1、UNIT 3 课下题型练(一)Reading and Thinking.阅读理解AThe four theme parks below offer the most thrilling (刺激的) rides and attractions in the world.Busch Gardens WilliamsburgLocated (坐落) in Virginia, USA, this theme park has some of the highestrated thrill rides in the world.The parks famous roller coasters inclu
2、de Apollos Chariot, Alpengeist, Griffon, the Loch Ness Monster and Verbolten.The park also has thrilling water rides, rides for kids, other rides, shows, tours, animal exhibits and more.Divided into nine areas representing European countries, the park has won an award for the quality of its food.Eve
3、rlandAs one of the worlds most popular theme parks, Everland is located in Yongin, Gyeonggido Province, South Korea.The park has 40 thrill rides, including a worldfamous wooden roller coaster, and many other attractions such as an African hunting ride, a zoo, indoor and outdoor water parks, shows an
4、d more.Blackpool Pleasure BeachThis Lancashire amusement park is one of the most visited theme parks in the United Kingdom.Among the parks 125 rides and attractions are the tallest and fastest roller coaster in the UK, a classic wooden roller coaster, a steel tower ride, the biggest indoor dark ride
5、 in the world, a host of rides for kids and more.Port Aventura WorldLocated on Spains Costa Daurada, this park is divided into six theme areas.Five areas represent different locations including Polynesia, Mexico, America, China and the Mediterranean.The sixth and newest area has a Sesame Street them
6、e.The park has many rides and attractions suitable for visitors of all ages.语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要向我们介绍了世界上非常有名的四大主题公园。1What did Busch Gardens Williamsburg win an award for?AThe highest thrill rides.BGood quality of its food.CA Sesame Street theme area.DA host of thrilling water rides.解析:选B细节理解题。根据Busch
7、 Gardens Williamsburg部分中的the park has won an award for the quality of its food可知,B项正确。2Which park will a visitor loving thrill and hunting rides probably choose?ABusch Gardens Williamsburg.BEverland.CBlackpool Pleasure Beach.DPort Aventura World.解析:选B细节理解题。根据Everland部分中的The park has 40 thrill rides和
8、an African hunting ride可知,B项正确。3What is unique to Blackpool Pleasure Beach?AIt has a classic wooden roller coaster.BIt has the fastest roller coaster in the world.CIt has the biggest indoor dark ride in the world.DIt has attractions suitable for visitors of all ages.解析:选C细节理解题。根据Blackpool Pleasure B
9、each部分中的the biggest indoor dark ride in the world可知,C项正确。4Where is the theme park including a China area located in?AIn Virginia.BIn Yongin.CIn Lancashire. DOn Costa Daurada.解析:选D细节理解题。根据Port Aventura World部分中的“Located on Spains Costa Daurada, this park .including Polynesia, Mexico, America, China a
10、nd the Mediterranean.”可知,D项正确。BIn the 1960s, while studying the volcanic history of Yellowstone National Park, Bob Christiansen became puzzled about something that, oddly, had not troubled anyone before:he couldnt find the parks volcano.It had been known for a long time that Yellowstone was volcanic
11、 in nature thats what accounted for all its hot springs and other steamy features.But Christiansen couldnt find the Yellowstone volcano anywhere.Most of us, when we talk about volcanoes, think of the classic cone (圆锥体) shapes of a Fuji or Kilimanjaro, which are created when erupting magma (岩浆) piles
12、 up.These can form remarkably quickly.In 1943, a Mexican farmer was surprised to see smoke rising from a small part of his land.In one week he was the confused owner of a cone five hundred feet high.Within two years it had topped out at almost fourteen hundred feet and was more than half a mile acro
13、ss.Altogether there are some ten thousand of these volcanoes on Earth, all but a few hundred of them extinct.There is, however, a second less known type of volcano that doesnt involve mountain building.These are volcanoes so explosive that they burst open in a single big crack, leaving behind a vast
14、 hole, the caldera.Yellowstone obviously was of this second type, but Christiansen couldnt find the caldera anywhere.Just at this time NASA decided to test some new highaltitude cameras by taking photographs of Yellowstone.A thoughtful official passed on some of the copies to the park authorities on
15、 the assumption that they might make a nice blowup for one of the visitors centers.As soon as Christiansen saw the photos, he realized why he had failed to spot the caldera:almost the whole park 2.2 million acres was caldera.The explosion had left a hole more than forty miles across much too huge to
16、 be seen from anywhere at ground level.At some time in the past Yellowstone must have blown up with a violence far beyond the scale of anything known to humans.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了鲍勃探寻黄石国家公园火山的故事。5What puzzled Christiansen when he was studying Yellowstone?AIts complicated geographical features.BIts
17、 everlasting influence on tourism.CThe mysterious history of the park.DThe exact location of the volcano.解析:选D细节理解题。根据第一段中的Bob Christiansen became puzzled about .had not troubled anyone before:he couldnt find the parks volcano可知,鲍勃感到迷惑的是,他在黄石国家公园没有找到火山,即:火山的准确位置。6What does the second paragraph mainl
18、y talk about?AThe shapes of volcanoes.BThe impacts of volcanoes.CThe activities of volcanoes.DThe heights of volcanoes.解析:选A段落大意题。文章的第二段主要介绍了两种类型火山的形成过程,一种是形成圆锥体形状的火山,富士山和乞力马扎罗山就是其典型代表;另外一种是通过爆裂岩浆而形成巨大裂口的火山,而黄石国家公园恰恰就是这一种,所以本段主要讲述了火山的形态,故选A项。7What does the underlined word “blowup” in the last paragr
