收藏 分享(赏)

2021高考英语一轮统考复习 Book 4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World课时作业(含解析)外研版.doc

上传人:a**** 文档编号:525147 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:7 大小:378.50KB
下载 相关 举报
2021高考英语一轮统考复习 Book 4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World课时作业(含解析)外研版.doc_第1页
第1页 / 共7页
2021高考英语一轮统考复习 Book 4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World课时作业(含解析)外研版.doc_第2页
第2页 / 共7页
2021高考英语一轮统考复习 Book 4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World课时作业(含解析)外研版.doc_第3页
第3页 / 共7页
2021高考英语一轮统考复习 Book 4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World课时作业(含解析)外研版.doc_第4页
第4页 / 共7页
2021高考英语一轮统考复习 Book 4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World课时作业(含解析)外研版.doc_第5页
第5页 / 共7页
2021高考英语一轮统考复习 Book 4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World课时作业(含解析)外研版.doc_第6页
第6页 / 共7页
2021高考英语一轮统考复习 Book 4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World课时作业(含解析)外研版.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World.阅读理解A(2019江苏高考)In the 1960s, while studying the volcanic history of Yellowstone National Park, Bob Christiansen became puzzled about something that, oddly, had not troubled anyone before:he couldnt find the parks volcano. It had been known for a lo

2、ng time that Yellowstone was volcanic in naturethats what accounted for all its hot springs and other steamy features. But Christiansen couldnt find the Yellowstone volcano anywhere.Most of us, when we talk about volcanoes, think of the classic cone (圆锥体) shapes of a Fuji or Kilimanjaro, which are c

3、reated when erupting magma (岩浆) piles up. These can form remarkably quickly. In 1943, a Mexican farmer was surprised to see smoke rising from a small part of his land. In one week he was the confused owner of a cone five hundred feet high. Within two years it had topped out at almost fourteen hundre

4、d feet and was more than half a mile across. Altogether there are some ten thousand of these volcanoes on Earth, all but a few hundred of them extinct. There is, however, a second less known type of volcano that doesnt involve mountain building. These are volcanoes so explosive that they burst open

5、in a single big crack, leaving behind a vast hole, the caldera. Yellowstone obviously was of this second type, but Christiansen couldnt find the caldera anywhere.Just at this time NASA decided to test some new highaltitude cameras by taking photographs of Yellowstone. A thoughtful official passed on

6、 some of the copies to the park authorities on the assumption that they might make a nice blowup for one of the visitors centers. As soon as Christiansen saw the photos, he realized why he had failed to spot the caldera: almost the whole park2.2 million acreswas caldera. The explosion had left a hol

7、e more than forty miles acrossmuch too huge to be seen from anywhere at ground level. At some time in the past Yellowstone must have blown up with a violence far beyond the scale of anything known to humans.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了鲍勃探寻黄石国家公园火山的故事。1What puzzled Christiansen when he was studying Yellowst

8、one?AIts complicated geographical features.BIts everlasting influence on tourism.CThe mysterious history of the park.DThe exact location of the volcano.答案:D细节理解题。根据第一段第一句可知,鲍勃感到迷惑的是,他在黄石国家公园没有找到火山,即:火山的准确位置。故选D项。2What does the second paragraph mainly talk about?AThe shapes of volcanoes.BThe impacts

9、of volcanoes.CThe activities of volcanoes.DThe heights of volcanoes.答案:A段落大意题。文章的第二段主要介绍了两种类型火山的形成过程,一种是形成圆锥体形状的火山,富士山和乞力马扎罗山就是其典型代表;另外一种是通过爆裂岩浆而形成巨大裂口的火山,而黄石国家公园恰恰就是这一种,所以本段主要讲述了火山的形态,故选A项。3What does the underlined word “blowup” in the last paragraph most probably mean?AHotair balloon. BDigital cam

10、era.CBig photograph. DBirds view.答案:C词义猜测题。根据第三段“. a nice blowup for one of the visitors centers.As soon as Christiansen saw the photos .”可知,the photos所指的就是前面提及的blowup,所以推知blowup相当于photo(photograph),故选C项。B(2019四川绵阳市高三第一次诊断性考试)When I was a kid, I was the girl who kept the training wheels on my bike a

