收藏 分享(赏)

山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:513026 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:25 大小:1.71MB
下载 相关 举报
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共25页
山西省2019年中考英语真题试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共25页
亲,该文档总共25页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 2019 年山西省高中教育阶段学校统一考试英语听力部分(20 分) 一、情景反应(每小题1分,共5分)本题共5个小题,每小题你将听到一组对话。请你从每小题所给的A,B.C三幅图片中,选出与你所听到的信息相关联的一项,并在答题卡上将该项涂黑。笔试部分(共100 分)一、单项选择(每小题 1 分, 共 10 分)() 21. - New kinds of morning exercise like doing dancing are becoming popular.- can help us keep fit and have fun.A. WeB. YouC. They() 22. You

2、cant decide whether or not you like something until you try it, its important to try something new.A. butB. orC. so() 23. Parents should let children home and find more about the world.After all, birds should fly freely in the sky.A. leaveB. enterC. reach() 24. When we read a piece of news online, w

3、ed better make sure its before sending it to others. If not, we may spread something bad.A. trueB. specialC. strange() 25. To keep our city beautiful, the are always very busy in the streets.We shouldnt throw rubbish everywhere.A. policemenB. cleanersC. drivers () 26. - Our motherlands 70th birthday

4、 is coming.- Great! We will hold many activities to celebrate it .A. wiselyB. warmlyC. simply() 27. Fighting for your dream is like climbing a mountain. Whatever difficulties you meet, dont . Just move on.A. set offB. come outC. give up() 28. Change the information you read into a mind map. , you ca

5、n remember it well and think of it later easily.A. In this wayB. At the same timeC. On the other hand () 29. - After the big exams, we can finally have a good relax.- How I a chance to have a chance to have a trip! I cant wait.A. am worried aboutB. am thirsty forC. am good at() 30. - Some school hav

6、e used used smart uniforms. I wonder .- They can tell parents where their children are.A. who invented themB. what they are used forC . when students wear them六、补全对话 (每小题 1 分,共 5 分)A. When is it?B. Im afraid not.C. Youre welcome.D. What are you doing?E. Are you going to see it?F. Im so proud of our

7、hometown.G. But you can watch it on your phone.下面是手机群聊的界面,请根据聊天内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余项。31. 32. 33. 34. 35. 七、完形填空(每小题 1 分,共 8 分)请阅读下面短文,理解其大意,然后从每小题所给的A、B、C三个选项中,找出一个能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Grass is, of course a plant which grows in the field; a plant which some kinds of an

8、imals like to eat. When there has been plenty of 36. , the grass is green. When the weather has been dry, the grass is brown. Animals like to eat grass when it is 37. and fresh. And if the grass in one place is greener than the rest, animals 38. to eat that grass. An animal in a field may look over

9、thefence(篱笆) into the next field, where perhaps there are no animals and grass in thefield 39. greener. But if the animal could get into the field, it would find that the grass is really the same. It just seems better from a distance(远处). So thats the 40. of the expression “The grass is greener on t

10、he other side of the fence.”We sometimes only say “The grass is 41. greener on the other side.” We use the expression to describe the situation - someone looks at distant things and feels they are better than the things around him. But 42. he could go to the distant place, he would find that life th

11、ere is just as difficult. So dont always think that other people have a better situation. Just be 43. with what you have had. Enjoy and value it!() 36. A. rainB. snowC. sunlight() 37. A. greenB. brownC. yellow() 38. A. refuseB. preferC. agree() 39. A. smellsB. tastesC. looks() 40. A. formB. meaningC

12、. advice() 41. A. seldomB. sometimesC. always() 42. A. whenB. becauseC. unless() 43. A. angryB. strictC. happy八、阅读理解(这一部分共五篇短文, A 至 D 篇短文后有五个小题,E 篇后有六个小题, 每小题 2 分, 共 52 分)(A)请阅读下面的海报,从每小题所给的A,B,C 三个选下中选出一个最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。House fires often happened. So it appears necessary to learn something useful

13、 to protect family from them. The following poster in the neighbourhood will tell you how to do it.Fire SafetyPut a smoke alarm in your house and test it every month. Half of all house fire deaths happen between 11 pm and 7 am. The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alar

