收藏 分享(赏)

河南淇县2016高考英语二轮阅读理解联练及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:547558 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:71KB
下载 相关 举报
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解联练及答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解联练及答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解联练及答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解联练及答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解联练及答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解联练及答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解联练及答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
河南淇县2016高考英语二轮阅读理解联练及答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南淇县2016高考英语二轮阅读理解联练及答案【2016高考训练】阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Samuel Osmond is a 19yearold law student from Cornwall,England.He never studied the piano.However,he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them.He learns

2、a piece of music by listening to it in parts.Then he thinks about the notes in his head.Two years ago,he played his first piece Moonlight Sonata (奏鸣曲)by Beethoven.He surprised everyone around him.Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly,his teachers sa

3、y Samuel is unbelievable.They say his ability is very rare,but Samuel doesnt even realize that what he can do is special.Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents,but music teachers told him he should study music instead.Now,he studies law and music.Samuel cant understand wh

4、y everyone is so surprised.“I grew up with music.My mother played the piano and my father played the guitar.About two years ago,I suddenly decided to start playing the piano,without being able to read music and without having any lessons.It comes easily to meI hear the notes and can bear them in min

5、deach and every note,”says Samuel.Recently,Samuel performed a piece during a special event at his college.The piece had more than a thousand notes.The audience was impressed by his amazing performance.He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists cant play it.Samuel

6、 says confidently,“Its all about super memoryI guess I have that gift.”However,Samuels ability to remember things doesnt stop with music.His family says that even when he was a young boy,Samuel heard someone read a story,and then he could retell the story word for word.Samuel is still only a teenage

7、r.He doesnt know what he wants to do in the future.For now,he is just happy to play beautiful music and continue his studies.1What is special about Samuel Osmond?AHe has a gift for writing music.BHe can write down the note he hears.CHe is a top student at the law school.DHe can play the musical piec

8、e he hears.2What can we learn from Paragraph 2?ASamuel chose law against the wish of his parents.BSamuel planned to be a lawyer rather than a musician.CSamuel thinks of himself as a man of great musical ability.DSamuel studies law and music on the advice of his teachers.3Everyone around Samuel was s

9、urprised because he_.Areceived a good early education in musicBplayed the guitar and the piano perfectlyCcould play the piano without reading musicDcould play the guitar better than his father4What can we infer about Samuel in Paragraph 4?AHe became famous during a special event at his college.BHe i

10、s proud of his ability to remember things accurately.CHe plays the piano better than many professional pianists.DHe impressed the audience by playing all the musical pieces.5Which of the following is the best title of this passage?AThe Qualities of a MusicianBThe Story of a Musical TalentCThe Import

11、ance of Early EducationDThe Relationship between Memory and Music答案:【语篇解读】本篇为写人的记叙文。19岁的法律系学生Samuel Osmond是一个音乐天才。以前他从没有学过音乐,但是他可以弹钢琴,并且经常弹奏名家名曲,人们对此很吃惊。是什么造就了这一传奇?赶快来阅读一下吧。1D解析:细节理解题。由第一段中However,he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes

12、after he hears them.可以知道,他的特别之处在于他听了曲子之后就能演奏出来,故选D项。文章没有说他有创作音乐的天赋,也没有说他能写下他听到的音符(只是说“记住”),更没有提到他是法学院的优等生,因此可以排除其他选项。2B解析:细节理解题。由Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents.可以知道,他想成为一名律师(也是他父母的愿望),而不是一名音乐家,故选B项,可排除A项;由.but music teachers told him he should study music instead.