11、s long as possible. Even my younger sister had got rid of them much earlier than me. But as I began to grow older, this changed.All this happened on the Bike Safety Day. It is supposed to be a fun day at school when all of us kids bring our bikes to school and the school provides us with the opportu

12、nity to ride outside and learn proper bike safety. Sounds like fun, right? No. In fact, it caused me to panic. What was I going to say when my friends asked me about my training wheels?With the pressure of everyone seeing my training wheels, I determined to let them go. This was the first big change

13、 Id ever made on my own.I went to my parents and told them all about my dilemma. They were more than happy to help. We went outside and got my bike. Instead of running away and hiding behind, I stood in front of my bike and took great pride in my decision as my dad removed the training wheels.I got

14、on and steadied myself. My heart raced but my feet and hands were calm. My dad started to push before my feet even moved and suddenly I was off. The fear faded away and a relaxed mind came into its place. It was crazy to think how quickly I learned something that took so long for me to even try!My c

15、onfidence soared (高涨). This was going to be the start of a brand new world for me. My accomplishment would carry me forth to new goals and wins. I realized that if I set my mind on doing something, I could achieve it.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者小时候迟迟不敢去掉自行车的辅助轮,在学校“自行车安全日”来临之前因为害怕同学看见她的辅助轮而最终下决心去掉它们。4What

16、does the school expect the students to do on Bike Safety Day?AHave their bikes checked.BRide outside for fun.CAcquire bike safety skills.DRemove the training wheels.答案:C细节理解题。根据第二段中的“the school provides us with the opportunity to ride outside and learn proper bike safety”可知,学校想让学生在“自行车安全日”学会一些自行车安全技

17、能,故选C项。5What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to?AThe authors friends. BThe authors parents.CThe safety problems. DThe training wheels.答案:D指代判断题。根据语境及画线词所在句的前半部分“With the pressure of everyone seeing my training wheels”可知,作者迫于害怕别人看见自己的自行车辅助轮的压力才决心去掉它们,故画线词指的就是“辅助轮”,故选D项。6What happ

18、ened when the author finally rode without the training wheels?AShe felt extremely embarrassed.BEverything turned out to be easy.CShe ended up falling down.DHer sisters followed her example.答案:B推理判断题。根据倒数第二段最后一句“It was crazy to think how quickly I learned something that took so long for me to even tr

19、y!”可知,长时间不敢尝试的东西,作者竟学得很快,由此对于作者来说骑没有辅助轮的自行车后,事情变得容易了,故选B项。7What does the author think is necessary for her to achieve a goal?APatience. BDetermination.CPressure. DConcentration.答案:B推理判断题。根据最后一段最后一句“I realized that if I set my mind on doing something, I could achieve it.”可知,作者意识到如果自己下定决心做一件事的话,自己就会做到

20、。由此可推知,作者认为对于她来说实现一个目标的关键在于决心,故选B项。.七选五(2020长沙市一中高三月考试卷(二)The Greener Grass SyndromeHave you ever met the situation where you kept thinking that there are better opportunities out there compared to your current one you are having? This is the syndrome when one is always looking at the other side of

21、the fence and thinks that the grass is greener there. _1_Why are you like this? Uncertainty and curiosity play a big part in creating the “greener grass” syndrome. It is because we are uncertain of whether what we are holding onto now is the best for us and whether there are any better choices out t

22、here? _2_ In fact, it sometimes does us more harm than good because often looking out for the “greener grass” will exhaust our energy and attention and finally we can grow even angrier, or at least more dissatisfied. _3_ We mostly prefer new over old because new things are fascinating and our curios

23、ity keeps reminding us to explore the other side of the grass. These are the two factors that cause us to feel dissatisfied with what we have and always thinking of finding the greener grass at the opposite side.If you have this syndrome, chances are you are missing out lots of things you currently

24、have now. So what can you do to cure the “greener grass” syndrome? The first thing is to recognize that your current job is your best choice right now. _4_ Secondly, always apply your best efforts to your current job. Otherwise, what can you make out of your job when you hardly devote any effort? La

25、st but not least, always keep this truth in mind. The grass is always greener on the one side, and the other side is always greener no matter which side you are at. _5_ATry to focus on “what is” instead of “what if”BSuch uncertainty causes us to keep looking into alternatives.CHumans are also curiou

