1、2023 年 1 月山西省高三适应性调研考试英 语(时间:120分钟 满分:150分)注意事项:1.答题前,考生务必将自己的学校、姓名、班级、准考证号填写在答题卡上相应的位置。2.全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案用0.5毫米及以上黑色笔迹签字笔写在答题卡上。4. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。5.听力部分满分30分,不计入总分。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的
2、答案转涂到客观题答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15.B.9.15.C.9.18.答案是B。1.What does the woman think of her task?A.Boring and scaring. B.Interesting and amazing. C. Challenging and exciting. 2. What di
3、d the woman do in the holiday?A.She paid a visit to her aunt. B.She received visitors at home. C.She played out with her classmates. 3. What does the woman advise the man to do?A.Stay at home. B.Find a new job.C.Go to work. 4. What are the speakers mainly talking about?A. How serious the accident wa
4、s. B. Where the accident happened. C. How many people were injured.5. Until what time can the woman use the room tomorrow afternoon?A.12:00 p.m.B.3:00p.m.C.5:30 p.m.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第
5、6段材料,回答第6、7题。6.Why will the woman go to Washington?A.To visit her sister.B.To have classes.C.To relax herself. 7.How long will the woman stay in New York?A.Several weeks.B.A couple of days. C.One week.听第7段材料,回答第8至10题。8. What was the mans original dream?A. To be a gymnast.B.To be a chef.C.To be a PE
6、teacher. 9. Why does the man take up restaurant business?A. He is interested in cooking. B. His father opens a restaurant. C. He doesnt want to leave his town. 10.What is probably the woman doing?A.Hosting a ceremony.B. Making an interview. C. Chairing a meeting.听第8段材料,回答第11至13题。11.Where does the co
7、nversation probably take place?A. At a restaurant. B.At home.C.In a cinema.12.Whats wrong with Michael?A.He had a fever. B.He got injured. C.He caught a cold.13.What will the man probably do after the dinner?A.Ring up Michael immediately. B.Have a walk with his daughter. C.Go to the cinema with his
8、wife. 听第9段材料,回答第14至16题。14.What is probably the relationship between the speakers?A.Teacher and student.B.Classmates.C.Father and daughter. 15.Whats the mans attitude towards washing cars to raise money?A.Ambiguous.B.Objective.C.Disapproving. 16. What will the speakers do to earn money to help the pe
9、ople in the earthquake?A.Host a rock concert on the school field. B. Volunteer to buy some necessities for them. C. Invite three bands to perform for the homeless people. 听第10段材料,回答第17至20题。17.How many subjects will be changed for the midterm tests this year?A.Two.B.Three.C.Four.18.When will the hist
10、ory exam be held this year?A.On Wednesday.B.On Friday.C.On Thursday. 19.What does the headmaster advise parents to do?A.Arrive early.B.Come by car.C.Reserve a parking place. 20.Whats the purpose of the speaker?A.To give an English lecture. B.To make an announcement. C.To arrange the midterm tests.第二
11、部分 阅读 (共两节,满分 60 分)第一节 (共 15 小题;每小题 3 分,满分 45 分)阅读下列短文,从每题所给的 A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。AWith the cost of living in the United States soaring, more and more people are setting their sights on an international destination.EcuadorFor real bargain hunters, Ecuador is cheap and safe with a very comfortable
12、 year-round climate.The cost of living for one person in the country is $750. Ecuador is geographically diverse with miles of endless beaches, hills and rainforests. Housing is economical with the average rent for one person costing around $ 307 per month.Coats RicaCosta Rica is the perfect place to
13、 live abroad without depleting (耗尽) your savings. The cost of living is around $893 and rent for one person runs approximately $406 per month. The tropical destination has cost-effective healthcare. The weather is gorgeous, the water is warm and the housing is highly affordable.UruguayThe country is
