1、课时作业(四)Unit 2Section Welcome to the unit & Reading.阅读理解AIts not easy being a teenager (13至19岁青少年)nor is it easy being the parent of a teenager. You can make your child feel angry, hurt, or misunderstood by what you say without realizing it yourself. It is important to give your child the space he ne
2、eds to grow while gently letting him know that youll still be there for him when he needs you.Expect a lot from your child, just not everything. Except for health and safety problems, such as drug use or careless driving, consider everything else open to discussion. If your child is unwilling to dis
3、cuss something, dont insist he tell you whats on his mind. The more you insist, the more likely that hell clam_up. Instead, let him attempt to solve (解决) things by himself. At the same time, remind him that youre always there for him should he seek advice or help. Show respect for your teenagers pri
4、vacy (隐私). Never read his mail or listen in on personal conversations.Teach your teenager that the family phone is for the whole family. If your child talks on the familys telephone for too long, tell him he can talk for 15 minutes, but then he must stay off the phone for at least an equal period of
5、 time. This not only frees up the line so that other family members can make and receive calls, but teaches your teenager moderation (节制). Or if you are open to the idea, allow your teenager his own phone that he pays for with his own pocket money or a parttime job.1The main purpose of the text is t
6、o tell parents _A. how to get along with a teenagerB. how to respect a teenagerC. how to understand a teenagerD. how to help a teenager grow up2What does the phrase “clam up” in Paragraph 2 probably mean?ABecome excited. BShow respect.CRefuse to talk. DSeek help.3What should parents do in raising a
7、teenager according to the text?ANot allow him to learn driving or take drugs.BGive him advice only when necessary.CLet him have his own telephone.DNot talk about personal things with him.BOn my first roundtheworld trip in 2006, I planned everything out in advance. I knew where I was going, how long
8、I would stay, and how I would get there. And then halfway through the trip, I ditched the plan and went with the flow. Over the years, how I plan my travel has changed. Now, Im a lastminute planner and seldom travel with any plan.Travelling without a plan gives you great flexibility (灵活性). Since not
9、hing is booked far in advance, you can turn to something different when you change your mind or something better comes along. I changed my plan to meet a friend on an island in Thailand and stayed for a month. I wouldnt have had that experience if I had kept to my planned schedule.However, most new
10、travellers are the oppositethey overly plan their trips. Their whole journey is scheduled. Two days here, three days there. I understand why people do that. When time is short, you want to see as much as possible. You dont want to waste a single second.Actually, it is better to slow down your pace.
11、Spending more time in one place allows you to get a better feel of the rhythm (节奏) of life. You can visit at a more relaxed pace, see more than just the attractions, and open up your schedule to the happy accidents of travel.When I first made my travel plan, I tried to include everything in it. Then
12、 I realized it was unrealistic, and revised my plan. I listed one or two things I want to see each day and spaced everything out. Its an important lesson to learn. I think the best trip plan is to work out the general path you want to take, book the first few nights of your trip, and let your travel
13、s unfold from there. In this way you are never locked into a certain place if your feelings change.4What does the underlined word “ditched” in Paragraph 1 mean?A.Considered. BDiscussed.CAbandoned. DPrepared.5What can we learn about the author from the text?AHe lives an easy life. BHe enjoys travelin
