收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:527830 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:11 大小:44.50KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第7页
第7页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第8页
第8页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第9页
第9页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第10页
第10页 / 共11页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业3 Welcome unit Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第一册.doc_第11页
第11页 / 共11页
亲,该文档总共11页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(三)WELCOME UNITSection Reading for Writing层级一课时跟踪检测维度1单词拼写1I think that youd better use f_ cards to help remember new words.2One of his p_ is outgoing and easy to get along with.3Set a g_ every day and work hard for it,and you are sure to make progress.4Youd better often r_ the words you have le

2、arned.5I am writing to ask you for some advice on how to i_ my written English.6The exchange student is good at _ (组织) such kind of activities.7The _ (公司) has given him a chance to work abroad recently. 8Most of the furniture in the house is in the _ (风格) of the Europe.维度2单句语法填空1I suppose you will f

3、ind his design either funny _ boring.2All teenagers look forward to _ (have) happy holidays from school. 3Both of us are more than _ (partner). We are close friends. 4I feel much _ (confident) now than I felt last week.5You can share your childrens _ (curious) and have a discussion with them. 6Our s

4、chool has set up a new student _ (organise) to better serve the students.7Britain is a developed country and its _ (nation) flower is rose. 8No matter _ happens,we should have confidence in ourselves.维度3完成句子1无论你选择哪一个公司,我都不会介意的。_,I wont mind. 2要么你和合伙人合作,要么你自己完成。_ you finish it by yourself. 3在做实验时,他想到

5、了一个好主意。(状语从句的省略)_,he had a good idea.4当你感到孤独时,这条宠物狗可以陪伴你。(company)When you feel lonely,the pet dog _5如果你对中国文化感到好奇, 你一定不要错过这个机会。If you _ Chinese culture, you mustnt miss the opportunity!6这种已经过时的衬衣正在半价销售。This kind of shirt, which has been _, is being sold at half price.维度4课文语法填空(一)Ann Wells, 1._ Grade

6、 10 student at Lakeside High school, is from USA. She is active and curious 2._ everything. She likes asking questions, and believes that she can learn best by 3._ (do). Physics is her favourite subject. Besides reading short 4._ (story), dancing and skating 5._ (be) also her hobbies. Her dream is t

7、o become an engineer in the future.(二)Thando Gowon, a 16yearold Grade 10 student at South Hill High School, comes from South Africa. He is good looking, thinks fast, and 6._ (play) hard. While 7._ (study), he always holds a book or a pen. Apart from being in class, he will be either in the library 8

8、._ in the computer lab. At the weekends, he 9._ (usual) plays computer games if he is not busy studying. His dream is 10._ (set) up his own IT company.层级二主题阅读训练.阅读理解AI love my job in Paris. I work at the Eiffel Tower. Every day, I lead guests and visitors to take the elevator to viewing platforms (观

9、景台). There, I will point out the attractions and help people find the best places for taking photos.Millions of visitors come to Paris every year from all around the world. Most visitors stay here for three or four days. As for me, I visited Paris 35 years ago and never left. At the time, I didnt kn

10、ow what I wanted to do with my life. But I found my job in this city.I suffered from Asperger syndrome (阿斯伯格综合征) when I was six years old.I was shy and loved to read and memorize facts.One of the biggest problems I faced was communicating with others.I couldnt understand what others were talking abo

11、ut.I arrived in Paris when I was in my 20s.I happened to get a job here.At first, I had a problem with change in everyday life, especially when communicating with people.But I like to memorize facts, and that really helps in my job because people love to learn all of the interesting things about Par

12、is.I was afraid to talk with people before.Now, Ive discovered that I talk a lot!I love coming to work.Every day when I come to work, I feel its time for me to provide the best service for visitors.I love to learn something new because I cant wait to share the information with others. I dont really

