收藏 分享(赏)

2022八年级英语上册 Unit 5 Do you want to watch a game show单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc

上传人:a**** 文档编号:540954 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:6 大小:40.50KB
下载 相关 举报
2022八年级英语上册 Unit 5 Do you want to watch a game show单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第1页
第1页 / 共6页
2022八年级英语上册 Unit 5 Do you want to watch a game show单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第2页
第2页 / 共6页
2022八年级英语上册 Unit 5 Do you want to watch a game show单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第3页
第3页 / 共6页
2022八年级英语上册 Unit 5 Do you want to watch a game show单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第4页
第4页 / 共6页
2022八年级英语上册 Unit 5 Do you want to watch a game show单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第5页
第5页 / 共6页
2022八年级英语上册 Unit 5 Do you want to watch a game show单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5单元阅读专练Day 1If you are like me and you love drawing a lot, then Im sure youll love Drawing with Mark. Drawing with Mark is a great show and Mark is really helpful (有帮助的). He gives kids some tips (诀窍) on how to draw and often teaches kids some history about the things they draw. Kids can also le

2、arn some fun facts about what they are drawing.Happy Tails is about cats and dogs. Mark shows how to draw them and talks about how to look after (照顾) them, too.In A Day with the Dinosaurs, Mark visits the Museum of Boston and speaks to an expert to learn how the dinosaurs lived, what they ate and ho

3、w long they lived.In Reach for the Stars, Mark is also at the Museum of Boston. He speaks to another expert about the stars. He learns how far we are from the stars. He thought that the stars were not far from us, but the fact is that they are hundreds or even thousands of light years (光年) from us.

4、Thats really far!If you love drawing, you can watch this show. You can have fun with the tips Mark gives you. The tips will help you to become an artist.()1.Whats Drawing with Mark?AA movie. BA book. CA show. DA magazine.()2.Whats Happy Tails about?ACats and dogs. BStars and the moon.CDinosaurs. DAr

5、tists.()3.What does the underlined word “expert” mean in Chinese?A管理员 B路人 C专家 D收藏家()4.Where does Mark go to learn about the stars?ATo a zoo. BTo a museum. CTo a library. DTo a school.()5.Which of the following is TRUE according to the passage?AKids cant learn any history about the things they draw.B

6、Mark thought the stars were very far from us.CThe writer likes Drawing with Mark a lot.DMark cant draw any kinds of animals.【文章大意】本文介绍了一个有趣的电视节目。1C细节理解题。根据第一段中的“Drawing with Mark is a great show and Mark is really helpful.”可知,Drawing with Mark是一个电视节目。2A细节理解题。根据第二段中的“Happy Tails is about cats and dog

7、s.”可知,Happy Tails这一集是关于猫和狗的。3C词义猜测题。根据第三段中的“.to learn how the dinosaurs lived,what they ate and how long they lived.”可知,马克向专家请教恐龙的相关信息。4B细节理解题。根据第四段中的“In Reach for the Stars.the Museum of Boston.”可知,在Reach for the Stars这一集中,马克去了博物馆。5C推理判断题。根据第一段中的“He gives kids some tips on how to draw and often tea

8、ches kids some history about the things they draw.”可知,孩子们可以了解他们所画的东西的历史,故A选项错误;根据倒数第二段中的“He thought that the stars were not far from us.”可知,马克认为星星离我们并不远,故B选项错误;通读全文可知,作者喜欢并向人们推荐Drawing with Mark这个节目,故C选项正确;根据第二段中的“.about cats and dogs.”可知,马克会画猫和狗,故D选项错误。Day 2What kind of programs do British people l

9、ike to watch? Theyre dramas (戏剧) about ordinary (普通的) life in the UK. We call those dramas “soap operas”. The popular ones are usually on at least four times a week there. In the early days of the TV, there were dramas on during the day. Most of those dramas were for women. People selling soaps woul

10、d show the soaps at times when those dramas were on. The word “soap” came from here. Then what about the word “opera”? Well, thats because those dramas were often the exaggeration (夸张) of the real life. Most soap operas these days are on in the evening. They have different story lines. The same peop

11、le sometimes appear in different soap operas, too.There are lots of different soap operas on in the UK, but there are three most popular ones. Coronation Street came out in 1960. It shows the lives of the workers. The second one is EastEnders and it started in 1985.The third one is Emmerdale Farm. I

