收藏 分享(赏)

河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:530373 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:10 大小:331KB
下载 相关 举报
河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc_第1页
第1页 / 共10页
河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc_第2页
第2页 / 共10页
河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc_第3页
第3页 / 共10页
河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc_第4页
第4页 / 共10页
河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc_第5页
第5页 / 共10页
河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc_第6页
第6页 / 共10页
河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc_第7页
第7页 / 共10页
河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc_第8页
第8页 / 共10页
河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc_第9页
第9页 / 共10页
河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河北省玉田县2015高考英语语法填空、阅读理解练习(6)及答案【语法填空】Different Countries Have Different Kinds of Englishes Voyages of people from England play an important part in spreading 1 English language. At present, English is frequently spoken 2 an official or common language in many countries, such as America, Singapore, M

2、alaysia and some African countries. All 3 (base) on British English, the English spoken in these countries can 4 (understand) well by native English speakers. But actually, these Englishes 5 (change) gradually in accents, spellings, expressions and the 6 (use) of vocabulary.Because of this fact, you

3、 can make use of the differences to tell 7 country the foreigners of your block are from. For example, if a boss fluently commands 8 driver, “Come up straight to my apartment by elevator 9 take some gas for my trucks and cabs”, instead of requesting, “Please come to my flat by lift and take some pet

4、rol for my lorries and taxis”, you can recognize his American identity, 10 the latter suggests that he is British.【参考答案】Keys: 1. the 2. as 3. based 4. be understood 5. have been changing 6. usage 7. which 8. his 9. and 10. while【语法填空】A Hard Trip My sister was fond of traveling. Ever since graduating

5、, she 1 (determine) to organize a trip to an old temple. Since transporting fare was expensive, she decided to use a bicycle to cycle there not 2 (care) about the disadvantages. 3 stubborn attitude was always her shortcoming. Once she made up her mind to do something, no one could persuade her to ch

6、ange her mind. Finally, we gave in 4 usual though we preferred to take a train. 5 we prepared everything, including the schedule, 6 (rely) weather forecast and the insurance, we began our trip.Our journey was along a river 7 (flow) from a high altitude. Our pace was slow because the river frequently

7、 had many sharp bends through deep valleys, 8 the water seemed to boil. Just as I recorded in my journal, it was really 9 hard journey. But we also enjoyed great views. One night, I put my head on my pillow-a parcel of wool coats, 10 lay beneath the stars. When the flame in front of our cave went ou

8、t at midnight, I found the sky so beautiful!【参考答案】Keys: 1. had been determined 2. caring 3. Her 4. as 5. After 6. reliable 7. flowing 8. where 9. a 10. and社会生活类【来自:宁夏六校联考】In 1986,when Carlo Petrini first coined the term “Slow Food,” he organized locally in his native Italy to preserve the food and w

9、ine culture and protest fast food. Today, slow food has spread to 132 countries with over 85, 000 members, addressing worldwide issues like farmer equity and environmental_stewardshipthe actions people take to respect the rights of all living things and all environments, to contribute to healthy and

10、 livablecommunities.Characterized by Slow Food International as “good, clean, and fair food,” slow food must enrich the eaters life,have no negative impact on human or environmental health,and compensatefairly for food producers work.The average American meal travels about 1,500 miles to its final d

11、estination, with producing of food traveling by plane from overseas and other items shipped across the country. However,cost for food travel and heavy processing are not the only problems in the foodindustry that the environment faces. Industrial agriculture also has unsustainable practices likeinef

12、ficient water use and decreased biodiversity. Our ideas in feeding ourselves are exceptional,but at various points our technologies come into conflict with natures ways of doing things. A great many of the health and environmental problems created by our food system owe to our attempts tooversimplif

13、y natures complexities, at both the growing and the eating ends of our food chain. “Slowing” food, by purchasing locally and sustainably, allows consumers to reduce theimpact of “food miles” and develop a closer relationship with their food producers.“ We need tochange our food system,” said David P

