收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:527851 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:11 大小:132KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第7页
第7页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第8页
第8页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第9页
第9页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第10页
第10页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 2 Travelling Around Section Ⅲ Discovering Useful Structures 新人教版必修第一册.doc_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(八)UNIT 2Section Discovering Useful Structures层级一即时应用体验维度1单句语法填空1Ive never been to Beijing, and I _(go) there with my parents during the holidays.2Mary_(leave) for Shenyang by plane at 3:00 this afternoon.3When our guest_(arrive), I will pick him up at the airport. 4We_(rent) a car when we trave

2、l in Yunnan next week. 5They_(go) to have a short holiday on the seaside this Sunday.6If something terrible_(happen) to us, dont worry, because something good will follow it.7Our flight _(take) off at 8:00 pm., so we have enough time to go to the airport. 8My uncle_(return) from the USA tonight. Ill

3、 go to the airport to pick him up.9I _(take) my children to see some animals in the zoo this Saturday.10You_(clean) the classroom, because you are on duty today.11If you come this afternoon, we_(have) a meeting.12According to the timetable, the train for Shanghai _ (leave) at 9 oclock in the evening

4、.维度2语法与写作1我知道你将去拜访你的一个中国朋友。I learn that_ one of your Chinese friends.2下周五我们将乘飞机去上海出席一个重要的会议。We_ to attend an important meeting.3如果明天天气好, 我们就去远足。If it is fine tomorrow, we_4他两小时后将赴伦敦和经理会面。He_ in two hours to meet with his manager.5下课后我们打算在操场踢足球。After class, we_ on the playground.6期中考试就要到了, 每一个人都在努力复习

5、功课。The midterm exam_ and everyone _ to revise lessons.7我们将在山顶进行午餐并且举行一些活动。_at the top of the mountain and holding some activities.8随后我们可以自由活动,下午四点钟我们将会乘大巴返回学校。Afterwards, it will be our free time and then we_ at 4:00 pm.维度3语法填空Xiaoming is very excited today, because his parents 1._ (be) back from Am

6、erica. They phoned Xiaoming yesterday afternoon and said,“We 2._ (leave) for the airport at four oclock, because the plane 3._ (leave) at six. We 4._ (buy) some gifts for you and your grandpa yesterday. 5._ you 6._ (come) to the airport to meet us?” Xiaoming said,“Yes.” Just now Xiaoming and his gra

7、ndpa 7._ (meet) his parents. They were about 8._ (lock) the door when the phone 9._ (ring). It was Xiaomings parents. “We 10._(arrive) home in about ten minutes.” What a great surprise!层级二主题阅读训练.阅读理解 AAt 12, my father decided to take me on a trip to France. I had never been out of the country before

8、,so I was very excited. My family and I went around with my father showing us all the unbelievable sites in Paris. None of us spoke much French but we loved the city.We had taken the subway all over the city and were congratulating ourselves on our mastering what was honestly an excellent subway des

9、ign that was pretty easy to follow. We decided to visit Versailles by train. We chatted happily along the way until my father realized we were far into the French countryside and no one around spoke English.We reached the end of the line and felt afraid when everyone finally left the train. An old m

10、an and his grandchild noticed us and came to help. He spoke no English,so in broken French we tried to explain. When he finally understood,this great man settled his grandson and showed us to the correct train and then boarded with us.Later we knew the truth that there was a train transfer (转乘) and

11、he didnt want us to miss it. This kind man rode a train for an hour and a half out of his way to make sure that three Americans got where they wanted to be. He refused to let us pay for his ticket. He did it all with a gentle smile and patted our hands gently at the stop. Then in his quiet way,he bo

12、arded the train to return the way he had come.What impressed me most was the man and his kindness during the amazing trip. Some Americans think the French are rude for some reason,but I always try to persuade them to change their minds with this very story.1What happened to the author and his family