12、t came out on October 16th, 1972.The setting (背景) of it is similar to the one of The Archers.()1.How often can British people watch the popular soap operas?AAt least twice a week. BAt least three times a week.CAt least four times a week. DAt least four times a month.()2.Which paragraph tells us why

13、people call the dramas “soap operas”?AParagraph 1. BParagraph 2. CParagraph 3. DParagraph 4.()3.Which is the second oldest of the three most popular soap operas in the UK?ACoronation Street. BEastEnders.CEmmerdale Farm. DThe Archers.()4.Which of the following is TRUE?ABritish people can only watch t

14、he three popular soap operas now.BWatching TV is more popular than any other activity in the UK.CMost soap operas are on at the same time.DWe can learn about the workers of the UK by watching Coronation Street.()5.Whats the best title for this passage?AWatching TV BLife in the UKCFamilies in the UK

15、DSoap Operas in the UK【文章大意】本文主要介绍了英国肥皂剧的相关信息。1C细节理解题。根据“The popular ones are usually on at least four times a week there.”可知,受欢迎的剧通常每周至少播放四次。2B细节理解题。根据第二段中的“The word soap came from here.”可知,第二段解释了为什么叫“肥皂剧”。3C细节理解题。根据“Coronation Street came out in 1960.The second one is EastEnders and it started in

16、1985.The third one is Emmerdale Farm. It came out on October 16th,1972.”可知,三部肥皂剧的第一次播映时间中,距今时间第二长的是爱默戴尔农场。4D细节理解题。根据“Coronation Street came out in 1960. It shows the lives of the workers.”可知,加冕街始于1960年。它展示了工人的生活。5D标题选择题。根据“What kind of programs do British people like to watch? Theyre dramas about or

17、dinary life in the UK. We call those dramas soap operas”可知,本文主要介绍了英国的肥皂剧。Day 3Children, do you want to be a pop singer? I think some of you are dreaming of standing on a stage (舞台) and _1_ in front of lots of people. As a pop singer, you can _2_ beautiful clothes and perform (表演) around the world. W

18、hen you are singing on the stage, people will cheer (欢呼) _3_ for you. In fact, almost everyone wants to be _4_. It is a very exciting thing.However, being a pop singer isnt _5_. Lets take the new pop rapper (说唱歌手) Williams for example. He is very “hot” these years. You can _6_ him in newspapers, mag

19、azines or on TV. He is popular for a _7_. He is very hardworking.Seven years ago, Williams went to a singing _8_ and he got the first place. He thought he would become famous and _9_ many peoples love. He sang well but he danced badly. In a music show, many people _10_ his performance because of his

20、 dance. This made him very _11_. Then he made a plan. He _12_ to spend more time practicing dancing. He took dancing _13_ at school. He practiced dancing _14_ at least three hours every day. In the end, his hard work paid off (得到好结果). He is now a great _15_ and dancer.()1.A.singing Bcooking Cdrawing

21、 Dreading()2.A.make Bsell Cwash Dwear()3.A.early Bloudly Cquickly Dcarefully()4.A.funny Bhealthy Ccreative Dpopular()5.A.easy Bcommon Cimportant Dnecessary()6.A.help Bchoose Cfind Dvisit()7.A.reason Btest Cshow Dstory()8.A.club Bparty Cschool Dcompetition()9.A.share Bwin Ctouch Dfollow()10.A.missed

22、Bforgot Cdisliked Dwondered()11.A.smart Btired Cfriendly Dunhappy()12.A.seemed Bdecided Clearned Dremembered()13.A.classes Bprograms Cgames Dpoints()14.A.in Bwith Cfor Dof()15.A.actor Bwriter Cteacher Dsinger【文章大意】本文主要讲述了当流行歌手不是一件容易的事。1A考查动词辨析。根据第一句可知,作者认为有些人正在梦想站在舞台上并在许多人面前唱歌。2D考查动词辨析。根据后文“beautifu

23、l clothes”可知,此处是指“穿漂亮的衣服”。3B考查副词辨析。根据句意可知,此处指舞台下的听众会大声为表演者欢呼。4D考查形容词辨析。根据前文可知,此处表示“每个人都想受欢迎”。5A考查形容词辨析。根据前文的“However”及后文的描述可知,此处表示“成为一名流行歌手并不容易”。6C考查动词辨析。根据“You can.him in newspapers,magazines or on TV.”可知,威廉姆斯很受欢迎,人们可以在报纸、杂志或电视上发现他。7A考查名词辨析。根据下一句“He is very hardworking.”可知,这是他受欢迎的原因。8D考查名词辨析。根据后文“.

