收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十二)Unit 4 Stage and Screen Section Ⅲ Developing ideas .doc

上传人:a**** 文档编号:527988 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:9 大小:35KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十二)Unit 4 Stage and Screen Section Ⅲ Developing ideas .doc_第1页
第1页 / 共9页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十二)Unit 4 Stage and Screen Section Ⅲ Developing ideas .doc_第2页
第2页 / 共9页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十二)Unit 4 Stage and Screen Section Ⅲ Developing ideas .doc_第3页
第3页 / 共9页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十二)Unit 4 Stage and Screen Section Ⅲ Developing ideas .doc_第4页
第4页 / 共9页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十二)Unit 4 Stage and Screen Section Ⅲ Developing ideas .doc_第5页
第5页 / 共9页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十二)Unit 4 Stage and Screen Section Ⅲ Developing ideas .doc_第6页
第6页 / 共9页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十二)Unit 4 Stage and Screen Section Ⅲ Developing ideas .doc_第7页
第7页 / 共9页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十二)Unit 4 Stage and Screen Section Ⅲ Developing ideas .doc_第8页
第8页 / 共9页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业(十二)Unit 4 Stage and Screen Section Ⅲ Developing ideas .doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(十二)Unit 4Section Developing ideas & Presenting ideas语言知识训练.单词拼写1We were given a _ (简洁的) demonstration of the computers functions.2The thief tries to _ (逃跑).And the officer cant let him get away.3He felt _ (失望的) because his brother was still in conflict with other classmates.4To some _ (程度), all

2、 mothers share in the tension of a wedding.5This _ (最初的) version will remain available for reference purposes.6The most _ (尴尬的) email mistake is usually committed in anger.7Most fashion magazines try to persuade us that we should dress in a certain way or _ (表现) in a certain manner.8Meanwhile, with

3、her parents help, Moore is generally able to live a _ (正常的) teenage life.9They have _ (责任) to provide a healthy environment for citizens.10In the _ (缺乏) of more suitable candidates, we decided to offer the job to Mr. Conway.单句语法填空1He introduced the rules and requirements of the competition _ (brief)

4、.2The official stated that anyone who breaks the law cant escape _ (punish).3They were _ (disappoint) to find the bookstore had been transformed into a hotel.4Many buildings on the campus are his _ (origin) creations.5In this novel, most of the characters are _ (fiction) but its background is based

5、on history.6In this instance, the best solution is to send a quick, lighthearted apology to explain your _ (awkward).7After a while, she apologized for the way she _ (behave) at the beginning.8“I have matured and I admit _ (responsible) for my actions,” he said in the letter.9He couldnt get his mean

6、ing across to his brother, so he had to turn _ his parents for help.10In the _ (absent) of wolves, coyote populations also grew quickly.课文语法填空They say that “a picture is worth a thousand words”, 1._ all too often great words end up 2._ (turn) into cinematic “turkeys”. As a matter of fact, a good mov

7、ie 3._ (need) not only good stories, but also impressive images.One of the key reasons for 4._ (fail) is that great books can lose plot details and 5._ (character) when they move to the big screen. Another reason is 6._ things dont look the way people imagined them in the books. The most 7._ (questi

8、on) issue is the actor 8._ (choose) to play the part, who doesnt live up to the character.There are a thousand Hamlets in a thousand peoples eyes. Books and movies are two different forms of media 9._ different rules. So we should judge a movie in its own right, and not against its 10._ (origin) sou

9、rce.语言能力训练.七选五2022江苏南京中华中学高一期中Concerts should be a fun and enjoyable occasion for everyone attending them, including the musicians. No matter what type of concert one is attending, he is still expected to follow the rules of concert etiquette (礼仪). _1_Classical music concerts are often events where

10、concert etiquette is considered to be very important. One should generally arrive a few minutes before the show starts, so he can be in his seat at the beginning of the first musical performance. If he arrives late, it may be considered rude to walk in and take his seat in the middle of a musical pe

11、rformance. _2_ In this way, he will not influence other audiences while the music is being played. _3_ Take jazz concerts for example. People are usually not criticized for making a small amount of noise, as long as it is not troubling other audiences. For example, they may talk quietly during a per

12、formance.Rock and heavy metal concert etiquette is very relaxed._4_ However, audiences are still expected to show some good manners during a performance. Also, rock concerts are often very crowded, particularly in the areas surrounding the stage. _5_ But one should still pay attention to his surroun

13、dings. Stepping on someones foot repeatedly may cause a fight as well.AThis will usually be announced before the concert begins.BInstead, he should wait for one song to end before taking his seat.CRock concert goers, on the other hand, can usually get a little louder.DPeople are not usually discoura