14、ms.Make sure your hearing aid, wheelchair or eyeglasses are next to your bed. Fire can spread through a house soon. You may have as little as two minutes to escape(逃离) safely. Be ready to act at once.Create a fire escape plan. 77% of families dont have a house fire escape plan to follow. Thats one o

15、f the reasons why at least one child dies and 293 children are injured in a house fire every day.Dont call 119 until you are safely outside. During a fire, the first thing to do is to get out of house as fast as you can.() 44. makes the risk of dying in a house fire smaller.A. A smoke alarmB. A pair

16、 of eyeglassesC. A wheelchair () 45. We may have only to escape from a house firm safely.A. half an hourB. 2 minutesC. 293 seconds () 46. According to the poster, can help save you from a house fire.A. stopping the fire from spreadingB. making and following a plan to escapeC. keeping awake betwren11

17、 pm. and 7 am. () 47. Call 119 for help .A. after you reach safelyB. as soon as you are ready to escapeC. when you find out what causes the house fire() 48. The poster is put up in the neighborhood to help people learn to .A. plan their live as they wishB. save time as much as possibleC. protect the

18、mselves in a right way(B)请阅读下面短文,从每小段所给的 A、B、C 三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Im writing this article in China, far away from my home in the United States. You might wonder what I do to remember my mom on Mothers Day. Well, l certainly call her to say “Happy Mothers Day” and promise that I will visit ho

19、me soon.I still remember the first time I forget Mothers Day. When I finally figured it out, I asked, “Why does mom get a special holiday? Why isnt there a Childrens Day for us?My mom explained, in that way that only moms seem to be able in explain, “Because every day is Childrens Day !”I knew that

20、I had messed up. I thought about all the time and love my mom had given me. I thought about the food she had made, the toys she had brought and the long hours she had spent with me. There might not be a perfect mom, but there is moms love, which can fix anything. After that day,for 364 days,I was lo

21、oking forward to the next Mothers Day.That was the first year l forgot Mothers Day. It was also the last year I forgot.Are you struggling to consider what to do for your mom on Mothers Day?Common things are to write a message that thanks for the love she has given you, send her a card or buy her a g

22、ift. But the most important thing is 一DONT FORGET! ( ) 49. How does the writer celebrate Mothers Day this year?A. He calls his mom.B. He send his mom a card.C. He visits home to see his mom.( ) 50. What might the underlined phrase “figure out” means?A. 弄 清楚B. 预 料到C. 归纳出( ) 51. Why did the writer beg

23、in to expect Mothers Day?A. Because he missed his mom far in the United States.B. Because he wanted to spend more time with his mom.C. Because he realized he had got much care from his mom. () 52. What is the purpose of the passage?A. To explain why there isnt a Childrens DayB. To advise us not to f

24、orget o keep our own promises.C. To remind us to remember the love mom has given us. () 53. Which is the best title for the passage?A. An Interesting TalkB. An Important Day C. An Expensive Gift(C)请阅读下面短文,根据短文内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项为多余项。Weve heard about several “poor st

25、udents” in the past year. Cui Qingtao, astudent from Yunnan, working with his parents on a building site when he got an admission letter(录取通知书) from Peking University. 54. She is a student form Hebei. She was doing her part-time job in a different city when her family got heradmission letter from Pe

26、king University.55. For example, they are all strong and optimistic (乐观的). Li Enhuisaid in an interview, “As long as we are alive, there are no problems that cannot be solved, and many people dont have my experiences. 56. ” Such an idea makes many adults feel embarrassed. He refused to accept donati

27、on money and decided to make money by himself. This is also the common thing that “poor students” have.Whatever kind of values you hold, such personalities( 品 格 ) are necessary forgrowth. 57. Not everything goes well all the time. Only being strong and optimistic, can one go through difficulties. In

28、 fact, living in poor families doesnt promise such good personalities, and living in happiness doesnt promise optimisticattitudes(态度). We like such “poor students” because they are strong and optimistic.For them, few can choose their lifestyles. 58. Thats why they are highlypraised. Every one of us