14、g freely.CHe spends a lot of time traveling. DHe prefers to follow others when traveling.6What does the author suggest about traveling? AWorking out a simple travel plan.BAvoiding booking in advance.CGetting prepared for the unexpected things.DSetting a goal before making a travel plan.7What is the
15、best title for the text?ATravelling:A Race Against the ClockBIn Travel, Less Is MoreCTravelling: Play More, Pay LessDWhy I Enjoy Travelling Around.完形填空I was visiting Costa Rica when I found myself in a bad situation: all my bank cards werent_1_ abroad, and I only had $ 5 and a return ticket in two w
16、eeks. Back then, there were no cellphones or Internet. It was_2_ who came to my rescue to get me home.I thought the city dangerous and decided to find kind people in the _3_. With my remaining coins, I _4_ to the bus station and found a countryside that I could _5_. Five hours later, I arrived at Sa
17、nta Rosa. I went knocking door to door, _6_ my situation with my very poor Spanish, _7_ everyone pointed me to another house.Finally, I _8_ a Chinese restaurant. The owner was extremely _9_. She heard my story and felt _10_ for me.She said her son had a similar _11_. At that time, some other people
18、were very kind to him, and she remembered how _12_ that made her feel. She invited me in, gave me food, and called the Red Cross to _13_ me. I spent my remaining days in Costa Rica with the head of the Red Cross.I realized that being able to receive kindness is a _14_ for other people as well. And k
19、indness _15_ more kindness in small ripples (波纹).1A.working BpayingCtravelling Dincreasing2A.villagers BtouristsCvisitors Dstrangers3A.street BtownCcountryside Dcommunity4A.drove BflewCheaded Dslid5A.buy BaffordCrent Dearn6A.explaining BsharingCexchanging Dexploring7A.or BbutCand Dtherefore8A.though
20、t of Bheard ofCarrived at Daimed at9A.rich BkindCbusy Dserious10A.proud BhappyCexcited Dsorry11A.adventure BexperienceCfailure Dstrategy12A.warm BcuriousCcool Dstrange13A.choose BcalmCcomfort Drescue14A.gift BtroubleCtrap Drequest15A.improves BchallengesCencourages Ddesigns课时作业(四).阅读理解A【语篇解读】本文是一篇说明
21、文,主要介绍了父母应当如何帮助青少年成长,如何与孩子进行适当的讨论与沟通,尊重孩子的隐私以及让孩子合理使用电话等。1答案与解析:D主旨大意题。整篇文章主要介绍了父母在培养孩子的过程中应当如何帮助他们成长。只有D项最全面,故选D项。微技能:主旨大意题的应考技巧开门见山是西方人写作的惯性思维,因此在总结文章主旨大意时,篇首是必读部分。另外,每段的第一句、第二句或最后一句成为本段主题句的概率往往较大。将首段的中心句与各段第一句串联在一起,通常可以得出文章的中心思想。2答案与解析:C词义猜测题。根据常识和上下文之间的逻辑关系可知,青少年一般都有逆反心理,所以,“你越坚持,他越可能拒绝开口说话”。cla
22、m up意为“拒不开口”,故选C项。3答案与解析:B推理判断题。由第二段第二句可知,作者只是建议家长与孩子讨论毒品或粗心驾驶的问题,并没有说禁止孩子学驾驶,故A项错误;由最后一段最后一句可知,C项缺少“that he pays for with his own pocket money.”这一前提条件;D项曲解了privacy的含义。由全文内容可知,给予孩子空间很重要,必要时应给他一些建议。故选B项。B【语篇解读】本文是一篇议论文。有人旅行的时候,过度计划自己的行程,而作者认为旅行的时候不必过度计划自己的行程,要放慢脚步,更好地感受生活的节奏。4答案与解析:C词义猜测题。根据画线词所在的句子可
23、知,作者原来制订了计划,后来计划发生了变化,所以应是放弃了计划。故选C。5答案与解析:B 细节理解题。根据第二段的内容可知,作者喜欢自由旅行。故选B。6答案与解析:A推理判断题。根据最后一段中的“I think the best trip plan is.if your feelings change”可知,作者建议制订一个简单的旅行计划。故选A。7答案与解析:B标题归纳题。根据文章最后一段中的“When I first made my travel plan.spaced everything out”以及全文内容可知,作者想表达的是,在旅行中,少就是多,不要把所有的事情都计划在内,否则会减
24、少很多旅行的乐趣。故选B。.完形填空【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者在哥斯达黎加参观时,发现自己的处境很糟糕。他去乡村里四处求助,后来有一位中式餐馆的老板帮助了他。然后作者意识到,能够接受善意也是给别人的一份礼物,而善意会传递,激发更多的善意。1答案与解析:A作者所有的银行卡都不能在国外使用。根据“and I only had $5 and a return ticket in two weeks”可知,作者的银行卡在国外使用不了。故选A。2答案与解析:D是陌生人来救助作者,把作者带回家。根据下文可知,是一家餐馆的老板和红十字会的人帮助了作者,他们对作者来讲是陌生人。故选D。3答案与解析:C
25、作者觉得城市很危险,于是决定到乡村去寻找善良的人。根据“I thought the city dangerous”可知,作者认为城市很危险,所以到乡村寻找善良人的帮助。故选C。4答案与解析:C带着剩下的硬币,作者去了汽车站,找到了一个自己能付得起(车票)的乡村。head to someplace表示“前往某地”。故选C。5答案与解析:B参见上题解析。根据“With my remaining coins”可知,因为作者只剩下一些硬币,所以只能买付得起的车票。故选B。6答案与解析:A作者挨家挨户敲门,用蹩脚的西班牙语解释自己的处境。根据“with my very poor Spanish”可知,作
26、者用蹩脚的西班牙语解释自己的处境。故选A。7答案与解析:B但每个人都把作者支到另一家。根据语境可知,这里为转折关系。故选B。8答案与解析:C最后,作者来到了一家中式餐馆。arrive at意为“到达”。故选C。9答案与解析:B店主非常和蔼可亲。根据下文可知,店主非常善良,主动帮助作者。故选B。10答案与解析:D她听了作者的故事,对作者表示同情。feel sorry for sb.表示“同情某人”。故选D。11答案与解析:B她说她的儿子有类似的经历。根据“At that time,some other people were very kind to him”可知,店主儿子有过类似的经历。故选B。12答案与解析:A她记得那使她感到多么温暖。别人善待她的儿子,她的心里感到非常温暖。故选A。13答案与解析:D她邀请作者进去,给作者食物,打电话给红十字会来救助作者。根据上文“It was _2_ (strangers) who came to my rescue to get me home”提示可知,店主打电话给红十字会来救助作者。故选D。14答案与解析:A作者意识到能够接受善意也是给别人的礼物。故选A。15答案与解析:C这里指善意会传递,激发起更多的善意。故选C。