14、ged from talking at these types of concerts.EIn large groups of people like this, it is not unusual to touch others at times.FConcert etiquette for other types of concerts is usually a little more relaxed.GAnd the concert etiquette can be different, depending on what type of concert it is.完形填空2020全国

15、卷完形填空改编It was just after sunrise on a June morning. “Nicolo,” whose real name cannot be _1_ to the public because of Italys privacy laws, _2_ working the whole night at a factory in Turin. As he often did, he stopped by the “after work auction (拍卖)”. There, among many other things, Nicolo spotted tw

16、o paintings he thought would look _3_ above his dining room table. Nicolo and another bidder _4_ until Nicolo finally won the paintings for $32.When Nicolo retired and went to live in Sicily, he _5_ the paintings with him. His son, age 15, who had _6_ an art appreciation class, thought that there wa

17、s something _7_ about the one with a young girl sitting on a garden chair. It was signed (签名) “Bonnato” or so he thought, but when he _8_ it, he only found “Bonnard,” a French _9_ he had never heard of. He bought a book and was _10_ to find a picture of the artist Pierre Bonnard sitting on the same

18、chair in the same _11_ as his fathers painting.“Thats the garden in our picture,” Nicolos son told his father. They _12_ learned that the painting they _13_ was called “The Girl with Two Chairs.” The _14_ called the Italian Culture Ministry; the official confirmed that the painting was _15_ and wort

19、h as much as $50 million.1A.attached BallocatedCexposed Dsubmitted2A.finished BdelayedCconsidered Dtried3A.nice BfamiliarCuseful Dreal4A.battled BdebatedCdiscussed Dbargained5A.held BleftCregistered Dbrought6A.missed BfailedCtaken Dled7A.concrete BunusualCunappealing Dnatual8A.appreciated BtouchedCr

20、esearched Dwitnessed9A.painter BdesignerCauthor Dactor10A.expected BsurprisedCanxious Dready11A.room BkitchenChall Dgarden12A.apparently BconfidentlyCeventually Dtemporarily13A.owned BborrowedCsold Dstole14A.girl BartistCfamily Dpolice15A.copy BoriginalCmodel Dpresent课时作业(十二)层级一语言知识训练.单词拼写1brief2.es

21、cape3.disappointed4.extent5.original6awkward7.behave8.normal9.responsibility10.absence.单句语法填空1briefly2.being punished/punishment3.disappointed4original5.fictional6.awkwardness7.behaved8responsibility9.to10.absence.课文语法填空1答案与解析:but考查连词。根据语境可知,前后两个分句之间是转折关系,故用but。2答案与解析:being turned考查非谓语动词。短语动词end up后

22、跟动名词作宾语,而great words与turn之间是被动关系,故用being turned。3答案与解析:needs考查时态。根据语境可知,此处用一般现在时,且主语是单数a good movie,故用needs,此处need为实义动词。4答案与解析:failure考查名词。分析句子结构可知,此处用名词failure作介词for的宾语。5答案与解析:characters考查名词复数。由and前的plot details是复数形式可知,此处character也用复数形式。6答案与解析:that当reason作主语时,表语从句常用that引导,that在句中不作成分,没有意义。7答案与解析:qu

23、estionable考查形容词。此处表示“最值得怀疑的问题”,用形容词questionable作定语,修饰issue。8答案与解析:chosen考查非谓语动词。actor与choose之间是逻辑被动关系,即“被挑选的演员”。9答案与解析:with考查介词。句意:书籍和电影是两种不同的媒体形式,具有不同的规则。表示“具有,带有”用介词with。10答案与解析:original考查形容词。用形容词original作定语,修饰source。层级二语言能力训练.七选五【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了几种不同类型的音乐会礼仪。1答案与解析:G根据上文“No matter what type

24、of concert one is attending, he is still expected to follow the rules of concert etiquette.(无论一个人在参加哪种类型的音乐会,他都应该遵守音乐会礼仪的规则)”以及下文中提到的“Classical music concerts”“take jazz concerts for example”和“Rock and heavy metal concert”可知,文章主要讲述了几种不同类型的音乐会礼仪。G项“而且音乐会的礼仪可能会因音乐会类型的不同而有所不同”承上启下,符合语境。2答案与解析:B根据上文“If

25、he arrives late, it may be considered rude to walk in and take his seat in the middle of a musical performance.(如果他迟到了,在音乐表演中走进并就座可能会被认为是不礼貌的。)”和下文“In this way,he will not influence other audiences while the music is being played.(这样,在播放音乐时,他将不会影响其他观众。)”可知,设空处与上文形成转折关系,讲述迟到以后应该遵守的礼仪。B项“相反,他应该等一首歌结束后