29、should learn from them.A. Life is full of ups and downs.B. A girl named Wang Xinyi is another example.C. “Poor students” are usually hard-working and caring.D. And these experiences make me grow and become better.E. Born in poor families, these students have a lot in common.F. However, all of them c

30、an choose their attitudes towards life.54. 55. 56. 57. 58. (D)请阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词,并写在答题卡相应位置上。每空一词As the proverb says, “Your tongue has the power of life and death.” This means that your words have power to finally cause things to happen, even life or death.We may all experience the

31、power of words in our life, even when we were very young. A child is blamed ( 责 备 ) by teachers or parents, and after that, he might probably think of himself as a bad child. Most kids have that experience. They say it is important to praise children four times for each negative ( 负 面 的 ) word. Blam

32、ing will make things worse, while positive words are helpful especially when being in trouble or in need. When we fail theexam, encouraging words from our teachers or parents make us work harder at our lessons. Encouraging words can go quite a long way. They lift people up. For example,encouraging w

33、ords to someone who is sad can help them make it through the day. Words can have a powerful effect on your brain. And it will in turn ( 相 应 地 ) have a great influence on your action.Everything you do depends on what you choose to do. Its not your parents, your past relationships or your job, but you

34、 and only you that are responsible for every goal you set. If you have dreams in life, write them down and speak them out. Your words are likely to bring you out something amazing.The Power of WordsYour words have power to finally cause things to happen, even life or death.Example 159. being blamed,

35、 a child may probably think of himself as a bad child.Example 2Encouraging words make students who cant 60. the exam work harder at lessons.Example 3Encouraging words help 61. people make it through the day.l Words have a powerful effect on your brain, and in turn it influences your action 62. .l Ev

36、erything you do depends on the 63. you make.Your words are likely to bring out something amazing.59. 60. 61. 62. 63. (E)请阅读下面图文内容,按要求完成所给任务,并将答案写在答题卡相应的位置上。In a school, you may hear a student saying in Chinese,“我对汉语很感兴趣。“ but youre not in China. Youre in a foreign country. Like the student, many for

37、eigners are learning Chinese. But its not easy. The Chinese use a different character( 汉 字 ) for each word. People have to memorize about 600 characters before they can do evenl Writing Chinese charactersl Understanding the same word in different sentencesl Reading Chinese poemsbasic reading and wri

38、ting. For foreigners, its hard to memorize them. And the following chart shows the top 3 difficulties for foreigners while learning Chinese.April 20 Chinese Language DayAs one of the six official working languages of the United Nations(UN)(联合国), Chinese Language Day has been celebrated since 2011. T

39、he UN holds colorfulactivities on this day. This helps spread Chinese and Chinese culture.However, Chinese is more popular around the world today. The long history and colorful culture of China attract many foreigners to learn Chinese. With the rapiddevelopment, China is staying ahead in many fields

40、 and is playing its role in the world. Chinese is becoming a global (全球的) language and its popularity has risen around the world. Many countries set up Chinese courses in their schools.For example, in the UK, students used to choose between Spanish, Latin, French and other foreign languages. But now

41、 schools encourage their students to study Chinese. The increase in popularity of Chinese has been surprising. 1031 people took Chinese language exams in 2001, and the number was 2062 last year, while 2561 people chose Spanish. Its predicted that studying Chinese in the UK could overtake(超过) Spanish

42、 in less than five years.Just like the foreigners do, we also learn foreign languages. Different languages carry different cultures. So exchanges are necessary. By learning a foreign language, we not only have a useful tool of communicating, but experience a new culture, whats more important, learni

43、ng a foreign language well will help us tell our own stories to the world.64. Please translate the underlined sentence into English.65. According to the passage, why is it difficult for foreigners to learn Chinese?66. Please translate the underlined sentence into Chinese.67. How does the UN celebrat

44、es Chinese Language Day?68. Compared with 2001, how many more people took Chinese language exams in the UK last year? What does the result tell us?69. What can you do by learning a foreign language?九、词语运用(每小题 1 分, 共 10 分)withoutdifferentachieveresultexcitingreturnquickwhichbytakeHerule请根据语篇内容,用方框中所给