13、know what the future holds for me, as tomorrow is not promised to anyone,but I will continue to work here.1What is the authors job in Paris?AA cameraman. BA teacher.CA doctor. DA guide.2What do people with Asperger syndrome have problems in?ASocial skills. BWriting skills.CReading skills. DManagemen

14、t skills.3What can we learn about the author from the last paragraph?AHe has a gift for talking.BHe lives a busy life every day .CHe enjoys his job very much now.DHe is worried about the future of his job.4What is the best title for the text?AI Took a Special Trip in ParisBI Found My Dream Job in Pa

15、ris CI Found My Biggest AdvantagesDI Suffered from Asperger SyndromeBJapanese students work very hard,but many are unhappy. They feel heavy pressure from their parents to do well in school. Most students are always being told by their parents to study harder so that they can have a wonderful life. T

16、hough this may be a good idea for those very smart students,it can have terrible results for many students because they are not talented enough.As is reported,a number of students killed themselves. Others try to get the feelings of taking drugs(毒品).Some join the groups of troublemakers and turn to

17、crime(犯罪).Many of them have tried very hard at school but have failed in the exams and have their parents lose hopes. Such students feel that they are hated by everyone else they meet and they dont want to go to school any longer. They become dropouts.It is surprising that though most Japanese paren

18、ts are worried about their children,they do not help them in any ways. Many parents feel that they are not able to help their children and it is the teachers work to help their children. To make matters worse,a lot of parents send their children to those school opening in the evenings and on weekend

19、sthey only help students to pass exams and never teach students any real sense of the world. It is a great surprise that almost three quarters of middle school students have been to such kind of schools. Many Japanese schools usually have rules about everything from the students hair to their clothe

20、s and the things in their bags. Child psychologists(儿童心理学家) now think that such strict rules are harmful(有害的) to the feelings of the students. Almost 40% of the students said that no one had taught them how to get on with others,how to tell right from wrong,and how to show love for others,even for t

21、heir parents.5Who does “dropouts” refer to?AThose who make troubles in and out of school.BThose who go about or stay at home instead of being at school.CThose who try hard but always fail in the exams.DThose who lose hope and give up some of their subjects.6What makes the author surprised?AThat Japa

22、nese parents are worried about their children.BThat it is the teachers work to help their children.CThat Japanese parents dont give their kids help.DThat the teachers only help students to pass the exams.7Which of the following can be the best title of the passage?AThe Trouble in Japanese SchoolsBTh

23、e Problems of Japanese StudentsCEducation in JapanDThe Pressure on Japanese Students.七选五Going from middle school to freshman year of high school is a big change. _1_Be open to new friendships.High school is all about experiencing new things, including new friendships. Getting to know people you have

24、nt met before is a great way to broaden your horizons (眼界). _2_ Simply sitting with a new person at lunch can be enough to get the ball rolling (滚).Explore the campus.For most people, going off to high school means heading off to a new campus. _3_ They might be able to show you around the campus, wh

25、ich will make you a bit more confident as you go on with your freshman year.Get organised.Academically (学业上) speaking, high school and middle school are very different. _4_ You can buy a planner and spend a few minutes each night going over the notes you took in class that day. Staying on top of you

26、r studies will make the transition (过渡) from middle to high school much easier._5_While theres no need to plan every day for the next three years, it cant hurt to make a note of classes you want to take or activities youd like to try. Believe it or not, the three years go by really fast. Having a pl

27、an in place will help you make the most of your high school experience.ACreate a threeyear plan.BBe open to new experiences.CIf youre nervous, start small.DTry to get as organised as possible so you can stay on top of your work.EThat way, youll have a better idea of some of the things you can expect

28、.FIf you worry about the unknown, reach out to the school and see if someone can help.GHere are some ways to help you deal with anxious feelings and prepare for the first year.完形填空Each school year, we welcome a new generation (一代) of students. Freshmen enter high school not _1_ what to expect. They

