1、英语试卷第一部分阅读理解(2*20)ADo you like traveling? If you are interested, come to our travel service as soon as possible. We offer the following travel lines for you to choose.2-Day Huaian Culture Group TourHow about going to Huaian for the weekend? You can visit Zhou Enlai Memorial and taste delicious Huaiy
2、ang food such as lobsters and crabs.Tour Price: 300 Call us at 800-817-7223.5-Day Colorful Taiwan Group TourIf you like to take a round-island trip, Taiwan is the best place for you! You can climb Ali Mountain, go boating in Sun Moon Lake and experience the various culture of the island.Tour Price:
3、8,500 Call us at 800-850-8288.8-Day London Private TourCome to London to enjoy the view of the Thames and visit such places of interest as Tower Bridge.Tour Price: 1 person: 16,800 2-5 persons: 15,800/person 6-9 persons: 13,800/personCall us at 800-830-7288.1. If you want to go boating in Sun Moon L
4、ake, you should call _.A800-817-7223B. 800-810-6288C. 800-850-8288.D. 800-830-72882. If you take the 8-Day London Private Tour, you will be able to _.A. taste Huaiyang foodB. climb Ali MountainC. breathe the fresh airD. enjoy the view of the Thames3. The information above may come from a _.A. travel
5、 serviceB. driving schoolC. sports centerD. bus station【答案】1. C2. D3. A【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了三条旅行线路以及各自的特色和价格等信息。【1题详解】细节理解题。根据5-Day Colorful Taiwan Group Tour部分中“You can climb Ali Mountain, go boating in Sun Moon Lake and experience the various culture of the island. Call us at 800-850-8288.(你可以爬阿
6、里山,在日月潭划船,体验岛上的各种文化。请拨打800-850-8288)”可知,如果你想去日月潭划船,你应该打800-850-8288。故选C。【2题详解】细节理解题。根据8-Day London Private Tour部分中“Come to London to enjoy the view of the Thames and visit such places of interest as Tower Bridge.(来伦敦欣赏泰晤士河的景色,参观伦敦塔桥等名胜古迹)”可知,如果你参加为期8天的伦敦私人游,你将可以欣赏到泰晤士河的景色。故选D。【3题详解】推理判断题。根据第一段“Do yo
7、u like traveling? If you are interested, come to our travel service as soon as possible. We offer the following travel lines for you to choose.(你喜欢旅游吗?如果您感兴趣,请尽快到我们的旅行社来。我们提供以下旅游线路供您选择)”并结合文章主要介绍了三条旅行线路以及各自的特色和价格等信息可推知,文章可能来自旅行社。故选A。BDear future Linda(or rather myself),I hope when you read this lett
8、er you dont find my writing too messy! At the moment, Im 15 years old and living at home with my family. I love school and have lots of good friends. We do lots of fun things together like parties, ice skating and swimming. My biggest worry is not doing well in my school exams, but Im working really
9、 hard so hopefully I have nothing to worry about.Theres so much I(you!)want to do. I hope youve travelled all over the world and seen lots of things and met lots of people. I hope youve visited the Great Wall in China and the pyramids in Egypt, shopped in New York City and in Paris, seen polar bears
10、 in Norway and the Great Barrier Reef in Australia. Ive just remembered, you always wanted to see elephants in IndiaI hope youve managed to do that too.I promise myself Ill always try my best and have no regrets. I never want to forget where every step of my life has taken me. Already it seems as if
11、 so much has happened. Ive moved from primary to junior middle school(about to graduate), been taught to swim and dance(I love ballet dancing), learned to speak Chinese and French, and raised money for those in need by selling old toys and books.I really hope youre happy. I hope you have a successfu
12、l career that you enjoy doing and look forward to each morning when you wake up. I hope youre surrounded by good friends and family and maybe also have a family of your own. More than anything else, I hope youve enjoyed every single moment so far!4. How does Linda develop Paragraph 2?A. By giving ex
