收藏 分享(赏)

河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc

上传人:a**** 文档编号:549152 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:19 大小:91KB
下载 相关 举报
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第1页
第1页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第2页
第2页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第3页
第3页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第4页
第4页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第5页
第5页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第6页
第6页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第7页
第7页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第8页
第8页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第9页
第9页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第10页
第10页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第11页
第11页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第12页
第12页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第13页
第13页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第14页
第14页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第15页
第15页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第16页
第16页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第17页
第17页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第18页
第18页 / 共19页
河南省信阳高级中学2020_2021学年高一英语1月月考试题202101090175.doc_第19页
第19页 / 共19页
亲,该文档总共19页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南省信阳高级中学2020-2021学年高一英语1月月考试题(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)第一部分 阅读理解(共两节:每小题2分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AL. Bean Quad backpackIf you need a backpack that can carry large and small objects and is comfortable to wear, this is the backpack for you. The reasonable price

2、 and customers 100% satisfaction makes this a great buy any way you look at it. While its not the most beautiful backpack on the planet, it does look nice at first sight.Kanken 15 backpackThis Kanken bag is a great choice for school kids of grade one to six or adults with narrow shoulders. Weighing

3、under 450g, its easy and comfortable to carry this bag around. The simple design with a lot of eye-catching colors may have you fall in love with it at once.Timbuk2 Command backpackIf you want to safely carry your laptop and look stylish, the Timbuk2 Command backpack is the one for you. The soft bac

4、k is made for a comfortable wearing experience. The clean coloring and lines of the bag may make you more “grown-up”.Amazon Basics backpackWith a lowest price among all these backpacks, the Amazon Basics backpack is a great choice for college students on a tight budget. There are tons of storage cho

5、ices in this backpack, so its easy to forget exactly where you placed a certain object. It is a basic black backpack with a few designs and is never going to appear on a fashion T stage.1What makes L. Bean Quad backpack attractive?AThe color and the design.BThe cost and the public praise.CThe style

6、and the quality.DThe lightweight and the simplicity.2Which backpack might be the most suitable one for a Grade-3 student?AL. Bean Quad backpack.BKanken 15 backpack.CTimbuk2 Command backpack.DAmazon Basics backpack.3Which of the following is an advantage of Amazon Basics backpack?APrice.BFashion.CCom

7、fort.DStorage.BBack in 1859, an Englishman, Thomas Austin, brought 24 rabbits to Australias eastern state of Victoria. Never before had there been any rabbits on the Australian continent. Austin and other homesick English settlers thought rabbits would remind them of the green fields of home. They a

8、lso felt the creatures would provide them with game to hunt.However, the rabbits spread through Victoria, New South Wales, southern Queensland, and South Australia in no time. Worse, the animals had begun moving west. These little creatures easily went through pastures and crops, and destroyed almos

9、t everything in their path. They evicted wallabies(a kind of Australian animal) and other now-endangered animals, moving in and taking over their homes. The rabbits just chose to eat certain grasses and small bushes, which completely changed the local ecosystem. In times of drought, the rabbits dug

10、deep into the ground to find small amounts of water in the roots of plants. As the vegetation cover was destroyed, erosion became a serious problem. By 1894 the threat had reached Western Australias border.In the end, a decision was made to build a rabbit-proof fence that would cross the continent f

11、rom north to south. In late 1901, the construction of the Number 1 Rabbit-proof Fence began. The project required 400 camels, 150 horses, 50 donkeys, and 4 teams of oxen. Posts made of bushes were driven into the ground every twelve feet. Wire netting that reached out three and a half feet above the

12、 ground and one foot into the ground was fixed between the posts.By 1907 the rabbit-proof fence was completed. A second and third fence line had been added when rabbits were found west of the original fence. With the Number 2 and Number 3 fences, Australia was totally divided by 2023 miles of nettin

13、g. In 1907 the three parts of the rabbit-proof fence made up the longest fence in the world. No one could have imagined the consequences of Thomas Austins decision to bring rabbits to Australia in 1859. Who could have known what it would take to contain 24 rabbits?4According to the text, Thomas Aust

14、in _.Awas the designer of the rabbit-proof fenceBmoved to Australia in the early 19th centuryClived in eastern state of Victoria all his lifeDbrought rabbits to Australia to avoid loneliness5The underlined word “evicted in paragraph 2 can best be replaced by _.AadmiredBremovedCcontrolledDprotected6T

15、he animals mentioned in paragraph 3 imply that _.Amany animals could be seen in AustraliaBit was hard to find food for these animalsCbuilding the fence was extremely difficultDthe project was a waste of time and effort7What would be the best title for the text?AAustralias rabbit-proof fencesBHow to

