收藏 分享(赏)

山西省广灵县2016高考英语《二轮》新闻报道类阅读理解摸底练习《4》及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:518596 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:7 大小:80.50KB
下载 相关 举报
山西省广灵县2016高考英语《二轮》新闻报道类阅读理解摸底练习《4》及答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
山西省广灵县2016高考英语《二轮》新闻报道类阅读理解摸底练习《4》及答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
山西省广灵县2016高考英语《二轮》新闻报道类阅读理解摸底练习《4》及答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
山西省广灵县2016高考英语《二轮》新闻报道类阅读理解摸底练习《4》及答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
山西省广灵县2016高考英语《二轮》新闻报道类阅读理解摸底练习《4》及答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
山西省广灵县2016高考英语《二轮》新闻报道类阅读理解摸底练习《4》及答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
山西省广灵县2016高考英语《二轮》新闻报道类阅读理解摸底练习《4》及答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山西省广灵县2016高考英语【二轮】新闻报道类阅读理解摸底练习【4】及答案黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类The International Painting Contest on Googles homepage in 2015 may look pretty strange, but it spotlightings a very serious issue: clean water, which is unusual for an 11-year-old from Long Island. Audrey Zhang, a fifth-grader from Levit

2、town, N.Y, is the winner of this years Doodle 4 Google contest, rising to the top of some 100, 000 entries on the theme of “draw one thing to make the world a better place.” Her piece, titled “Back to Mother Nature,” describes a detailed water-cleaning machine. Zhang worked with a team of artists at

3、 Google to animate(使生动)her drawing. “To make the world a better place, I came up with a transformative water purifier, a machine used to remove dirty or harmful substances,” Google quoted Zhang as saying. “It takes in dirty and polluted water from rivers, lakes and even oceans, then massively transf

4、orms the water into clean, safe and pure water. When humans and animals drink this water, they will live a healthier life.” She created a whole world around the deviceone populated by humans, a whale in a top hat and dragons. Zhang, s piece is “so vivid and so rich and so full and so complete, Googl

5、e Doodle team leader Ryan Germick told the Washington Post. “Every leaf seemed to have life in it.” Along with having her artwork featured on Googles homepage, Zhang wins a $30,000 college scholarship. In addition, her school will receive a $50,000 Google for Education technology grant, and the comp

6、any is donating $20,000 in her name to a charity devoted to bringing clean water to schools in Bangladesh. On Sunday, the night before her work was revealed on net, Zhang told Newsday she was excited by the big win, but said she wouldnt be awake when her art first went online at midnight. “I have sc

7、hool-tomorrow, so I cant stay up late,” she told the paper.【小题1】 Whats the passage mainly about? AThe winner and her work in the painting contest.BThe team of artists at Google to animate drawings.CThe painting contest of Googles homepage in 2015.DThe water-cleaning machine in the painting contest.【

8、小题2】According to the passage, we know that_. AAudrey Zhang is creative and self-disciplinedBa water-cleaning device was made in the contestC$50, 000 will be donated in Audrey Zhangs nameDZhangs piece was printed in all major newspapers【小题3】The underlined word in Paragraph l probably means “_”. Aput

9、up withB1ook for ward toCbreakaway fromDfocus attention on 黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类A new pollen (花粉) study showed that drought was responsible for the extinction of civilizations more than 3,000 years ago during the Bronze Age. The reason behind why the civilizations in and around modern-day Israe

10、l suddenly broke down more than 3,000 years ago has remained a mystery up until now. A new pollen study by Tel Aviv University researchers finally solved this Bronze Age mystery. Prof. Israel Finkelstein showed that owing to serious climate changes, the entire world of the Bronze Age crumbled in a s

11、hort period of time. The discovery was made on the basis of a high-resolution analysis of pollen grains taken from sediments (沉淀物) beneath the Sea of Galilee and the western shore of the Dead Sea. Prof. Finkelstein received support from the European Research Council to conduct research aimed at reco