13、amples.B. By telling stories.C. By comparing facts.D. By listing numbers.5. Linda promises herself to _.A. stay with her familyB. always try her bestC. visit her friends moreD. travel as much as she can6. Linda hopes she will have _.A. a lovely homeB. a lot of holidaysC. a career she lovesD. a lot o
14、f money7. From the passage we know Linda is _ about her study and life.A. hopefulB. worriedC. uncertainD. curious【答案】4. A5. B6. C7. A【解析】【导语】这是一篇应用文。文章是一封给未来自己的信,作者是一位15岁的女孩Linda。她在信中向未来的自己表达自己的想法和期望。【4题详解】推理判断题。根据文章第二段“Theres so much I(you!)want to do. I hope youve travelled all over the world and
15、seen lots of things and met lots of people. I hope youve visited the Great Wall in China and the pyramids in Egypt, shopped in New York City and in Paris, seen polar bears in Norway and the Great Barrier Reef in Australia. Ive just remembered, you always wanted to see elephants in IndiaI hope youve
16、managed to do that too.(我(你!)想做的事太多了。我希望你周游世界,见过很多东西,见过很多人。我希望你参观过中国的长城和埃及的金字塔,在纽约市和巴黎购物,在挪威看到过北极熊,在澳大利亚看到过大堡礁。我只记得,你一直想在印度看到大象我希望你也能做到。)”可知,作者通过举例来说明自己想做的事情,因此第二段是采用举列子的方式展开描写的。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“I promise myself Ill always try my best and have no regrets.(我向自己保证,我会尽我最大的努力,不后悔。)”可知,Linda向自己承诺
17、她总是尽她最大的努力。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段“I really hope youre happy. I hope you have a successful career that you enjoy doing and look forward to each morning when you wake up. I hope youre surrounded by good friends and family and maybe also have a family of your own. More than anything else, I hope youve
18、 enjoyed every single moment so far!(我真的希望你快乐。我希望你有一个成功的事业,你喜欢做,并期待着每天早上醒来。我希望你身边都是好朋友和家人,也许还有一个自己的家庭。最重要的是,我希望你享受到目前为止的每一刻!)”可知,Linda希望她能有一份自己喜欢的事业。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据第一段“My biggest worry is not doing well in my school exams, but Im working really hard so hopefully I have nothing to worry about.(我最
19、担心的是学校考试不好,但我真的很努力,所以希望我没有什么可担心的。)”以及最后一段“I really hope youre happy. I hope you have a successful career that you enjoy doing and look forward to each morning when you wake up. I hope youre surrounded by good friends and family and maybe also have a family of your own. More than anything else, I hop
20、e youve enjoyed every single moment so far!(我真的希望你快乐。我希望你有一个成功的事业,你喜欢做,并期待着每天早上醒来。我希望你身边都是好朋友和家人,也许还有一个自己的家庭。最重要的是,我希望你享受到目前为止的每一刻!)”可知,Linda是对她的学习和生活充满希望的。故选A项。CIf you have a dog, you probably feel a strong bond with it. A recent study found that this bond may not only be important to kids, but als
21、o be important to dogs.Researchers at Oregon State University studied the relationship between kids and dogs. To do the study, they recruited 30 young people aged 8 to 17, who have dogs to do an experiment. The kids were asked to bring their dogs to an empty room. In the room, a kid was asked to wal
22、k around the huge space, sometimes stopping or changing the direction. “And the dog was left to do whatever the dog wanted to do.” says Monique Udell, one of the studys authors.But most of the time, the dog didnt do any of those things. Instead, it stayed close to its owner and moved similarly to it
23、s owner. The dogs did this far more often than you would expect them to do it by chance. What does this mean? Udell explains that this is a dogs way of building a relationship with a human. “Dogs always stay close to kids, even though adults are usually the ones who feed and care for them. The kid m
24、ay play a sibling(兄弟姐妹) role in the life of the dog,” Udell says. “This shows that the relationship between kids and dogs is of great importance to the dogs.”So far, Udells teams study has just focused on dogs. Udell wonders if the animal-human bond is important to other kinds of pets as well. Resea