16、make a rabbit-proof fenceCRabbitsthe perfect pet for childrenDThomas Austina smart rabbit keeperCOne North Carolina business owner is helping the homeless by opening up his parking lot to people who may be living out of their cars.James Charles is the owner of Kiplins Automotive Group in Charlotte,

17、North Carolina. For about two months, he has been encouraging people sleeping in their cars to use the companys parking lot as a safe place to sleep at night.Charles was first encouraged to do something helpful after his team tried to take back a womans car back in January.“The gentleman who was tak

18、ing back the car said, We cant take the car; theres somebody living in the car,” Charles told WBTV.Then he tried to get the woman into a homeless shelter (收容所). But he was shocked to find that every shelter in the city was full. Although he paid for her to stay in a hotel for a few nights, he knew t

19、hat there were other people suffering from the same thing.Charles made a Facebook post: “We would like to provide a safe place for those going through this tough time. We cant put everyone in a hotel, but we can get you a safe place for the night. Since more and more people have shared his post, peo

20、ple have donated (捐赠) hats, scarves, food, and even an easy-to-move toilet for the parking lot. Not only that, but about 20 different people have helped Charles with his offer by parking their cars overnight at the lot.These kind acts also made it possible for Charles to start his non-profit (非盈利的)

21、organization, HALO Now. The organization was set up to raise money for the homeless people of Charlotte and he has raised more than US$30,000.8From the passage, we know Kiplins Automotive Group _.Amay be a company that rents cars to peopleBis a company that rents a parking placeCis a non-profit orga

22、nization in North CarolinaDmay be an organization that offers homeless shelters9Why did Charles provide the parking lot as a safe place for people to sleep?ABecause his parking lot was rented as a living place.BBecause Charles wanted to show his kindness.CBecause people had no place to park their ca

23、rs.DBecause many people had no place to go during a tough time.10What did Charles do to help the homeless?AHe asked people to donate online.BHe shared the story through the Internet.CHe gave out food to people living in their cars.DHe built an easy-to-move toilet for the parking lot.11What is the pa

24、ssage mainly about?AParking lots can be safe places for people to live in the future.BHomeless people seek help through the Internet.CA company owner provides a safe place for the homeless to park and sleep.DThe government uses parking lots to help the homeless settle down.DLove the way you walkList

25、en carefully to the footsteps in the family home, and you can probably work out who is walking about. The features most commonly used to identify people are faces, voices and fingerprints. But the way they walk is also a giveaway.Researchers have used video cameras and computers to analyze(分析) peopl

26、es gaits, and are now quite good at it. But translating such knowledge into a practical identification system can be tricky. Cameras are often visible, are difficult to set up, require good lighting and may have their view blocked(挡住视线)by other people. A team led by Dr. Ozanyan and Dr. Scully have b

27、een looking for a better way to recognize gait. Their answer: pressure-sensitive mats.Such mats are nothing new. They have been part of security systems. But Ozanyan and Scully use a complicated version that can record the amount of pressure applied in different places as someone walks across it. Th

28、ese measurements form a pattern unique to the walker. The researchers turned to an artificial-intelligence system to recognize such patterns, and it seemed to work. In a study in 2018, they tested the system on a database(数据库)of footsteps of 127 people. They found its error rate in identifying who w

29、as who was a mere 0.7%. And Scully says even without a database of footsteps to work with, the system can determine someones sex and, with reasonable accuracy, a subjects age.One application of the mat-based gait-recognition system might be in health care, particularly for the elderly. A mat placed

30、in a nursing home or an old persons own residence could monitor changes in an individuals gait that indicates certain illnesses. That would provide early warning of someone being at greater risk of falling over.Gait analysis might also be used as a security measure in the workplace, monitoring acces

31、s to restricted areas, such as parts of military bases, server farms or laboratories dealing with dangerous materials.Perhaps the most interesting use of the mats, though, would be in public places, such as airports. For that to work, the footsteps of those to be recognized would need to have been s

32、tored in a database, which would be harder to arrange than the collection of photographs and fingerprints that existing airport security systems rely on. Many aircrew or preregistered frequent flyers would welcome anything that speeded up one of the most tiresome parts of modern travel.12What is mai

33、nly talked about in Paragraph 2?AResearch equipment.BResearch findings.CResearch assumption.DResearch background.13According to Paragraph 3, the mat is used to _.Acollect dataBensure safetyCdetermine ageDanalyse pressure14The gait-recognition system might be applied to _.Amonitor security work progr

34、essBfind potential health problemsCkeep track of travelling frequencyDwarn passengers of possible dangers15The main purpose of the passage is to _.Acompare and educateBexamine and assessCdiscuss and persuadeDexplain and inform第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How Can I Fi

35、ght Laziness?Lazy people will never amount to anything in life. However, laziness can be defeated once a few changes have been made in your mind.16. Many people lack sleep constantly, since they stay up too late and get up too early to prepare for work. These people have little motivation once they

36、arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. By adjusting your sleep schedule to provide a few more hours of meaningful rest, you can fight laziness throughout the day.Another way to fight laziness is to change your mind from passive to active.

