1、蕉岭中学2017届高三第一次质检英语试题 命题人:廖文泰 涂凤英 徐春瑜 审题人:刘丹凤注意事项: 1. 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生必将自己的姓名、考生号、考场号和座位号填写在答题卡上。因考试不考听力,第I卷从第二部分的“阅读理解”开始,试题序号从“21”开始。2回答第I卷时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答题标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。写在本试卷上无效。3. 回答第II卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 4. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第I卷第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共1
2、5小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALeeds Castle is in Kent, England 5 miles (8 km) southeast of Maidstone. It is built on islands in a lake formed by the River Len to the cast of the village of Leeds. It has been open to the public since 1976.Opening time: April to Sep
3、tember: 10:0018:00 October to March: 10:0017:00 Tickets: Tickets are valid for one year from date of purchase giving free repeat visits to the Castle, grounds and attractions. Excludes special ticketed events and Christmas Day.Adult tickets: 24 singleChild tickets: 16 single (415 years old)Kid ticke
4、t: free (under 4)Transportation:Coach or express: National Express from London to Leeds Castle directly Train: Any train from southern cities to Bearsted, transfer by Spot Travel to Leeds Castle, 15minutes ride, goes by each hour.The Upstairs Tour: Thursday 21st April, 11:30amSee the State bedrooms,
5、 not normally on show to the public. Hear about the guests of the roaring 1920s, see the bedroom where Edward and Simpson stayed and where Pavarotti was accommodated during his visit.Price:5 per person. A valid entrance ticket is required per person Embroidery (刺绣) Taster Workshop: Sunday 5th June,
6、10:30amLearn the basics with expert supervision from members of the Embroiderers Association and sew your own small piece of embroidery to lake home and frame to turn into a cushion or handmade greeting card.Price: 20 per person.A valid entrance ticket is required per person. Includes refreshments a
7、nd all materials.21. How much should an adult with a child pay to enter Leeds Castle?A. 10. B. 24. C. 16. D. 40.22. What can visitors see during the Upstairs Tour? A. Pavarotti.B. The State bedrooms. C. A show. D. artworks.23. To visit the Embroidery Taster Workshop, you have to _.A. get an entrance
8、 ticket B. show your greeting cardC. know about embroidery D. join an associationB Your house may have an effect on your figure. Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off. You can make your environment work for you instead of agains
9、t you. Here are some ways to turn your home into part of diet plan. Open the curtains and turn up the lights. Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less self-conscious(难为情)when theyre in poorly lit places-and so more likely to eat lots of food . If your home
10、 doesnt have enough window light, get more lamps and flood the place with brightness. Mind the colors. Research suggests warm colors fuel our appetites. In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room. Warm colors like yellow make food ap
11、pear more appetizing, while cold colors make us feel less hungry. So when its time to repaint, go blue.Dont forget the clock-or the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories(卡路里) per meal than those who rush through their meals. Begin keeping track of the time, and try to
12、make dinner last at least 30 minutes, And while youre at it, actually sit down to eat. If you need some help slowing down, turn on relaxing music. It makes you less likely to rush through a meal.Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us fat. We eat about 22 percent more wh
13、en using a 12-inch plate instead of a 10-inch plate. When we choose a large spoon over a smaller one, total intake(摄入) jumps by 14 percent. And well pour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass.24. The text is especially helpful for those who care about_. A. t
14、heir home comforts B. their body shape C. house buying D. healthy diets25. A home environment in blue can help people_. A. digest food better B. reduce food intake C. burn more calories D. regain their appetites26. What are people advised to do at mealtimes? A. Eat quickly. B. Play fast music. C. Us
15、e smaller spoons. D. Turn down the lights.27. What can be a suitable title for the test? A. Is Your House Making You Fat? B. Ways of Serving Dinner C. Effects of Self-Consciousness D. Is Your Home Environment Relaxing?CPeople who are obese(肥胖)have a worse memory than their thinner friends, a small s
16、tudy shows. Tests on 50 people showed that being overweight was linked to worse “episodic memory” or the ability to remember past experiences.The study in theQuarterly Journal of Experimental Psychologyargues that a less vivid memory of recent meals may lead to overeating. However, other aspects of
17、memory such as general knowledge show no signs.Tests on rats have previously shown that with burgeoning waistlines come poorer performances in memory tests, but the evidence in humans has been mixed.Fifty people with a Body Mass Index (BMI) ranging from 18 (healthy) to 51 (very obese) took part in a
18、 memory test a bit like doing a treasure hunt on your own. They had to “hide” objects at different times and on different scenes displayed on a computer screen. They were later asked to recall what they had hidden, when and where. The results showed obese peoples scores were 15% lower than thinner p
19、eople.Dr. Lucy Cheke, from the University of Cambridge, told the BBC News website, “The suggestion were making is that a higher BMI is having some reduction on the vividness of memory, but theyre not drawing blanks and having amnesia(失忆症). As a matter of fact, if they have a less strong memory of a
