1、高一英语月考试题 考试范围:Units1-2 考试时间:120分钟 学校:_班级:_姓名:_考号:_二阅读理解(每小题2分)A.I never had friends at school because of my colourful clothes I always wore.My parents always said,“If you want to have friends,you have to be a friend.” I did that,but it didnt work.I was still ignored.I didnt want it to be the same wa
2、y this year.It was the first day of school when I knew it.I got dressed,packed my lunch,and walked to the bus stop.I sat in the cold air,with my nose feeling more like a snowflake(雪花)Then,the bus slowly pulled up.The door opened,and I saw many eyes staring at me.I walked to the back of the bus.As I
3、passed the other kids,they would whisper and laugh.The bus trip seemed to take forever before we reached the school.When we arrived,I walked to my classroom and sat at the desk in the very back of the classroom.It wasnt that I disliked school,but I wasnt a big fan of the kids at school.I enjoyed lis
4、tening to the teacher talk,but I didnt like it when the bell rang for lunch.I hid in the crowd of kids,and walked to an empty table.I opened my lunch bag,and began to eat uncomfortably.A girl with long red hair came over to my table and sat down.I got scared,but she had a friendly smile on her face.
5、“Whats your name?” she asked.“Rachel,” I whispered.“I am Monica,” she said.She kept talking to me,and I talked to her a little bit.“No one likes me,” I said after a while of dead silence.“I do,” she replied.“I learned after a while of being lonely that you have to be friends with people that look lo
6、nely too.Then,no one will ever be lonely in this world,” she said.Ever since those words have been said to me,I have lots of true friends.I will never forget the day my friend gave me advice that would last a lifetime.(21)In the eyes of other kids,the clothes Rachel wore were _.A.beautifulB.strangeC
7、.expensiveD.fit(22)Which of the following is TRUE according to Paragraph 2?A.Rachel didnt like talking with other kids.B.Rachel used to expect the class to be over quickly.C.Rachel was tired of learning at school.D.Rachel wasnt very popular at school.(23)What lesson did Rachel learn in the end?A.We
8、can live without a brother,but not without a friend.B.Making friends with lonely people makes a happier world.C.A friend to everybody is a friend to nobody.D.A friend is never known.B “Tipping”(给小费)is always a difficult business.You do not want to give too much or too little,or tip the wrong person.
9、 In Britain and America,people usually tip waiters in restaurants,porters,taxi drivers and hairdressers.They do not tip people in offices,cinemas,garages or airports.Do you invite your friend to the restaurant?Then you pay the bill.Does your friend invite you?Your friend pays.If there are men and wo
10、men in the party,the men usually pay. These days,men and women are equal in many ways.If you work in Britain or America,your boss could be a man or a woman.There are increasing numbers of women in important positions in politics,law,medicine and in the business world.But it is still polite for men t
11、o open doors for women and to ask them to go first.And it is polite for men to stand up when they are introduced to women.(24)In this passage,the writer tells us _.A.not to give any tip to othersB.only to give tip to womenC.only to give tip in restaurantsD.to give tip to the right person(25)If you h
12、ave had a meal with your friend in a restaurant,_.A.you should pay the billB.your friend should pay the billC.the person who invites the other person should pay the billD.you should ask your friend to pay the bill(26)Today in Britain and America _.A.women are completely equal to menB.men hold all th
13、e important positions in politicsC.women hold all the important positions in businessD.women have changed their conditions in many ways(27)It is impolite for a man to _.A.open a door for a woman and to go first himselfB.stand beside a womanC.let a woman go firstD.stand up when he is introduced to a
14、womanC Dogs are mans best friends.This everyday saying may contain some truth,but dogs are not the only animal friends that people like.For example,cats can be excellent house pets,too. People enjoy the friendship of cats.Cats love to keep close to their owners.Cats are quite playful.They love to ru