13、 on the train?AThey couldnt understand the signs of the train.BThey failed to get off the train at the right time.CTheir opinions divided about where to go first.DThey found it hard to communicate with the French.2How did the man help the author and his family?A.By paying for their train tickets.BBy

14、 showing them the returning way.CBy inviting them to travel together.DBy leading them to their place.3Which of the following can best describe the last paragraph?ASeeing is believing.BBeing kind is a good manner.CTravelling enriches ones life.DHelping others brings great pleasure.4Whats the purpose

15、of the authors writing the text?ATo explain an unexpected problem.BTo list the unbelievable sites in Paris.CTo share an unforgettable foreign experience.DTo show the importance of mastering a foreign language.B2022大连高一检测Brisbane, the capital of Queensland, is a lively city that is home to many diffe

16、rent types of tourist attractions. In its early stages, the city grew as the agricultural and mining (采矿) industries grew, until it developed into the cultural city that it is today. It is also the third largest city in Australia.Brisbane is a river city, although close to the coast, with the Brisba

17、ne River running through it. It is surrounded by hills and full of bridges. It is also very easy to get to a number of attractions such as the Gold Coast and the Sunshine Coast from Brisbane.Brisbane has a number of theatres including the Lyric Theatre, Cremorne Theatre and the Playhouse Theatre whi

18、ch are part of the Queensland Performing Arts Centre in South Bank.The area of South Bank is popular with visitors and locals especially for its relaxing parkland and manmade beach area which is popular with all ages. During the evening this area is very popular for romantic walks and many shows.Ano

19、ther place that is very popular with visitors especially young people is the suburb (郊区) of Fortitude Valley. It is home to the amazing Chinatown, great restaurants, popular nightclubs and bars and so on. Its not a suburb for those who like peace and quiet.Brisbane is a great place to cycle, with wo

20、nderful cycle tracks (自行车道) near and along the river. If you get tired along the way, you can always get on a bus or the City Cat (central area transport service). You can take a bus with your bike. But youd better avoid the time of day when most people are traveling to or from work, because you won

21、t be allowed on with a bike at that time. Brisbane offers plenty of things to do with activities and tours such as hot air ballooning, rock climbing, and even climbing the Brisbane Story Bridge. For more information about Brisbane tours, please click here.5Which of the following is true about Brisba

22、ne?AA city far from the sea.BThe capital of New South Wales.CThe third largest city in Australia.DA city whose economy mainly depends on mining.6Which of the following places is home to Chinatown in Brisbane?AThe area of South Bank.BThe suburb of Fortitude Valley.CThe district close to the Lyric The

23、atre.DThe place near the Brisbane Story Bridge.7According to the passage, in Brisbane there are wonderful cycle tracks near_Athe zoo Bthe forestCthe park Dthe river8What is the purpose of the passage?ATo attract people to visit Brisbane.BTo tell us some popular sports in Brisbane.CTo inform us the t

24、raffic conditions in Brisbane.D.To introduce some natural resources in Brisbane.完形填空Imran started a company. However, after several months because of money, he had to_1_ the company. Imran was so _2_ that he stayed at home doing nothing.One day Professor Krishnan called Imran to his house and asked,

25、 “Whats going on now?” “I set up a(n) _3_, but the result didnt come as I wanted and I had to _4_ working,” Imran answered.Krishnan said, “Im _5_ to hear this.” “But I _6_ very hard,” Imran said.The professor showed Imran a dead tomato plant.“After I planted it, I often watered it and tried my best

26、to take care of it, _7_ it still died.”“If success is only a matter of luck, what is the _8_ of doing so much?” asked Imran.“You will _9_ after you open that door,” said the professor. Imran opened the _10_ and saw lots of big tomato plants.“Where did they come from?” asked Imran.“Not all tomato pla

27、nts are_11_. If you keep doing the right things continuously, then your chances of _12_ will be increased.But if you stop _13_ because of failure (失败), life wont give you any prize,” the Professor said.After that, Imran started again with renewed energy._14_ his company became very successful.Many p