25、rchers say that more studies will be done.8. Why did researchers do the experiment?A. To have more dogs to do the research.B. To find out the importance of pet dogs.C. To study the bond between kids and dogs.D. To recruit 30 young people for the study.9. What did the dogs do in the experiment?A. The
26、y followed their owners closelyB. They were left from their owners.C. They barked loudly at their owners.D. They gave much help to their owners.10. What makes a dog stay closer to a kid than to an adult?A. Its fear of adults.B. Its wish to have a sibling.C. The dangers in its life.D. Kids love for t
27、hem.11. Which is the best title for the passage?A. The new study of pet dogsB. The favorite pets of kidsC. The strong bond of kidsD. The situation of pet dogs【答案】8. C9. A10. B11. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了研究发现,不光主人能感受到与狗之间的强烈联系,狗也能感受到这种联系并能有意识地去建立这种联系。【8题详解】细节理解题。根据第二段“Researchers at Oregon State Univ
28、ersity studied the relationship between kids and dogs.(俄勒冈州立大学的研究人员研究了孩子和狗之间的关系)”可知,研究人员做这个实验是为了研究孩子和狗之间的关系。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Instead, it stayed close to its owner and moved similarly to its owner.(相反,它一直靠近它的主人,并像它的主人一样移动)”可知,狗在实验中紧紧跟着主人。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第三段“Dogs always stay close to kids, eve
29、n though adults are usually the ones who feed and care for them. The kid may play a sibling(兄弟姐妹) role in the life of the dog,” Udell says.(“狗总是和孩子们呆在一起,尽管通常是成年人喂养和照顾它们。孩子可能在狗的生活中扮演兄弟姐妹的角色,”尤德尔说)”可知,狗渴望拥有兄弟姐妹,所以更靠近孩子。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“A recent study found that this bond may not only be importan
30、t to kids, but also be important to dogs.(最近的一项研究发现,这种联系不仅对孩子很重要,对狗也很重要)”结合文章主要介绍了研究发现,不光主人能感受到与狗之间的强烈联系,狗也能感受到这种联系并能有意识地去建立这种联系。可知,A选项“关于宠物狗的新研究”最符合文章标题。故选A。DSome people say global English is no longer just controlled by British or American English,but is running free and developing uniquely local
31、forms.Can you figure out the following terms?“I like your smile,but unlike you put your shoes on my face.”This is a way of saying“Keep off the grass.”Or“people mountain,people sea”,which means“very crowded”.These examples are what we call Chinglish.When it comes to Chinglish,if all you know is“good
32、good study,day day up”,you will be considered“out man”.Nowadays,more Chinglish words have been created,for example,a Chinese idiom is translated as“smilence”,a combination by the English word smile and silence.Chinglish usually offers a humorous look at misuses of the English language in Chinese str
33、eet signs,products,and advertising.They are favoured by some English speaking tourists and visitors.Dominic Swire has been living in Beijing for a couple of years.“I think many Chinese people complain about the Chinglish and badly translated English.But you know,sometimes for us foreigners,its actua
34、lly quite charming to see them.I think if the translations of English in China were all perfect,then something would be lost from Chinese culture.”However,Chinglish will probably become a“cultural relic”in the near future.Beijing has made a comprehensive plan to improve foreign language services and
35、 correct Chinglish within five years.“It is very ridiculous to see Chinglish on the signs in some scenic spots.And they are a kind of barrier for communication between Chinese and people from other countries,”a Beijinger said.Some Chinese university experts side with Chinglish.They argue that Englis