13、可以知道,音乐老师想让他放弃法律专业,学习音乐,因此排除D项;由.but Samuel doesnt even realize that what he can do is special.可以知道,他并不认为自己是音乐天才,因此排除C项。3C解析:细节理解题。由第三段中.without being able to read music and without having any lessons.可以知道,他看不懂乐谱,没有上过音乐课,却能够弹钢琴,这让人们很惊讶。4B解析:推理判断题。由第四段中Samuel says confidently,“Its all about super mem

14、oryI guess I have that gift.”可以知道,他对自己非凡的记忆力感到骄傲,故选B项。文章说到人们对他的记忆力留下深刻印象,但是不能说他一举成名,因此排除A项。5B解析:主旨大意题。全文讲述了一个只靠记忆就能演奏非常复杂的名曲的音乐天才。C项有一定的干扰性,Samuel早年受过音乐的熏陶,但是文章的重点不是讲述早期教育的重要性,因此可以排除。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013山西高三上学期诊断)Nearly two million drivers in the UK have had accidents due t

15、o “Baby on Board” signs and childrens toys that affect their view,according to alarming new research.One in 20 motorists says stickers and playtime paraphernalia (装备) are to blame for a collisionequivalent to 1.85 million of Britains 37 million drivers.The discovery triggered a warning by a road saf

16、ety charityBrake to cut down on clutter (杂乱的东西) in the car.Deputy chief executive Julie Townsend said “Baby on Board” signs are very useful in alerting the emergency services that a child may be involved in case of a crash.“This help can become negative if drivers display signs when their child isnt

17、 in the car,” she said.“Worse still is the danger that can be caused by drivers influencing their view by cluttering up (塞满) windows with lots of signs.Drivers priority should always be getting there safely without putting themselves,young passengers or other road users at risk.”A survey arranged by

18、 price comparison website C found that 37 percent of parents have displayed signs and four out of five of them believe they improve safety.But 46 percent admit doing so at all timesregardless of whether or not their child is in the carand 15 percent admit they only have them for their novelty (新奇) v

19、alue.The poll of 2,000 drivers also found that 46 percent of drivers regard them as a risk and 33 percent say they are lacking in taste.“There are benefits and dangers to Baby on Board signs.They can offer useful information for medical aid in case of a crash but having too many novelty items displa

20、yed could be a safety issue,” said a C spokesman.1What do we learn about the signs on the car from Paragraph 1?AThey can be dangerous.BThey are useful to avoid accidents.CThey are welcomed by passengers.DThey are forbidden to be used.2What is Julie Townsends attitude towards the signs?APositive.BNeg

21、ative.CUninteresting.DObjective.3According to the survey,most of the drivers who use the signs think that the signs_.Acan improve safety Bare unnecessaryCcan make drivers clearDcan kill time4What is the purpose of this text?ATo solve a problem.BTo describe a threat to traffic safety.CTo tell an inte

22、resting story.DTo persuade drivers to drive safely.【参考答案】阅读理解语篇解读:本文主要介绍了英国最新的调查发现汽车车贴成为“马路杀手”的事实。1解析:推理判断题。从文章第一段介绍的英国有将近200万名司机曾因车贴和儿童玩具发生过交通事故,到车贴和玩具会模糊司机的视线并且在每20位驾驶人员中就有一位表示车贴和娱乐设备会导致发生交通事故以及Brake提醒大家清理车里杂乱的物品可推知,它们可能是危险的。答案:A2解析:态度判断题。根据第二段中的“Baby on Board signs are.isnt in the car”以及“Worse.or

23、 other road users at risk.”可知,Julie Townsend对车贴积极的一面以及消极的一面都做了客观的描述,由此可推知她的态度是客观的。答案:D3解析:细节理解题。根据第三段中的“four out of five of them believe they improve safety”可知,大多数司机认为这能使行驶更安全。答案:A4解析:写作意图题。本文介绍了英国最新的调查发现汽车车贴成为“马路杀手”的事实,其目的就是告诉人们当前存在的一个交通安全隐患。答案:B。 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。L

24、ist of winners of 71st Golden Globe AwardsFILMBest Drama:“12 Years a Slave”Best Comedy :“American Hustle”Best Actor, Drama: Matthew McConaughey,“Dallas Buyers Club”Best Actress. Drama: Cate Blanchett,“BlueJasmine”Best Actor, Comedy: Leonardo DiCaprio,“TheWolf of Wall Street”Best Actress. Comedy: Amy

