收藏 分享(赏)

2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc

上传人:a**** 文档编号:548271 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:10 大小:165KB
下载 相关 举报
2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc_第1页
第1页 / 共10页
2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc_第2页
第2页 / 共10页
2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc_第3页
第3页 / 共10页
2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc_第4页
第4页 / 共10页
2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc_第5页
第5页 / 共10页
2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc_第6页
第6页 / 共10页
2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc_第7页
第7页 / 共10页
2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc_第8页
第8页 / 共10页
2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc_第9页
第9页 / 共10页
2022年高考英语一轮复习 Module 4 Carnival课后练习(含解析)外研版必修5.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 4 Carnival课后双卷练透提能得分点A卷单元语基巩固卷.单句语法填空1The couple walked along the only path extending (extend) as far as the riverside.2On many trains and buses,there are some special seats marked (mark) out for senior citizens.3The policeman was pretending to be reading (read)a newspaper,in reality,he was w

2、atching the man near the window.4I fully understand why we are not comfortable about it,but theres no need to feel (feel) too sad.5He telephoned the travel agency to book (book) three air tickets to London.6We have to wait until the discussion between them comes to an end.7Even though she is beautif

3、ul,she doesnt like dressing up and is always in plain clothes.8The club will organize a series of activities in memory of its founder.9The heart is not conquered by force,but by love and tolerance.10The 2022 summer camp,consisting (consist)of 30 students,will start for Beijing and stay there for two

4、 weeks.选词填空come to an end; dress up; on end; consist ofOur dance team 1.consists of 20 girls.After training for two weeks 2.on end,we were ready to perform on the stage.All of us had 3.dressed up and were eager for the performance.When our performance 4.came to an end, all the judges stood up and ap

5、plauded for us.in secret; date back to; give up; take overHis smoking 5.dates back to about ten years ago.Because smoking was forbidden in the company,he often smoked 6.in secretBut when the company was 7.taken over by a new boss,punishment for smoking was very serious.In order not to be dismissed,h

6、e had no choice but to 8.give up smoking.完成句子1这种书很畅销。This kind of book sells well2这是一个非正式的小型派对,所以你没必要盛装打扮。Its a small informal party,so you dont have to dress up3给我一次机会,我会给你一个惊喜。Give me a chance,and Ill give you a wonderful surprise.4杰西假装已经知道了所有的事情,什么也没说。Jessie pretended to have known everything abo

7、ut it and said nothing.5有必要为你想要的东西做出努力。There is a need to make efforts for what you want.6他总是乐于助人,他值得我们学习。He is always ready to help others and he deserves to be learned from.片段写作用本单元知识完成小作文完成片段作文词汇句式升级As the most important traditional festival,the Spring Festival is the first day in Chinese lunar y

8、ear and it marks the beginning of the new year (标志着新年的开始).To celebrate the festival,houses are cleaned,red couplets are put on the doors and various fine dishes are prepared.On New Years Eve people get together with their families (和家人团聚在一起)to enjoy a feast and set off fireworks (燃放烟花)together.Durin

9、g the New Year,people wear good clothes and say “Happy New Year” to each other.In addition,children are delighted at getting lucky money,and it is a tradition dating back to(追溯到)many years ago.1.用本单元高级词汇替换加黑单词或短语(1)To celebrate In celebration of(2)finetasty(3)wear good clothesdress up2按要求改写句式(1)用分词作

10、定语升级句As the most important traditional festival,the Spring Festival is the first day in Chinese lunar year,marking the beginning of the new year(2)用what引导主语从句和which引导定语从句升级句In addition,what makes children delighted is getting lucky money,which is a tradition dating back to many years agoB卷高考题型组合卷.阅读

11、理解A语篇类型应用文主题语境人与社会社会生活野餐的好去处(2020合肥市高三调研性检测) We can confirm that theres nothing worse than being stuck in a sweaty office when the weather is glorious outside.Thankfully,there are loads of parks and grand green spaces in London for us to escape to for a lunchtime picnic break,an afterwork snack or a

12、 weekendlong feast in the fresh air.Kew Gardens Some of the coolest picnic spots in the city are within the flowery borders of famous Kew Gardens.You have to pay to have a look around but its totally worth itespecially to have a walk inside the newly reopened Temperate House,which is stuffed full of