14、 exquisite (精美的) ,offering nearly 400 miles of coast, rolling mountains and four distinct seasons. The cost of living is nearly half of what it is in the states at $1,090 and you can find a nice apartment at the reasonable price of $ 500 per month.PanamaPanama could be a good option for anyone to li
15、ve cheaply. The cost of living is under half of what it would cost in the U. S. at $1,040 for one person. Rent runs approximately $ 530 per month and food takes up another $353, but outside of that costs are minimal. The country has a mild climate and offers world-class beaches.21. Which country has
16、 economical healthcare?A.Ecuador. B. Costa Rica. C.Uruguay. D.Panama.22. What makes Uruguay special?A. Its reasonable rent. B. Its good bargains.C. Its diverse climates. D. Its cheap apartments.23. How much is the cost of living in the United States?A. Close to $1,090. B. Around $ 750.C. Under $ 893
17、. D. Above $ 2, 080.BThe idea of people taking photographs in front of Van Goghs Sunflowers or Botticellis The Birth of Venus was once considered so unsatisfactory that galleries banned visitors from using selfie( 自拍) sticks. However, the disgust at social media platforms such as Instagram has turne
18、d into a bit of a love affairwith one gallery creating a session to help visitors take better photos and videos to share with their followers.The Old Royal Naval College, in Greenwich, southeast London, is reducing visitor numbers on Mondays for its Museum of the Moon artwork “for those looking for
19、the perfect Insta shot” . It will sell 400 tickets a session in its Painted Hall rather than the usual 800 so influencers can show their best sides without the crowds. The college, which is displaying a seven-metre model of the moon, created by the artist Luke Jeram, tells ticket holders: “Posing, i
20、nfluencer photo shoots and selfies are encouraged.” Sarah Codrington, head of marketing at the college, said “Social Media Mondays”were partly about appealing to influencers but also freeing up the rest of the week for visitors who might be inconvenienced by people dressing themselves up for their I
21、nstagram feed.Jerram, whose Museum of the Moon has been displayed in numerous venues, including Gloucester Cathedral and the Natural History Museum, said: “I had not been consulted about Social Media Mondays but approved. People sometimes complain that there are so many people there that they werent
22、 having the best experience. People were lying on the floor and doing selfies. Part of the I fun of the artwork is watching others interact with it. “He said he welcomed selfie takers because they usually put away their cameras after ten minutes and engaged with the work. “People are going to have t
23、heir close encounter with the moon, not necessarily to see an artwork,” he said.Brian Sewell, the late art critic, once was disappointed that it was impossible to see paintings “because people are too busy taking photos” . But Jeram said galleries should embrace it. “Now everyone is their own media
24、and broadcasting company,” he said. “They are broadcasting their experience of the world. ”24. What does the gallery mentioned in paragraph 1 do?A. It forces visitors into using Instagram.B. It assists visitors in taking photographs.C. It forbids visitors from using selfie sticks.D. It charges visit
25、ors for sharing photographs.25. Whats the purpose of “Social Media Mondays”?A. To attract influencers of media. B. To sell more tickets than usual.C. To show the model of the moon. D. To meet different needs of visitors.26. What can we learn from Jerrams words in the last paragraph?A. He is proud of
26、 Museum of the Moon.B. He objects to Social Media Mondays.C. Selfie-takers prefer to enjoy artworks.D. Everyone can broadcast themselves.27. What does the passage mainly talk about?A. Useful tips on taking photographs.B. Galleries support for taking selfies.C. The importance of using social media.D.