36、h has absorbed elements from other languages such as French and Spanish in its growth,and now its Chineses turn.12. What can we call Chinglish?A. English words which get new Chinese meanings.B. The Chinese words which are difficult to translate.C. The words combining English vocabulary and Chinese g
37、rammar.D. The local words preventing foreigners from learning Chinese well.13. What does“smilence”most probably mean?A. Saying nothing but to smile.B. Smiling without being noticed.C. Laughing at somebody.D. Knowing little about speech.14. What is Swires attitude to Chinglish?A. It can show the humo
38、ur of Chinese.B. It will attract more foreign tourists.C. It helps him to learn Chinese well.D. It seems part of Chinese culture.15. Why Chinglish is likely to become a“cultural relic”in Beijing?A. Because it has become a unique bridge between Chinese and English.B. Because Chinglish is a chance to
39、enrich Chinese and English.C. Because it improves the understanding between Chinese and foreigners.D. Because Beijing is determined to get rid of Chinglish signs.【答案】12. C13. A14. D15. D【解析】【分析】本文是说明文。如今, 世界英语不单单受美式英语和英式英语的影响, 英语词汇和汉语语法的结合还导致了越来越多的“中国式英语”的出现。【12题详解】推理判断题。根据第四段“more Chinglish words h
40、ave been created, for example, a Chinese idiom is translated as“smilence”,a combination by the English word smile and silence.”更多的中式英语词汇被创造出来,例如,一个汉语成语被翻译成“smilence”,由英语单词微笑和沉默组合而成。这里“笑而不语”把英语词汇按照汉语语法表达出来,故选C项。【13题详解】词句猜测题。根据第四段结尾“a combination by the English word smile and silence”可知,根据中文意思把“微笑”和“沉
41、默”结合,即表示“笑而不语”。故选A项。【14题详解】推理判断题。根据第五段中Swire说话的内容“I think if the translations of English in China were all perfect, then something would be lost from Chinese culture.”我认为如果中国的英语翻译都很完美,那么中国文化就会丢失一些东西,可知, 他认为中国式英语是中国文化的一部分。故选D项。【15题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的 “Beijing has made a comprehensive plan to improve f
42、oreign language services and correct Chinglish within five years. ” 北京已经制定了一项全面计划,在五年内提高外语服务和纠正中式英语。所以中式英语可能将不存在了,故选D项。七选五Shyness can have a huge effect on your life. _16_ The tips below can help overcome your shyness and improve your life very much!Make eye contact with everyone you talk to. It is
43、so easy to look at the floor, the ceiling, anywhere but into the other persons eyes. Looking directly at someone makes them see you in a different light. If they think you are confident, you will become more confident! If you find it really hard, look just above the eyes, and they will never know. _
44、17_Start a conversation with a new person every day. Think of four or five things you could start a conversation with and then find at least one opportunity each day to talk to a new person. _18_ Just exchanging a few words will get you used to talking to new people and you can gradually deal with i
45、t well as your confidence grows. Asking people something about themselves is often a good opener as it encourages them to talk!_19_ Your body language has a huge effect on both how you feel and how other people think of you. Walk around your home or garden as if you are the most important person in
46、the world. Then go out and continue that; you are really the most important person in the world.In a word, never give up, keep practising and soon you will be a different person. _20_ You need to take action to increase your confidence and beat shyness.A. Just reading tips will not help.B. It will m
47、ake you feel less nervous.C. Pay attention to your body language.D. It can stop you from making any progress.E. Many young people are actually shy in public.F. You dont need to have a deep conversation.G. You can have a talk with your parents if necessary.【答案】16. D17. B18. F19. C20. A【解析】【导语】本文是一篇说明