13、 impressive and rare plants.Once youve spent on entry(16.50),bringing a picnic will definitely save you some pennies.Primrose HillIts easy to see why Primrose Hill is so popular during long and sleepy summer afternoons,thanks to those incredible views across the city.But its not just the skyline tha

14、t makes this a popular dining destination.The peak of Primrose Hill is also a short walk from Abbey Road and London Zoo.Holland Park Holland Park is often overshadowed by its royal neighbour Kensington Palace Gardens,but its an undeniably picturesque picnic spot.Theres a lot to see,from woodland and

15、 wildlife to sculpture and the Japanesestyle Kyoto Garden,plus there are tennis courts,football pitches and spots to play golf,cricket and netball.Green ParkEnjoying a picnic in Green Park is guaranteed to be a lively affair.Visitors and locals alike flock here thanks to the parks rather famous neig

16、hbour.The Queens gaff aside,Green Park has its own rather attractive scenery,with statues,water fountains and,in spring,daffodils as far as the eye can see.文章大意:本文是一篇应用文。介绍了四个适合去野餐的公园的相关情况。1What does the writer try to introduce to us?ASports fields.BPicnic places.CHistorical sites.DCommunity parks.解

17、析:B考查细节理解。根据文章第一段最后一句中的“there are loads of parks and grand green spaces in London for us to escape to for a lunchtime picnic break”以及介绍四个公园的内容中都提及在公园中进行野餐可知,本文向我们介绍了可以去野餐的地方。故选B。2Which might a sportsman like best?AKew Gardens.BPrimrose Hill.CHolland Park.DGreen Park.解析:C考查细节理解。根据Holland Park部分中的“plu

18、s there are tennis courts,football pitches and spots to play golf,cricket and netball”可知,在荷兰公园有网球场、足球场以及打高尔夫球、板球和无挡板篮球的地方,由此可知,体育运动爱好者可能最喜欢荷兰公园。故选C。3What do Green Park,Primrose Hill and Holland Park have in common?AThey are near another famous site.BThey have a popular skyline.CThey all have statues

19、 and water fountains.DThey are overshadowed by their neighbours.解析:A考查细节理解。根据Primrose Hill部分尾句中的“a short walk from Abbey Road and London Zoo”、Holland Park部分第一句中的“overshadowed by its royal neighbour Kensington Palace Gardens”以及Green Park部分中的“thanks to the parks rather famous neighbour”可知,这三个公园的共同点是它们

20、都靠近另外一个著名的景点。故选A。【词汇积累】sweaty adj.热得让人出汗的glorious adj.热的;阳光灿烂的;晴朗的skyline n轮廓线undeniably adv.公认地picturesque adj.优美的be guaranteed to do sth.肯定会,必定会B语篇类型应用文主题语境人与社会广告电影介绍The Environmental Film Festival has become one of the worlds grandest supporters of the environmental film.To offer fresh views on g

21、lobal environmental issues,this years festival will include a record of 190 films from 50 countries,including 110 premieres(首映).Here are just a few of the highlights.Hot WaterFeatured among the festivals opening night films is the highly expected Hot Water,a look at the depressing,destructive effect

22、s of uranium (铀) mining in the American West.Former U. S. Rep. Dennis Kucinich,who ran for president in 2004 and 2008,is featured in the film,along with filmmakers Elizabeth Kucinich and Lizabeth Rogers.Directed by Kevin Flint and Rogers.To the WonderTo the Wonder is the latest film by wellknown Ame

23、rican Director Terrence Malick.The film,an exploration of love set against the power of nature,stars Ben Affleck,Olga Kurylenko,Rachel McAdams and Javier Bardem.The film premiered in competition at the 2012 Venice Film Festival,and is making its Washington,D. C. premiere during the festival.Revoluti

24、onThis Washington,D. C. premiere presents the Canadian filmmaker and environmental activist,Rob Stewarts new work,Revolutionan urging appeal to todays youth to change the planet before its too late.The awardwinning documentary takes Stewart through 15 countries over four years,in an effort to find t

25、he secret to saving the ecosystems we rely on for survival.The Fifth SeasonBeautiful and mysterious,Jessica Woodworths latest feature,The Fifth Season,is a poetic meditation(沉思) on nature in an battle against humans.The dramatic narrative takes place in Belgiums secret Ardennes,where the locals rely