27、 A guide to visiting artworks in galleries.CSuppliers of artificial grass have been told to stop describing it as “environmentally friendly” and to expect enforcement(强制执行) if they do not obey.The Advertising Standards Authority, a watchdog, will punish severely firms that make the claim after criti
28、cizing a leading supplier for saying that one of its products was “eco” with “noevidence” to back it up. The decision by the watchdog followed a complaint by the campaign group Plastics Rebellion, which argued that Perfectly Greens Soul” eco-grass was actually harmful to the planet. In response, Per
29、fectly Green said it believed that the product was environmentally friendly because it did not need to be watered, did not require maintaining with chemical-based products such as pesticides(杀虫剂).However, the Advertising Standards Authority said that to make the claim, Perfectly Green would have to
30、prove that it was not harmful to the environment in any way throughout its full life cycle. It added that no such evidence had been provided and the claim was misleading.The watchdog made it clear that other suppliers should review their use of the term: “This official decision acts as setting an ex
31、ample and we expect advertisers for artificial grass to take note of our decision and act accordingly. “At present dozens of suppliers are claiming that their products are recyclable and environmentally friendly. The Times understands that the watchdog will undertake a “compliance sweep” (合规清查) in t
32、he near future, focusing on those companies.Janet Storey, of Plastics Rebellion, described Perfectly Greens claims as “greenwashing” . She said: “Just 9 percent of plastic waste has been recycled, with an estimated 79 percent of all plastic waste ever created either in the open environment or in lan
33、dfill. Tonnes of plastic grass are burnt in the UK as there are no recycling facilities here.” She added that it carried ecological, microplastic and climate change risks and “ causes an unhealthy disconnect from nature” . The group is campaigning for a ban on the sale of plastic grass,which has so
34、far been rejected by the government. Perfectly Green agreed to obey the official decision and remove the words “eco-grass” from its products name.28.Why was the Perfectly Green blamed?A. Its products set a bad example.B. It launched a campaign of protest.C. It wasnt qualified as a leading supplier.D
35、. Its advertisement didnt match its products.29. What function is expected of the watchdog?A. To direct suppliers products. B. To speak for leading companies.C. To decide the companies future. D. To promote environmental protection.30. Whats Janet Storeys attitude to the artificial grass?A. Favorabl
36、e. B. Indifferent. C. Disapproving. D. Objective.31. Which of the following is a suitable title for the text?A. Eco-friendly Fake Grass Cut Down to SizeB. A Ban on the Sale of Artificial GrassC. Eco-grass Does Harm to the PlanetD. The Recycling of Plastic WasteDAn academic paper published in Nature
37、Human Behavior on July 1 suggested smart technology is not making people more stupid but is, in fact, freeing up brain space to allow people to learn more. The paper said that despite the fierce attack of smart technology that has influenced peoples daily lives, it actually assists people to become
38、more excellent rather than less intelligent. For example, if a person needs directions for how to get to a nearby stadium to attend a game, without smart technology, he would have to fish out a map, figure out where the stadium is on that map, and then determine a reasonable route from his current l
39、ocation to his destination. However, with smart technology, the person could simply type in the location and have directions, find parking and even pick a place to eat afterward in mere minutes, freeing up room in their brains to take in other information.The “popular description” surrounding smart
