1、河南安阳县2016高考英语阅读理解【二轮】能力选练题及答案阅读理解主旨大意题、标题概括题。 (2015年山西太原五中月考)Deborah Cohen is a senior natural scientist at the Rand Corp and the author of the book A Big Fat Crisis: The Hidden Forces Behind the Obesity Epidemic and How We Can End It. According to the book, there are lots of misunderstandings of ob
2、esity.1. If youre obese, blame your genes.Obesity rates have increased. Yet, between 1980 and 2000, the number of Americans who are obese has doubledtoo quickly for genetic factors to be responsible.At restaurants, a dollar puts more calories on our plates than ever before, because restaurant meals
3、usually have more calorie than what we prepare at home, so people who eat out more frequently have higher rates of obesity than those who eat out less.2. If youre obese, you lack self-control.Research shows that if we are faced with too much information, we have a tendency to make poor dietary choic
4、es. Our world has become so rich in temptation that we can be led to consume too much in ways we cant understand. Even the most vigilant(警觉的) people may not be up to the task of controlling themselves.3. Lack of access to fresh fruits and vegetables is responsible for obesity.Although the US Departm
5、ent of Agriculture estimates that fewer than 5 percent of Americans live in the “ food deserts”, about 65 percent of the nations population is overweight or obese. For most of us, obesity is not related to access to more fresh fruits and vegetables, but to the choices we make in supermarkets.4. The
6、problem is not that we eat too much, but that we dont exercise.Michelle Obamas “Lets Move” campaign is based on the idea that if kids exercise more, childhood obesity rates will decrease. But there was no significant decrease in physical activity levels as obesity rates climbed in the 1980s and 1990
7、s. In fact, although a drop in work-related physical activity may account for up to 100 fewer calories burned, leisure physical activity appears to have increased. The problem is that we eat too much.1. The author mentioned Deborah Cohens book in Paragraph 1 to .A. Introduce the topicB. Draw readers
8、 attentionC. Introduce the author of the bookD. Advertise the book2. What is the relationship between obesity and the place where you eat?A. The less you eat out, the higher rates of obesity you haveB. The less you eat at home, the lower rates of obesity you have.C. The more you eat out, the higher
9、rates of obesity you have.D. The more you eat at home, the higher rates of obesity you have.3. Whats the best title of this passage?A. Four misunderstandings of obesityB. Four rules to help you avoid obesityC. Obesity leads to a big fat crisisD. Lacking self-control leads to obesity语篇解读 本文通过一本书告诉我们关
10、于肥胖的四个误区。1. A 细节推断题。根据第一段According to the book, there are lots of misunderstandings of obesity.可知,根据这本书有许多关于肥胖的误区 ,下面举了四个误区,故选A项。2. C 细节理解题。根据第一个误区中的because restaurant meals usually have more calories than what we prepare at home ,so people who eat out more frequently have higher rates of obesity th
11、an those who eat out less.可知,因为餐馆的菜的热量比家里的菜的热量高很多,因此在餐馆吃的次数越多,获得的热量就越高,故选C项。3. A 主旨大意题。本文讲述通过一本书,提到关于肥胖的四个误区,故选A项。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。【2014高考英语联考模拟试题】 Needa solid excuse to dust off your running shoes? Joggers have been found to live an average of six years longer than those who dont jog.H
12、owever, youll have to run for at least one hour a week for benefit, according to a new study in Denmark.Researchers found that jogging was associated with a 44 per cent reduction in the relative risk of death for those over 35 years compared with deaths among those who did not run.The same benefit a
13、pplied to both men and women.The 44 per cent reduction translates to an age-adjusted survival benefit of 6.2 years in men and 5.6 years in women, according to Dr. Peter Schnohr, chief cardiologist from the Copenhagen City Heart study.Furthermore, the joggers lives are not only longer but happier too
14、 as those who ran reported an overall sense of well-being, said Schnohr.The results of our research allow us to definitively answer the question of whether jogging is good for your health, Schnohr said in a statement.We can say with certainty that regular jogging increases longevity. The good news i
15、s that you dont actually need to do that much to reap the benefits, he continued.The study also found that the optimum benefit of jogging was for those who jogged at a slow-to-average pace for between an hour and two and a half hours spread over two or three weekly sessions.Researchers then compared
16、 deaths among the joggers among the non-joggers in the main study pool of almost 20,000.Over 35 years, 122 joggers died compared with 10,158 non-joggers. All the participants involved with the Copenhagen City Heart Studyhad their cholesterol, blood pressure, blood glucose, and BMI, measured and they
17、 were questioned about smoking, alcohol consumption, education, and income.68. In order to do good to health, the joggers should run _.A. for at least one hour dailyB. for at least one hour weeklyC. for at least one hour monthlyD. for at least one hour yearly69. Why do joggers live more happily?A. B
18、ecause they taste part sense of happiness.B. Because they taste overall sense of hardship.C. Because they taste whole sense of happiness.D. Because they taste part sense of success.70. Which of the following is true according to the article?A. Regular jogging decreases longevity.B. The more jogging