37、 Some people treat their lives as if they were pushed from task to task. Others take a more proactive approach, viewing each task as a challenge they must overcome alone. 17Some people fight laziness by removing the temptations that surround them. A television in the living room may provide entertai

38、nment, but watching too much TV often contributes to laziness. 18Complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy, such as a good dinner or a film.Laziness can also be a lasting problem at home. Couples and children may all have different energy levels, but laziness can be spread if not

39、dealt with immediately. 19 Be the first to collect and wash dishes after a meal. Others in the home may eventually follow your example and perform their own task. It is difficult to practice laziness when you are surrounded by motivated people.20 Enough exercise and a balanced diet can help you to d

40、evelop a healthy lifestyle, thus enabling you to have more energy and help lift your spirits.ATo fight family laziness, set an example.BKnowing how to fight laziness is important.COne way to fight laziness is to get enough sleep.DFinally, taking exercise regularly can help you fight laziness.EWith s

41、trong determination, you will be able to achieve your goal.FLaziness sets in when you no longer feel in charge of your own life.GCreate a reward system for yourself, just as parents do for a child.第二部分 英语知识运用(共两节: 满分75分)第一节: 完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)I run a hotel in London. My knowledge on volcano (

42、火山) is from my sons science textbook, which says “volcanic ash is formed during explosive volcanic eruptions (喷发) when dissolved gases escape 21 into the atmosphere”. During the days with the terrible ash cloud which spread Europe from Iceland in May, 2010, I was 22 to a London radio station called

43、LBCPeople called in 23 their stories of trouble. Some had missed 24 for holidays, and some couldnt get home following the volcanic eruption.The story that most 25 me was a call from Peter, who had just gotten 26 the previous weekend to Maz. They had planned to 27 their honeymoon to the Dominican Rep

44、ublic but could not 28 the ash cloud. When James OBrien, the radio presenter, asked if he was unhappy, Peter said: “Not at all. Ive married the 29 girl in the world whom I love, so.no.”“Im not 30 at all.” Both the presenter and I were so impressed by the beautiful 31 .A little later, after receiving

45、 many cancellations(取消预订), an idea 32 into my mind and I called LBCI spoke to the producer of the show and asked if she could keep 33 with Peter to offer him and his wife a room for the weekend at my hotel 34 . She later 35 to say Peter and Maz were delighted and would love to take up the 36 . The p

46、roducer asked if I would like to 37 offer it to them on the radio show, but I said no as I didnt want it 38 to the public.So, two days later, Peter and Maz arrived at the hotel and 39 . I was so happy to have made a bad situation better for a young couple. Nobody could ever imagine how 40 I was with

47、 myself.21AslightlyBviolentlyCslowlyDgreatly22ArelatingBlisteningCconnectingDgoing23AtellingBpromisingCinventingDpersuading24AbusesBtaxisCtrainsDflights25AamusedBstruckCsatisfiedDdisappointed26AmarriedBawayChomeDabroad27Aget aroundBpick upCleave forDturn to28Ainstead ofBexcept forCin terms ofDbecaus

48、e of29AyoungestBloveliestCpoorestDhealthiest30AupsetBregrettedCfrightenedDembarrassed31AquestionBsolutionCanswerDattitude32AflashedBhitCoccurredDappeared33Ain needBin dangerCin troubleDin contact34Afor freeBfor saleCfor chargeDfor recreation35Amade effortBcalled backCheld backDfound out36AofferBmone

49、yCrewardDspace37AregularlyBshortlyCfrequentlyDformally38AprovidedBknownCseparatedDlimited39Achecked inBgot upCmoved inDsettled down40AconfidentBpleasedCproudDdetermined第二节:单句填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)41. The two brothers are twins and_ the same character.42. We must take the _ ( responsible) for our co

50、untry.43. I _ (impress)by the hostesss hospitality and enjoyed the dinner very much.44. The doctor tried to do an experiment to find out the effect of the medicine_ the mice.45. _ (general )speaking , students inner motivation with high expectations from others is essential to their development. 46.