45、词的正确形式填空,使短文通顺、连贯,并将答案写在答题卡相应的位置上。方框中有两个词为多余项。As a famous piano master, Paderewski was admired by many people. Wishing to make progress on the piano, one day, a boy 70. to a Paderewskis concert by his mother. After they were seated, the mother saw a friend and walked up to greet her, leaving the boy

46、 alone in 71. seat.Catching the chance to explore the wonders of the concert hall, the little boy stood up and finally made his way through a door 72. was marked “NoAdmittance(进入)” . Soon, the hall got dark and the concert was about to begin. Whenthe mother 73. to her seat, she discovered that the c

47、hild was missing.Suddently the lights focused on the piano on the stage. In surprise, the mother found her little boy sitting at the piano. 74. knowing where he was, the boy was picking out Twinkle, Twinkle, Little star.At the moment, the great piano master appeared, moved to the piano 75. , and whi

48、spered (耳语) in the boys ear, “Dont stop. Keep playing.” Thenhe sat down and added a running obbligato (伴奏). Together, the old master and theyoung beginner changed an embarrassing situation into a wonderfully creative experience. It became one of the 76. parts of the whole concert that evening. The p

49、eople were touched so much by the master and the mother wasshocked. She believed that such an experience would make a big 77. to her9boys life.In fact, thats the way it is in life. What we can do on our own is hardly unusual. We tried our best, but the 78. arent excatly smooth music like what we hav

50、e expected. But when we trust in the hands of a greater power, our lifes work can be truly beautiful.Next time, you set out 79. great works, listen carefully. You can hear the voice of the master, whispering in your ear, “Dont stop. Keep playing.”十、书面表达(共 15 分)请将短文写在答题卡相应的位置上。阅读是同学们未来参与社会应具备的关键能力,无论

51、你喜欢哪种阅读方式,它都能让你增长知识,开阔眼界。最近,某出版社在两万人中,针对人们喜欢的阅读方式做了一项调查,下图是相关的统计结果,其中包括电子阅读和纸质阅读的人数。请你用两段话写一篇短文,第一段用百分比简要说明图表内容,第二段从图表中选出一项你喜欢的阅读方式,结合自己的经历,谈谈这种阅读方式的好处。要求:1. 词数不少于 80 词;2. 首句已给出,不计入总词数。参考词汇仅供参考;3. 文中不得出现真实的人名、校名。WORD BANKreading on mobile phones,reading paper books ,others一、情景反应1-5AABCC二、对话理解6-10CAB

52、CC三、语篇理解11-15 BBCAB四、听力填空2019 年山西中考英语试题答案解析听力部分(20 分)1. twenty-seven/272. magic3. deeply4. careless5. share笔试部分(共 100 分)五、单项选择21. C【解析】句意:各种新型的晨练像跳舞变得越来越流行了。他们能帮助我们保持建康,有乐趣。【考查】人称代词。22. C【解析】句意:你不能决定你是否喜欢一些事情直到你尝试它,所以尝试一些新的事情很重要。【考查】连词辨析。23. A【解析】句意:父母应该让孩子离开家去发现更多的世界。毕竟,小鸟应该在天空中自由地飞翔。【考查】动词词义辨析。24.

53、 A【解析】句意:当我们在网上读一些信息的时候,我们最好确保它是真的在把它发送给其他人之前。如果不这样,我们可能会传播一些坏的东西。【考查】形容词辨析。25. B【解析】句意:为了保持我们城市的漂亮,清洁工在街道上总是很忙,我们不应该随处扔垃圾。【考查】名词词义辨析。26. B【解析】句意:祖国母亲的 70 岁生日要来了。 很棒!我们会举办很多的活动去热烈庆祝它。【考查】副词词义辨析27. C【解析】句意:为你的梦想奋斗就像登一座山,不管遇到什么样的困难,不要放弃,一直前进。【考查】动词词组辨析。28. A【解析】句意:把你读到的信息转换成思维导图,用这种方式,你可以更好得记住它之后也可以很简

