收藏 分享(赏)

2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc

上传人:a**** 文档编号:550162 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:11 大小:72.50KB
下载 相关 举报
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第1页
第1页 / 共11页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第2页
第2页 / 共11页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第3页
第3页 / 共11页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第4页
第4页 / 共11页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第5页
第5页 / 共11页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第6页
第6页 / 共11页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第7页
第7页 / 共11页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第8页
第8页 / 共11页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第9页
第9页 / 共11页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第10页
第10页 / 共11页
2022版新教材高考英语一轮总复习 课时质量评价36 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER(含解析)新人教版.doc_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时质量评价(三十六)选择性必修第四册UNIT 5LAUNCHING YOUR CAREERA组基础巩固. 语法填空Liang Yu was an excellent student 1. _ was about to graduate from school. But one morning she 2. _(face) with a question she had not thought of 3. _(serious) before what she wanted to do after she left university. Maybe she needed to do some

2、research, so the next morning she made an appointment 4. _(see) Dr Wang Xuemei.Dr Wang did not ask her any questions but handed her a questionnaire and asked her to fill it in.5. _(complete) the form, Dr Wang told her 6. _ questionnaire showed that she liked to work cooperatively. Then Dr Wang gave

3、her the next questionnaire. After Liang Yu filled in her questionnaire, Dr Wang suggested engineering, agroscientific research or 7. _(environment) science as possible careers. But she also 8. _(advise) Liang Yu to consider the social 9. _ (need) of the country and try to make her training as flexib

4、le as possible. Dr Wang said the most important thing for her is to do some research 10. _ her own to find out as much as she could about what was available and what was suitable for her.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了即将毕业的梁玉就自己的未来职业向王博士征求意见的过程。1. who考查定语从句。分析句子成分可知,空格后是一个定语从句,修饰先行词student,关系词在从句中作主语,故填who。2.

5、was faced考查固定短语。be faced with 为固定短语,意为“面对”,再结合文章的时态可知,本空应填was faced。3. seriously考查副词。修饰谓语动词thought of要用副词。4. to see考查非谓语动词。根据句意可知,此处用不定式作目的状语。5. Having completed考查非谓语动词。所填词在句中作时间状语,该动作发生在主句动作told之前,与主语之间是主动关系,故填Having completed。注意第一个字母要大写。6. the考查冠词。此处特指上文提到的问卷调查,故填定冠词the。7. environmental考查形容词。修饰名词s

6、cience要用形容词。8. advised考查时态。文章的主体时态是一般过去时,故该空要填advised。9. needs考查名词。need是可数名词,此处表示社会的不同需求,故用复数形式。10. on考查介词。on ones own为固定短语,意为“独自;独立”。BI thought that I had great skills in 1. _(deal) with kids, so I applied for a job to teach kids. The day of my interview was also my first day of work. My first mist

7、ake led to my first lesson. Dont try to make 2. _ (friend) with managers, but be respectful. After going through some work with 3. _ couple of kids I learned I was not as good as I had thought, and it was 4. _ (good) to ask for help than do what you thought was right.A few days after work, feeling p

8、ressured to do a good job, I found repetition 5. _ (make) it more comfortable. It wasnt long 6. _ I learned how to develop respectful relationships with my bosses and what tone of voice 7. _ (use) with kids. I started sounding more confident and realised that the more confident you sound, the more 8

9、. _ seems that you know what you are doing.What surprised me most after a few months was how little money I had spent. Money from working long hours seemed to be more valuable to me than money 9. _ (give) by my parents. I kept it firmly in my hands and suddenly shopping was a 10. _ (total) different

10、 experience. The cost of items translated into how many hours I needed to work to pay for it.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者从事第一份工作后的几个体会。1. dealing考查非谓语动词。介词后要用v.ing形式。2. friends考查固定短语。make friends with为固定短语,意为“与交朋友”,空后为with managers, 故friend要用复数形式。3. a考查固定短语。a couple of 为固定短语,意为“几个;一双,一对”。4. better考查形容词的比较