28、eople consider failure as the reason to stop trying, but success always comes to those who wont_15_1A.run BcloseCgrow Dleave2A.sad BsurprisedCworried Dunfriendly3A.team BcampCbusiness Dorganization4A.imagine BforgetCfinish Dstop5A.sorry BafraidCfree Dlucky6A.studied BtrainedCworked Dplayed7A.because

29、 BsoCor Dbut8A.secret BresultCmeaning Dmemory9A.remember BunderstandCagree Dfocus10A.bag BboxCwindow Ddoor11A.beautiful BdeadCfresh Dwild12A.success BeducationCprogress Dfriendship13A.helping BtryingCwriting Dsmiling14A.Finally BInsteadCSuddenly DUsually15A.make up Bhurry upCgive up Dstay up.语法填空Tha

30、nk you very much for your letter. Your trip sounds exciting! I cant wait to hear what Africa is like.Since my last letter to you, I have had a little adventure of 1._ (I) own. Early this month, my mother and I took a 2._ (fly) to Dunhuang, in the northwest of China. The desert out there was really q

31、uite amazingI had never seen so much sand in my life! While we were there, we 3._ (arrange) with a tour company to ride 4._ (camel). I was very excited because this was the first time I had seen one so 5._ (closely).We had hoped that we would get to see some other wildlife on our trip,but sadly we d

32、idnt.Since you are going to the Sahara, I have some advicebe sure 6._ (bring) a large hat and a shirt with long sleevesyoull need these things 7._ protection. The sun can be so brilliant 8._ youll need to keep covered or youll get 9._ (burn)my cheeks were red for days after my trip. And another thin

33、g:youll need to keep 10._ good supply of water with you,since it is so dry and hot.Im sure youll have a nice trip. I look forward to receiving your postcards!课时作业(八)层级一即时应用体验维度11am going2.is leaving3.arrives4.are renting5.are going6.happens7.takes8.is returning9.am taking10.are to clean11.will have1

34、2.leaves维度21youre going to visit2.are flying to Shanghai next Friday3.will go hiking4.is leaving for London5.are going to play football6.is comingis trying hard7.We are having lunch8are returning to school by bus维度31will be2.are leaving3.leaves4.bought5.Are6coming7.were going to meet8.to lock9.rang1

35、0are arriving层级二主题阅读训练.阅读理解A【语篇解读】本文是一篇记叙文,记述了作者一家去法国旅行时遇到一位好心人不辞辛苦帮助他们到达目的地的故事。1答案与解析:B细节理解题。根据第二段末句“We chatted happily along the way until my father realized we were far into the French countryside and no one around spoke English.”和第三段首句“We reached the end of the line and felt afraid when everyone

36、 finally left the train.”可知,他们坐过了站,没能在正确的时间下车,所以选B项。2答案与解析:D细节理解题。根据第四段第二句“This kind man rode a train for an hour and a half out of his way to make sure that three Americans got where they wanted to be.”可知,老人领他们去了他们想去的地方,故选D项。3答案与解析:A推理判断题。根据最后一段末句“Some Americans think the French are rude for some r

37、eason,but I always try to persuade them to change their minds with this very story.”可知,作者用自己的经历说明一些美国人对法国人的看法是不正确的,故可推知选项A(眼见为实)符合题意。4答案与解析:C写作意图题。根据第一段中的“a trip to France”以及下文的讲述可知,本文讲述了作者与家人在法国的一段难忘的旅游经历,故选C项。B【语篇解读】本文介绍了澳大利亚第三大城市Brisbane受游客欢迎的一些旅游景点和活动。5答案与解析:C细节理解题。根据第一段中“It is also the third la