51、 The orchestra will give another_ ( perform) before leaving China.47. It was an_ ( extreme) difficult and dangerous task.48. In China , the song You and Me is so popular that nearly everyone can sing along _ the music.49. He did not make _ clear when and where the meeting would be held.50. She could

52、nt make herself_ (hear) above the noise of the traffic.第三节:单句改错(共15小题,每句只有一个错误,每小题1分,满分15分)51. Her new album was came out in 1995.52. He is beginning to pick out after the operation , which delights his family.53. If you quit smoke now , you will feel better in no time.54. Rose is a gifted student a

53、nd she has a talent in the piano.55. He came up with a suggestion that we dealt with it immediately.56. If he followed my advice , he couldnt have failed.57. Basing on a true love story, the film we saw yesterday is highly thought of.58. I was selected as one of the student representative to pay a v

54、isit to your school.59. I fell in love with her songs for the first time I listened to them.60. These foreigners will be used to live in Taiyuan.61. He has made so great progress that the teachers are satisfied with him.62. You cant take photographs here without permit.63. Some people waste food whe

55、n others dont have enough.64. The room is comfortable to live.65. She was dressing in a blue suit at the party last night.第四节:(共10小题,每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。When the Lebanese director Nadine Lebaki was doing research for her film Capernaum (何以为家), she interviewed many child

56、ren 66 (struggle) for survival in Beirut and asked them one question 67 the end of the conversations.The question was, “ Are you happy to be alive?” Sadly , the 68 (true) is that most of the answers were in the negative. The children from poverty-stricken 69 (family) talked about their miserable sit

57、uations where they were abused (辱骂) and badly treated.The 2-hour film 70 (begin) with a story about Zain, 71 12-year-old boy who asks the parents why he is brought to the world with flashback shots about his sufferings appearing constantly. He is indeed a strong and wise character, although 72 (phys

58、ical) smaller than his real age.Besides, most of the other actors found it easy for them 73 (act) because similar experiences even happened in 74 (they) real life. So far, the film which premiered (首映) at the film festival 75 (receive) a lot of praise.第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 : 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)假

59、定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的作文。文中共有 10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词;删除:把多余的词用斜线()划掉;修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Last Saturday I took a bike trip to the nature park together with three of my friends in the breeze(微风), ther

60、e we went for sighting. In the forest, we saw a number of plant and knew a lot about them. And then we go to a patch of grass that was full of wild flowers. We lay in the sun quietly, enjoyed the fresh air. The sight was very beautiful that we didnt want to leave. We talked about our experiences hap

61、py and played several childhood games. Later, we had photos taken together and rode back to home. As matter of fact, it was really an unforgettable weekend because they learned a lot about plants. With addition, we relaxed ourselves.第二节:书面表达(满分25分)假如你是李华,在新年即将到来之际,请给外籍教师Mr. Jack发封邮件,邀请他参加你校举办的元旦晚会。内

62、容要点如下:1.时间与地点;2.晚会内容和意义;3.请Mr. Jack准备一个节目。要求:1. 词数100左右; 2. 可适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:the New Years evening partyDear Mr. Jack , Yours,Li Hua2023届高一上期1月月考英语试题答案B B A本文是应用文,文章主要对四种书包进行介绍和评价。1细节理解题。由第一段 “The reasonable price and customers 100% satisfaction makes this a great buy any way you look at it.” 合理的

63、价格和客户100%的满意度使这是一个伟大的购买,无论你如何去看它。可知该书包吸引人的点在于其价格及顾客满意度,故选B项。2细节理解题。由第二段Kanken 15 backpack中的 “This Kanken bag is a great choice for school kids of grade one to six or adults with narrow shoulders.”可知Kanken 15 backpac适合1至6年级的学生, 故选B项.3细节理解题。由第四段 “With a lowest price among all these backpacks, the Amaz

64、on Basics backpack is a great choice for college students on a tight budget” 在所有这些背包中,亚马逊基本款背包的价格最低,对于预算紧张的大学生来说是一个不错的选择。可知价廉为该书包的优势,故选A项。D B C A这是一篇记叙文。文章主要介绍了澳大利亚防兔围栏的历史来源。早在1859年一位名叫Thomas Austin的英国人将24只兔子带到澳大利亚东部的维多利亚州,然而这些兔子很快开始在澳大利亚扩散开来,对当地的生态造成了很大破坏,于是人们开始建设一个从北到南的防兔子围栏,到1907年,防兔栅栏建成。4细节理解题。根

65、据第一段中“Back in 1859, an Englishman, Thomas Austin, brought 24 rabbits to Australias eastern state of Victoria. Never before had there been any rabbits on the Australian continent. Austin and other homesick English settlers thought rabbits would remind them of the green fields of home.(早在1859年,一位名叫Tho

