1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。 Unit 6At one with naturePeriod 1Starting out & Understanding ideas. 根据句意及首字母或汉语提示完成句子1. I do believe that different races are likely to live together in harmony. 2. Ignoring my warnings, he dived straight into the shallow
2、 water. 3. This kind of stamps is designed by some students who are learning art at our university. 4. Never do anything to harm the interests of the people. 5. Smoking and alcohol drinking injure ones health a great deal, and therefore should be given up. 6. The number of people employed in agricul
3、ture(农业) has fallen in the last decade. 7. Flooding is likely in some coastal region(地区) of the northeast during the early part of the week. 8. We plant trees every year so as to protect the soil(土壤) on the hill. 9. Fish and chips, often wrapped (包) in a piece of paper, is still a favourite among En
4、glish diners. 10. A healthy soil reduces disease and helps crops(作物) grow strong and healthy. . 单句语法填空1. Repair work is scheduled for completion(complete) in April. 2. Spending too much time on the Internet is harmful(harm) to your health. 3. However, this reality also worried my designer(s)(design)
5、. 4. I hope you all understand the significance(significant) of this contract. 5. The artist pays more attention to a harmonious (harmony) combination of colours. 6. Though what you are doing is(be) very difficult, it is of great importance. 7. She wrapped (wrap) the small red flag around her hair a
6、nd smiled happily to me. 8. As we all know, it is water and sunlight that develop the crops. 9. While were developing industry and agriculture, we must prevent the earth from being polluted(pollute). 10. At first, this event is designed to help(help) the students with learning difficulties. . 翻译句子1.
7、 他和他弟弟一样是一个聪明的男孩。(as. . . as. . . )He is as clever a boy as his younger brother. / As a boy, he is as clever as his younger brother. 2. 老师跟着一群学生进了教室。(现在分词短语作伴随状语)The teacher entered the classroom, following a group of his students. 3. 这份工作最吸引我的地方是有机会旅行。(what引导主语从句)What fascinated me most to the job
8、was the chance to travel. 4. 作为青少年, 直到我们能够勇敢地面对困难的时候, 我们才算足够成熟。(not until用于强调句中)As teenagers, it is not until we are able to face difficulties bravely that we are mature enough. 5. 过去30年我的家乡发生了很大变化。(see)The past 30 years have seen the great changes that have taken place in my hometown. . 课文语法填空There
9、 were few large, flat areas of land in Guangxi, so 1(build) the terraces was necessary for the local people. It took them hundreds of years 2(complete) the project covering tall mountains from the bottom to the very top . The mountains, 3(wrap) in silver water, take on different colours all the year
10、 round. 4 is most significant is the way in which people have worked 5 harmony with nature to make the terraces and grow rice. The terraces 6 (design) cleverly, with hundreds of waterways connecting with each other. Rainwater moves down the mountains and into the terraces along the waterways. Then v
11、apour 7(form) clouds from which rain falls down onto the mountain terraces once again. Besides, the terraces provide a perfect environment for birds and fish, 8 feed on insects that can harm the rice crops. Nowadays, these terraces still mean a lot to the local people who are passing down this knowl
12、edge to new generations. The Longji Rice Terraces 9 (become) a wonder, attracting thousands of 10 (visit) to admire its beauty created by people and nature working together. 1. building2. to complete3. wrapped4. What5. in6. are designed7. forms8. which9. have become10. visitors. 阅读理解A话题体裁词数建议用时体验大自然
13、课程应用文3196分钟Discover Nature Schools ProgrammeBecoming Bears (Kindergarten-2 grade)By becoming baby bears, children learn from their “parent” to survive the seasons. Kids will find safety in the spring and learn kinds of food bears eat during the summer, and then create a cave for winter hibernation (