26、s by nature and we love new things.DFocus on “what if” and seek for the best choice.EChoose a side, stick to it and make the best out of it.FThis is what I call the “greener grass” syndrome.GIt has its own origin, primarily rooted in fantasy and fear.篇章导读:本文是一篇说明文。文章阐述了什么是“绿草坪综合症”,及其产生的原因、负面影响和解决的办法

27、。1F根据该空前一句提到综合症和那里的草坪更绿可知,F项对本段的主题进行归纳总结,引出“绿草坪综合症”。故选F。2B根据该空前一段内容可知,我们的不确定性导致无法做出选择,B项对上段做出总结。故选B。3C该空后一句提到我们大多喜欢新事物超过旧事物,好奇心驱使我们探索未知,C项引出下文,与此相符。故选C。4A根据该空前一句提到要认为你现在的工作是最好的选择可知,我们要着眼于眼前,A项承接上文,符合语境。故选A。5E根据该空前两句提到要知道不论你身在哪边,另一边的草坪都是更绿的,E项据此提出最后一个解决办法。故选E。.语法填空(2019山东师范大学附中高三第二次模拟考试)The life and

28、work of Marie CurieMarie Curie is probably the most famous woman scientist _1_ has ever lived. Born in Poland in 1867, she is famous for her work on radioactivity, and was twice a _2_ (win) of the Nobel Prize. With her husband, Pierre Curie, and Henri Becquerel, she was _3_ (award) the 1903 Nobel Pr

29、ize for Physics, and was then sole winner of _4_ 1911 Nobel Prize for Chemistry.From childhood, Marie was praised for her great memory, and at the age of 16 won a gold medal on completion of her secondary education. _5_ her father lost his savings through bad investment, she had to take work as a te

30、acher. From her earnings she was able to help her sister Bronia study _6_ Paris, on the understanding _7_ Bronia would, in turn, later help her to get an education.In 1891, this promise _8_ (accomplish) and Marie went to Paris and began to study at the University of Paris. She often worked far into

31、the night and lived on little more than bread and tea. Due to her hard work, she always came _9_ (one) in the examination. It was _10_ until the spring of that year that she was introduced to Pierre Curie.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了有史以来最有名的女科学家居里夫人的生活与工作。1who/that考查定语从句的引导词。设空处引导

32、定语从句,修饰先行词woman scientist,且在定语从句中作主语,故填who/that。2winner考查词性转换。冠词后用单数名词,且表示“(诺贝尔奖)得主/获得者”,故填winner。3awarded考查动词的语态。此处表示“她被授予1903年诺贝尔物理学奖”,she与award之间是被动关系,应用被动语态,故填awarded。4the考查冠词。她在1911年赢得了诺贝尔化学奖。特指1911年的诺贝尔化学奖,故填the。5Because考查连词。此处表述因为她父亲投资失败而将积蓄付之一空,她不得不工作。上下文表示因果关系,故填Because。6in考查介词。表示在巴黎,指大地方,故

33、填in。7that考查固定用法。on the understanding that “以为条件”,为固定用法,故填that。8was accomplished考查动词的时态和语态。主语promise和所给词之间是被动关系,全文时态是一般过去时,故填was accomplished。9first考查序数词。居里夫人学习非常刻苦,她总是考第一名,故填first。10not考查固定用法。强调“直到才”,用not until,故填not。.书面表达“北美大脚怪(Bigfoot)”一直引发人们的热议。请根据所给的图片以及文字提示,写一篇英语短文来参与讨论。出没地址北美怪物描述像类人猿(ape),高610

34、英尺,重约500磅以上,全身覆盖棕色或红色毛,头和眼睛很大,脚印长达24英寸发现情况科学家和研究人员也找到了相关的毛发、粪便(waste)及大脚印等结论无其他证据证明其存在,也许是当地传说以吓唬徒步者或猎人注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。_精彩范文Bigfoot, which was first seen in North America, is one of the worldfamous mysteries.Witnesses described it as an apelike creature. It was said to be 610 feet tall

35、, weighing over 500 pounds and was covered in brown or red fur with large eyes and a big head. Footprints up to 24 inches long have been found.Teams of scientists and researchers who have gone there to do research have found things related to it, such as waste, fur and so on. However, so far there has been no other evidence to prove its existence. Some people think it may be just folk tales or stories to terrify hikers and hunters in North America.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1