14、rior, organizer of Slow Food Nation EatIn. “Our currentfood system is sick and we need to support farmers and agriculture to ensure that everyone has theright to nutritious food.”1The main idea of the passage can be summarized as_.Awhy slow food is so important Bthe food and wine culture is rich in

15、ItalyCwhat youre eating always travels a long way Dslow food makes the current food system sick 2According to the second paragraph, “environmental stewardship”refers to_.Ameasures of environmental protectionsBways to establish healthy and livable communitiesCpeoples admiration for all the creatures

16、on the earth Dactions to protect the rights of all living things and environment3Slow foods characteristic doesnt lie in_.Aimproving the quality of eaters lifeBproviding a fair pay for food workersCbeing friendly to human and environmental health Ddeveloping a loose relationship with food producers4

17、What is David Priors attitude towards current food system? ASuspicious. BUnsatisfied. CIndifferent. DSupportive.【要点综述】本文的作者告诉我们,如果想吃得更健康、更营养,那就提倡“慢食物”吧!1A主旨大意题。本文主要探讨“慢食物”的重要性,以及“慢食物”给人们带来的好处,故答案选A项。2D细节理解题。从第二段中的“environmental stewardshipthe actions people take to respect the rights of all living t

18、hings and all environments”可知,环境管理(environmental stewardship)的内容就是“破折号”后的解释,即“人们尊重所有生物和环境的权利的行动”,故D项正确。3D细节理解题。从第三段可知,“慢食物运动”的特色就在于改善饮食者的饮食质量;不对人类健康和环境卫生产生副作用;给食物供应商以合理的报酬。D项则没有提到,故答案选D项。4B推理判断题。从最后一段David Prior所说的话可知,他认为当前的食物系统很糟糕,需要改进,所以他的态度应该是不满意的(unsatisfied)。A项表示“怀疑的”;C项表示“漠不关心的”;D项表示“支持的”,都不符合

19、语境。社会生活类-来自:福建卷 -ASome people believe that a Robin Hood is at work, others that a wealthy person simply wants to distribute his or her fortune before dying. But the donator who started sending envelopes with cash to deserving causes, accompanied by an article from the local paper, has made a norther

20、n German city believe in fairytales(童话)The first envelope was sent to a victim support group. It contained 10,000 with a cutting from the Braunschweiger Zeitung about how the group supported a woman who was robbed of her handbag; similar plain white anonymous(匿名) envelopes, each containing 10,000, t

21、hen arrived at a kindergarten and a church.The envelops keep coming, and so far at least 190, 000 has been distributed. Last month, one of them was sent to the newspapers own office. It came after a story it published about Tom, a 14yearold boy who was severely disabled in a swimming accident. The r

22、eceptionist at the Braunschweiger Zeitung opened an anonymous white envelope to find 20 notes of 500 inside, with a copy of the article.The name of the family was underlined.“I was driving when I heard the news,”Claudia Neumann, the boys mother, told Der Spiegel magazine.“I had to park on the side o

23、f the road; I was speechless.”The money will be used to make the entrance to their house wheelchairaccessible and for a course of treatment that their insurance company refused to pay for.“For someone to act so selflessly, for this to happen in such a society in which everyone thinks of himself, was

24、 astonishing,” Mrs.Neumann said. Her family wonder whether the donator is a Robin Hood character, taking from banks to give to the needy.Henning Noske, the editor of the Braunschweiger Zeitung, said:“Maybe it is an old person who is about to die. We just do not know.”However, he has told his reporte

25、rs not to look for the citys hero, for fear that discovery may stop the donations.1The Braunschweiger Zeitung is the name of _.Aa church Ba bank Ca newspaper Da magazine2Which of the following is TRUE about the donation to Tom?AThe donation amounted to 190, 000.BThe donation was sent directly to his

26、 house.CThe money will be used for his education.DHis mother felt astonished at the donation.3It can be inferred from the passage that _.Athe donator is a rich old man Bthe donation will continue to comeCthe donation comes from the newspaperDthe donator will soon be found out4What would be the best