40、technology is that it blocks a persons cognitive ( 认 知 的 ) abilities such as memory, the paper continued. “And when participants expected information to later be accessible on the computer, they were less likely to remember what its content was, but more likely to remember where it could be found. T
41、hese effects were temporary and they emerged when access to digital technology or information stored there was available, not when access was unavailable, ” the paper continued.The researchers did recognize that long-term use of smart technology did diminish peoples abilities to perform cognitive ta
42、sks such as “associations of media multitasking with taskswitching,episodic ( 片 段 的 ) memory and attention missing. “However, these impacts were all “relevant, not causal.”32. What did the paper find about smart technology?A. It blocks memory abilities. B. It gives memory more space.C. It allows peo
43、ple to study less. D. It makes people more brilliant.33. Why does the author give an example in paragraph 2?A. To illustrate the importance of maps.B. To demonstrate the function of brains.C. To show the ways of choosing directions.D. To stress the strengths of smart technology.34. What does the und
44、erlined word “diminish” probably mean?A. Weaken. B.Maintain. C. Increase. D. Display.35. In which section of a newspaper may this text appear?A.Culture. B. Health. C. Science. D. Education.第二节 (共 5 小题;每小题 3 分,满分 15 分)阅读下面短文,全科免费下载公众号高中僧课堂从短文后的选项中选出可以填空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。Youve probably heard of a h
45、ybrid (杂交物种) in films or books. The centaurs in the Harry Potter films are hybrids of human and horse. 36 Hybridization occurs in both plants and animals. 37 Whats more, many plants that people eat, from strawberries to carrots, corn and potatoes, have been created by hybridization.Cos-breeding(杂交)
46、sometimes occurs when animals normal territory overlaps(部分重叠). 38 the grolar bear is a hybrid that happens when grizzly and polar bears mate. As the environment warms, grizzlies in Alaska and Canada wander further north, bringing them into contact with polar bears. Artificial mixing often happens in
47、 zoos, where different species that dont normally meet in the wild can be introduced to each other. Ligers (lion and tiger hybrids) are unlikely to occur in nature, because the only place that their habitats overlap is the Gir Forest in India. 39 Mixed species are more likely to be born with health
48、issues than other animals. Most hybrids born in zoos are infertile, which means they are unable to have babies. However, many cross-breeds born in the wild, like the grolar bear, can have their own babies.40 “Its part of the evolutionary process,” he says. Fertile hybrids can lead to the creation of
49、 a new species and increase the variety of living things.A. Wildlife conservation is of significance.B. Did you know hybridization is a biological process?C. Thats due to habitat destruction or changing climate.D. Did you know that hybrids appear in the natural world, too?E. Jimmy believes species h
50、ybridization in nature is a good thing.F. Many conservationists think that creating hybrids is a bad thing.G. Living things, especially plants, will naturally hybridize in the wild. 第三部分语言运用 (共两节,满分 50 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。For LaFont, a bike was al
51、ways a vehicle of opportunity. Growing up in a poor family, he and his brother often 41 to and from school. The passion continued into his college days. He would also spend hours 42 his bike in his front lawn.In 2010, 43 by local kids who gathered in his 44 for tips, tools, and bike parts, LaFont 45
52、 “Front Yard Bike Shop. ”Then LaFont became a full-time middle school history teacher, and every year, he saw the number of 46 in his bike program increasing. As a teacher, he also saw how eagerly young people in his classroom needed a safe after-school space before they become 47 or lazybones inste