66、mas Austin的英国人将24只兔子带到澳大利亚东部的维多利亚州。澳大利亚大陆上以前从未有过兔子。Austin和其他思乡心切的英国移民认为兔子会让他们想起家乡的绿色田野)”可知,Thomas Austin把兔子带到澳大利亚来是为了避免孤独。故选D。5词义猜测题。根据画线词上文“These little creatures easily went through pastures and crops, and destroyed almost everything in their path.( 这些小生物很容易穿过牧场和庄稼,一路上几乎摧毁了所有东西)”以及后文“and other now

67、-endangered animals, moving in and taking over their homes.”可知,兔子搬进来并接管了这些动物的家园,由此推知划线部分所在句子意为“它们把小袋鼠和其他濒危动物赶走了”,故画线词意思为“赶走”。A. admired钦佩;B. removed赶走,去除;C. controlled控制;D. protected保护。故选B。6推理判断题。根据第三段“In the end, a decision was made to build a rabbit-proof fence that would cross the continent from

68、north to south. In late 1901, the construction of the Number 1 Rabbit-proof Fence began. The project required 400 camels, 150 horses, 50 donkeys, and 4 teams of oxen. Posts made of bushes were driven into the ground every twelve feet. Wire netting that reached out three and a half feet above the gro

69、und and one foot into the ground was fixed between the posts.(最后,他们决定建造一个从北到南的防兔子围栏。1901年底,一号防兔围栏开始建造。这项工程需要400头骆驼、150匹马、50头驴和4队牛。用灌木做成的柱子每隔12英尺就被打入地下。在两根柱子之间固定着一根高出地面三英尺半、深一英尺的铁丝网)”可推知,第三段中提到动物是为了暗示建造围栏是极其困难的。故选C。7主旨大意题。根据最后一段中“By 1907 the rabbit-proof fence was completed. A second and third fence

70、line had been added when rabbits were found west of the original fence. With the Number 2 and Number 3 fences, Australia was totally divided by 2023 miles of netting. In 1907 the three parts of the rabbit-proof fence made up the longest fence in the world.(1907年,防兔围栏建成。当在原来围栏的西边发现兔子时,又增加了第二道和第三道围栏。用

71、2号和3号围栏,澳大利亚被2023英里的网完全分开。1907年,防兔围栏的三部分组成了世界上最长的围栏)”结合文章主要介绍了澳大利亚防兔围栏的历史来源。在1859年一位名叫Thomas Austin的英国人将24只兔子带到澳大利亚东部的维多利亚州,然而这些兔子很快开始在澳大利亚扩散开来,对当地的生态造成了很大破坏,于是人们开始建设一个从北到南的防兔子围栏,到1907年,防兔栅栏建成。可知,A选项“澳大利亚的防兔围栏”最符合文章标题。故选A。A D B C这是一篇新闻报道。短文报道了北卡罗莱纳州的一位租赁汽车公司的老板为无家可归的人提供了一个安全的停车和过夜的地方。8推理判断题。根据第二段“Ja

72、mes Charles is the owner of Kiplins Automotive Group in Charlotte, North Carolina.” 詹姆斯查尔斯是位于北卡罗来纳州夏洛特市的凯普林汽车公司的老板。以及 第三段“Charles was first encouraged to do something helpful after his team tried to take back a womans car back in January.” 查尔斯第一次被鼓励做一些有益的事情是在一月份,他的公司试图收回已经租赁给位女士的车。由此判断出,凯普林汽车公司可能是一家

73、向人们出租汽车的公司。故选A项。9细节理解题。根据第六段“We would like to provide a safe place for those going through this tough time. We cant put everyone in a hotel, but we can get you a safe place for the night.”可知,我们愿意为那些经历这段艰难时期的人提供一个安全的地方。我们不能把每个人都安排在旅馆里,但我们可以给你一个安全的地方过夜。由此可知,为什么查尔斯要把停车场作为人们睡觉的安全场所是因为很多人在困难时期没有地方过夜。故选D项

74、。10细节理解题。根据倒数第二段“Since more and more people have shared his post, people have donated (捐赠) hats, scarves, food, and even an easy-to-move toilet for the parking lot.”可知,随着越来越多的人分享了他的帖子,人们捐赠了帽子、围巾、食物,甚至为停车场提供了一个方便移动的马桶。由此可知,查尔斯通过互联网分享了这个故事来帮助无家可归的人。故选B项。11主旨大意题。根据第一段“One North Carolina business owner

75、is helping the homeless by opening up his parking lot to people who may be living out of their cars.”可知,北卡罗来纳州的一个老板正在帮助那些无家可归的人,开放他们的停车场给那些可能住在车里的人。和第二段的“James Charles is the owner of Kiplins Automotive Group in Charlotte, North Carolina. For about two months, he has been encouraging people sleeping