29、will soon learn that classes are harder, bathrooms are busier and grades seem to _2_ more than in middle school.But freshman Adam Lin finds high school more _3_ than middle school. “The _4_ are more flexible (灵活的) with what we do in class. The administration (管理) is not as _5_ and we can decide what

30、 to wear,” said Lin.While Lin enjoys his freedom and flexible teachers, he _6_ talking to his friends in PE. class. “In high school, PE. is an elective (选修课) and no longer a(n) _7_ class. I miss hanging with my friends in PE. class _8_ that was the time when I could relax,” stated Lin. “My classes c

31、an be hard sometimes and I wish I had more _9_ time with my friends.”Lin entered the school campus without a sense of _10_. The campus was bigger than he had expected and classes were usually in the opposite direction of his previous (之前的) class. “_11_ are too far away from class. If Im walking acro

32、ss the campus to my next class and I decide to use the bathroom, I end up being _12_,” said Lin. “I love the classes here, but itll take me some time to find my way around the _13_.”Coming into high school, freshmen carry many goals of what they hope to _14_. At the end of high school, Lin hopes to

33、graduate with excellent grades and _15_ a university like Massachusetts Institute of Technology because of his love of engineering.1A.planning BknowingCforgetting Dunderstanding2A.matter BdropCtest Dshow3A.valuable BdifficultCenjoyable Dtiring4A.teachers BstudentsCseniors Djuniors5A.common BgoodCsim

34、ple Dstrict6A.misses BlovesCregrets Dremembers7A.special BrequiredCpopular Dorganised8A.so BifCbut Dbecause9A.easy BfreeCbusy Dlocal10A.control BhumourCdirection Dconfidence11A.Labs BShopsCBathrooms DRestaurants12A.late BafraidChurt Dlost13A.playground BclassroomCbuilding Dcampus14A.open BsolveCachi

35、eve Dcollect15A.tour BattendCchange Dchoose课时作业(三)层级一课时跟踪检测维度11flash2.partners3.goal4.revise5.improve6organisingpany8.style维度21or2.having3.partners4.more confident5.curiosity6organisation7.national8.what维度31No matter which company you choose2Either you work with your partner or3While doing the exper

36、iment4will keep you company5are curious about6out of style维度41a2.about3.doing4.stories5.are6.plays7studying8.or9.usually10.to set层级二主题阅读训练.阅读理解A【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者小时候患过阿斯伯格综合征,很难与人交流。长大后,他偶然成了巴黎埃菲尔铁塔的一名向导,每天与无数游客交流。作者觉得他找到了自己梦寐以求的工作。1答案与解析:D推理判断题。根据第一段作者引领游客乘升降梯到埃菲尔铁塔观景台,然后向他们介绍巴黎的景点并给他们推荐最佳摄影的

37、地方可以推知,作者是一名向导。2答案与解析:A细节理解题。根据第三段中的“I was shy and. I couldnt understand what others were talking about.”可知,患有阿斯伯格综合征的人在社交方面有困难。3答案与解析:C推理判断题。最后一段中,作者说他很喜欢上班,每天迫不及待地为游客提供最好的服务。他很喜欢学习新的知识并分享给游客。由此可知,作者很享受自己现在的工作。4答案与解析:B标题归纳题。通读文章可知,本文介绍了曾经患有阿斯伯格综合征、不善言谈的作者如今成了一名向导,他很享受自己的工作。选项B准确概括了本文主旨。B【语篇解读】文章讲述了

38、日本学生的压力与其父母的关系。父母对学生种种学业上的要求迫使一些学生不想上学,但他们并没有教孩子们如何去做人。5答案与解析:B细节理解题。根据第二段中的“Such students felt that they are hated.they dont want to go to school any longer.They become dropouts.”可知,不想去学校的学生被称为dropout。故选B。6答案与解析:C细节理解题。根据第三段第一句可知,日本的家长不帮助孩子,这让作者感到很惊讶。故选C。7答案与解析:D标题归纳题。根据第一段中的“They feel heavy pressu