11、级。根据后面的than可知,此处要用比较级形式。5. made考查时态。文章的主体时态是一般过去时,故该空要填made。6. before考查连词。It wasnt long before .为固定句型,意为“不久就”。7. to use考查非谓语动词。此处用不定式作后置定语。8. it考查代词。It seems that .为固定句型,意为“好像”。9. given考查非谓语动词。所填词在句中作后置定语,与修饰词money之间是被动关系,故用过去分词形式。10. totally考查副词。修饰形容词different要用副词。. 根据提示补全句子1. 看电影时我不知不觉就睡着了。(状语从句的省

12、略)When/While_watching_the_movie,I fell asleep before I knew it.2. 这是因为乘飞机旅行有一些好处。(This is because .)This_is_because air travel has some advantages.3. 没有人知道一百年后我们的生活会是什么样子。(what)No one knows what_our_life_will_be_like in one hundred years.4. 我希望我今天早上睡得多一点,但是我不得不起床来上课。(wish)I wish_I_had_slept_longer t

13、his morning, but I had to get up and come to class.5. 学校商店的顾客主要是学生,在假期是关闭的。(非限制性定语从句)The school shop, whose_customers_are_mainly_students,is closed in the holidays.B组能力提升. 阅读理解In 1926, US automaker Henry Ford shortened its employees workweek from six eighthour days to five, with no pay cuts. Its som

14、ething workers and labour unions had been calling for. Ford wasnt responding to workers demands; he was being a businessman. He expected increased productivity and knew workers with more time and money would buy and use the products they were making. It was a way of encouraging consumerism and produ

15、ctivity to increase profits, and it succeeded.Since standardisation of the 40hour workweek in the mid20th century, everything has changed but the hours. If anything, many people are working even longer hours, especially in North America. This has a severe influence on human health and wellbeing, as

16、well as the environment. Until the Second World War, it was common for one person in a family, usually the oldest male, to work fulltime. Now, women make up 42 percent of the worlds fulltime workforce. Technology has made a lot of work unnecessary, with computers and robots doing many tasks previous

17、ly performed by humans.Well into the 21st century, we continue to work the same long hours as the 20thcentury labourers, using up ever more of Earths supply to produce more goods that we must keep working to buy, use and replace in a seemingly endless cycle of hard work and consumption. Its time to

18、pause and consider better ways to live like shifting from fossilfueled lifestyles with which our consumerbased workweeks are connected.The UK think tank, New Economics Foundation, argues that a standard 21hour workweek would address a number of interconnected problems: overwork, unemployment, overco

19、nsumption, high carbon emissions, low wellbeing, and the lack of time to live sustainably, to care for each other, and simply to enjoy life.Economic systems that require constant growth on a finite(有限的)planet dont make sense. Its time for a change in our economic thinking.1. Why did Ford decide to s

20、horten the workweek?A. To cut workers pay.B. To make more profits.C. To respond to workers demands.D. To meet labour unions requirements.2. What change in the workforce happened after World War ?A. More women worked fulltime.B. The number of labour decreased.C. Technology enabled people to work shor

21、ter hours.D. It was unnecessary for a familys oldest male to work.3. What can we infer from the third paragraph?A. Longer working hours means better consumption ability.B. The 21st century sees the longest working hours in history.C. The cycle of hard work and consumption should be changed.D. Pausin

22、g our way of living can change the present workweek.4. New Economics Foundation thinks a 21hour workweek will _.A. increase unemploymentB. cause various problemsC. encourage people to enjoy lifeD. challenge the economic growth【语篇解读】本文是一篇议论文。文章讨论了随着经济和社会各个方面的发展,每周工作时长也有必要调整。1. B细节理解题。根据第一段最后一句“It was

