption Bay South, 30 kilometers from St. Johns, in a house 16 the water. Shortly after they moved in, two of their new neighbors17 with a housewarming 18 frozen cod and salt fish. Malone and Liz invited Fowler and her husband in for a19, which is how Malone and Fowler, who are both in their seventies
19、, 20 a connection. 【文章大意】这是一篇记叙文。本文讲述了Malone几十年前在给母亲买黄油的时候突遇大火并成功救出两个孩子, 多年之后再次回到儿时住处见到了两个“新邻居”并建立了失散多年的联系的故事。1. A. made B. got C. turned D. cut【解析】选C。当“转(turned)”过中央大街的弯时结合句意可知, 此处考查固定短语turn the corner“转弯”。故选C。2. A. fogB. smokeC. steamD. water【解析】选B。根据下文的Malone _toward the burning house可知, 房子着火了, 他
20、看到“浓烟(smoke)”从他家三层楼高的房中的一间冒出。故选B。3. A. spokeB. whistledC. whisperedD. yelled【解析】选D。根据下文的“Save the children! Save the children! ”可知, 此处在窗户边上的女人大声“叫喊(yelled)”着: “救救孩子! 救救孩子! ”故选D。4. A. racedB. droveC. flewD. jogged【解析】选A。Malone “跑(raced)”向正在燃烧的房子。此处用“跑”表示当时的情况很危急。故选A。5. A. roadsB. stairsC. streamsD. m
21、ountains【解析】选B。 根据上文的. . . one of his three-storey houses可知此处用“楼梯(stairs)”符合语境。故选B。6. A. screamedB. relievedC. complainedD. interrupted【解析】选A。根据下文的“No, no, my sister! Youve got to get my sister! ”可知, 此处用“尖叫(screamed)”符合语境, 能够表现出小女孩担心自己的妹妹。故选A。7. A. temporarilyB. originallyC. properlyD. suddenly【解析】选
22、D。此处是指听了小女孩说自己的妹妹还在里面, Malone“突然(suddenly)”感觉到必须去检查一下其他房间有没有人。故选D。8. A. disappointedB. excitedC. frightenedD. calmed【解析】选C。他伸手到床底下, 发现了这个女孩的“受到惊吓(frightened)”沉默不语的三岁的妹妹。故选C。9. A. sisterB. babyC. cousinD. neighbor【解析】选A。根据上文的“Youve got to get my sister! ”可知, 此处用“妹妹(sister)”符合语境, 是原词复现。故选A。10. A. sens
23、eB. flamesC. relationshipD. abilities【解析】选B。根据上文的Malone _toward the burning house可知, 此处指随着“火焰(flames)”越发增强, Malone安全地把孩子带了出来, 带到街上等待着的人群中。故选B。11. A. sympatheticallyB. selflesslyC. roughlyD. regretfully【解析】选C。根据下文的he was late for_the butter for his mom可知, 此处用“快速离开”符合语境, 选项中roughly“粗暴地”可以表达此意。故选C。12.
24、A. lighting upB. taking upC. holding upD. picking up【解析】选D。根据上文的Malone left his home in downtown St. Johns in Newfoundland, to buy some butter for his mother可知, 此处用“买(picking up)”符合语境, pick up和buy是同义词复现。故选D。13. A. metB. rescuedC. raisedD. recalled【解析】选B。根据上文的Malone carried the children safely out to
25、 the street and the waiting people可知, 此处用“营救(rescued)”符合语境, rescue和save是同义词复现。故选B。14. A. yearsB. stagesC. decadesD. months【解析】选C。根据上文的On a December morning in 1951, Malone left his home in downtown St. Johns in Newfoundland可知, 此处用“40年(decades)”符合语境。故选C。15. A. returnedB. leftC. immigratedD. contribut
26、ed【解析】选A。根据上文可知Malone的家乡在Newfoundland。此处用“返回(returned)”符合语境。故选A。16. A. storingB. obtainingC. refreshingD. overlooking【解析】选D。根据上文的Conception Bay South可知, 他们现在定居的地方有湖, 故推测他们住的房子可以“俯瞰(overlooking)”湖水。故选D。17. A. stopped byB. passed byC. stood byD. put by【解析】选A。 stopped by顺便拜访; passed by经过; stood by支持, 袖
27、手旁观; put by把放在一边。他们搬进来没多久, 两个新邻居来拜访(stopped by), 带来了乔迁礼物冻鳕鱼和腌鱼。故选A。18. A. partyB. partC. imageD. gift【解析】选D。根据下文的frozen cod and salt fish可知, 此处用“礼物(gift)”符合语境。故选D。19. A. ballB. checkC. chatD. match【解析】选C。结合上下文可知, 此处是指夫妇邀请邻居进屋“闲聊(chat)”。故选C。20. A. lostB. discoveredC. advocatedD. created【解析】选B。结合上下文可知