25、 Adams, “AmericanHustle”Best Supporting Actor: Jared Leto,“DallasBuyers Club”Best Supporting Actress: Jennifer Lawrence,“American Hustle”Best Director:Alfonso Cuaron,“Gravity”Best Foreign Language Film:“The GreatBeauty, ”ItalyBest Original Song:“Ordinary Love, ”“Mandela:Long Walk to Freedom”TELEVISI

26、ONBest Draw Series:“Breaking Bid,”AMCBest Comedy Series:“Brooklyn Nine-.Nine.”FOXBest Actor. Drarna: Bryan Cranston,“BreakingBadBest Actress, Drama: Robin Wright,“House ofCardsBest Actor, Comedy: Andy Samberg,“BrooklynNine-NineBest Actress, Comedy:Amy Poehler,“Parks andRecreationBest TV Film:“Behind

27、 the Candelabra,”HBOBest Actor, Television Movie: Michael Douglas.“Behind the Candelabra”Best Actress, Television Movie: Elisabeth Moss,“Top of the Lake”Best Supporting Actor, Television Movie: JonVoight,“Ray Donovan”Best Supporting Actress, Television Movie:Jacqueline Bisset,“ftncing on the Fdge”1、

28、Who wins the best film comedy actor title at the 71st Golden Globe Awards?A、 Matthew McConaughey B、Leonardo DiCaprio C、 Amy Adams D、Jared Leto2. If you want to see your favorite star, Elisabeth Moss, you should watch . A、 Blue Jasmine B、Breaking Bad C、 House of Cards D、 Top of the Lake3、Which of the

29、 following is the best TV film at the 71st Golden Globe Awards?A、The Great Beauty B、Mandela :Long Walk to Freedom C. Behind the Candelabra D、Dancing on the Edge参考答案13、BDC 2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 My grandmother was an iron-willed woman, everyone in my family feared her. Whe

30、n I was five years old, she invited some friends and relatives to her Bronx apartment for a party. Among the guests was a rich neighborhood who was doing well in business. His wife was proud of their social status and let everyone at the party know it. They had a little girl about my age who was spo

31、iled(娇生惯养) and very much used to getting her own way. At one point during the party, I made my way to the bathroom and closed the door behind me. A minute or two later, the little girl opened the bathroom door and walked in. . Dont you know that little girls arent supposed to come into the bathroom

32、when a little boy is using it!? I shouted. The surprise of my being there, along with the anger I had poured on her, shocked the little girl. Then she started to cry. She quickly closed the door, ran to the kitchen, and tearfully complained to her parents and my grandmother. Grandmother was waiting

33、for me when I left the bathroom. I received the longest, sharpest scolding of my young life. After her scolding was over and I had been dismissed , the party continued. Twenty minutes later, all that changed. Grandmother walked by the bathroom and noticed a water streaming out from under the door. S

34、he pushed open the bathroom door and saw that the tap was turned on at full blast. Everyone knew who did it. The guests quickly formed a protective wall around me, but Grandmother was so angry that she almost got to me anyway. My grandfather took me by the hand and seated me on his lap in a chair ne

35、ar the window. He was a kind and gentle man, full of wisdom and patience. Rarely did he raise his voice to anyone, and never did he argue with his wife . He looked at me with much curiosity, not at all angry or upset. Tell me, he asked, why did you do it? Well, she yelled at me for nothing, I said e

36、arnestly. Now shes got something to yell about. Grandfather didnt speak right away. He just sat there, looking at me and smiling. Eric, he said at last, you are my revenge(报复). 1.The little girl cried during the party because_. A.nobody played with herB.her parents scolded herC.the hostess scolded h

37、erD.the authors shout shocked her2.Who turned on the taps at full blast? A.the little girlB.one of the guestC.the author D.the authors grandfather3.Which of the following words has the closest meaning to the underlined word? A.beatedB.sent awayC.scolded D.praised4.What is the grandfathers attitude to grandmother? A.not satisfied in his mindB. very satisfiedC.angryD. pleased参考答案14、DCBA

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1