15、n after balls,or play with anything hanging from a string. They especially enjoy playing when their owners play the game with them.Just like a dog,a cat can be trained to perform tricks(诡计) or avoid unwanted behaviour. Cats do not have to be walked.They get plenty of exercise in the house as they pl
16、ay,and they do their business in their litter boxes.So their owners only need to spend time cleaning their litter boxes.Washing a cat is almost never necessary because cats usually clean themselves.In addition,cats can be left alone at home for a few hours without any worry.Unlike some pets,most cat
17、s will not destroy the furniture when left alone.They just go about their usual activities until their owners return. Cats are polite members of a family.Unlike dogs,cats do not make lots of loud noise. They walk very quietly.Also,cats dont often have “accidents”Mother cats train their babies to use
18、 the litter box,and most cats will use it from that time on.Cats keep their energy by sleeping more than most animals,especially as they grow older.(28)From the passage,we can learn that _.A.cats would rather play with themselvesB.cats often play tricks on their ownersC.many people think dogs are ma
19、ns best friendsD.cats sleep less than any other animal does(29)What can be concluded(推断) from the passage?A.Cats are very easy to be kept as house pets.B.Cats need more time to do exercise than dogs.C.Cats are afraid of being left alone at home.D.Cats dont like to clean themselves.(30)In the fourth
20、paragraph,we can learn that cats are _.A.playfulB.cuteC.politeD.noisy(31)Which of the following best describes the organization of the passage?A.B.C.D.D Tom saw an advertisement in a newspaper for a beautiful,modern bicycle which cost 54.99,so he went to the shop which had put up the advertisement a
21、nd asked to see one of their beautiful bicycles.The shopkeeper was happy to show one to Tom.He examined it carefully and then turned to the shopkeeper,saying:“There is not a lamp on the bicycle,but there was one on the bicycle in your advertisement.” “Yes,sir,”answered the shopkeeper,“But the lamp i
22、snt included in the price of the bicycle.It is an extra.” “Not included in the price of the bicycle!”Tom said angrily,“But thats not honest. If the lamp is in the advertisement,it should have been included in the price you gave there.” “Well,sir,”answered the shopkeeper calmly.“There is also a beaut
23、iful girl on the bicycle in our advertisement,but we dont supply one of them with the bicycle either.”(32)The story most probably takes place in _.A.AmericaB.BritainC.RussiaD.Japan(33)The shopkeeper was happy to show a bicycle to Tom because _.A.Tom was the first customer who came to buy the bicycle
24、B.Tom examined the bicycle carefullyC.another bicycle might be soldD.the bicycle was wonderful(34)After the shopkeeper said that the lamp was an extra,Tom was angry because _.A.the lamp was expensiveB.the shopkeeper was impolite to say soC.he thought he was cheatedD.the bicycle wasnt beautiful witho
25、ut a lamp(35)What do you think would probably be the result?A.Tom left the shop angrily without buying a bicycle.B.Tom bought a bicycle without a lamp.C.Tom bought a bicycle with a girl on it.D.Tom bought a bicycle with a lamp on it.、七选五.下面是一篇文章,请将标有AF的句子或段落插入文章标号15的合适位置,使这篇文章意义完整,结构连贯;其中有一个句子或段落是多余
26、的。 American and British people use different greetings.In the USA the commonest greeting is “Hi”In Britain it is “Hello!” or “How are you?”“Hi!” is creeping (不知不觉地进入) into British,too.(36)_.When Americans say “Goodbye”,they nearly always add,“Have a good day.” or “Have a good trip.” etc.to friends a
27、nd strangers alike.Britons are already beginning to use “Have a good day.” The British usually use “got” in the sense of “have”The Americans hardly ever do. (37)_.Br.E:Have you got a car,room,etc.?Yes,I have. (38)_.Many American words ending in “or”,e.g.honor,labor are spelt in British English with