76、 in their cars to use the companys parking lot as a safe place to sleep at night.”可知,詹姆斯查尔斯是位于北卡罗来纳州夏洛特市的凯普林汽车公司的老板。大约两个月来,他一直鼓励睡在车里的人把公司的停车场作为晚上睡觉的安全场所。由此判断出短文主要是关于北卡罗莱纳州的一位租赁汽车公司的老板为无家可归的人提供了一个安全的停车和过夜的地方。故选C项。D A B D这是一篇说明文。本文主要向我们介绍了通过步态来识别人的身份的一项新的科学研究:压敏垫。可用它来识别身份和监控健康。12主旨大意题。根据第二段Researchers

77、 have used video cameras and computers to analyze peoples gaits, and are now quite good at it. But translating such knowledge into a practical identification system can be tricky.研究人员已经使用摄像机和电脑来分析人们的步态,现在已经很擅长于此。但是将这些知识转化成一个实际的识别系统是很困难的。可知,本段主要讲述了研究背景。故选D项。13细节理解题。根据第三段But Ozanyan and Scully use a c

78、omplicated version that can record the amount of pressure applied in different places as someone walks across it.但是Ozanyan和Scully使用了一个复杂的版本,可以在有人走过时记录步伐在不同位置产生的压力值。可知,这个垫子是用来收集数据的。故选A项。14推理判断题。根据第四段A mat placed in a nursing home or an old persons own residence could monitor changes in an individuals

79、 gait that indicates certain illnesses. That would provide early warning of someone being at greater risk of falling over.将光纤垫安装在养老院或老人自己家中,可以监测一个人步态的变化,预测某些疾病。这将提供早期预警,例如提醒某人较有可能摔倒。可知,步态识别系统可用于发现潜在的健康问题。故选B项。15推理判断题。根据第二段中A team led by Dr. Ozanyan and Dr. Scully have been looking for a better way t

80、o recognize gait. Their answer: pressure-sensitive mats. 由Ozanyan博士和Scully博士领导的研究小组一直在寻找识别步态的更好方法。他们的答案是:压敏垫。并通读全文可知,本文主要向我们介绍了通过步态来识别人的身份的一项新的科学研究:压敏垫。所以可推测本文的主要目的是解释并告知。故选D项。C F G A D这是一篇说明文。懒惰的人一生将一事无成。然而,只要你在思想上做一些改变,懒惰是可以被克服的。文章主要介绍了一些克服懒惰的方法。16根据后文“Many people lack sleep constantly, since they

81、 stay up too late and get up too early to prepare for work. These people have little motivation once they arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. By adjusting your sleep schedule to provide a few more hours of meaningful rest, you can figh

82、t laziness throughout the day.(许多人经常缺乏睡眠,因为他们熬夜过晚,无法早起准备工作。这些人一旦回到家就没有什么动力了。懒惰与缺乏动力和爱拖延密切相关。通过调整你的睡眠时间表,提供几个小时重要的休息,你可以战胜一整天的懒惰)”可知,本段关于克服懒惰的方法是要获得充足的睡眠,C选项中sleep与后文中sleep相对应。故C选项“克服懒惰的一个方法是获得充足的睡眠”符合语境,故选C。17根据上文“Another way to fight laziness is to change your mind from passive to active. Some peop

83、le treat their lives as if they were pushed from task to task. Others take a more proactive approach, viewing each task as a challenge they must overcome alone.(另一种战胜懒惰的方法是把思想从被动转变为主动。有些人对待自己的生活就好像是被迫从一个任务推到另一个任务。另一些人则采取更积极主动的方法,将每项任务视为他们必须独自克服的挑战)”可知,本段克服懒惰的方法是变被动为主动,也就是说,要主动掌握生活,本句为本段最后一句,应承接上文说明当

84、无法主动掌控生活时,就会变懒惰的情况。故F选项“当你觉得自己不再能掌控自己的生活时,就会变得懒惰”符合语境,故选F。18根据后文“complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy, such as a good dinner or a film.(完成一些任务,用自己喜欢的东西奖励自己,比如一顿美餐或一场电影)”可知,后文提到了用自己喜欢的东西奖励自己,可知本段说明的克服懒惰的方法是:给予自己奖励,G选项中a reward system for yourself对应后文中reward yourself。故G选项“为自己建立

85、一个奖励系统,就像父母为自己的孩子做的那样”符合语境,故选G。19根据上文“Laziness can also be a lasting problem at home. Couples and children may all have different energy levels, but laziness can be spread if not dealt with immediately.(懒惰在家里也是一个长期存在的问题。夫妻和孩子的精力可能各不相同,但如果不立即处理,懒惰会蔓延开来)”以及后文“Be the first to collect and wash dishes af

