收藏 分享(赏)

2021高考英语二轮复习训练:小综合训练22 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:525550 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:8 大小:108KB
下载 相关 举报
2021高考英语二轮复习训练:小综合训练22 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
2021高考英语二轮复习训练:小综合训练22 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
2021高考英语二轮复习训练:小综合训练22 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
2021高考英语二轮复习训练:小综合训练22 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
2021高考英语二轮复习训练:小综合训练22 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
2021高考英语二轮复习训练:小综合训练22 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
2021高考英语二轮复习训练:小综合训练22 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
2021高考英语二轮复习训练:小综合训练22 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、小综合训练22(名师原创)对应学生用书P164.阅读理解A Brochure Design ServiceProfessional Brochure DesignsBrochures have proven to be one of the most costeffective marketing methods for product and service companies worldwide. Creating a brochure is a delicate and important design process for any business, and must be left

2、 in the hands of professional brochure designers. It requires graphic design skills, specific techniques, and a deep understanding of marketing and printing technology.A Professional Brochure Design ServiceBrochure Design Service is a team of professional brochure designers that create company broch

3、ures and product catalogs for businesses. At Brochure Design Service you will find the design solutions for your organization brochuresfrom the outline of design drafts, concepts and messages, to the final brochure printing.As experts in design, we make the highest quality brochures you will ever co

4、me across, quickly and affordably. You only need to answer emails and provide feedback on our designs.Creating Professional Brochures for Your CompanyAffordable and highestquality end products. Brochures that will certainly beat your competitors and give you the edge in marketing your business.Broch

5、ure design samples ready in 2 business days or less. Do you have a trade show next week? Call us!We can meet tight deadlines.We have been serving thousands of clients all around the world for more than 15 years.Access to royaltyfree (版权免费) images included in our design fees.Lightweight digital broch

6、ures in PDF format included.Save time by avoiding endless meetings and appointments. Our service is faster, more reliable and costeffective than a traditional design agency.Unparalleled service:unlimited revisions till your final approval, plus 100% money back guarantee. Contact us right now!Tel:(81

7、4) 7553560 Email: smithbrochure.ca【语篇解读】本文是一篇应用文。Brochure Design Service是一个专业的宣传册设计团队,该团队可以为公司设计创造宣传册和产品画册。文章介绍了它的工作性质、工作范围等内容。1What is needed in creating a brochure?AHandwriting techniques.BPhotographing skills.CCommunicating strategies.DGraphic design ability.解析细节理解题。由第一段中的“It requires graphic des

8、ign skills, specific techniques, and a deep understanding of marketing and printing technology.”可知,宣传册设计需要绘画设计技巧、特定技术,以及对市场营销和印刷技术的深刻理解。故D项正确。答案D2Brochure Design Service can offer customers _.Aa trade showBPDF versions of brochuresCa printing machineDInternet images解析细节理解题。 由倒数第三段内容“Lightweight digi

9、tal brochures in PDF format included.”可知,Brochure Design Service可以为客户提供PDF格式的数字手册。故B项正确。答案B3The main purpose of the text is to _.AentertainBsuggestCadvertiseDwarn解析推理判断题。这是一篇宣传广告。文章介绍了Brochure Design Service的工作性质、工作范围等内容。很明显,这篇文章的目的就是宣传。故C项正确。答案CBMy father was a taxi driver but I am a kingKing Renat

10、o, of the country Pontinha, an island on Funchal harbor. Its in Madeira, Portugal, where I grew up. It was discovered in 1419; Captain Cook once came here.In 1903, the Portuguese government didnt have enough money to build a harbor port, so the king sold the land to a wealthy British family, the Bla

11、ndys, who make Madeira wine. Fourteen years ago, the family decided to sell it for just 25,000 (19,500). I decided to buy it though I had no moneyI was just an art teacher.I tried to find some business partners, but they all thought I was crazy to want to buy what is actually a large rock; it has a

12、small cave, a platform on top, and no electricity or running water. So I sold some of my possessions, put my savings together and bought it.When the king of Portugal originally sold the island in 1903, he and all the governors signed a document, selling all the“possessions and the dominions (领土)” of

13、 the island.It means I can do what I want with itI could start a restaurant, or a cinema, but nobody thought that someone would want to start a country. So thats what I did: I decided that this would no longer be just a rock on the port of Funchal. It would be my island, about the size of a onebedro

14、om house.After I bought it, the governor of Madeira asked to buy my island. Of course, I said no. He said that unless I sold it back to the state, he wouldnt let me connect to any electricity. But I have a solar panel and a small windmill, and maybe in the future I will be able to generate power fro

15、m the ocean around Pontinha.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者购买了一个小岛,并且将该岛建成属于自己的国家的过程。4What does the writer want to show by mentioning his father?AHe had a royal family.BHe loved his family.CHe was not a born king.DHe was not a good driver.解析推理判断题。由第一段第一句“My father was a taxi driver but I am a kingKing Renato

16、, of the country Pontinha, an island on Funchal harbor.”可知,作者的父亲是个出租车司机。作者是Pontinha这个小岛的国王。由此可知,作者并不是出身王室家庭,并非生下来就是个国王。故C项正确。答案C5Who sold the island to the author?AA Portuguese king.BAn art teacher.CThe Blandy family.DCaptain Cook.解析细节理解题。由第二段内容可知,1903年,葡萄牙政府将这个岛卖给了the Blandys(一个英国家族)。14年之后,这个英国家族想出