48、文。害羞对一个人的生活会有很大的影响。文章介绍了若干克服害羞的有效方法。读者可以尝试目光交流、主动与人交流以及运用身体语言等方法。【16题详解】根据上文“Shyness can have a huge effect on your life.(害羞会对你的生活产生巨大的影响)”可知,空格处应该解释影响是什么,也就是害羞会影响你的生活。由此可知,D. It can stop you from making any progress.(它会阻止你取得任何进步)能够衔接上文,符合语境。故选D。【17题详解】根据上文“Looking directly at someone makes them see
49、 you in a different light. If they think you are confident, you will become more confident! If you find it really hard, look just above the eyes, and they will never know.(直视别人会让他们对你刮目相看。如果他们认为你很自信,你就会变得更自信!如果你觉得真的很难,就看着眼睛上方,他们永远不会知道)”可知,作者鼓励采用目光交流的方式,如果不能直视对方,可以看着眼睛上方,这样能减轻自己的不适。由此可知,B. It will mak
50、e you feel less nervous.(这会让你不那么紧张)能够衔接上文,符合语境。故选B。【18题详解】根据下文“Just exchanging a few words will get you used to talking to new people and you can gradually deal with it well as your confidence grows.(仅仅交流几句话就能让你习惯与陌生人交谈,而且随着你信心的增长,你也能逐渐处理得很好)”可知,和陌生人交流的时候,不必深谈。由此可知,F. You dont need to have a deep co
51、nversation.(你不需要进行深入的交谈)能够衔接下文,符合语境。故选F。【19题详解】根据下文“Your body language has a huge effect on both how you feel and how other people think of you.(你的肢体语言对你的感觉和别人对你的看法都有很大的影响)”可知,此处讲到了身体语言对交流的影响。由此可知,C. Pay attention to your body language.(注意你的肢体语言)能够衔接下文,符合语境。其中body language是关系词组。故选C。【20题详解】根据下文“You n
52、eed to take action to increase your confidence and beat shyness.(你需要采取行动来增强你的自信,战胜害羞)”可知,作者认为要采取行动去提高自信,克服害羞。由此可知,A. Just reading tips will not help.(仅仅阅读技巧是没有用的)能够衔接下文,符合语境。故选A。第二部分完型填空(1.5*20)No one is born a winner. People make themselves into winners by their own _21_I learned this lesson from a
53、(n) _22_ many years ago. I took the head _23_job at a school in Baxley, Georgia. It was a small school with a weak football program.It was a tradition for the schools old team to play against the _24_ team at the end of spring practice. The old team had no coach, and they didnt even practice to _25_
54、the game. Being the coach of the new team, I was excited because I knew we were going to win, but to my disappointment we were defeated. I couldnt _26_ I had got into such a situation. Thinking hard about it, I came to _27_ that my team might not be the number one team in Georgia, but they were _28_
55、me. I had to change my _29_about their ability and potential.I started doing anything I could to help them build a little _30_. Most important, I began to treat them like _31_. That summer, when the other teams enjoyed their _32_, we met every day and _33_passing and kicking the football.Six months
56、after suffering our _34_on the spring practice field, we won our first game and our second, and continued to _35_. Finally, we faced the number one team in the state. I felt that it would be a _36_for us even if we lost the game. But that wasnt what happened. My boys beat the best team in Georgia, g
57、iving me one of the greatest _37_of my life!From the experience I learnt a lot about how the attitude of the leader can _38_ the members of a team. Instead of seeing my boys as losers, I pushed and _39_them. I helped them to see themselves _40_, and they built themselves into winners.Winners are mad
58、e, but born.21. A. luckB. testsC. effortsD. nature22. A. experimentB. experienceC. visitD. show23. A. operatingB. editingC. consultingD. coaching24. A. successfulB. excellentC. strongD. new25. A. cheer forB. prepare forC. help withD. finish with26. A. believeB. agreeC. describeD. regret27. A. realiz
59、eB. claimC. permitD. demand28. A. reacting toB. looking forC. depending onD. caring about29. A. decisionB. attitudeC. conclusionD. intention30. A. prideB. cultureC. fortuneD. relationship31. A. leadersB. partnersC. winnersD. learners32. A. rewardsB. vacationsC. healthD. honor33. A. riskedB. missedC.