12、nstructing ancient Israel. Researchers of the part of the project that dealt with climate change extracted (提取) about 60 feet of samples of gray muddy sediment from the center of the Sea of Galilee in northern Israel. They had to drill through 1,000 feet of water and into 65 feet of the lake bed and

13、 were able to recover evidence dating over the past 9,000 years. “Pollen is the most enduring organic material in nature,” explained Dr. Dafna Langgut, a pollen researcher who carried out the actual work of sampling. “These grains tell us about the plants that grew near the lake in the past and ther

14、efore prove the climatic conditions in the region.” Researchers noted a sharp decrease in Mediterranean trees like oaks and pines in the Late Bronze Age. According to study experts, this could be because of repeated periods of drought. The droughts may have resulted in long famines, forcing people t

15、o migrate from north to south.【小题1】The underlined word “crumbled” in Paragraph 3 means _. AsettledBchangedCestablishedDdisappeared【小题2】Prof. Finkelstein conducted the new pollen study to _. Aearn some moneyBrecreate ancient IsraelClearn more about local plantsDdiscover the ancient civilizations【小题3】

16、By conducting the study, scientists found _. AMediterranean trees were rare in the Early Bronze AgeBclimate change was to blame for the lost civilizationCpeople in the Late Bronze Age starved to deathDdroughts were rare during the Bronze Age【小题4】The text is most probably taken from _. Aa travel maga

17、zineBa history textbookCa newspaper reportDan agricultural book 阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013沈阳市二模,A)The owner of a missing cat is asking for help. “My baby has been missing for over a month now, and I want him back so badly,” said Mrs. Brown, a 56yearold woman. Mrs. Brown lives by herse

18、lf in a park near Clovis. She said that Clyde, her 7yearold cat, didnt come home for dinner more than a month ago. The next morning he didnt appear for breakfast, either. After Clyde missed an extraspecial lunch, she called the police. When the policeman asked her to describe Clyde, she told him tha

19、t Clyde had beautiful green eyes, had all his teeth but was missing half of his left ear, and was seven years old and completely white.“Is Clyde your child or your pet?” the officer asked. “Well, hes my cat.” Mrs. Brown replied. “Lady, you should report missing PERSONS, not missing CATS!” said the a

20、nnoyed policeman. “You can ask around your neighborhood or put up flyers.” Mrs. Brown figured that a billboard would work a lot better than an 811 piece of paper on a telephone pole. There was an empty billboard at the end of her street just off the highway, with a phone number on it. She called tha

21、t number, and they told her they could put up a picture of Clyde on the billboard for all to see. They told her it would cost only ¥3 000 a month. So she took most of the money out of her savings account and rented the billboard for a month. The month has passed, but Clyde has not appeared.Because s

22、he has almost no money in savings, Mrs. Brown called the local newspaper to see if anyone could help her rent the billboard for just one more month. She is waiting but, so far, no one has stepped forward.文章大意:本文是一篇新闻报道。一个老太太的宠物猫丢失一个多月了,她就此请求大家给予帮助。1The underlined word “flyers” in the second paragrap

23、h probably means _.Aposters Bpilots Cbillboards Dnewspapers答案:A词义猜测题。警察建议Mrs. Brown “put up flyers”,再根据文章第二段倒数第二句“Mrs. Brown figured that a billboard would work a lot better than an 811 piece of paper on a telephone pole.”可推知,flyer指的是“an 811 piece of paper on a telephone pole”,故答案A海报,符合文义。2Which of

24、the following statements is TRUE according to the passage?AThe police officer thought that Clyde was Mrs. Browns child.BMrs. Brown put up an 811 piece of paper on a telephone pole.CClyde had kept Mrs. Brown company for seven years in total.DSomeone rented the billboard for Mrs. Brown for one month.答

25、案:A细节理解题。根据文章第二段第三句“Lady, you should report missing PERSONS, not missing CATS! said the annoyed policeman”可知,答案A符合文义。should此处表示惊讶。3It can be inferred from the passage that _.Athe billboard off the highway costs $ 3 000 a monthBthe neighbors helped Mrs. Brown to put up flyersCMrs. Brown doesnt give u