23、 a way of encouraging consumerism and productivity to increase profits, and it succeeded.”可知,福特公司的举措的目的是鼓励消费和提高工作效率,进而提高效益。故选B。2. A细节理解题。根据第二段中的“Until the Second World War, it was common for one person in a family, usually the oldest male, to work fulltime. Now, women make up 42 percent of the world

24、s fulltime workforce.”可知,第二次世界大战之前每个家庭中一般是最年长的男性工作,而在那之后至今,越来越多的女性成为主要劳动力。故选A。3. C推理判断题。根据第三段中的“a seemingly endless cycle of hard work and consumption”和“Its time to pause and consider better ways to live like shifting from fossilfueled lifestyles with which our consumerbased workweeks are connected.

25、”可知,努力工作和消费的循环应该改变。故选C。4. C细节理解题。根据倒数第二段可知,英国新经济基金会认为每周工作21个小时能够鼓励人们享受生活。故选C。. 七选五You may have come across the picture that has a number drawn on the floor with two people standing on either side of the number. One person sees a 6, and the other sees a 9. 1They could either stay there arguing and ho

26、lding on to their ideas, or they could move around and see the difference in their thoughts. This is the perspective (视角)2 The world would be a better place if people understood this. But before you start thinking of how you can start seeing things from the perspective of another person, you need to

27、 first know what a life perspective is.Just like the example, a life perspective is the way we see life, including the way we approach life and all that are in our personal experience. 3 What we usually have are two different perspectives on one thing. We have a person saying something is bad and sh

28、ould not be done, and then we have another person saying that “bad” is a strong word to use for the same thing.4 And everyone sees things a lot differently compared to the next person. This makes life more complex because, instead of seeing the similarities we share, we often focus on what is differ

29、ent, which leads to disagreements and fights. 5 Its likely that these problems no longer annoy you.A. There are more than 7 billion people in the world.B. In our life, few things are absolutely right or wrong.C. It seems difficult to decide which perspective is wrong.D. Simply make a switch and see

30、from a different perspective.E. A perspective on life can be shaped, changed, or explained.F. They are both right, yet they are wrong in the eyes of the other person.G. And they usually make us believe that we are the one whos holding the truth.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了人们之所以看待问题会有不同的结论是因为视角不同。1. F根据上文“一个

31、人看到是6,另一个人看到是9。”可知,F项中的“他们”指代前句提到的“两个人”。同时F项中的“在对方眼里他们是错的”指代上文提到的“一个人看到是6,另一个人看到是9”这件事。故选F。2. E根据下文“如果人们能理解这一点,世界将会变得更美好。”可知,E项的内容就是下文this指代的内容。故选E。3. B根据下文“我们通常对一件事有两种不同的看法。”可知,B项和下文构成因果逻辑。故选B。4. A根据下文“每个人对事物的看法都与下一个人很不一样。”可知,A项和下文构成因果关系。故选A。5. D根据下文“很可能这些问题已经不再困扰你了。”可知,D项和下文构成条件逻辑。故选D。. 完形填空Most o

32、f us go through some hardships in life. But few things match the 1 brought upon people by the genocide (种族灭绝) of Jews during World War and its still 2 people nowadays. Luckily, todays story has a happy 3for two men and their families. The two cousins 4 got to meet after being separated 75 years ago

33、during the holocaust (大屠杀)Morris and Simon were best friends as kids 5 the Nazis invaded their country Romania in 1940. However, their families lost 6 as they didnt flee the country together. Both grew up believing the other died. Until some time ago their children 7 the two families on Facebook.Mor

34、ris niece came across Simons daughter while 8 for relatives online only to find out that Simon is 9 in the UK. Morris settles in Israel. It took some time but they organised a 10 for the two longlost men in Tel Aviv, Israel. Someone recorded a video of this emotional meeting and 11 it online, leavin

35、g people all over the world 12.13 the fact that both men are in their 80s, they plan to keep in touch and see each other often, reconstructing the beautiful 14 they had as children. And it will surely not 15 with time.1. A. gainsB. embarrassmentC. sufferingsD. hope2. A. encouragingB. reachingC. lead

36、ingD. affecting3. A. endingB. plotC. backgroundD. design4. A. hurriedlyB. eventuallyC. suddenlyD. unwillingly5. A. sinceB. beforeC. butD. though6. A. contactB. relationC. newsD. approach7. A. foundB. respondedC. calledD. reconnected8. A. searchingB. askingC. hopingD. waiting9. A. happyB. sociableC.