19、aph most probably mean?AHotair balloon. BDigital camera.CBig photograph. DBirds view.解析:选C词义猜测题。根据第三段a nice blowup for one of the visitors centers.As soon as Christiansen saw the photos, he realized why he had failed to spot the caldera 可知,the photos所指的就是前面提及的blowup,所以推断blowup相当于photo(photograph),故选
20、C项。CThe National Pass walking track is in the Blue Mountains National Park, one of the most wellknown national parks in Australia.It is near Wentworth Falls, which is only around 100 kilometres from Sydney (the largest city in Australia).It is a circular walking track of 4.4 km.It includes a 709m cl
21、imb and takes around 3.5 hours to complete.Though the transport is not perfect, the National Pass can be readily reached by car or train.The Grand Stairway is an unforgettable part of the National Pass.This is a zigzag stairway (which looks like a line of Zs joined together) with 173 steps.It has be
22、en described as the tallest outdoor stairway in Australia.The Grand Stairway provides a way to the valley below Wentworth Falls.It was built around 1906 by workers who used all kinds of different tools.Along a great part of this track is the amazing waterfalls which hikers (远足者) pass by, through, an
23、d over.These include the Empress Falls.This is a wonderful waterfall in the Valley of the Waters.It goes down a series of rocks to a pool.There are stepping stones for hikers to cross the falls and some shady spots where tired travelers can rest.In 2002 the National Parks and Wildlife Service starte
24、d repair work on the National Pass.This work took several years and the project was awarded recognition from UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) and the National Trust of Australia.It is worthwhile to choose a guided tour package for the National Pass.The walk c
25、osts around $135 per person and requires good health and physical condition.It takes the hiker through valleys, thick forests and ends with a lovely picnic lunch.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了澳洲蓝山国家公园的国家山口步行小道。8What do we learn about the National Pass?AYou can finish it in one or two hours.BIt is a track that
26、is close to Sydney.CYou can get there on foot only.DIt ends where it begins.解析:选D细节理解题。根据第一段中的“It is a circular walking track of 4.4 km.”可知,国家山口步行小道是一条环形路线。9Which of the following best describes the Grand Stairway?AIt is under the valley below Wentworth Falls.BIt was built with the help of UNESCO.CI
27、t is the longest stairway in Australia.DIt has a history of over one century.解析:选D细节理解题。根据第二段最后一句“It was built around 1906 by workers who used all kinds of different tools.”可知,大阶梯有一百多年的历史了。10What will be exciting for a traveler?AThe clear pools near the track.BThe waterfalls along the track.CThe tra
28、ditional native culture.DThe beautiful rocks on the mountains.解析:选B细节理解题。根据第三段中的“Along a great part of this track is the amazing waterfalls which hikers (远足者) pass by, through, and over.”可知,一路上的瀑布会让旅行者感到激动。11What should hikers know about the track?AThey must be strong enough to walk it.BSome parts o
29、f it are quite dangerous.CIt is being repaired at the moment.DMeals are sold during the walk.解析:选A推理判断题。根据最后一段中的requires good health and physical condition可知,步行者应该知道,他们必须足够强壮才能完成这里的旅行。.阅读七选五Should We Create More National Parks to Save Endangered Animals?Dont you find it worrying that more and more s
30、pecies of animals are in real danger of becoming extinct? 1 And I think the best way to do this is for governments to create more national parks. 2 If this environment is destroyed for example, when farmers clear a forest for new fields, or trees are cut down for making money many animals are unable
31、 to survive, and more species are likely to become extinct.Besides, national parks protect animals from the danger of being hunted.A major reason why many species are endangered is that the animals are killed by hunters. 3 Some hunters even hunt animals simply for sport.On the other hand, some peopl
32、e fight against the creation of national parks because they consider it wrong to interfere with nature. 4 They say though the animals may face danger, they enjoy a free life.They also point out that a few species are more likely to produce young animals in the wild than in national parks.All in all,
33、 though, these disadvantages are far less important than the benefits (好处) of national parks. 5 As a matter of fact, they protect animals from their greatest enemies, that is, human beings.AThey hunt animals to make money.BTo begin with, animals are important to humans.CI personally believe that we
34、must save these animals.DThese parks allow animals to live in a safe environment.EFirstly, national parks protect the animals natural environment.FThere is a heated discussion about whether to create more national parks.GThey believe that wild animals are happier living in their natural environment.
35、语篇解读:本文是一篇议论文。文章主要论述了是否应该创建更多的国家公园来保护濒危动物。1选C根据上一句中的more and more species of animals are in real danger of becoming extinct及下一句中的“And I think the best way to do this is for governments to create more national parks.” 可知,现在有越来越多的动物正濒临灭绝,所以我们必须保护这些动物,作者认为最好的办法是建立更多的国家公园。2选E根据本段内容可知,动物的栖息地一旦被破坏,动物就面临灭绝
36、的威胁,而国家公园却可以保护动物的栖息地。3选AA项中的They hunt animals与上文中的the animals are killed by hunters 和下文中的“Some hunters even hunt animals simply for sport.” 相呼应。4选G根据下文中的“They say though the animals may face danger, they enjoy a free life.” 可知,有些人认为野生动物更喜欢生活在大自然中,虽然它们会面临危险,但是过得很自由。5选D根据下文中的they protect animals from their greatest enemies, that is, human beings 可知,国家公园可以保护动物免受人类的捕杀,是它们安全的庇护所。