60、 consideredD. practiced34. A. defeatB. declineC. accidentD. mistake35. A. relaxB. improveC. expandD. defend36. A. shameB. burdenC. victoryD. favor37. A. chancesB. thrillsC. concernsD. offers38. A. surpriseB. serveC. interestD. affect39. A. encouragedB. observedC. protectedD. impressed40. A. honestly
61、B. individuallyC. calmlyD. differently【答案】21. C22. B23. D24. D25. B26. A27. A28. C29. B30. A31. C32. B33. D34. A35. B36. C37. B38. D39. A40. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。多年前作者担任过一个学校足球队的教练,在一次比赛中输给了学校的老队。作者开始反思,不停的训练和鼓励队员,最终不可思议的赢得州里最强的对手。从这次经历中,作者感悟到:没有人天生就是赢家,只有依靠自己的努力才能成为赢家。【21题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:人们靠自己的努力使
62、自己成为赢家。A. luck幸运;B. tests测试;C. efforts努力;D. nature自然。根据前一句No one is born a winner.(没有人天生就是赢家)以及常识可知,只有依靠自己的努力才能成为赢家。故选C。【22题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我从多年前的一次经历中学到了这个教训。A .experiment实验;B. experience经历;C. visit参观;D. show展示。根据下文可知,作者是从一次经历中得出这样的教训的。故选B。【23题详解】本题考查语境判断之逻辑关系和对应原文。句意:我在乔治亚州巴克斯利的一所学校担任主教练。A. op
63、erating操作;B. editing编辑;C. consulting咨询;D. coaching指导。根据后文Being the coach of the new team, I was excited because I knew we were going to win, but to my disappointment we were defeated.可知,作者在一所学校担任主教练工作。故选D。【24题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:学校的老队在春季训练结束时与新队比赛是一个传统。A. successful成功的;B. excellent杰出的;C. strong强壮的;D
64、. new新的。根据前半句It was a tradition for the schools old team中的old team提示可知,春季训练结束时,学校新老队伍对抗是一个传统。故选D。【25题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:老队没有教练,他们甚至没有训练准备比赛。A. cheer for为欢呼;B. prepare for为准备;C. help with帮助某人做;D. finish with结束于;和断绝关系。老队没有教练,他们甚至不练习来准备比赛。故选B。【26题详解】本题考查语境判断之逻辑关系。句意:我真不敢相信我竟然陷入这样的境地。A. believe相信;B. ag
65、ree同意;C. describe描述;D. regret后悔。根据前句but to my disappointment we were defeated.可知,作者不能相信会遇到这样的情况。故选A。【27题详解】本题考查语境判断之逻辑关系。句意:仔细想想,我意识到我的队伍可能不是乔治亚州的头号队伍。A. realize意识到;B. claim宣称;C. permit允许;D. demand要求。短语come to realize意为“开始意识到”。作者开始意识到失败的原因是作者的队也许不是佐治亚州头号队伍。故选A。【28题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:但他们都在依靠我A. reac
66、ting to对起反应;B. looking for寻找;C. depending on依靠;D. caring about关心。这里指队员们都依赖作者,因为作者是主教练。故选C。【29题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我不得不改变我对他们能力和潜力的态度。A. decision决定;B. attitude态度;C. conclusion结论;D. intention意图。因为失败,作者不得不改变对队员们能力和潜力的态度。故选B。【30题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我开始尽我所能帮助他们树立一点自尊心。A. pride自豪,自尊心;B. culture文化;C. fortu
67、ne幸运;D. relationship关系。因为失败,队员们很沮丧,所以作者开始做任何能做的事情来帮助队员们建立一点自尊心。故选A。【31题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:更重要的是,我开始像获胜者对待他们。A. leaders领导;B. partners伙伴;C. winners获胜者;D. learners学习者。根据后文Instead of seeing my boys as losers, I pushed and_19_them.以及文中最后一句提示可知,作者开始像获胜者对待他们。故选C。【32题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:那年夏天,当其他球队享受假期时。A.
68、reward报酬;B. vacations假期;C. health健康;D. honor荣誉。根据That summer可知,当其它队队员享受着他们假期的时候,他们在忙着训练。故选B。【33题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我们每天见面,练习传球和踢足球。A. risked冒险;B. missed错过;C. considered考虑;D. practiced练习。根据上文The old team had no coach, and they didnt even practice to _5_the game.提示可推知,这里指练习传球和踢球。故选D。【34题详解】本题考查语境判断之逻
69、辑关系和对应原文。句意:在春季训练场受挫六个月后。A. defeat打败;B. decline下降;C. accident事故;D. mistake错误。根据上文but to my disappointment we were defeated.提示可知,在春季训练赛场遭受失败之后。故选A。【35题详解】本题考查语境判断之感情色彩。句意:我们赢得了第一场和第二场比赛,并且继续进步。A. relax放松;B. improve提高,进步;C. expand扩大;D. defend防御。根据前句we won our first game and our second, and continued t
70、o可知,所填词是褒义词,因为是足球队,所以水平是提高。故选B。【36题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我觉得即使我们输掉了比赛,这对我们来说也是一场胜利。A. shame羞愧;B. burden负担;C. victory胜利;D. favor赞成。根据后文even if we lost the game.可知,前后文是让步关系,所以前文与后文相反,所以此处表达“即使我们输掉比赛,我们感觉它会是一场胜利”。故选C。【37题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我的孩子们击败了佐治亚州最好的球队,给了我一生中最激动人心的时刻之一。A. chances机会;B. thrills激动;C.