37、aliveD. safe10. A. partyB. dinnerC. reunionD. travel11. A. mailedB. sharedC. donatedD. supplied12. A. in silenceB. in doubtC. in panicD. in tears13. A. DespiteB. BeyondC. ThoughD. In case of14. A. wishesB. understandingC. friendshipD. ideas15. A. passB. comeC. showD. decline【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了两个老人在

38、75年后再续从前的友谊的故事。1. C根据上文中的“Most of us go through some hardships in life.”可知,此处用“苦难”符合语境,故选C。2. D结合常识可知,纳粹给犹太人带来的苦难影响了他们几代人,故选D。3. A根据下文中的“The two cousins 4 got to meet after being separated 75 years ago during the holocaust (大屠杀)”可知,两兄弟在75年后见面了,这是个幸福的结局,故选A。4. B根据下文中的“after being separated 75 years a

39、go during the holocaust (大屠杀)”可知,此处用“最终”符合语境,故选B。5. B根据下文中的“they didnt flee the country together”可知,他们后来分开了,所以此处讲述的是纳粹入侵之前的事情,故选B。6. A根据下文中的“they didnt flee the country together”可知,此处用“失去联系”符合语境,故选A。7. D根据下文中的“they plan to keep in touch and see each other often”可知,两个老人取得了联系,由此推测,他们的孩子使两个家庭重新联系上了,故选D

40、。8. A根据上文中的“Facebook”和下文中的“online”可知,此处用“搜索”符合语境,故选A。9. C根据上文中的“Both grew up believing the other died.”可知,此处用“活着的”符合语境,故选C。10. C根据下文中的“the two longlost men”可知,此处用“重聚”符合语境,故选C。11. B根据空后的“it online”可知,此处是指把视频分享到了网上,故选B。12. D结合上下文可知,此处是指两个老人75年后重聚的场面让人们流下了感动的泪水,故选D。13. A结合上下文可知,此处是指尽管年龄很大了,但两位老人还是决定要保持

41、联系。though也有此意,但它是连词,而此处需要介词,故选A。14. C根据上文中的“Morris and Simon were best friends as kids”可知,此处用“友谊”符合语境,故选C。15. D结合上下文可知,两位老人的友谊在75年后还保持不变,那么在将来也不会随着时间而消退,故选D。. 语法填空Summer is over, but theres no reason to be upset as that means autumn is upon us, arguably the 1. _(good) season of the year.Beijings aut

42、umn is extremely short, so parks around the city fill up fast with people coming to see the seasons sight a show of changing 2. _ (colour) as the trees turn from dark green to deep red. There are plenty of places in the city centre 3. _ (catch) the golden gingko leaves (银杏叶), but Im heading just out

43、side of the Fifth Ring Road to see the season on 4. _ larger scale.Despite parks like Xiangshan getting so busy 5. _ you need tickets a week in advance, there are still areas wellknown and 6. _ (frequent) visited by the Beijing crowds, and Baiwangshan, one of such places, 7. _ (locate) 3km from the

44、Summer Palace to the citys Northwest. It offers hiking tails and beautiful views of the city and 8. _ (surround) forests.I love coming to Beijings parks at this time of year because I can always enjoy 9. _ (I), bathing in the last of the good weather and golden colours. You never know 10. _ youre go