24、he got the first place.”可知,威廉姆斯参加了一个歌唱比赛。9B考查动词辨析。根据“He thought he would become famous and.many peoples love.”可知,此处指他有名气后,会赢得许多人的喜爱。10C考查动词辨析。根据上一句“He sang well but he danced badly.”可知,他跳舞跳得不好,因此许多人不喜欢他的演出。11D考查形容词辨析。根据上文“.many people disliked his performance because of his dance.”可知,许多人不喜欢他的演出,这使得他

25、非常不开心。12B考查动词辨析。根据上一句“Then he made a plan.”可知,此处表示“他决定花更多时间练习舞蹈”。13A考查名词辨析。根据“He took dancing.at school.”可知,他在学校上舞蹈课。14C考查介词辨析。“for一段时间”表示做某事持续一段时间。15D考查名词辨析。根据第三段提到的“He sang well.”可知,他会唱歌,学好舞蹈之后成了一名很棒的歌手和舞者。Day 4根据材料内容,从下面的选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。有一项多余。In the beginning,soaps were radio prog

26、rams.1._ People called them soaps because in the middle of each program, there were advertisements for soap powder (洗衣粉广告)!There are three things in every successful TV soap.Firstly, there is a place. 2._ Secondly, there are the main characters, usually from two or three families. They are like peop

27、le in real lifea beautiful girlfriend, a difficult young man and a nice grandmother. Thirdly, there are two or three storiesall being told at the same time. 3._ The topics include (话题包括) money, love, friendship and difficulties at school or work.Today reality TV shows (真人秀) are getting more and more

28、 popular. There are no actors in reality TV shows. The characters are real people being themselves. 4._ Every week they each vote (投票) for two people they dont like. Viewers (电视观众) then vote by telephone for one of these people to leave the house. When there are only four people left in the house, v

29、iewers vote for their favorite, and the person with the most votes is the winner!A lot of people love watching soaps. Why? 5._ We get to see the characters problems, and laugh and cry (哭) with them. And soaps give us something to talk about with our friends.A.Thats because soaps are easy to watch.BI

30、n fact,many soaps are about similar things.CFor example,ten people start living together in a house.DPeople watch them five times a week.EThis can be a street,a hotel or a familys house.FThey first appeared on the radio in the USA in the 1950s.【文章大意】本文介绍了美国肥皂剧的相关信息。1F根据“In the beginning,soaps were r

31、adio programs.” 可知,此处与肥皂剧的历史有关。故F选项符合语境。2E根据“Firstly,there is a place.”可知,此处填有关场所的内容。故E选项符合语境。3B根据“.there are two or three storiesall being told at the same time.”和下文可知,肥皂剧的主题是大同小异的。故B选项符合语境。4C根据“The characters are real people being themselves.”可知,此处对上文的说法进行举例说明。故C选项符合语境。5A根据“A lot of people love wa

32、tching soaps. Why.We get to see the characters problems.”可知,此处作者解释了人们爱看肥皂剧的原因。故A选项符合语境。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。common,want,excuse,however,she,keep,serious,think,parent,endThe film The Farewell tells a true story about the directors (导演的) family. Billi,a Chinese American, lives in Ne

33、w York with her 1.parents. Unluckily, her grandmother, who lives in Changchun, is 2.seriously ill and has only three months to live according to the doctor. Billis parents and other relatives (亲属) all come to Changchun, but they decide not to tell Billis grandmother the bad news for the rest of 3.he

34、r life. And they plan a wedding (婚礼) as a(n) 4.excuse to bring everyone together before she dies. This is very mon in China.6However,_Billi, who grows up (长大) in America, cant understand this.She thinks the patient (病人) has the right (权利) to know about his or her illness. It is unfair (不公平) to 7.keep the patient in the dark. If you go to the 8.end of your life, you may want to do something and meet some people for the last time.What causes (造成) the different ways of 9.thinking? And is it right or wrong to lie to Grandmother? This is just what the director 10.wants people to think about.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1