28、an “our,” eg.honour,labour.Many verbs in American English with “ize” or “izing” forms,e.g.organize,realizing are spelt in Br.E with “ise” or “ising”,e.g.organise,realising. (39)_.In American English,one writes “traveler,” while in British English,one writes “traveller” (40)_.But the opposite has hap
29、pened.The links(联系) between the two countries are so strong that linguistically(语言上地),and probably culturally(文化上地) too,they are closer together than ever.AIn American English,“practice” is used both for the verb and noun.In Br.E,the verb is spelt “practise”,and the noun “practice.”BWhen they are in
30、troduced to someone,the Americans say,“Glad to know you.” and the British say,“How do you do?” or “Pleased to meet you.”CIt was once predicted that British and American English would become separate languages finally.DAm.E:Do you have a car,room,etc.?Yes,I do.EThere are lots of differences in spelli
31、ng between Am.E and Br.E.FThere are a number of differences between American and British English in the spelling of words,e.g.check (US)/cheque (UK)三完形填空(每题1.5分,共30分).Jenny likes her work with computers and can do a lot of clever things with them. “Computers are really like (41) to me nowadays,”Jenn
32、y told her mother one day. “I can ask them questions,and they (42) just like people,but more politely and without arguing(争论),and you dont have to (43) whether you are going to hurt their feelings.And they never lie!” “I should hope not!”her mother answered.“It (44) a nice thing,doesnt it?But can (4
33、5) of them think for themselves?”“Im afraid (46) ,”Jenny said,“you can get no more out of them than what youve put in.Its called programming.But its wonderful what you can (47) them to do.” “Well,”Jennys mother said.“Id like to (48) whether you can programme one of them to give me some advice.” “I h
34、ope so,”answered Jenny.“Ill try it (49) .What do you want advice about?” “Well,”her mother answered,“I have (50) watches:one of them gains(走快)one second every minute,and the other has stopped and (51) start again.I would feel pleased if I know which I should (52) .Do you (53) to ask one of your comp
35、uters?” Jenny laughed and answered,“Thats (54) to ask a computer,but Ill do so.Ill ask Donald.Hes my best (55) .” The next evening when Jenny got home from (56) ,she said to her mother, “Donald advised you to keep (57) has stopped.” “Really?” Jennys mother said.“ (58) did he advise that?” “Because h
36、e pointed out that watch will (59) right time once every twelve hours, (60) the other one will be right only once every five years.”(41)A.teachersB.childrenC.friendsD.partners(42)A.answerB.workC.talkD.try(43)A.thinkB.findC.be afraidD.wonder(44)A.seem to beB.looks asC.sounds likeD.is(45)A.oneB.anyC.e
37、veryoneD.some(46)A.soB.of thatC.notD.it doesnt(47)A.haveB.getC.makeD.let(48)A.knowB.tellC.work outD.look for(49)A.outB.downC.upD.to(50)A.manyB.a fewC.twoD.three(51)A.mustntB.may notC.didntD.wont(52)A.keepB.repairC.sellD.wear(53)A.mindB.hopeC.careD.like(54)A.a pleasant thingB.a strange thingC.a terri
38、bleD.an easy thing(55)A.dictionaryB.jobC.clockD.computer(56)A.schoolB.workC.shoppingD.outside(57)A.oneB.whichC.the one thatD.which one(58)A.WhyB.HowC.WhenD.What(59)A.sayB.speakC.tellD.talk(60)A.soB.forC.butD.since四语法填空(每题1.5分,共15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确行式(不多于3个单词).A young woman (61) a thr
39、ee-year-old child got on a bus.The conductor hurried to give her a warm welcome and then_(62)_ (kind )asked the other passengers to make more room for the woman and her child.On (63) (see) this,people began to talk.“You know this conductor used to be very rude.Now suddenly he (64)(change)his bad beh
40、avior,”said a middle-aged man. “Yes,he should be praised and we must write a letter (65) the company,”said a second passenger.“Thats right,”another lady said,“I wish a newspaper reporter were here (66) that more people could learn from this conductor.” Just then a gentleman who looked (67) a teacher
41、 turned to the conductor and said, “Excuse me,but can I know your name,please? Your excellent service must (68) (praise).” (69) he could open his mouth,the threeyearold child_(70)_(sit) on the young womans lap interrupted.“I knowhis name.I call him Dad.”五短文改错(每题1分,共10分)文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个