53、ad.In 2015, LaFont turned Front Yard Bikes into a 48 operation and left his teaching job to 49 all his time to it. “That was quite a(n) 50 ,” he said. “But I thought it was 51 .” Today, Front Yard Bikes is a place where students 52 and learn to saw, drill, measure, cut and where they learn to paint,
54、 design, and plan. LaFont recently opened a bike repair shop where older students can get certified in mechanics, receive hands on training and gain employment at the store to help 53 their resume(简历) for future work. Front Yard Bikes 54 nearly 400 young people a year. To date, 50 students have been
55、 certified in mechanics, and 2,000 kids have 55 from the program.41.A.drove42.A.repairing43.A.guided44.A.school45. A. contacted 46.A.users47.A. fundraisers 48.A. full-time 49.A.adjust 50.A. blessing 51. A. creativeB.walkedB.pushingB.inspiredB.storeB.imaginedB.employees B. troublemakers B. non-profit
56、 B.devoteB.luckB. availableC.bikedC.sellingC. orderedC.yardC. joinedC. participantsC. bookwormsC. tradingC.spareC. opportunity C.secureD. skatedD. cleaningD. touchedD. gardenD. formedD. workersD. shopkeepersD. public D.limit D.riskD. meaningful52. A. show up53.A.build54.A.unite55.A.learnedB. drop by
57、B. submitB. employB. benefitedC. hang aboutC.sendC.serveC. recoveredD. check outD. update D.selectD. graduated第二节 (共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。China is developing a new-generation launch vehicle 56. (send) astronauts to the moon, which will be completed by 2030.The new
58、rocket will be 90 meters tall, and able to lift 27 tonnes of payload (有效载荷) to the lunar orbit, CGTN learned from the Airshow China 57. (hold) in south Chinas Zhuhai City earlier this month, during which a model of the rocket 58. (display). The diameter (直径) of 59. (it) core will be similar to that
59、of the Long March-5 heavy-liftrocket, which is five meters. The Long March-5 is Chinas most 60. (power) launch vehicle currently in operational service, 61. a maximum payload capacity of 25 tonnes to low Earth orbit (LEO). It has been used to send Chinas three space station modules, 62. (weigh) abou
60、t 66 tonnes, into LEO.In addition to 63. new rocket for manned mission, China is also developing a new crewed capsule and a lunar lander, 64. will be able to send three astronauts to the lunar orbit and allow two of them to land on the moon.Meanwhile, China is also working on a series of reusable sp
61、ace launch and transport systems that will 65. (significant) boost its space shuttle capability, lowering costs and empowering future development in this area.第四部分写作 (共两节,满分 40 分)第一节 (满分 15 分)假定你是李华,你校英语翻译爱好者协会成功举办了中华诗词英译大赛,请你代表协会 在本次活动的颁奖仪式上进行总结发言, 内容包括:1.表示祝贺;2. 回顾本次活动;3.表达希望。注意:1.写作词数应为 80 左右;2.请
62、按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear fellow schoolmates,Its my great honor to make a concluding statement here.Thats all Thank you!第二节 (满分 25 分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Once upon a time, in a village, a little boy named Bob lived with his mother in their attractive little cottage. They didnt have much
63、but were content with the little they had. Every day after he came home from school, Bob would accompany his mother to the forest to collect firewood.One day, when Bob was in the forest collecting wood, he came across a puppy which seemed to be all alone. Bob looked here and there for its owner but
64、in vain. So he picked it up, put it under his shirt and carried it home. Reaching home, he said to her mother, “Mom, I found a little puppy alone in the forest! Can we keep him, please?” Feeling Bobs happiness, his mother was in two minds about whether to keep the puppy or not. She told him, “Oh Bob