38、rgest city in Australia.”可知, Brisbane是澳大利亚的第三大城市。故选C。6答案与解析:B细节理解题。根据第五段可知, Fortitude Valley的郊区是Brisbane唐人街的所在地。故选B。7答案与解析:D细节理解题。根据第六段中“Brisbane is a great place to cycle, with wonderful cycle tracks near and along the river.”可知, 在Brisbane, 沿河有风景美丽的自行车道。故选D。8答案与解析:A推理判断题。本文主要介绍了澳大利亚第三大城市Brisbane及其景

39、点和活动。根据文章最后一句“For more information about Brisbane tours, please click here.”可以推断, 这篇文章的目的是吸引人们游览Brisbane。故选A。.完形填空【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。文章主要介绍了一个青年创业失败后,一蹶不振。他的老师知道了他的情况后,用一个巧妙的办法转变了他的思想。1答案与解析:B根据倒数第二段中的Imran started again with renewed energy可知,因为资金问题, Imran不得不关闭公司。2答案与解析:A根据空后的he stayed at home doing n

40、othing可知,公司关闭后, Imran很伤心,待在家里什么都不做。3答案与解析:C根据第一段中的Imran started a company.可知, Imran成立了一家公司。4答案与解析:D根据上文的he stayed at home doing nothing可知,公司关闭后, Imran停止工作。5答案与解析:AKrishnan教授听到Imran创业失败的消息感到很遗憾。6答案与解析:C根据下文的what is the _8_ of doing so much可知, Imran非常努力工作。7答案与解析:D根据空后的still died可知,教授种下西红柿苗后,他经常给它浇水,尽力

41、照顾它,但它还是死了。8答案与解析:C根据上文的If success is only a matter of luck可知,如果成功仅是靠运气获得,那么做那么多工作又有什么意义呢?9答案与解析:B根据上文的what is the _8_ of doing so much可知,教授说Imran打开门就会明白做这么多的意义了。10答案与解析:D由上文的You will _9_ after you open that door可知, Imran打开门,看到许多高大的西红柿苗。11答案与解析:B根据上文的The professor showed Imran a dead tomato plant.可知

42、,教授说不是所有的西红柿苗都死了。12答案与解析:A根据下文Imran的公司获得成功可知,这里是说如果坚持不断地做正确的事情,那么成功的机会将增加。13答案与解析:B由后文的stop trying可知,如果你因为失败而停止尝试,生活不会给你任何奖励。14答案与解析:A结合语境可知,最后, Imran的公司经营地非常成功。15答案与解析:C总结全文可知,成功总是属于那些不放弃的人。.语法填空【语篇解读】本文是一篇书信。作者在信中向朋友介绍了自己的旅行经历,并给出了一些旅行建议。1答案与解析:my考查代词。my own 表示“我自己的”,of my own作后置定语来修饰 adventure。故填

43、 my。2答案与解析:flight考查名词。空格前面有冠词 a,所以空格处要填名词形式,表示“航行,飞行”。故填 flight。3答案与解析:arranged考查动词时态。这里空格处作整个句子的谓语动词,作者通篇在讲述过去的经历,所以用一般过去时。故填 arranged。4答案与解析:camels考查名词复数。camel 为可数名词。这里 camel 前面没有冠词,要用其复数形式。故填 camels。5答案与解析:close考查副词。close在这里作副词修饰动词 see,表示“近距离地”。故填 close。6答案与解析:to bring考查非谓语动词。be sure to do sth.为固定用法,表示“确保,一定要做某事”。故填 to bring。7答案与解析:for考查介词。这里句子主干为 youll need these things。此处for protection为介词短语作目的状语,故填 for。8答案与解析:that考查结果状语从句。此处为so.that.引导的结果状语从句。故填that。9答案与解析:burnt/burned考查被动语态。这里 burn 和主语 you 为被动关系,“get过去分词”表被动,故填 burnt 或者 burned。10答案与解析:a考查冠词。supply 为可数名词,其单数形式前需要加冠词。good 为辅音音素开头,故填 a。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1