54、单得想起。【考查】副词词组辨析29. B【解析】句意:这场大考试之后,我们终于可以好好休息一下了。我多渴望有一个机会去有一次旅途,我等不及了。【考查】动词词组辨析。30. B【解析】有的学校已经运用了智能的校服。我想知道它们被用来做什么。他们能告诉父母他们的孩子在哪。【考查】句意辨析。六、补全对话31. D 【解析】根据答句“Im watching the news”可知是询问“你正在干什么”。32. F 【解析】根据上下文可推断是为山西举办如此大的体育盛事而骄傲。33. E 【解析】根据下文可知此处填问句,问是否会去看比赛。34. B 【解析】根据下文“I havent got a tick

55、et.”可知恐怕不能去。35. G 【解析】根据上下文可知,去不了现场可以看手机直播。七、完形填空36. A【解析】如果一个地方雨水充足,草会更绿。rain 雨水,snow 雪,sunlight 阳光。37. A【解析】动物们喜欢吃绿色新鲜的草。green 绿色的,brown 棕色的,yellow 黄色的。38. B【解析】如果一个地方的草更绿,动物会更喜欢吃那里的草。refuse 拒绝,prefer更喜欢,agree 同意。39. C【解析】田野里的动物可以越过篱笆望向另一片田野,那里没有动物,田野里的草也看起来更绿。smells 闻起来,tastes 尝起来,looks 看起来。40. B

56、【解析】所以这就是那句俗语的意思。form 形式,meaning 意思,advice 建议。41. C【解析】别的地方的草总是看起来更绿。seldom 很少,sometimes 有时,always 总是。42. A【解析】但当他能走到远处的草地时,他会发现,那边的生活也不好过。When 当.时,because 因为,unless 除非。43. C【解析】Just be happy with what you have had,该句可理解为知足常乐。angry 生气的,strict 严厉的,happy 开心的。八、阅读理解A 篇44. A【解析】细节理解题。由“The risk of dying

57、 in a house fire is cut in half with working smoke alarms”可知,烟雾报警器会降低火灾的死亡, 选 A。45. B【解析】细节理解题。由 “You may have as little as two minutes to escape (逃离) safely” 可知,选 B。46. B【解析】细节理解题。由 “Create a fire escape plan. 77% of families dont have a house fire escape plan to follow. ”可知,77%的家庭没有可遵守的火灾逃离方案。制定并且

58、遵守逃离方案可以救助人们。47. A【解析】细节理解题。由“Dont call 119 until you are safely outside. ”可知,直到你安全到达户外后再打 119,选 A。48. C 【解析】细节理解题。由“So it appears necessary to learn something useful to protect family from them.”可知,张贴海报的目的是以正确的方式保护人们。B 篇49. A【解析】由 You might wonder what I do to remember my mom on Mothers Day. Well,

59、l certainly call her to say “Happy Mothers Day”可知,作者给妈妈打电话祝贺。50. A【解析】由第二段段意可知,作者忘记母亲节了,后来 后,我对妈妈发问。将选项带进去可知,填“弄清楚”最合适。51. C【解析】 根据 expect Mothers Day 可以定位到After that day,for 364 days, I was looking forward to the next Mothers Day. 往前找答案,可以总结出妈妈给了作者很多关爱,选 C。52. C【解析】由 Common things are to write a me

60、ssage that thanks for the love she has given you, send her a card or buy her a gift. But the most important thing is 一 DONT FORGET!可知,作者建议我们不要忘记母亲节,记得妈妈给我们的爱。53. B【解析】全篇围绕母亲节这一节日话题展开,所以选 An Important Day。C 篇54. B【解析】考查上下文的理解,根据“She is a student form Hebei. ”可知,上一句应该是讲到一个女生,故选 B。55. E【解析】考查上下文的理解,根据“

61、For example, they are all strong andoptimistic (乐观的). ”可知“他们都是坚强和乐观的”,这里说的是他们的共同点,故选 E。56. D【解析】考查上下文的理解,根据“many people dont have myexperiences.”“可知下文会继续说到我的这些经历,故选 D。57. A【解析】考查上下文的理解,根据“Whatever kind of values you hold, suchpersonalities(品格) are necessary for growth.”“不管你拥有什么样的价值,这样的品格对于成长都是有必要的”,