45、ing to find around every corner.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了北京的秋天。1. best考查形容词。the 后用最高级,此处表示“最好的季节”。2. colours考查名词。colour表颜色时是可数名词,根据“ from dark green to deep red”可知应用复数形式colours。3. to catch考查非谓语动词。此处是不定式作后置定语,修饰places,表示动作还未发生。4. a考查冠词。这里泛指一个更大的规模,且larger以辅音音素开头。5. that考查固定搭配。so . that .为固定搭配,意为“如此以至于”。

46、6. frequently考查副词。visited是动词,用副词修饰。7. is located考查时态和主谓一致。本句的主语是Baiwangshan,为第三人称单数形式,文章主体时态是一般现在时,故填is located。8. surrounding考查形容词。此处修饰名词forests,应用形容词。9. myself考查反身代词。enjoy oneself意为“玩得愉快”,为固定短语。10. what考查宾语从句。宾语从句中缺少宾语,用what引导。. 应用文写作假定你是李华,你班同学计划本周六去摘葡萄,请你给外籍教师Thomas写一封邮件,主要内容如下:1. 提出邀请;2. 具体活动安排

47、。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Thomas,_Yours sincerely,Li Hua【参考范文】Dear Thomas,To get close to nature, we plan to pick grapes on the farm nearby this Saturday morning. Im writing to invite you to join us.We will meet at the school gate at 8 am. and go there by bus. Many activities will be hel

48、d, ranging from picking grapes to playing some games. Well have lunch at a local restaurant and come back at four in the afternoon.If you are interested, please let me know before this Friday. Im sure well have a good time there.Yours sincerely,Li Hua. 读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When I

49、 walked into the George Washington University Hospital with my therapy dog Willow on a late February evening, I had no idea that we were about to meet a young man, not even 25, fighting for his life in the ICU that night. Sam almost died when he was involved in an accident on his way home from work

50、one day. He got numerous surgeries, among them two below knee amputations (截肢)The ICU room was dark and cool when we entered. I could see Sams father sitting in a chair in a dark corner of the room, gazing down to the busy street below. He nodded hello, but did not speak. Sams mother was quickly pac

51、ing to and fro, trying to keep Sam comfortable and speaking encouraging words.Sam was quiet. He was unaware at the time that he had lost his legs. But he just was not responding to the people in his room. Then something amazing happened: he saw Willow. I saw his hand slip from his lap to down below

52、his bed rail and his fingers start to make a scratching motion. Willow ran right up to his bedside, expertly sliding her head right beneath his awaiting fingers.I walked out of the ICU room completely overwhelmed with grief and a feeling of complete inadequacy in my ability to bring any kind of heal

53、ing to this family. Just then I felt a strong grip on my forearm. I turned around and saw Sams mum.“Will you come back tomorrow?” she asked.I wanted to turn and run away, but I looked down at Willow, who had none of those feelings and whose eyes showed nothing but love and compassion, and before I k

54、new it, the words “Yes, we will.” had left my lips. I cried my whole drive home that night.注意:续写词数应为150左右。I did come with Willow the next day, and so did the day after the next. _The night before Sam left hospital was a happy occasion for all of us. _【参考范文】I did come with Willow the next day, and so

55、 did the day after the next. Every day as soon as we entered the ward, Willow would run to Sams bedside and licked him gently, and then it would lie down beside his bed and accompanied him. In response, Sam would also caress its head. Over time, they developed such a deep friendship that they would

56、feel uncomfortable when they couldnt see each other. With Willows company, Sam became optimistic again. It was obvious that Willow played a positive role in Sams treatment. Finally, the news came that Sam had reached the discharge standard.The night before Sam left hospital was a happy occasion for

57、all of us. We held a big party in the ward to celebrate Sams discharge from hospital. At the party, everyone was very delighted. Sams mother sincerely appreciated our efforts, and I owe it to Willow. When we parted, Sam was very reluctant and asked to see Willow once a week after he was discharged from the hospital. I agreed because I knew that Willow would also miss Sam.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1