65、, thats the cutest puppy Ive ever seen! But we dont have much. What will we do about his food and sleeping arrangement?” Bob replied, “Its OK. Ill give him half of my meals and let him sleep with me in my bed. “Hearing this, Bobs mother just nodded. Bobs happiness knew no bounds, and he named the pu
66、ppy Milo.From that day onwards, Bob and Milo became the best friends. Milo followed Bob wherever he went. When Bob went to school, Milo would diligently wait outside the classroom till the classes ended. At night, Milo slept next to Bob on his tiny bed and dreamed sweet dreams.On one particular day,
67、 Milo was sick, unable to follow Bob, so he stayed at home. That day it rained heavily, and the roads everywhere turned slippery. On his way home, Bob was trying to reach home as soon as possible as he dreamed of Milo waiting for him and keeping him warm. Unfortunately, Bob missed seeing a hole at t
68、he side of the road and fell down the hole !注意:1.续写词数应为 150 词左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。He cried for help, hoping to be heard by passers by.Milos behavior drew the search partys attention, and they ran towards the hole.2023年1月山西省高三适应性调研考试英语试题卷答案第一部分 听力1-5 CBCAB 6-10 BACAB 11-15 BACBC 16-20 AACAB 第二部分 阅读
69、21-23 BCD 24-27 BDDB 28-31 DACA 32-35 DDAC 36-40 DGCFE 第一节A【语篇解读】 本文为应用文,主题语境为人与社会。文章介绍了四个生活费不高但幸福指数较高的国家。21.B 细节理解题。根据第三段第三句中的 cost-effectivehealthcare可知,Costa Rica拥有经济划算的医疗保健服务,故选B项。22.C 细节理解题。根据对四个国家的介绍及第四段第一句可知,只有Uruguay拥有不同的四个季节,其他国家的气候都是温和的,故选C项。23.D 推理判断题。根据第五段第二句可知,Panama的生活费$1040低于美国的一半,故美国
70、的生活费高于2080美元,故选D项。B【语篇解读】 本文为说明文,主题语境为人与社会。文章介绍了美术馆及艺术家对自拍和社交媒体的认同和支持。24.B 细节理解题。根据第一段最后一句可知,一个美术馆创造了一个时间段去帮助游客拍照和拍视频去和他们的粉丝分享,故选B项。25.D 细节理解题。根据第二段可知,Social Media Mondays一方面可以吸引情绪容易被感染的人,同时也可以为那些在欣赏过程中可能被打扰的人开放一周别的时间以满足大家的需求。故Social Media Monclays的目的是满足不同游客的需求,故选D项。26.D 推理判断题。根据本段可知,每个人都是自媒体,故选D项。2
71、7.B 主旨大意题。根据全文可知,文章介绍了美术馆对自拍的支持,故选B项。C【语篇解读】 本文为说明文,主题语境为人与自然。文章主要讲述监察机构将对宣传不实的人造草公司进行督促整改。28.D 细节理解题。根据第二段第一句中的for saying that one of its products was eco with no evidence to back it up可知,Perfectly Green被责备的原因是该公司声称他的产品是环保的,但是没有证据支持,即:广告与产品实际不符,故选D项。29.A 推理判断题。根据第四段中的we expect advertisers for artif
72、icial grass to take note of our decision and act accordingly可知,watchdog的主要职责是对供应商的产品及其宣传手段进行监督,故选A项。30.C 观点态度题。根据第六段 Storey 所说的话可知,Storey 认为大多塑料废物都没有被回收利用,由此推知其对人造草持反对态度,故选C项。31.A 标题归纳题。根据全文内容,尤其是第一段内容可知,本文主要讲相关部门要求一些本不环保却声称其产品环保的人造草公司进行整改并督促执行,故选A项。D【语篇解读】 本文为说明文,主题语境为人与社会。文章主要说明了发表在杂志上的一篇学术论文的观点智能
73、技术实际上可以帮助人们变得更优秀而不是更愚钝。32.D 细节理解题。根据文章第一段最后一句it actually assists people to become more excellent rather than less intelligent可知,智能技术会让人们变得更优秀而不是更愚钝,故选D项。33.D 推理判断题。第二段的举例主要是进一步说明第一段的观点,结合第一段的观点可知,举例是为了强调智能技术的优势,故选D项。34.A 词义猜测题。结合上一段内容以及本段的最后一句“However, these impacts were allrelevant, not causal.可以推断
74、出,划线词句子的含义为研究人员确实认识到,长期使用智能技术确实会降低人们执行认知任务的能力,故选A项。35.C 推理判断题。文章主要说明了智能技术实际上可以帮助人们变得更优秀而不是更愚钝,因此可推断本篇文章最可能出现在科学栏目,故选C项。第二节【语篇解读】 本文为说明文,主题语境为人与自然。文章主要讲述了动植物的杂交。36.D 根据上文杂交物种出现在电影或书里和下文杂交出现在植物和动物中,可以看出此处起着承上启下的作用,故选D项。37.G 根据本段第一句和第三句中的whats more可以看出,此句谈论植物的杂交,表示承接与递进关系,故选G项。38.C 根据空前一句杂交有时出现在动物正常领域部
75、分重叠的地方可知,此处应提及重叠的原因,属于语法衔接,故选C项。39.F 根据下文可能出现的健康问题可推断,此处是对杂交的消极看法,根据语义场理论,故选F项。40.E 根据下文的the evolutionary process可推断,此处是积极的态度和看法,故选E项。第三部分 语言运用第一节41-45 CABCD 46-50 CBABD 51-55 DAACB【语篇解读】 本文为记叙文,主题语境为人与社会。作者主要讲述了一位前历史老师通过创建 Front Yard Bike Shop,给当地数以百计的孩子提供了锻炼和就业的机遇。41. C 考查动词。根据上一句a bike was always
76、 a vehicleof opportunity可知,他和哥哥经常骑自行车上下学。全科免费下载公众号高中僧课堂故选C。42.A 考查动词。根据下文语境,当地的孩子们会到他的院子里找工具、自行车零件等,以及他创建了Front Yard Bike Shop可推断出,他经常花好几个小时修理自行车。故选A。43.B 考查动词。根据文章内容,LaFont 创建Front Yard Bike Shop是受当地孩子们的启发,他们经常会到他的院子里寻求建议、找工具、自行车零件等。故选B。44.C 考查名词。根据LaFont 创建的Front Yard Bike Shop这一名字可推断出,当地孩子们经常聚到他家
77、的院子里。45.D 考查动词。根据上下文语境,LaFont 创建了Front Yard Bike Shop。故选D。46.C 考查名词。根据语境可知,每年参与他的自行车项目的人数都在增加。故选C。47.B 考查名词。根据上下文语境以及关键词 safe,lazybones可以推断出,此空填 troublemakers。故选B。48.A 考查形容词。根据上下文语境,两年后,LaFont 把“Front Yard Bikes”变成了一个全职工作,并离开了他的教学工作,把他所有的时间都奉献给了它。故选A。49.B 考查动词。解析同48题。50.D 考查名词。根据上下文语境,LaFont离开他的教学工作