19、you do the longer you live.C. The less jogging you do the longer you live.D. Regular jogging makes people live longer.71. It can be inferred that the study of jogging benefit is _.A. complete and reliableB. partial and unbelievable C. incomplete but reasonableD. reasonable but undependable【参考答案】68-7
20、1 BCDA 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。【2014高考英语联考模拟试题】 There are many commonly held beliefs about eye glasses and eyesight that are not proven facts. For instance, some people believe that wearing glasses too soon weakens the eyes. But there is no evidence to show that the structure of eyes is change
21、d by wearing glasses at a young age. Wearing the wrong glasses, however, can prove harmful. Studies show that for adults there is no danger, but children can develop loss of vision if they have glasses inappropriate for their eyes.We have all heard some of the common myths about how eyesight gets ba
22、d. Most people believe that reading in dim light causes poor eyesight, but that is untrue. Too little light makes the eyes work harder, so they do get tired and strained. Eyestrain also results from reading a lot, reading in bed, and watching too much television. However, although eyestrain may caus
23、e some pain or headaches, it does not permanently damage eyesight.Another myth about eyes is that they can be replaced, or transferred from one person to another. They are close to one million nerve fibers(纤维) that connect the eyeball to the brain, so it is impossible to attach them all in a new per
24、son. Only certain parts of the eye can be replaced. But if we keep clearing up the myths and learning more about the eyes, some day a full transplant may be possible.72. If a child wears appropriate glasses, _.A. he will lose sightB. the structure of his eyes will be changed C. it is harmfulD. the s
25、tructure of his eyes will keep the same as before73. If an adult wears inappropriate glasses, _.A. it will make no difference to his eyesB he will suffer a lot from the loss of visionC. his eyes will be weakenedD. the structure of his eyes will be changed74. With the technology we now have, doctors
26、_. A. still cant do eye transplant even certain parts of the eyeB. can transplant the whole eye in a new person C. can transfer certain parts of the eye in a new personD. know almost nothing about eyes75. The author of the passage tends to _. A. explain wearing glasses is no harm to childrenB. corre
27、ct peoples wrong beliefs about eyes C. explain the importance of protecting our eyesD. imagine what doctors can do with the eye in the future【参考答案】72-75 DACB阅读理解.North Korean gymnast Hong Su Jong has been banned for two years by the International Gymnastics Federation (FIG) for lying about her age.
28、The FIG temporarily suspended Hong, a silver medal winner on the vault at the 2007 world championships, on October 6 after discovering she had registered for various international events claiming to be three different ages. “The FIGs decision is a clear signal to those who would wilfully disregard t
29、he current rules surrounding gymnast age,” the sports world governing body said in a statement on Friday. “The health of its athletes and respect for the law are among the International Gymnastics Federations highest priorities.”The ban runs until October 5, 2012, with the North Korean gymnastics fe
30、deration ordered to pay a 20,000 Swiss Franc (15,000 euros) fine. The gymnast and her federation have 21 days to appeal. Hong had been registered with three different birth years for international competition over the past six years. At the Athens Olympics in 2004 she was down as having been born on
31、 Match 9, 1985 but the date of March 9, 1989 was given for the worlds in Rotterdam last month which North Korea were excluded from competing in. At the same time, she was registered with a date of March 9, 1986, birth date at the 2007 world championships, where she won the silver medal on vault. If
32、Hong was born in 1989, she would have been not qualified to compete in Athens. Gymnasts must turn 16 in the calendar year of an Olympics in order to be qualified. North Korea were banned from the 1993 worlds after FIG discovered that Kim Gwang Suk, the 1991 gold medallist on uneven bars, was listed
33、as 15 years for three straight years. 1. Whats the probable meaning of the word“suspended”? A. stop workingB. prohibit competingC. avoid enteringD. admit making mistakes2. How many times has Hong Su Jong attended world championships? A. One.B. Two.C. Three.D. Four. 3. What importance will this ban b
34、ring? A. It will remind every country to take the age problem seriously. B. It will bring the sports life of a famous Korean athlete to an end. C. It will strengthen the authority of the International Gymnastics Federation. D. It will enhance the seriousness of sports competition in words. 4. What e
35、ffect will bring to North Korean gymnastics federation? A. North Korean will miss London Olympics. B. North Korean will hand in Hong Su Jongs medal. C. North Korean will be banned to compete forever. D. North Korean will be required to withdraw from the association. 5. Which is right about Hong Su Jong? A. She was listed as 15 years for three straight years. B. She competed in the worlds in 2004, 2007 and 2010. C. She was refused to compete in the Rotterdam worlds. D. She won the silver medal in the Athens Olympics. 【参考答案】10.BAAAC