26、 on the land,but nature takes a turn and seems to go on mysterious strike.In French and Flemish with English subtitles.Directed and produced by Woodworth and Peter Brosens.文章大意:环境电影节已经成为世界上有关环境的电影的最大支持者之一。本文介绍了环境电影节上的四部电影。4Revolution is intended to Ahelp Rob Stewart to be an activistBchange the youn

27、g generationCappeal to the young to save the earthDtake Stewart through 15 countries解析:C考查细节理解。根据题干中的关键词“Revolution”定位到原文第三个电影介绍,根据该段中的“Revolutionan urging appeal to todays youth to change the planet before its too late”可知,这部电影旨在呼吁年轻人保护地球,故选C。5Which film will you go to see if you are a poem lover?AH

28、ot WaterBTo the WonderCRevolutionDThe Fifth Season解析:D考查细节理解。根据题干中的关键词“a poem lover”定位到原文第四个电影介绍中的“The Fifth Season,is a poetic meditation(沉思)on nature in a battle against humans.”,由此可知,如果你是一个诗歌爱好者,你可以去看The Fifth Season。6What do we know about the four films?AThey tell something new about environment

29、al problems.BThe environmental film has become the grandest film.CThey are all about humans negative effects on the ecosystem.DThey will be firstly shown at this years festival.解析:A考查细节理解。根据第一段第二句中的“To offer fresh views on global environmental issues,this years festival will include a record of 190

30、films from 50 countries”可知,这四部电影提供了关于环境问题的新的视角,故选A。【熟词生义】feature (Para.5) 常用义:n.特色,特征例句:An interesting feature of the city is the old market.这座城市的一个有趣特征就是古老的市场。文章义:n.影片例句:He starred in a famous feature.他在一部著名的影片中担任主角。.七选五语篇类型说明文主题语境人与社会社会热点人们在双十一购物狂欢节热衷于购物的原因Many people may feel lonely on Singles Da

31、y,but at least they have “retail therapy(购物疗法)”Starting in 2009,Double 11 Shopping Carnival has established a fabulous business miracle.Every year on that day,we flock into online shops,fill our carts and check out promptly.1. We buy because it makes us happy.For some people,if theyre feeling blue,s

32、hopping will make them happier because it restores some control in their lives.Its making the choice to buy or not to buy that helps people feel more in control.2. Doing something we find rewarding stimulates the brains pleasure center,which when activated leads to the release of dopamine(多巴胺),which

33、 makes us feel good.3. Experiments with the brains dopamine release in pleasurable situations have found that expectations also leave us in a joyful atmosphere.In other words,we experience pleasure when were looking forward to a fun event both during and after it.A trip to the mall is also enjoyable

34、 in our schedules for the weekend.4 Ryan Howell,an Associate Professor of Psychology at San Francisco State University said back in our hunting and gathering days,when people saw something they wanted,theyd grab it,even if they didnt need it,because it was likely that they wouldnt come across that i

35、tem again.“If you see something that seems to be running in short supply,youre going to get it,” Howell said.These days,such scarcity isnt an issue.5. However,we often still approach life like our ancestors did,especially when it comes to sales.“When we see a 50% off clearance price tag,that scarcit

36、y impulse gets into gear,” Howell said.The feeling is that if we dont buy that item now,its going to be gone foreveror at least at that good price.With all the factors above,it is no wonder that Double 11 Shopping Carnival is called “the planets biggest shopping event of the year”ABut why are we so

37、keen on shopping?BRetail therapy proves to be a useful and practical thing.CPeople expect far more than the usual shopping experience.DThats why we can even get addicted to the pleasure of buying.EWe can buy nearly everything we want if we have the means.FPleasure is not the only reason why we buy t

38、hings we dont need at all.GAfter all,we can take part in the worlds largest annual shopping activity.文章大意:很多人在“光棍节”可能感觉孤单,但至少他们有购物疗法。始于2009年的“双十一购物狂欢节”也因此不断地创造交易奇迹。本文主要分析了促使人们热衷于购物的因素。1解析:A根据空后一句“We buy because it makes us happy”可知,我们购物因为这让我们感到快乐,据此可推知,空处应是一个问句,A项“但是为什么我们如此热衷于购物?”符合语境。2解析:B根据空处前两句,特