28、, 此处是指在聊天时, Malone和Fowler“发现(discovered)”原来他们通过那场火灾建立了联系。故选B。CIn a class I teach for adults, I recently did what students usually hate. I gave them 1! The assignment was to tell someone you love them. It has to be someone you have 2 said those words to before or someone who you havent 3 those words
29、with for a long time. It may not sound like a very 4 assignment, but most of the men in my class were over 35 and were 5 in the years when they were taught that 6 emotions is not manly enough. So this was a very 7 assignment for some of them. At the beginning of our next class one month later, one o
30、f the men 8 his hand and shared his story with us. He appeared quite 9. “As I drove home, I knew exactly who I needed to say I love you to. Five years ago, my 10 and I had a 11. From then on, we avoided seeing each other and 12 spoke to each other. 13, last Tuesday by the time I got home I had 14 my
31、self I was going to tell my father I loved him. Making the decision seemed to lift a heavy 15 off my chest. At 5: 30 pm, I was at my parents house ringing the doorbell, 16 that Dad would 17 the door. 18 luck would have it, Dad did answer the door. I didnt waste any time and said, Dad, I just came ov
32、er to tell you that I love you. ”“Before my eyes dads 19 softened, the wrinkles(皱纹) seemed to disappear and he began to cry. He reached out and hugged me, saying, I love you too, son, but Ive never been able to say it. It was such a 20 moment. ”【文章大意】本文通过一个感人至深的小故事, 展现了爱的力量。1. A. competitionB. testC
33、. gameD. homework 【解析】选D。语境呼应题。下一句出现assignment, 可知作者做了学生通常不喜欢的事, 布置作业。2. A. alwaysB. neverC. oftenD. usually【解析】选B。语境推断题, 下文提到这项作业对于三十来岁的男人很难, 可知老师要求他们对从未说过“我爱你”或许久没说“我爱你”的人说这句话。3. A. sharedB. presentedC. receivedD. isolated 【解析】选A。语境推断题。share sth. with sb. 与某人分享某物。4. A. easyB. tough C. small D. lig
34、ht【解析】选B。语境呼应题。此处指这听起来不是很难的任务, 但在那个年代成长起来的男人不擅长对亲人表达自己的爱意。5. A. turned outB. brought upC. worn outD. worked out【解析】选B。词义辨析题。 bring up抚养。6. A. expressingB. declaringC. yellingD. refusing【解析】选A。语境呼应题。根据作业内容可知, 要求这个年龄段的男人对所爱的人说出自己的爱。这里指“表达感情”。7. A. excitingB. disappointing C. challenging D. boring【解析】选
35、C。语境呼应题。与第4题互相对应, challenging的意思是“难度很大, 具有挑战性”。8. A. showedB. hidC. raised D. shook【解析】选C。词义辨析题。上课主动回答问题时应举手示意, raise ones hand举手。9. A. annoyedB. movedC. surprisedD. exhausted【解析】选B。语境推断题。他分享了对自己的父亲说“我爱你”的故事, 讲的时候很动情。10. A. brotherB. mother C. sister D. father 【解析】选D。逻辑推断题。根据后文他希望父亲开门, 可知他是对父亲说“我爱你”
36、。11. A. meetingB. quarrel C. partyD. dinner【解析】选B。语境呼应题。他与父亲不再交流, 刻意回避, 可知两人发生过不愉快的争吵。12. A. hardlyB. frequentlyC. regularlyD. seriously【解析】选A。语境推断题。争吵过后, 两人进入冷战, 几乎不交流。13. A. HoweverB. Moreover C. BesidesD. Therefore【解析】选D。逻辑推断题。根据上下文逻辑, 表因果, 他听到作业后立即想到了处于冷战中的父亲, 因此决定破冰之行。14. A. decided B. determin
37、ed C. rejected D. convinced【解析】选D。词义辨析题。他劝服自己去找自己的父亲。15. A. company B. questionC. loadD. affair【解析】选C。固定搭配题。lift a load off ones chest将困扰某人的烦恼释放出来。16. A. cryingB. callingC. prayingD. dreaming【解析】选C。词义辨析题。此处指他到了父母家门口, 内心期盼是父亲来开门。17. A. shutB. closeC. answerD. lock【解析】选C。固定搭配题。answer the door指的是听到门铃后应门, 开门。18. A. When B. Where C. Although D. As【解析】选D。逻辑推断题。此处意为幸运的是, 情况正如他所期盼的那样。19. A. face B. noseC. heartD. mouth【解析】选A。语境推断题。 后文提到父亲脸上的皱纹似乎消失了, 可知他容光焕发。20. A. preciousB. differentC. valuelessD. difficult【解析】选A。词义辨析题。 与父亲冰释前嫌的这一刻是非常宝贵的回忆。关闭Word文档返回原板块