39、re from their parents.”可知,日本学生的压力来自父母,后文开始介绍压力的类型、父母对孩子的态度等,所以D项可概括文章的主要内容。故选D。.七选五【语篇解读】本文是说明文。文章列举了一些建议,帮助高一新生缓解开学焦虑并做好开学准备。1答案与解析:GG项统领下文,G项中重点关键词“some ways”与下面几个小标题相呼应,可以推出选G。2答案与解析:C下文中的“Simply sitting with a new person at lunch can be enough to get the ball rolling”是对C项中的start small的举例说明。get/s

40、et/start/keep the ball rolling意为“开始做某种活动(指做较简单的事情)”。3答案与解析:FF项中的“the unknown”与上文中的“a new campus”相呼应,而下文中的They指代F项中的someone能够给提供帮助的人。4答案与解析:DD项中的“organised”与本部分小标题“Get organised”相呼应。D项中的“stay on top of your work”与下文中“staying on top of your studies”相呼应。5答案与解析:AA项意为“制定一个三年计划”,可以概括段落主题,选项中的“plan”和下文的“pl

41、an”相呼应,故选A。.完形填空【语篇解读】本文是记叙文。高一新生Adam Lin觉得高中比初中更让人愉快。1答案与解析:B根据下文“They will soon learn that classes are harder,”可知,新生进入高中时不知道(know)会发生什么,后面才得知具体情况,know与learn是同义复现。2答案与解析:A由本段中的“They will soon learn that.than in middle school”可知,高一新生初入高中,不“了解(knowing)”新的学习生活是什么样的,但很快他们对此就会有一个初步的概念与初中相比,课程更难、人更多、成绩也更

42、“重要(matter)”。3答案与解析:C由下文中的“flexible with what we do in class”和“we can decide what to wear”可知,Lin在高中比在初中时更“快乐(enjoyable)”。4答案与解析:A下文中的“flexible teachers”提示此空答案,“老师们(teachers)”对课堂掌控比较灵活。5答案与解析:D由下文中的“we can decide what to wear”可知,学生们可以自由着装,因此可推断,Lin的高中管理不像初中那么“严格(strict)”。6答案与解析:A上文中的While表示两种情况形成对比,因

43、此可推断此空描述的是Lin高中生活不如意的方面。且下文中的“I miss hanging with my friends in PE. class”提示此空答案。7答案与解析:B此空与上文中的elective形成对比,高中体育课属于选修课,而不再“要求(required)”必须上。8答案与解析:D分析此空上下文语意关系可知,下文“that was the time when I could relax”是“I miss hanging with my friends in PE. class”的原因,故选because。9答案与解析:B由上文中的“My classes can be hard

44、sometimes”可知,Lin的高中课程有时很难;且本段中Lin反复表明自己想念和朋友们一起相处的时光。因此,Lin在此处表达了内心的想法想多些“空闲(free)”时间和朋友们在一起。10答案与解析:C由下文中的“The campus was bigger than he had expected.direction of his previous class”可知,本段描述的是高中校园太大,上课地点多变给Lin带来的困扰。因此,此空选direction合适,说明校园太大,Lin进入校园没有方向感。11答案:C12答案与解析:A本段中的“the bathroom”对11空有提示作用,“洗手间(Bathrooms)”离上课的地方太远,如果Lin在课间去了洗手间,下节课就会“迟到(late)”。13答案与解析:D上文Lin介绍了校园太大、上课地方多变且相互距离远等情况,此处表达感受:喜欢学校的课,但是熟悉“校园(campus)”要花些时间。14答案与解析:C下文Lin希望以高分毕业提示了此空的答案,与其他新生一样,他初入高中时对未来能“达成(achieve)”的目标满怀希望。15答案与解析:BLin希望能以高分从高中毕业,并“选入(attend)”像麻省理工学院一样的大学学习他喜爱的工程学。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1