20、recent meal, with a less strong impact in the mind, then they may have less ability to regulate how much they eat later on.” Hunger hormones(激素) play a huge role in how much we eat, but it has already been recognized that our minds have a key role too. Dr. Cheke concluded, “It is too early to talk i
21、n terms of advice, but we are certainly beginning to observe how obesity causes itself to continue.”28. What does the underlined word “burgeoning” in Paragraph 4 refer to? A. changing. B. declining. C. swinging. D. increasing.29. Which of the following is TRUE about the experiment? A. The researcher
22、s compare the performances of people with various BMIs. B. Fifty subjects are required to seek for objects hidden by the researchers. C. All aspects of memory will be influenced by obesity. D. The number of rats tested is the same as that of people. 30. Dr. Lucy Chekes words indicate that _. A. its
23、high time that they provided suggestions on dealing with obesity B. its our minds rather than hunger hormones that play an important role C. having a higher BMI has a negative influence on memory to some extent D. if suffering from weak memory, people cannot regulate behaviors31. Where does this tex
24、t probably come from? A. An entertainment magazine. B. A science report. C. An advertisement. D. Science fiction.DFor thousands of years, people thought of glass as something beautiful to look at. Only recently have they come to think of it as something to look through. Stores display their goods in
25、 large glass windows. Glass bottles and jars that hold food and drink allow us to see the contents. Glass is used to make eyeglasses, microscopes, telescopes, and many other extremely useful and necessary objects. Until the Second World War, most of the glass used for optical instruments was importe
26、d from Europe. However, during the war Americans could not get European glass, and they were forced to make their own. As a result, new kinds of glasses were developed that had been previously unknown. These new effects were achieved by mixing other chemical elements with the sand. Some of these new
27、 glasses are very strong and can resist many kinds of shocks. Legend has it that a very hard glass was invented by a Roman who showed his discovery to the Emperor. When the Emperor saw the glass he feared that it would become more valuable than gold and silver, making his treasure worthless. Therefo
28、re, he had the glassmaker killed, and the secret was not discovered again for hundreds of years. In the present century, safety glass was invented for use in modern cars and planes. Safety glass is made by placing a layer of plastic between two layers of plate glass. When the outside layer of glass
29、is broken, the pieces do not scatter(散开) and injure people. Some glass of the type is strong enough to resist bullets. Although in recent years plastics have replaced glass under conditions where glass might be easily broken, there are new uses being developed, for the greatest advantage of glass is
30、 that its component parts are inexpensive and can be found all over the world.32. With the passage of time, glass _. A. is regarded as transparent B. is no longer seen as decoration C. is used to make things look pleasant D. is widely used to replace steel in making containers33. Why did Americans m
31、ake their own glass during the Second World War? A. The war blocked the way of glass import. B. They refused to use the European glass. C. The glass made in Europe was out of date. D. They were able to make a new kind of glass.34. By telling the legend, the author wants to _. A. prove that the Roman
32、 was the first inventor of hard glass B. support that the Americans were as clever as the Romans C. give some interesting information about hard glass D. provide a historical event concerned with hard glass35. New uses of glass are being developed on the ground that _. A. glass is not as safe as pla
33、stics B. glass is not as strong and durable as plastics C. glass is easily obtainable and inexpensive D. glass is more and more widely used 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Television is everywhere around us. Yet it is great for learning English. The pictures mak
34、e it easier to understand than radio and because you can see whos talking, and get a better idea of what people mean. Just watch their “body language”! Watch programs that you find enjoyable and entertaining. 36 Heres the English-at- guide to learning as much as possible while watching English telev
35、ision: 37 Learning English should be fun not something that you have to force yourself to do. If you have a passion for football, watch matches or the sports news. Keep a notebook near to your television. 38 This is especially useful. You can look for programs with sub-titles in your own language. T
36、ry to watch English television regularly. Even if you can only watch 15 minutes a day, youll be amazed how much you learn. Dont worry if you dont understand everything. English television is normally aimed at native English speakers. 39 If the programs that youre watching are full of unknown words,
37、just concentrate on understanding the general meaning. Keep a note of television programs and presenters that you find easy to understand and try to watch them regularly. 40 Soon you will impress your friends with your English skills. A. Dont watch the programs too easy for you.B. Better watch progr
38、ams that you find interesting.C. Programs often include many difficult words.D. English learning has little to do with watching TV.E. Whatever you watch will help you improve your English.F. Doing this will increase your confidence in learning English.G. You can take down any new words or expression