62、以及后文“Not everything goes well all the time.”可知选项处起到了承上启下的作用,故选 A。58. F 【解析】考查上下文的理解你,根据“For them, few can choose their lifestyles. 58 Thats why they are highly praised. ”,空前提到几乎没有人选择他们的生活方式,空后提到那就是为什么他们受到高度赞扬的原因,可知这里的空白处也是承上启下的作用,故选F。D 篇59. After【解析】 由原文中第二段第二句 A child is blamed(责备) by teachers or p

63、arents, and after that he might probably think of himself as a bad child.可知是 after,注意首字母大写。60. pass【解析】 由原文When we fail the exam, encouraging words from our teachers or parents make us work harder at our lessons.可知是不能通过考试的孩子, fail the exam=cant pass the exam 同义转换。61. sad【解析】 由原文 For example, encoura

64、ging words to someone who is sad can help them make it through the day. 可知鼓励的话语可以让难过的人撑过艰难的日子。62. greatly【解析】 由原文Words can have a powerful effect on your brain. And it will in turn(相应地) have a great influence on your action. 可知言语可以对人的行为有很大影响。great 形容词转换为副词。63. choice/choices【解析】由原文 Everything you do

65、 depends on what you choose to do. 可知此处是choose 动词转换为名词 choice/choices。E 篇64. Im very/ really/ quite interested in Chinese./ I take / show a great interest in Chinese/.65. Because they have to memorize a large number of characters./ Because Chinese characters are not easy to write./ Because the same

66、word has different meaningin different sentences./ Because they have difficulties in reading poems.(答出其中一条即可)。66. 中国悠久的历史和灿烂的文化吸引了许多外国人学习中文。67. It holds colorful activities./ By holding colorful activities.68. 1031. (It tells us) the increase in popularity of Chinese is surprising in the UK./ Chines

67、e is becoming more and more popular in the UK.69. We / I can tell our own stories to the world./ We/ I can spread colorful Chinese culture to the world. / We/ I can teach foreign people Chinese./ We/ I can have more chances to find a good job.九、词语运用70. was taken【解析】 一天, 一个小男孩被他妈妈带到了帕德雷夫斯基的音乐会。考查一般过去

68、时的被动语态。根据后文“by his mother”及上下文时态可知用 was taken。71. his【解析】 考查物主代词。根据上下文可知“把小男孩独自留在他的座位上。”72. which【解析】 考查定语从句关系词。此处缺少主语,故用 which。73. returned【解析】 当妈妈返回座位的时候,发现孩子丢了。返回应用“return”,时态为一般过去时,应用 returned。74. Without【解析】 “在不知道他在什么地方的情况下,小男孩开始弹小星星”,选 Without, 句首首字母大写。75. quickly【解析】“迅速走向钢琴”,根据意思选quick,又因为此处修

69、饰动词,所以变为副词quickly。76. most exciting【解析】 one of + the+ 最高级,表示最精彩的部分之一,固定句式。77. difference【解析】 make a difference to 对有影响。固定搭配。78. results【解析】 “我们尽力了,但结果并不像我们所想的那样”,根据句意选 result,又因为此处需要复数,所以为results。79. to achieve【解析】 set out to do 着手做某事,固定搭配。十、书面表达(共 15 分)请将短文写在答题卡相应的位置上。A possible version:Recently, a

70、 survey was done among 20,000 people about the ways of reading. Here is what we have learned from it. 60% of the people like to read on mobile phones or e-readers, while only 38.4% choose to read paper books. So we can know that more and more people prefer to read e-books rather than paper books. Ho

71、wever, whatever way of reading we choose, it can help increase our knowledge and open our eyes.As for me, I am still used to reading paper books. Whenever I open a paper book, the smell of paper reminds me of the stories in the books from my mom when I was a little kid. Just because of this, I got into the habit of reading. So when I read paper books now, they always bring me the old feelings. On the other hand, compared with the electronic devices, reading paper books is good for eyes. So you see, I believe e-books wont take the place of paper books in my heart.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1