78、是个相当大的风险,但是他觉得这样做有意义。51.D 考查形容词。解析同50题。52.A 考查动词。根据文章内容可知,现在,学生们可以来到Front Yard Bike Shop,学习锯、钻、量、切、绘图、设计和计划。show up出现。故选A。53.A 考查动词。根据语境可知,LaFont最近开了一家自行车修理店,年长的学生可以在那里获得机械师资格证书,接受手工实践培训,并在店里找到工作,帮助他们为将来的工作建立简历。故选A。54.C 考查动词。根据下文语境可知,迄今为止,已有50名学生获得了机械专业的资格认证,2000名学生从该项目中受益。因此可以推断出,Front Yard Bike Sh
79、op 每年为近 400名年轻人提供服务。故选C。55.B 考查动词。解析同54题。第二节【语篇解读】 本文为新闻报道,主题语境为人与自然。文章主要讲述了中国正在研制新一代运载火箭,以便将宇航员送上月球,该项目将于2030年完成。56. to send 考查非谓语动词。根据语境可知,此处用动词不定式作目的状语。57.held 考查非谓语动词。此处为过去分词短语作后置定语,修饰 Airshow China。58.was displayed 考查动词的时态和语态。根据句意可知,在此期间,火箭模型被展示,所以此空用过去时的被动语态。59.its 考查代词。此处表示“它的核心直径”,所以用its。60.
80、powerful 考查词性转换。the most powerful launch vehicle意为“最强大的运载火箭”。61.with 考查介词。根据句意可知,长征五号运载火箭是中国目前在役的最强大的运载火箭,近地轨道最大有效载荷能力为25吨。此处使用了with的复合结构。62.weighing 考查非谓语动词。根据句意可知,中国空间站的三个模块重约66吨。本句中的weigh意思为重量是,是不及物动词,three space station modules和weigh构成主动关系,所以此处用现在分词短语。63.the 考查冠词。此处表示特指,所以用定冠词 the。64.which 考查非限制
81、性定语从句的关系词。关系代词which 代替先行词 a new crewed capsule and a lunar lander在定语从句中作主语。65.significantly 考查词性转换。此处修饰动词boost,所以应填副词significantly。第四部分 写作第一节One possible version:Dear fellow schoolmates,Its my great honor to make a concluding statement here. At this moment, Id like to extend my sincere congratulatio
82、ns to all of the participants.The competition would not be a great success without the joint efforts of everyone. My hearty thanks go firstly to our teachers, whose guidance and encouragement have given us much insight into translation of Chinese poetry. Besides, all the participants devotion and wo
83、nderful performance impressed us a lot. Most importantly, the competition has further stimulated our passion for Chinese poetry and boosted our cultural confidence.I sincerely hope that we students will work to learn English well, carry forward and spread traditional Chinese culture.Thats all.Thank
84、you!第二节One possible version:He cried for help, hoping to be heard by passers-by. But due to the loud thundering and noise of the heavy rains, no one heard him. It had become very late, and Bobs mother was worried at home. She called the neighbors, and they formed a search party to find Bob.Milo,too,
85、was worried, and so he joined them all. They searched high and low but still couldnt find Bob. Milo used his keen sense of smell and went sniffing everywhere. When he came closer to the hole, he picked up Bobs scents and started barking loudly.Milos behavior drew the search partys attention, and the
86、y ran towards the hole. When they looked into it, they found Bob sitting and shivering in the darkness,wet and cold. Some people comforted Bob gently while others fetched a rope quickly and dropped it down to Bob. He held onto one end and then they pulled him up.Everyone cheered,Milo jumping around
87、happily. Bobs mother hugged him tightly. Bob thanked everyone for helping him and hugged Milo lovingly for being his best friend and hero. 听力原文:(Text 1)M:What are you working on?W:Im writing a story for the high-school newspaper. Its an article on peoples feelings about graduation. M:How do you feel
88、?W:Me? A little scared and excited,too. (Text 2)M:What did you do during the Spring Festival?W:I planned to visit my aunt and uncle.But owing to frequent visits of my friends and former classmates, I just stayed at home and never got the chance to go out. (Text 3)M:It is so cold outside. I dont want
89、 to work. And I begin to dislike the work.W:You must go to work before you find another one.Or your boss will fire you. Come on! Put on more clothes, dear. (Text 4)M:A traffic accident took place last night.A car burned into the rear of the truck and was seriously damaged. W:It was reported that the
90、 car driver was seriously injured on the spot and died on the way to the hospital. Fortunately, the two passengers survived the accident and were only slightly injured. (Text 5)W:How soon do I have to leave my room?M:Normally its by 12 noon on the day of your departure.W:Well,you see, my plane doesn