27、title for the passage?AMoney Is Raised by the NewspaperBNewspaper Distributes Money to the NeedyCUnknown Hero Spreads Love in EnvelopesDRobin Hood Returns to the City 【要点综述】本文是一篇记叙文。介绍了城市英雄以匿名信封的形式在经济上帮助需要帮助的人。1. C推理判断题。从第一段“But the donator who started sending envelopes with cash to deserving causes

28、, accompanied by an article from the local paper”和第二段“with a cutting from the Braunschweiger Zeitung”可推出Braunschweiger Zeitung是当地一家报纸。2. D细节理解题。从倒数第二段Tom的妈妈所说的话可知答案。3. B推理判断题。从最后一段“he has told his reporters not to look for the citys hero, for fear that discovery may stop the donations.”可知捐赠还会继续。4. C

29、主旨大意题。本文介绍了城市英雄以匿名信封的形式在经济上帮助需要帮助的人。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。When youre an employee of a company, no matter the size, its common to see co-workers promoted, or transferred to a different department. But there is another way to move aroundby creating a new position for yourself. I di

30、d this several years ago, though I wasnt actively looking for a different job. In 2007, I was hired at the Transamerica Life Insurance Company, as a customer service representative in the distributions services department. I processed requests for distributions from our annuity(养老金)policy holders ar

31、ound the country. Someone might have forgotten to sign a form, for example, or might have omitted security information. To solve the problem, Id mail the person a letter. The company had been through several combinations, so in our department alone we had a collection of about 140 templates(模板) for

32、letters related to distributions. The longer I worked with the letters, the more I saw how they could be improved. Some had overlapping information and could be combined. Some had incorrect grammar or needed updating. I also noticed that industry terminology(专业术语) wasnt standard across all the versi

33、ons. When I told my department supervisor about this in 2008, she agreed that the letters needed revamping. She said I should stop what Id been doing and start the new work. In a relatively short time, I was able to make numerous improvements and reduce the number of letters to 70. It was an informa

34、l job change until a managers meeting several months later. At that meeting, a vice president who was unaware of my new work mentioned that the divisions entire stock of 1,700 letters should be reviewed. My manager told her that she knew the perfect person for the jobme. The position was still consi

35、dered temporary when I took on the extra tasks, but I was able to show that the work had value, and I was officially promoted and given a raise in November 2009.31. According to Paragraph 1, which of the following statements is true?A .The author admired those who got a promotion in his company.B. T

36、he author tried his best to get a promotion in his companyC. The author was eager to seek another job.D. It is no surprise to see people around us change their positions.【答案】D 【解析】细节理解题。根据its common to see co-workers promoted, or transferred to a different department.可知看见我们周围的人们改变工作或职位是不奇怪的。故选D。32.

37、Which of the following problems with the letters is NOT mentioned in the passage?A. Some information needed to be united. B. Some information was overlooked.C. Some had grammatical mistakes.D. Industry terminology didnt meet the standard. 【答案】B【解析】细节理解题。根据Some had overlapping information and could b

38、e combined. Some had incorrect grammar or needed updating. I also noticed that industry terminology(专业术语) wasnt standard across all the versions.一些信息需要统一,一些有语法错误,一些行业术语没有达到要求,只有选项B,没有提到,故选B。33. The underlined word “revamping” in Paragraph 4 is closest in meaning to .A. improving B. rebuilding C. rep

39、eating D. strengthening 【答案】A【解析】细节理解题。根据I was able to make numerous improvements可知这些信需要提高,故选A。34.The author started to review the letters when .A. he was hired by the companyB. his department supervisor agreed his ideaC. he was recommended at a managers meetingD. he was promoted【答案】B 【解析】细节理解题。根据Wh

40、en I told my department supervisor about this in 2008, she agreed that the letters needed revamping. At that meeting, a vice president who was unaware of my new work mentioned that the divisions entire stock of 1,700 letters should be reviewed.他的部门监督同意了他的观点,故选B。35. Which of the following is the best