26、p the hope of finding ClydeDClyde only had half of his left ear but had all his teeth答案:C推理判断题。根据文章第一段第一句“The owner of a missing cat is asking for help.”和对文章最后两段的整体理解可以推断出,Mrs. Brown并没有放弃寻找宠物猫,故答案C符合文义。4What is probably the best title for the passage?AA Nearby Billboard BClyde and Mrs. BrownCA Missi

27、ng Cat DPersons or Cats答案:C标题概括题。根据文章第一段第一句“The owner of a missing cat is asking for help.”的开篇点题和对全文的整体理解可知,本文主要讲的是一个老太太寻找一只丢失的猫的相关信息,故答案C符合文义。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013福建省毕业班质检,B)The “Give It Up for Earth Day” encourages people to commit to giving up actions that are harmful to the e

28、nvironment, such as using poisonous cleaners.Throughout the month of April, Canadians are being asked to “Give It Up for Earth Day!” Earth Day has been celebrated every year on April 22 since 1970. Earth Day Canada president Jed Goldberg says that as people become more environmentally aware, they wa

29、nt to find ways to reduce their environmental influence, not just celebrate one special event.“Earth Day is a great launching_pad for thinking about environmental action every day,” said Goldberg. “Choosing healthier options, even for the short term, can lead to thinking about the influence of our d

30、ecisions for a lifetime.”Thats the reason behind the “Give It Up for Earth Day” campaign. Its designed to encourage healthy habits that benefit people and the planet. It challenges everyone to help create a healthier world by making changes in their daily routine.“We wanted to plan an actiontargeted

31、 campaign that will give people a chance to act on their concern for the environment in a positive way,” said Goldberg.The campaign has identified four daily actions that can add up to huge environmental savings. They include pledging (保证) to turn off the TV, give up the use of poisonous cleaners, r

32、educe consumption of consumer products and cut out meat.At the end of April, all of the pledges will be recorded and converted (转化) into the number of TV hours not watched, dollars not spent on unnecessary items, electricity saved, greenhouse gas emissions (排放) avoided by cutting out meat, and poiso

33、nous chemicals produced from homes and landfills.“What were trying to achieve this year for Earth Day is to give people a chance to do something that is meaningful and measurable,” said Goldberg.文章大意:4月22日是世界地球日,活动“Give It Up for Earth Day”倡导人们在地球日这一天为保护环境做一些有意义、行之有效的事情。5The aim of the campaign ment

34、ioned in the passage is to _.Aenable people to save more money for future useBhelp people develop environmentally friendly habitsCprevent people from making changes in their daily routineDwarn people against reducing consumption of consumer products答案:B细节理解题。根据文章第四段第二句“Its designed to encourage heal

35、thy habits that benefit people and the planet.”可知,答案B符合文义。6The underlined word “launching pad” (in Paragraph 3) probably means “_”Astarting point Bfinishing line Cexchanging stage Dreforming stage答案:A词义猜测题。画线词所在句意为:地球日是一个引发人们开始对人类日常活动对环境所造成的影响进行思考的起点,由此结合上文“. they want to find ways to reduce their e

36、nvironmental influence, not just celebrate one special event.”和下文中“can lead to thinking about.”可推知,答案A符合文义。finishing line终点线;exchanging stage交流平台;reforming stage改革舞台,均不符合文义,故排除。7We can conclude from the passage that _.AEarth Day was first celebrated over half a century agoBshort term decisions will

37、by no means influence our livesCEarth Day Canada is actually an everyday environmental actionDdaily actions must be measured to benefit the environment答案:D推理判断题。根据文章倒数第二、三段的整体理解并结合文章最后一句中的“meaningful and measurable”可以推知,我们应该以对环境的影响好坏为标准来判断日常行为是否可行。由此可知,答案D符合文义。8Which disagrees with the spirit of “Give It Up for Earth Day”?ASwitching off TV. BRiding bikes.CUsing poisonous cleaners. DSaving electricity.答案:C细节理解题。根据文章倒数第三段的第二句“They include pledging (保证) to turn off the TV, give up the use of poisonous cleaners.”可知,答案C符合文义。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1