86、ter a meal. Others in the home may eventually follow your example and perform their own task. It is difficult to practice laziness when you are surrounded by motivated people.(饭后要第一个收拾碗碟。家里的其他人最终可能会以你为榜样,完成他们自己的任务。当你周围都是干劲十足的人时,很难养成懒惰的习惯)”可知,本段主要是关于如何克服家庭懒惰,上文提到懒惰蔓延,后文则提到了要树立榜样,故本句是在说明对抗家庭懒惰的方法是树立榜样

87、。且A选项中family对应上文中at home。故A选项“要对抗家庭懒惰,树立榜样”符合语境,故选A。20根据后文“Enough exercise and a balanced diet can help you to develop a healthy lifestyle, thus enabling you to have more energy and help lift your spirits.(足够的运动和均衡的饮食可以帮助你养成健康的生活方式,从而使你有更多的精力,并帮助你振作精神)”可知,本段主要说明的是通过锻炼来克服懒惰,D选项中taking exercise对应后文中En

88、ough exercise。故D选项“最后,经常锻炼可以帮助你战胜懒惰”符合语境,故选D。BBADB ACDBA CADAB ADBAB本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在伦敦开了一家宾馆。由于火山的原因很多顾客取消了住房订单。作者在广播上了解到Peter夫妇由于火山的原因不能去度蜜月,作者免费为他们提供了一间房,使他们糟糕的情况变好,作者对自己感到很满意。21考查副词词义辨析。句意:我对火山的了解来自于儿子的科学教科书,书上说:“火山灰是在火山爆发时形成的,溶解的气体猛烈地释放到大气中。”A. slightly些微地;B. violently猛烈地;C. slowly缓慢地;D. greatl

89、y非常。根据常识,火山爆发时气体猛烈地(violently)进入大气层。故选B。22考查动词词义辨析。句意:2010年5月,可怕的火山灰云从冰岛蔓延到欧洲,当时我正在收听伦敦一家名为LBC的广播电台。A. relating涉及;B. listening听;C. connecting连接;D. going离开。根据后文“to a London radio station called LBC”可知作者在收听广播电台。故选B。23考查动词词义辨析。句意:人们打电话来讲述他们遇到的麻烦。A. telling讲述,告诉;B. promising承诺;C. inventing发明;D. persuadi

90、ng说服。根据后文“their stories”可知tell story,表示“讲故事”。故选A。24考查名词词义辨析。句意:一些人错过了度假的航班,一些人在火山爆发后无法回家。A. buses公交车;B. taxis出租车;C. trains火车;D. flights航班。因为火山灰的影响,航班(flight)不能正常行驶,所以是错过航班。故选D。25考查动词词义辨析。句意:最打动我的故事是Peter讲述的,他上周末和Maz刚结婚。A. amused逗笑;B. struck打击,打动;C. satisfied使满意;D. disappointed使失望。结合后文“me was a call

91、from Peter”可知作者对Peter的电话印象深刻,说明他的故事最打动(struck)作者。故选B。26考查动词短语辨析。句意:最打动我的故事是Peter讲述的,他上周末和Maz刚结婚。A. get married结婚;B. get away离开;C. get home回家;D. get abroad出国。根据后文“their honeymoon”可知Peter刚结婚。故选A。27考查动词短语辨析。句意:他们本打算去多米尼加共和国度蜜月,但由于火山灰的影响未能如愿。A. get around到处走走;B. pick up捡起;C. leave for动身去;D. turn to求助于。根

92、据后文“their honeymoon to the Dominican Republic”可知他们本打算动身去多米尼加共和国度蜜月。故选C。28考查固定短语辨析。句意:他们本打算去多米尼加共和国度蜜月,但由于火山灰的影响未能如愿。A. instead of而不是;B. except for除了;C. in terms of依据;D. because of因为。根据后文“the ash cloud”可知没有去度蜜月是因为(because of)火山灰的影响。故选D。29考查形容词词义辨析。句意:当主持人James OBrien问Peter是否不开心时,彼得说:“一点也不。我娶了我所爱的世界上最

93、可爱的姑娘,所以不”A. youngest最年轻的;B. loveliest最可爱的;C. poorest最穷的;D. healthiest最健康的。根据后文“girl in the world whom I love”可知Peter因为爱Maz,所以觉得她是世界上最可爱的姑娘。故选B。30考查形容词词义辨析。句意:我一点也没有不开心。A. upset沮丧的,不开心的;B. regretted后悔的;C. frightened害怕的;D. embarrassed尴尬的。此处对应上文“asked if he was unhappy”可知是指Peter蜜月计划被打乱,但是他没有感到不开心(upse