71、concerns关心;D. offers提供。根据前句My boys beat the best team in Georgia可推知,是作者一生中最激动人心的一次!故选B。38题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:从这次经历中,我学到了很多关于领导者的态度如何影响团队成员。A. surprise惊讶;B. serve服务;C. interest兴趣;D. affect影响。结合前文内容可知,通过这次经历,作者学到了很多关于领导者的态度是如何影响(affect)团队成员的。故选D。【39题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我没有把我的孩子看作失败者,而是鼓励他们。A. encoura
72、ged鼓励;B. observed观察;C. protected保护;D. impressed给予某人深刻印象。根据I pushed可知,作者在推动和鼓励他们。故选A。【40题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我帮助他们以不同的方式看待自己。A. honestly诚实地;B. individually个别地;C. calmly镇静地;D. differently不同地。根据后句and they built themselves into winners.可知,作者以胜利者看待队员们,结果经过努力,他们果真变成了胜利者,故选D。【点睛】易错分析:Most important, I bega
73、n to treat them like _11_.11. A. leaders B. partners C. winners D. learners本题容易误选B项,认为作者把队员当伙伴,但根据后文Instead of seeing my boys as losers, I pushed and_19_them.以及文中最后一句提示可知,作者开始像获胜者对待他们。故选C。第三部分语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。There are several reasons why school uniforms are good idea. First o
74、f all, uniforms help the school look smart. The students feel that they belong to a particular group. When every pupil in the school wears the uniform, nobody _41_(have) to worry about fashion(时尚). Everybody wears _42_ same style of clothes. Uniforms can be useful in unexpected ways. A school in Ire
75、land has introduced an interesting new uniform. On the edge of the jacket, there is a piece of cloth _43_gives off light in the dark. When the children are walking or _44_(cycle) to school on dark mornings, car drivers can _45_(easy) see them.But can uniforms help improve school standards? The answe
76、r _46_ this question is not clear. One study in America found that students grades _47_(improve) a little after the school introduced uniforms. But some students didnt want _48_(wear) the uniform. Other American studies showed no _49_(connect) between uniforms and school performance.School uniforms
77、are _50_(tradition) in Britain, but some schools are starting to get rid of them. Some very good schools dont have a uniform policy. However, uniforms are still popular. Pupils at about 90 percent of British secondary schools wear uniforms.【答案】41. has/will have42. the43. that/which44. cycling45. eas
78、ily46. to47. improved48. to wear49. connection/connections50. traditional【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了学生穿校服的几个好处。41题详解】考查时态。句意:当每个学生在校穿校服时,没有人会担心时尚问题。本句是when引导的时间状语从句,遵循主将从现原则,因此,主句可以使用将来时will do;根据语境可知,本文叙述的是客观事实,因此,本句亦可用一般现在时,主语是nobody,谓语用has。故填will have/has。【42题详解】考查冠词。句意:每个人都穿相同风格的衣服。same是形容词,意思是“相同的”
79、,常与the连用修饰名词。故填the。【43题详解】考查定语从句。这是个限制性定语从句,先行词是cloth,指物,从句中缺少主语,因此,可以用that或which引导。故填that/which。【44题详解】考查非谓语动词。句意:当孩子们在黑暗的早晨步行或骑车上学时,汽车司机很容易看到它们。or连接两个并列成分,根据or前的walking可知,此处要用cycling。故填cycling。【45题详解】考查副词。分析句式可知,设空处所给词是修饰动词see,修饰动词要用副词,因此,用easy的副词形式。故填easily。【46题详解】考查介词。句意:这个问题的答案不清楚。the key/answe
80、r to .表示“的答案是”,是固定搭配。故填to。【47题详解】考查时态。句意:美国的一项研究发现,在学校引入校服后,学生的成绩有所提高。本句是after引导的时间状语从句,前后时态保持一致,从句使用了一般过去时,主句用一般过去式。故填improved。【48题详解】考查固定用法。句意:但是,有一些学生不想穿学生服。want to do sth想要做某事,这是want的固定用法。故填to wear。【49题详解】考查名词。句意:其他的美国研究表明校服和学校表现之间没有联系。no是形容词,形容词修饰名词,位于名词前,名词可用复数也可用单数形式。connect是动词,“联系”的意思,因此,要用其