17、售这个岛屿。作者决定买下来。于是the Blandys家族将岛卖给了作者。C项正确。答案C6How did the writer start the country?AHe discovered the island.BHe found business supporters.CHe was supported by citizens in the island.DHe took advantage of the official document.解析细节理解题。根据倒数第二段第一、二句可知,作者利用最初葡萄牙政府签署的文件做了自己想做的事情,故选D。答案D7What can we infe

18、r about the country Pontinha?AIt was a tiny island.BA harbor port was built on it.CIt was a wealthy land.DLife there was very convenient.解析推理判断题。根据第一段第一句及倒数第二段中的“I decided that this would no longer be just a rock on the port of Funchal. It would be my island,about the size of a onebedroom house.”可知,

19、作者是Pontinha这个国家的国王,这个国家就是一个小岛,该小岛的面积大约相当于只有一间卧室的房子的大小。由此可知,A项正确。答案A.七选五Recently, Ive been following a simple rule that is helping me crush procrastination (拖延症) and making it easier for me to stick to good habits at the same time. _1_ There are two parts to the 2Minute Rule.Part 1If it takes less th

20、an two minutes, then do it now._2_ For example, washing your dishes immediately after your meal, tossing the laundry in the washing machine, taking out the garbage, sending that email, and so on.If a task takes less than two minutes to complete, then follow the rule and do it right now.Part 2When yo

21、u start a new habit, it should take less than two minutes to do.Can all of your goals be accomplished in less than two minutes? Obviously not. But, every goal can be started in 2 minutes or less. _3_It might sound like this strategy is too basic for grand life goals, but I beg to differ. The 2Minute

22、 Rule works for big goals as well as small goals because of the inertia (惯性) of life. _4_ I love the 2Minute Rule because it embraces the idea that all sorts of good things happen once you get started.The most important part of any new habit is getting startednot just the first time, but each time.

23、Its not about performance, its about consistently taking action.I cant guarantee whether or not the 2Minute Rule will work for you. _5_ Anyone can spare the next 120 seconds. Use this time to get one thing done.Go.A. I call this little strategy the“2Minute Rule”BAnd thats the purpose behind this lit

24、tle rule.CHeres what you need to know to stop procrastinating.DOnce you start doing something, its easier to continue doing it.EBut, I can guarantee that it will never work if you never try it.FThe goal is to make it easier for you to get started on the things you should be doing.GIts surprising how

25、 many things we put off that we could get done in two minutes or less.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。作者针对如何克服拖延这一问题,给出了自己的方法“两分钟规则”。1A下文“There are two parts to the 2Minute Rule.”提到“两分钟规则”分为两部分,所以上文会说到这个“两分钟规则”,故选A。2G下文“For example, washing your dishes immediately after your meal,tossing the laundry in the wash

26、ing machine, taking out the garbage, sending that email, and so on.”提到许多可以在两分钟之内完成的事情,所以上文会说有那么多可以在两分钟之内完成的事情却被我们拖延了,这很令人吃惊,故选G。3B该段是对“两分钟规则”Part 2的进一步说明,指出这一规则的根本目的,故选B。4D前文“The 2Minute Rule works for big goals as well as small goals because of the inertia (惯性) of life.”提到了生活的惯性,而D项正是惯性的一种,故选D。5E前文

27、“I cant guarantee whether or not the 2Minute Rule will work for you.”提到“我”不能保证“两分钟规则”是否对你有效,推断下文表示转折,即能够保证什么,故选E。.短文改错We high school students often run into various problem in our learning. Every one of us have his or her own way to deal with them. Now take a look at mine. While I come across a lear

28、ning problem,I usual turn to some reference materials or web pages. For most cases, I can work it out myself or it also improves my ability to overcome obstacles. You see,I do not study alone all a time.If a problem is far too beyond my competence,I ask my classmates or teachers for help.Sometimes p

29、arents offer some useful advice.As a result,I have made many progress in my study. 答案与解析考查名词的单复数。problem是可数名词,其前无冠词,应用其复数形式作宾语。考查主谓一致。本句主语为Every one of us,后面的谓语动词应用单数形式。考查连词。 while引导的从句的动作应是延续性的,而本从句中come across是短暂性动作,故不能用While,而要用When;根据语境也可用If。考查副词。修饰动词应用副词。考查介词。表示“在大多数情况下”,应用in most cases。考查并列连词。

30、此处表示“在大多数情况下,我能自己解出来,而且这也提高了我克服障碍的能力”,两个分句之间是并列的顺承关系,应该用and。考查冠词。all the time“一直”,是固定搭配。考查固定搭配。far too意为“极其”,后跟形容词或副词,如far too much/long/busy,但不跟介词短语。此处beyond前用far即可,too多余。考查代词。此处表示“我的父母”,要加上形容词性物主代词my以明确语意。考查限定词。 progress为不可数名词。应用much修饰,不能用many。.书面表达假定你是李华,你的美国笔友Rose对中国饮食文化很感兴趣,发邮件让你介绍一道中国传统美食。请你回复

31、邮件,内容包括:1.美食名称;2.美食的意义;3.美食做法。注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。范文赏读Dear Rose,Im quite glad that you take great interest in traditional Chinese food and now Im writing to introduce you a popular Chinese foodjiaozi.As we all know, jiaozi is one of the most typical foods during the Spring Festival. Familie

32、s usually get together to make this traditional food, and its regarded as a symbol of reunion. The way of making jiaozi is no less fantastic. The ingredients usually include flour, meat and some vegetables. Firstly, we mix the flour with water to make the dough. Next, we cut the dough into small pieces, and roll them into wrappers. Finally, we wrap the fillings. All set, what we need to do is just boil them.Its easy to learn, isnt it? Just have a try.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1