41、 title for the passage?A. Where there is will, there is a way.B. Dont let the chance go, when it comes.C. Creating a position, and earning a promotion.D. Ways to get a promotion.【答案】C【解析】标题归纳题。根据短文的内容主要叙述了人们可以换一种职位而得到提升,故选C。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。It was reported last week that dev

42、elopers could take photos from Apple mobile and Google Android devices without the phone owners knowing that the images were being taken. In Apples case, developers can also obtain the location information for each photo.Senator(参议员) Charles Schumer said in a telephone interview that his office had

43、spoken with officials at both Apple and Google on Monday. “We asked them if they could find a way on their own to prevent Apple from having access to private info,” Mr. Schumer said. “They were friendly and open to the idea that this ought to be changed.”On Sunday, Mr. Schumersaidthat he planned to

44、send a letter to the Federal Trade Commission(联邦贸易委员会) asking the agency to investigate Apple and Google after the privacy concerns came to light.Claudia Bourne Farrell, an F.T.C. spokeswoman, said the agency had received the letter but she could not comment further.“It sends shivers up the spine to

45、 think that ones personal photos, address book, and who knows what else can be obtained and even posted online without consent,” Mr. Schumer wrote in his letter to the F.T.C. “If the technology exists to open the door to this kind of privacy invasion, then surely technology exists to close it, and t

46、hats exactly what must happen.”Mr. Schumer said if Apple and Google could not come to an agreement to fix the problem, then he would be forced to take the issue further.He said other companies had been willing to work with his office to fix issues. “Im optimistic that we can get this changed without

47、 any regulation,” he said. “If its not changed, then well look the F.T.C., and if that doesnt work then well look at legislative approach.”The F.T.C. has warned companies to try to be morevigilant(警醒的)in their efforts to protect consumers when it comes to privacy.36.The senators spoke with officials

48、 at both Apple and Google .A. to discuss whether it is illegal to have access to private information.B. to stop them from developing the technology of taking photos.C. to urge them not to invade consumers privacy.D. to keep them from obtaining the location information for each photo【答案】C【解析】细节理解题。根据

49、We asked them if they could find a way on their own to prevent Apple from having access to private info参议员鼓励他们不要侵犯顾客的个人隐私,故选C。37. Which of the following statements is true?A. Privacy invasion from Apple has existed for a long time.B. Privacy invasion from Google has existed for a long time.C. Apple

50、and Google have decided to make a change.D. Mr. Schumer takes the privacy concerns caused by Apple and Google seriously.【答案】D【解析】细节理解题。根据Mr. Schumersaidthat he planned to send a letter to the Federal Trade Commission(联邦贸易委员会) asking the agency to investigate Apple and Google after the privacy concer

51、ns came to light.可知Mr. Schumer对苹果和谷歌引起的个人隐私问题很重视,故选D。38. Mr. Schumers letter to the F.T.C. mainly shows that the technology to open the door to privacy invasion . A. causes people to worry about the safety of their personal information . B. can be used if permitted.C. causes personal information to

52、be posted online without permission.D. causes privacy invasion to happen frequently.【答案】A【解析】细节理解题。根据If the technology exists to open the door to this kind of privacy invasion, then surely technology exists to close it, and thats exactly what must happen.他认为引起人们对于个人安全问题的担心,故选A。39.If the privacy conc

53、erns cant be solved with the help of the F.T.C., .A.The companies will be fined.B. The companies will be closed.C. The senators will turn to legislation.D. The senators will force the companies not to invade privacy.【答案】C【解析】细节理解题。根据if that doesnt work then well look at legislative approach如果个人的隐私问题解决不了将采用立法的问题,故选C。40.Where can we read about the passage?A.In a science report. B. In a newspaper. C. In a magazine D. In a textbook.【答案】B【解析】细节理解题。根据短文的内容主要叙述的是对于公司的对于客户的个人隐私的泄露问题的的解决途径,所以这篇文章出现在报纸上,故选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1