91、t go till half past five tomorrow afternoon. M:Ah yes,Mrs.Brown.You may keep the room till 3:00 p.m.if you wish. (Text 6)M:Id like to see you off,Jane,but I cant get to the airport until five oclock. W:Im afraid Ill have left by then.My plane takes off at 4:30. M:Thats bad! Youre going straight to W
92、ashington, arent you?W:No.Im staying with my sister in New York. She isnt there at the moment but shell have arrived by Monday morning. Ill spend a couple of weeks with her and then go to Washington. Classes will already have started by then. M:Well,I wish you good luck.(Text 7)W:Where did you grow
93、up,Peter?M:I grew up near Chicago. W:What did you major in at college?M:Physical education. My dream was to be a gym teacher at a school. I loved sports. W:So what made you change your mind?M:After I graduated, I tried to get a job as a gym teacher in my town, but I couldnt. I didnt want to move awa
94、y. So I had to find something else to do.W:So how did you get into the restaurant business?M:Well,I was always kind of interested in cooking. My mother taught me to cook when I was a kid. Anyway, my dads friend had a small restaurant,and my first job was helping in the kitchen there. W:And how long
95、ago was that?M:That was five years ago.Then a couple of years ago, I opened my own restaurant. Its done really well. (Text 8)M:Mary,have you set the table for your friends?W:Yes,Dad.I have prepared four places.M:You may prepare just three places.Michaels mother telephoned. She said that Michael had
96、a temperature. So he was not able to come.W:What bad news! Did Michaels mother sound worried?M:Yes,of course.W:I hope everything goes well.Ill ring up Michael later.M:And she said that your mother and I could use their tickets to see a film named Cast Away after the dinner since they are not able to
97、 go.W:I am sure that my mother will be surprised and happy. (Text 9)W:Do you hear about that earthquake?M:Yes,its terrible.Hundreds of people were dead and thousands homeless. W:We should do something.How about raising some money?M:OK.But how?W:How about going around to peoples houses and washing th
98、eir cars for them?M:I dont think thats a good idea. W:Why not?M:Most people wash their cars at the car wash. I dont think theyd want to pay us. W:So what can we do?M:I know! We could host a rock concert at the school. W:What!?Are you crazy?M:No, Im not. There are at least three bands at our school.
99、We just invite them to play and charge people $ 5 to come and watch them.They get an audience,and we get the money to help the people in the earthquake. W:Where can we have the concert?M:On the school field.Lets ask our headmaster. W:Lets do it. Im sure hell say yes. I think its a great idea. (Text
100、10)W:Good morning,students. These are your morning announcements for Monday, December 10th. The last of our midterm tests will be held this week from the 12th to the l4th.However,there has been a slight change to the dates and the places of the exams.Last year,the English exams were on Wednesday,the
101、 math exams on Thursday,and the history exams were held on Friday. This year the teachers have agreed, after listening to students suggestions, to switch the dates of the math and history exams. As for the places, please check the message board in the main hall, or ask your teachers for a schedule.
102、Tomorrow, we will have a special guest coming to visit us just before our Christmas concert. As you know, one of our previous graduates won a gold medal in the last Olympics. He will be here to sign shirts and take pictures with students after an introduction by our PE teacher. Finally, the headmaster asks you to remind your parents to get here early for the concert. Although there will be enough seating in the gym, the parking lot gets full very quickly. Thats all for the announcements. Have a good week, everyone!