26、再就座”符合语境。3答案与解析:F设空处是段落主题句。根据下文“Take jazz concerts for example. People are usually not criticized for making a small amount of noise, as long as it is not troubling other audiences.(以爵士音乐会为例,人们通常不会因为制造少量噪音而受到批评,只要这不打扰到其他观众。)”可知,F项“其他类型的音乐会礼仪通常要更轻松一些”符合语境。4答案与解析:D根据上文“Rock and heavy metal concert eti

27、quette is very relaxed.(摇滚和重金属音乐会的礼仪是非常放松的。)”可知,设空处与上文形成解释说明关系,进一步说明如何让人们感到放松。D项“人们通常不会被劝阻在这些类型的音乐会上讲话”符合语境。5答案与解析:E根据上文“Also,rock concerts are often very crowded, particularly in the areas surrounding the stage.(此外,摇滚音乐会经常非常拥挤,尤其是在舞台周围的区域。)”可知,设空处与人多的时候的处理方式有关,E项“在像这样的一大群人当中,有时碰到别人是很正常的”符合语境。.完形填空【

28、语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了主人公无意中购得两幅名家油画真迹的故事。文章通过展现艺术之美,引导学生养成高尚的审美情趣和良好的审美意识。1答案与解析:C根据下文中的“Italys privacy laws”可知,此处表示他的真实姓名不能公开(expose)。attach使依附,贴上,系上;allocate分配;submit使服从,提交。2答案与解析:A根据下文中的“after work auction”可知,此处表示做完(finish)了一整夜的工作。delay(使)耽搁,延期,推迟;consider仔细考虑,认为;try试图,尝试。3答案与解析:A根据上文中的“look”和下文中的“ab

29、ove his dining room table”可知,此处表示他认为放在餐桌上方会很好看的(nice)画作。familiar熟悉的;useful有用的;real真实的。4答案与解析:A根据下文中的“until Nicolo finally won the paintings for $32(直到尼科洛最终以32美元的价格赢得了这两幅画)”可知,此处表示尼科洛和另外一位竞标人进行了竞争(battle)。debate辩论;discuss讨论;bargain讨价还价。5答案与解析:D根据上文可知,尼科洛退休去西西里岛生活,结合下文“the paintings with him”可知,此处表示他带

30、上(bring)了这些画作。hold拿,握,持有;leave离开,留下;register登记,挂号邮寄。6答案与解析:C根据下文中的“an art appreciation class”可知,此处表示上(take)艺术欣赏课。miss错过;fail失败;lead领导。7答案与解析:B根据下文中的“It was signed.but when he.never heard of.”可知,此处表示不寻常的事情。句意:一个年轻的姑娘坐在花园椅子上的这幅画有些不寻常(unusual)。8答案与解析:C根据上文可知画的署名是“Bonnato”,或者说他是这么认为的,结合下文他只找到了“Bonnard”,

31、一位他从未听说过的法国画家可知,此处表示他仔细研究(research)了它。appreciate欣赏,感激;touch触摸,感动;witness目睹,目击。9答案与解析:A根据上文可知,尼科洛的儿子在研究这幅画的作者,所以此处表示“一位法国画家(painter)”。designer设计师,谋划者;author作者,作家;actor男演员,行动者。10答案与解析:B下文提到他发现了一幅画,画家皮埃尔波纳尔坐在与他父亲的画中同一个花园里的同一把椅子上,由此可知此处表示他非常惊讶(surprised)。expected预期的,预料的;anxious焦急的,焦虑的;ready准备好的。11答案与解析:

32、D根据上文中的“.with a young girl sitting on a garden chair.”可知,此处表示同一个花园(garden)。room房间;kitchen厨房;hall大厅。12答案与解析:C根据上文尼科洛无意中拍下这幅画,儿子的研究发现最终(eventually)让他们知道这幅画叫做女孩和两把椅子。apparently明显地;confidently自信地;temporarily临时地。13答案与解析:A根据上文可知,尼科洛在拍卖会上拍下了这幅画,所以此处表示他们拥有(own)的这幅画。borrow借;sell卖;steal偷。14答案与解析:C根据下文给意大利文化部打了电话可知,此处打电话的人是尼科洛一家(family)。girl女孩;artist艺术家,画家;police警察。15答案与解析:B根据下文中的“worth as much as $50 million”可知,这幅画价格不菲,此处表示这幅画是真迹(original)。copy复制品;model模型,模范,模特;present礼物。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1