94、t),其它选项不符合题意,故选A。31考查名词词义辨析。句意:我和主持人都对这个美丽的回答印象深刻。A. question问题;B. solution解决方案;C. answer回答;D. attitude态度。根据前文可知主持人问了Peter一个问题,此处是Peter做出了回答(answer)。故选C。32考查动词词义辨析。句意:过了一会儿,在收到许多取消订单后,我脑海里闪过一个念头,我给伦敦广播电视电台打了个电话。A. flashed闪烁;B. hit打击;C. occurred发生;D. appeared出现。结合前后文“an idea into my mind”可知短语为an idea

95、 flash into ones mind,表示“一个念头闪过某人的脑海”。故选A。33考查固定短语辨析。句意:我和节目制作人说能不能联系Peter,周末我免费提供给Peter和他的妻子一间房。A. in need需要帮助;B. in danger在危险中;C. in trouble处于困境;D. in contact联系。上文提到Peter是打电话给电台的,所以此处应当是作者和节目制作人说能不能联系Peter,keep in contact with sb.“和某人联系”。故选D。34考查固定短语辨析。句意:我和节目制作人说能不能联系Peter,周末我免费提供给Peter和他的妻子一间房。A

96、. for free免费;B. for sale出售;C. for charge收费;D. for recreation娱乐。此处是免费(for free)为Peter和他的妻子提供房间,其他选项不符合语境。故选A。35考查动词短语辨析。句意:她后来打回电话说Peter和Maz很高兴,很想要接受这个提议。A. made effort做出努力;B. called back回电话;C. held back抑制;D. found out查明。根据后文“to say Peter and Maz were delighted and would love to take up”可知制片人又打回来电话(c

97、all back)说明情况。故选B。36考查名词词义辨析。句意:她后来打回电话说Peter和Maz很高兴,很想要接受这个提议。A. offer提议;B. money钱;C. reward奖赏;D. space空间。此处对应上文“offer him and his wife a room”作者免费为他们提供房间的提议,可知这里意思是Peter和Maz很高兴,很想要接受这个提议。故选A。37考查副词词义辨析。句意:制片人问我是否愿意在广播节目中正式给他们提供这个房间,但我拒绝了,因为我不想让公众知道。A. regularly定期地;B. shortly立刻;C. frequently频繁地;D.

98、formally正式地。结合后文“offer it to them on the radio show”可知是指在节目中正式向他们提供这个房间。故选D。38考查动词词义辨析。句意:制片人问我是否愿意在广播节目中正式给他们提供这个房间,但我拒绝了,因为我不想让公众知道。A. provided提供;B. known知道;C. separated分开;D. limited限制。根据后文“to the public”可知作者拒绝的原因是不想让公众知道这件事。故选B。39考查动词短语辨析。句意:所以,两天后,Peter夫妇到达了宾馆并登记入住了。A. checked in登记入住;B. got up 起

99、床;C. moved in搬进来;D. settled down定居。结合上文“Peter and Maz arrived at the hotel”可知Peter夫妇到达了宾馆并登记入住了。故选A。40考查形容词词义辨析。句意:没有人能想象我对自己有多满意。A. confident自信的;B.pleased满意的;C. proud自豪的;D. determined坚决的。结合上文“I was so pleased to have made a bad situation better for a young couple.”可知作者对自己的这个决定感觉很满意。选B。单句填空 41. of 4

100、2 .responsibility 43.was impressed 44. on 45. Generally 46. performance47. extremely 48. to 49. it 50. heard单句改错51. 去掉was 52. outup 53. somkesmoking 54. infor 55. dealtdeal 56. he 后添加had 57. BasingBased 58. representativerepresentatives 59.去掉for 60. liveliving 61.sosuch 62. permitpermission 63. when

101、while 64. live 后添加 in 65. dressingdressed语法填空66struggling 67at 68truth 69families 70. begins 71a 72physically73to act 74their 75has received短文改错1. therewhere; 2. plantplants; 3. gowent; 4. enjoyedenjoying 5. veryso;6. happyhappily; 7. 去掉to; 8. As后添加a; 9.theywe; 10.WithInOne possible version:Dear Mr.

102、 Jack,I am your student, Li Hua. Delighted to know that you are interested in music, I am, on behalf of our school, writing to invite you to join in the New Years evening party.As scheduled, the party is to be held in the school stadium at 7 pm on the New Years Day, lasting about 2 hours. In the par

103、ty, we can take part in varieties of activities, including singing, dancing and even Chinese talk shows, which are all performed and directed by teachers and students in our school. Not only will you appreciate colorful Chinese cultures, but also you can meet a lot of music lovers.We would appreciate it if you could put on a show. Look forward to your reply.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1