81、名词形式。故填connection/connections。【50题详解】考查形容词。句意:穿校服在英国是一个传统,但是一些学校开始允许学生上学不用穿校服。这里作表语,常用形容词,tradition是名词,因此,用其形容词形式。故填traditional。第四部分51. 短文改错When I was a child, I hoped to live in the city. I think I would be happy there.Now I am living in a city, but I miss my home in countryside. There the air is c
82、lean or the mountains are green. Unfortunately, on the development of industrialization, the environment has been polluted. Lots of studies have been shown that global warming has already become a very seriously problem. The airs we breathe in is getting dirtier and dirtier. Much rare animals are dy
83、ing out. We must found ways to protect your environment. If we fail to do so, well live to regret it.【答案】1.thinkthought2.countryside前加the3.orand4.onwith5.been去掉6.seriouslyserious7.airsair8.muchmany9.foundfind10.yourour【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者对于生活在农村还是城市的看法。【详解】1.考查一般过去时。句意:我认为在那儿很快乐。此处陈述过去发生的事情,需用一
84、般过去时。故将think改为thought。2.考查定冠词。句意:但是我想念农村的家乡。这里countryside是特指,故用定冠词the。故添加the。3.考查连词。句意:那里山绿并且空气新鲜。连词用法错误。前后句为并列关系,故用连词and。故将or改为and。4.考查固定短语。句意:随着工业化的发展。短语搭配错误。短语with the development of随着的发展。故将on改为with。5.考查主动关系。句意:许多研究表明。主语与动词为主动关系,这里不需要用被动语态。故将been去掉。6.考查形容词。句意:全球变暖已经成为严重的问题。词性用法错误。修饰名词,前面用形容词修饰。故将
85、seriously改为serious。7.考查不可数名词。句意:我们呼吸的空气变得越来越脏。名词用法错误。名词air为不可数名词。故将airs改为air。8.考查形容词。句意:许多罕见的动物已经消失。名词animal为可数名词,故用many修饰。故将much改为many。9.考查动词。句意:我们必须找到方法来保护我们的地球。动词用法错误。情态动词must后接动词原形。故将found改为find。10.考查代词。句意:我们必须找到方法来保护我们的地球。代词用法错误。这里应当是保护我们的环境。故your改为our。第五部分写作52. 假定你是李华,你的英国网友Peter对你上传在QQ空间中的湿地公
86、园照片很感兴趣,他想了解更多信息。请根据以下要点给他回复:1.位置与交通(市区东部,离市中心20公里);2.设施与环境;3.休闲活动。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:湿地公园wetland park_【答案】One possible version:Dear Peter,Im pleased to tell you more about the newly-built wetland park as is shown in my photos posted online the other dayLocated in the east of our ci
87、ty, about 20 kilometers away from the city center, it can be easily accessible by bus or subway. Surrounded by the Golden Lake, it is a paradise for various flowers, water-plants, fishes and seabirds with a balanced ecosystem. Besides, the park is equipped with all kinds of available facilities incl
88、uding groceries and a medical center. Therefore, tourists can enjoy the breath-taking scenery fully and take part in relaxing activities, such as boating, photographing and having a picnic.Should you pay a visit here, I would keep you company.Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生给英国网友回一封信(邮件),向他介绍湿地公
89、园的更多信息。【详解】1.词汇积累高兴的:pleaseddelighted各种各样的:variousvaried此外:besidesmoreover惊险的:breath-takingthrilling2.句式拓展简单句变复合句原句:Located in the east of our city, about 20 kilometers away from the city center, it can be easily approached to by bus or subway.拓展句:The park which is located in the east of our city, a
90、bout 20 kilometers away from the city center, can be easily approached to by bus or subway.【点睛】高分句型1 Im pleased to tell you more about the newly-built wetland park as is shown in my photos posted online the other day.(运用了as引导的限制性定语从句)高分句型2 Should you pay a visit here, I would keep you company.(运用了省略if、should提前及部分倒装的非真实条件句中的虚拟语气)