14、冬眠). After learning the skills needed to survive, students will go out of the cave as an independent black bear able to care for themselves. (1. 5-2 hours)Whose Clues? (3-5 grade)Kids will discover how plants and animals use their special structures to survive. Through outdoor study of plants and an
15、imals, kids will recognise their special structures and learn how they enable species to eat, avoid their enemies and survive. Using what they have learnt, kids will choose one species and tell how they survive in their living places. (3-4 hours)Winged Wonders (3-5 grade)Birds add colour and sound t
16、o our world and play an important ecological(生态的) role. Students will learn the basics of birds, understand the role birds play in food chains and go bird watching using field guides and telescopes. Students will do hands-on activities. Students will use tools to build bird feeders, allowing them to
17、 attract birds at home. (3-4 hours)Exploring Your Watershed (6-8 grade)We all depend on clean water. Examining how our actions shape the waterways around us. Go on a hike to see some of the first-hand challenging water quality problems in a city. Students will test the water quality to determine the
18、 health of an ecosystem. Each programme is taught for a class with at least 10 students. All programmes include plenty of time outdoors. So please prepare proper clothing, sunscreen and insect killers for children. To take part in a programme, please e-mail dcprogrammes mdc. mo. gov. 【语篇概述】本文是一篇应用文。
19、文章介绍了几个旨在让学生了解和体验大自然的课程。1. What can kids do at Becoming Bears? A. Watch bears performances. B. Take care of bears. C. Dress up as baby bears to learn about bears. D. Learn how to survive a bear attack. 【解析】选C。细节理解题。由Becoming Bears 部分中的“By becoming baby bears, children learn from their parent to surv
20、ive the seasons. ”可知, 孩子们扮演成小熊学习熊的生活习性。2. Kids who are interested in plants will choose_. A. Winged WondersB. Exploring Your WatershedC. Becoming BearsD. Whose Clues? 【解析】选D。细节理解题。由Whose Clues? 部分中的“Kids will discover how plants and animals use their special structures to survive. ”可知, 喜欢植物的学生可以选择该课
21、程。3. According to the passage, all the four programmes_. A. have the same teaching hoursB. have outdoor activitiesC. are offered during summer holidaysD. are designed for primary school students【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段“All programmes include plenty of time outdoors. So please prepare proper clothing, su
22、nscreen and insect killers for children. ”可以得到答案。B话题体裁词数建议用时澳大利亚的黄金海岸骑行说明文2807分钟Gold Coast family holidays are always great fun whether you are from Australia or from abroad. There are beautiful beaches, adventure parks, nature parks and so much more. There are so many sights to see here. It is a pi
23、ty to drive in a car and youll miss a great part of it. Australia is home to many unique animals and birds that can only be seen when moving slowly and going into the areas where they live. When you are on a bicycle, you have the advantage of being able to stop whenever you want to see an interestin
24、g animal or bird that you have never seen before. It is a quieter mode(方式) of transportation as well, so you might even be able to take a picture. When you are on the beach, you can breathe that clean air and view the beauty of the water and sand. It is a totally different experience from either sim
25、ply sunbathing or passing it in a car. There are many choices of hiring a bicycle to experience the Gold Coast attractions. There are stores that will fit a bike perfectly to your size. These bikes for both adults and children are in many styles and colors to please any taste. If you have ever wante
26、d to try a tandem bike(双人单车), now is your chance, because they have those too. A bicycle hire on Gold Coast is something that everyone should try at least once. This is a wonderful chance for anyone who likes to cycle and it is also a cheap way to travel with your family. 【语篇概述】文章主要介绍了澳大利亚黄金海岸的旅游景点,