42、单词的增加,删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号,并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1,每处错误及其修改均仅限一词; 2,只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。.When I was in high school,most of my friend had bicycles.I hoped I could also have it.One day I saw a second-hand bicycle,that was only one hundred yuan.I asked my father t
43、he money.But he said he could only give me half of the money.He should find the other half myself.So I went to sell newspapers after school.My father was pleased if I showed him the money a month after.He gives me the other fifty.You can imagine how much happy I was when I rode to school on my own b
44、icycle.评卷人得分六、书面表达.假设你是李华,准备参加学校举办的主题为“健康成长”的英语作文比赛。请按要求写一篇短文,主要内容包括:(1)乐观的人生态度;(2)努力学习;(3)参加体育锻炼。生词:态度 attitude注意:(1)词数100左右;(2)可以适当增加细节。参考答案一听力15BABAC 6-10ABABB 1115ABBAB 1620CABAC二、阅读理解A.答案:BDB组解析:(21)推理判断题。根据第一段第一句“I never had friends at school because of my colourful clothes I always wore.”可知,作
45、者没有朋友是因为自己的穿着,因此可推断出其他的孩子认为她穿着奇怪。(22)细节理解题。根据第二段“It wasnt that I disliked school,but I wasnt a big fan of the kids at school.”可知,雷切尔在学校里不太受欢迎。(23)推理判断题。结合倒数第二段“.you have to be friends with people that look lonely too.Then,no one will ever be lonely in this world.”可知答案为B 项。B.答案:DCDA组解析:(24)主旨大意题。由第一段
46、第二句“You do not want to.tip the wrong person.”以及第二段的内容可知给小费时,不要给错了对象,故选D项。(25)细节理解题。由第三段“Do you invite your friend to the restaurant?Then you pay the bill.Does your friend invite you?Your friend pays.”可知谁请客就由谁付小费,故选C项。(26)推理判断题。由最后一段第二、三句“If you work in Britain or America,your boss could be a man or
47、a woman.There are increasing numbers of women in important positions in politics,law,medicine and in the business world.”可知妇女的地位得到了很大的改变,因此D项正确。(27)细节理解题。由本文倒数第二句“But it is still polite for men to open doors for women and to ask them to go first.”可知男同志自己先走是不礼貌的,故选A项。C.答案:CACA组解析:(28)根据第一段的前两句话可知答案为C
48、项。(29)根据第三段中的Cats do not have to be walked;Washing a cat is almost never necessary.;In addition,cats can be left alone at home.等可知猫是很容易养的宠物。(30)根据第四段的前三句话可知猫是很有礼貌的动物。(31)整篇文章属于总分结构。第一段是概括;第二、三、四段分别介绍猫的不同特点。5.答案:BCCA组解析:(32)推理判断题。由第一句的“54.99”可知此处用了英镑表价钱,可推出这个故事极有可能发生在英国,故选B项。(33)推理判断题。由前文登了广告可知,店主是希望
49、卖自行车的,当有人来看自行车,这意味着又有一辆自行车可能被卖出,故选C项。(34)细节理解题。由倒数第二段“But thats not honest.”可知他认为这是不诚实的,也就是说他认为自己被欺骗了,故选C项。(35)推理判断题。由于认为自己被欺骗,汤姆很生气,因此极有可能没买那辆自行车,故选A项。七选五36-40.答案:BDFAC三、完形填空.答案:41-45CADCB 46-50CBAAC 51-55DACBD 56-60BCACC组解析:(41)根据后面的“有礼貌”排除A项,因为老师本身就有礼貌;她也不可能问孩子问题,因此B项也被排除;有问题问“朋友”而不是问“搭档”。(42)提出的
50、问题就需要对方“回答”。(43)根据后面的whether“是否”可知,前面应该是“弄不准”的意思。(44)孩子的叙述“听起来”不错。(45)在疑问句中经常用any。句意为:有电脑会自己思考吗?(46) Im afraid not“恐怕不行”。(47)根据短语搭配,只有get后接带to的不定式。(48)母亲听了孩子的话说:我想知道你能不能给电脑设计一个程序,给我一些建议。 答案:A(49)try out“试验”;try up“校准”;try to“尽力”。(50)从下面的one of them.and the other可知是两块表。(51) didnt start“不走了”,强调结果;wont
51、 start“无论如何也不走了(可能是经过了一番努力也不行)”。(52) keep“留下”;repair“修理”;sell“卖掉”;wear“戴(表、花等)”。从上面的叙述来看:母亲给女儿提出了难题,即两块表,一块走得快,一块不走。母亲想让电脑告诉她留下哪一块表。(53)mind后接动名词;B、D项不合题意;care后接不定式。(54)这样的事要问电脑简直是怪事。(55)此句仍在谈论电脑。(56)从文章开始交代Jenny喜欢和电脑打交道的工作可知,是下班回来。(57)从语法判断即可。the one后面是定语从句。(58)母亲想知道原因,因此问道:为什么留下那块不走的?(59)say“叙述”;s
52、peak“讲话”;tell“告诉”;talk“谈话”。这块手表每十二小时告诉一次正确时间,tell的特殊用法之一,用于提供信息。(60)和前面是转折关系。而另一块每五年告诉一次正确时间。四、语法填空.答案:(61)with (62)kindly (63)seeing(64)has changed (65)to (66)so (67)like (68)be praised (69)Before (70)sitting五、短文改错10.答案:第一句:friendfriends第二句:itone第三句:thatwhich 第四句:在father后加for第六句:HeI第八句:ifwhen after
53、later第九句:givesgave第十句:去掉much六、书面表达答案:We all want to grow up happily and healthily,and for this goal we must do several things. Firstly,we should develop a good attitude to life.Life consists of not only sunshine but also hard times.We should be brave in front of difficulties.Secondly,we must study h
54、ard because knowledge is power.If we have the power,we can help to build our country and enjoy life better.In order to study well,we need to do sports so that we can keep fit.We can go running,play ball games or simply take a walk after a days study.If we do those things well,we will be able to grow up happily and healthily.