39、别是其中的“if theyre feeling blue,shopping will make them happier”“helps people feel more in control”可知,购物疗法被证明是一种有用且切实可行的方法,故B项正确。3解析:D根据空前一句可知,做我们认为有益的事会刺激大脑的快乐中枢,当大脑的快乐中枢被激活时,它会引起让人感觉良好的多巴胺的释放;据此可知,空处承接上文,阐述人们对购物的乐趣入迷的原因,故D项符合语境。4解析:F根据空处所在的位置可知,空处承上启下。上文表述了人们热衷于购物的原因之一:购物时,大脑的快乐中枢被激活进而释放的多巴胺会让人们体验到愉悦

40、的感觉。结合该段内容可知,该段主要介绍了另一个人们热衷于购物的原因:看到特价促销,人们会忍不住购买,因为他们感觉如果现在不买,以后再也买不到了或再也不能以这样的价格买到了。据此可推知,F项“购物获得的愉悦并不是我们购买一点也不需要的物品的唯一原因”符合语境。5解析:E根据空前一句,特别是“such scarcity isnt an issue”可知,空处应是说明这种物资短缺的现象已经不是一个问题的原因,故E项符合语境。.语法填空语篇类型说明文主题语境人与自然人与动物解救考拉The victims were carried in one by one,their paws burned and

41、fur singed (烤焦),suffering from dehydration (脱水) and fear.Their caretakers bandaged their wounds and laid them in baskets with the only thing that they were familiar withthe 1. (leaf) of the eucalyptus(桉树).As catastrophic fires have swept across more than two million acres in Australia,dozens of koal

42、as 2. (rescue) from smoking trees and ashen ground.The difficulty of the koala has raised questions among conservationists and scientists about what it will take 3. (preserve) biodiversity in a country 4. (increasing)tending to have intense fires,extreme heat and water scarcity.And it already has th

43、e highest rate of species 5. (extinct) in the world.6 koalas have evolved to exist alongside wildfires,the animals are facing new threats not just from climate change but also from human development.It has disturbed local populations,7. (break) their ability to survive fires.In some regions,scientis

44、ts say,koalas numbers have declined 8. up to 80 percent,though it is difficult to know how many remain across Australia.“We have these unique animals 9. are not found anywhere else on this planet and were killing them,” said Cheyne Flanagan,the Clinical Director of the Port Macquarie Koala Hospital.

45、“This is 10. wakeup call.”文章大意:考拉在澳大利亚大火中受难,人们解救了很多考拉。考拉虽已进化到可以和野火共存,但其正面临着不仅来自气候变化,而且来自人类发展的新威胁。在一些地方,考拉数量下降了80%,这对人类来说是一个警示。1解析:leaves考查名词的单复数。leaf为可数名词,根据该句中的“of the eucalyptus(桉树)”并结合常识可知,树的叶子有很多,故用名词的复数形式。2解析:have been rescued考查动词的时态、语态和主谓一致。根据该句中的“have swept”和语境可知,此处应用现在完成时;koalas和动词rescue为被动关

46、系,故用被动语态,且koalas为复数形式,故填have been rescued。3解析:to preserve考查动词不定式。该处表示“将采取什么措施来保护生物多样性”,空处表示目的,故用动词不定式。4解析:increasingly考查副词。副词修饰动词,空处修饰动词tending,应用副词形式。5解析:extinction考查名词。该句意为:并且该国已经拥有世界上最高的物种灭绝率。根据语境并结合句意可知,空处应用名词形式。6解析:While/Though/Although考查连词。该句意为:虽然考拉已经进化到可以与野火共存,但它们正面临着不仅来自气候变化,而且来自人类发展的新威胁。根据句

47、意可知,此处应用While或Though或Although。7解析:breaking考查现在分词。分析该句结构可知,主语It和动词break之间为逻辑上的主谓关系,故用break的现在分词形式。此处表示削弱了它们在火灾中生存的能力。8解析:by考查介词。该句意为:科学家说,尽管很难知道全澳大利亚还有多少考拉存在,但在一些地区,考拉的数量已经减少了高达80%。根据句意并结合空后的“up to 80 percent”可知,此处应用介词by,表示数量。9解析:that/which考查定语从句。分析该句结构可知,空处引导定语从句,在从句中作主语,先行词为these unique animals,故用that或which引导该定语从句。10解析:a考查冠词。根据语境可知,此处表示这是一个警示,且wakeup的发音以辅音音素开头,故用不定冠词a。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1