27、 在那里骑自行车游览是一大特色, 且其得到了作者的大力推荐。4. Driving in a car on Gold Coast is not suggested because_. A. you will break the traffic rulesB. you cant drive into some parksC. you will cause much noiseD. you cant enjoy the beautiful scenery well【解析】选D。细节理解题。根据第二段前两句“There are so many sights to see here. It is a p
28、ity to drive in a car and youll miss a great part of it. ”可知, 澳大利亚黄金海岸有许多景点, 开车去的话, 会错过很多美景。故选D。5. The following advantages of hiring bikes are mentioned EXCEPT that_. A. you can get a clearer sight of animalsB. it is a cheap way of travelingC. it is a good way to do sunbathingD. you can take photos
29、 of animals【解析】选C。推理判断题。根据第三段中的“being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird that you have never seen before”和“be able to take a picture”可知A、D两项正确; 根据最后一段中的“a cheap way to travel”可知B项正确; 根据第三段最后一句“It is a totally different experience from either simply sunbathing or pass
30、ing it in a car. ”可知骑自行车游览和单纯的日光浴以及开车是完全不同的体验。故选C。6. Whats the authors attitude towards a bike hire on Gold Coast? A. He doesnt like this way of traveling. B. He thinks it is a personal choice. C. He supports it very much. D. He thinks it is only good for adults. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中的“A bicycle hire
31、 on Gold Coast is something that everyone should try at least once. This is a wonderful chance. . . ”可知, 作者极力推荐骑自行车游览, 故选C。7. What is Paragraph 4 mainly about? A. How to hire bikes on Gold Coast. B. Who can hire bikes on Gold Coast. C. What bikes are the most popular. D. What kinds of bikes there ar
32、e in stores. 【解析】选D。段落大意题。根据第四段内容可知, 本段主要介绍的是自行车的类型, 故选D。. 阅读填句话题体裁词数建议用时粮食和水匮乏议论文2858分钟Every new person added to the planet needs food, water, clothes, and so on. 1. _. Those things require extra natural resources, including land and water. But Earths riches are limited. Less than 1 percent of Eart
33、hs water can be used for drinking and washing. One out of every thirteen people around the world does not always have enough clean water. 2. _. Too many people are using too much water, especially in the already dry areas of the southwestern United States. Food shortages(不足)are even more common. Wor
34、ldwide, one out of every seven people does not get enough to eat. 3. _. Over time, the soil loses its nutrients(营养) and the farmland becomes useless for growing food. As the world becomes more crowded(拥挤的), more land is needed to make way for growing cities. 4. _. Thats a problem because trees help
35、take in a gas called carbon dioxide. Humans produce carbon dioxide by burning coal and oil. Fewer trees mean more carbon dioxide in the atmosphere. The buildup of carbon dioxide traps heat and pollution above Earth. 5. _, although every person uses the planets resources. The richest billion people,
36、Americans especially, use the most resources. They also produce the most waste. A. Forests are cleared awayB. Some people use a lot more than othersC. Water shortages have hit many parts of the worldD. Water pollution is a serious problem in some areasE. More trees should be planted to handle air po
37、llutionF. Huge needs for food force farmers to overuse their landG. More people mean more cars, roads, schools, hospitals, and stores【语篇概述】本文是一篇议论文。主要论述了地球上由于人口的增加, 对自然资源的需求也增加, 导致粮食和水的短缺非常普遍的问题。1. 【解析】选G。根据空格的上句“每个新出生的人都需要食物、水、衣服等等”以及下句“那些东西需要额外的自然资源, 包括土地和水”并分析选项可知, G项(更多的人意味着更多的汽车、道路、学校、医院和商店)符合语
38、境, 故选G。2. 【解析】选C。根据空格的上句“世界上每十三个人中就有一个人并不总是有足够的干净的水用”以及空格的下句“太多的人正在使用太多的水, 特别是在美国西南部已经干旱的地区”可知, C项(水资源短缺已经影响到世界许多地方)符合语境, 故选C。3. 【解析】选F。本空所在的第二段第一句是中心句。分析选项可知, F项与本段均有“Food”, 与粮食需求有关。再根据空前的“Worldwide, one out of every seven people does not get enough to eat. ”可知, F项(对粮食的巨大需求迫使农民过度使用土地)符合语境。故选F项。4. 【解析】选A。根据空后的内容可知, 森林减少了, 吸收的二氧化碳也就少了。分析选项可知A项(森林被清除了)符合语境, 故选A。5. 【解析】选B。根据空后的内容“尽管每个人都使用地球的资源, 但最富有的人尤其是美国人用得最多”可知, B项(有些人比其他人使用的更多)符合题意, 故选B。关闭Word文档返回原板块- 13 - 版权所有高考资源网