39、s that you hear.第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20 小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C, D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。My grandmother was an iron-willed woman, the feared head of the family. When I was five years old, she invited some friends to her apartment for a party. _41_ the guests w
40、as a neighborhood big shot who was doing well _42_. His wife was proud of their social status. They had a little girl about my age who was _43_ and very much used to getting her own way. At one point during the party, I _44_ my way to the bathroom and closed the door behind me. A minute or two later
41、, the little girl _45_ the bathroom door and grandly walked in. I was still sitting down. Dont you know that little girls arent _46_ to come into the bathroom when a little boy is using it!? I shouted. The _47_ I had heaped upon her shocked the little girl. Then she started to cry. She tearfully _48
42、_ to her parents and my grandmother. Grandmother was waiting for me when I left the bathroom. I received the longest, sharpest _49_. After her scolding was over and I had been _50_, the party continuedTwenty minutes later, all that changedGrandmother walked by the bathroom and noticed a flood of wat
43、er _51_ out from under the door. She _52_ the bathroom door and saw that the sink and tub were plugged up and that the _53_ were going at full blast (拧到最大). Everyone knew who did it. The guests quickly formed a _54_ wall around me, but Grandmother was _55_ angry that she almost got to me anyway.My g
44、randfather took me _56_ to the window. He was a kind and gentle man, full of wisdom and patience. _57_ did he raise his voice to anyone, and never did he _58_ his wife. He looked at me with much curiosity, _59_ angry or upset. Tell me, he asked, why did you do it?Well, she yelled at me _60_, I said
45、earnestly. Now shes got something to yell about.Grandfather didnt speak right away. He just sat there, looking at me and smiling. Eric, he said at last, you are my revenge.41ABetween BAmong CAround DBeside 42Aon business Bfor wealth Cin money Din business43Aspoiled Bharmed Cliked Dconcerned 44Amade
46、Bfound Cpushed Dwound 45Aclosed Bopened Cbeat Dtapped46Aexpected Basked Csupposed Dtold 47Ahappiness Bdepression Cembarrassment Danger48Acomplained Bapologized Creplied Dreferred 49Acrying Bscolding Cmurmuring Dwhispering 50Afined Bhired Cdismissed Dfired 51Amoving Bstirring Cfloating Dstreaming52Ap
47、ushed open Bpulled down Cshut up Dknocked at 53Apipes Btaps Ctubes Dswitches54Aproductive Bhard Cprotective Drough 55Aso Btoo Cas Dvery 56Aby his hand Bby the hand Cby surprise Dwith anxiety 57AOften BSometimes CAlways DRarely58Aargue with Btalk withCput up with Ddiscuss with 59Aat least Bat most Cn
48、ot at all Dmore than 60Afor something Bfor nothing Cwithout doubt Dwith sympathy第二节 语篇填空 (共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Some time ago, I was diagnosed with cancer. The first thing 61 came to my mind was a “death sentence”. However, I found out later it was truly “an awaken
49、ing” for me.Instead of complaining about the 62 (unhappy)of my life, I decided to face 63 with a positive attitude. I knew that I was about to face 64 new beginning, and see with a new perspective on life. I also began to think of the others that are always 65 (badly) off than I am. Who am I to comp
50、lain? I still have my life.During my treatments, I experienced something of a miracle. I took that experience and turned it into a poem and I called it Peace. I took that poem, along with many others I 66 (write) during my cancer period and submitted them for publication. The book of poems 67 (accep
51、t) and published under the title True Simple Poems of Life, Faith and Survival. I never dreamed of becoming a writer, 68 I just became one. I continue to write and hope that my poetry may help others in similar conditions. My writing continues to give me 69 (strong).I would never have become a write
52、r, 70 (produce) inspirational stories, if I had not gone through all that I did. It wont all be easy, but you must have faith and allow that faith to direct your path. Trust yourself and have the optimistic spirit to face the future life, whatever a tragedy you may face.第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共1
53、0小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均限一词。2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。On a snowy winter night, a bus with 45 passenger had an accident because the wet road. And
54、 all of them were trapping in the bus and what is worse, the bus ran out of gas and it was very cold in it. They could do nothing but to wait for help. A man who lived nearby saw that had happened. He and some villagers succeeded in open the door and helped all of them out of the bus. He took them t
55、o his home but offered food and water and even some warm clothes to the children. They spent two days in their home and finally help came. All of them were thankfully for their help.第二节 书面表达(满分25分)假如你叫李华,是一名高中生。最近,你的美国网友Tom发来电子邮件说,他的父母不允许他上网,要求他要把所有的精力用在学习上,因此他感到非常苦恼。请根据下面的要点,给Tom回一封电子邮件。内容包括:1. 发电子
56、邮件的目的;2. 分析他的处境和问题;3. 提出几点建议:与父母多交流、换位思考、与他们搞好关系等。注意:1、 词数100左右;2、 可以适当增加细节,以使行文连贯;3、 开头和结尾已经给出,不计入总词数。Dear Tom,_ Yours, Li Hua2017届高三第一次质检英语试题参考答案第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)2123 DBA 2427 BBCA 28 31 DACB 32-35 BACC 3640 EBGCF阅读理解C篇:DACB28. D。词义猜测题。由文章内容和文章前四段可知,肥胖与记忆力差有关联。D选项代入原文句子“with increasing waistlin
57、es come poorer performances in memory tests”意为“记忆测试中较差的表现伴随着腰围的日益增长”,故选D。29. A。根据第五段中“Fifty people with a Body Mass Index (BMI) ranging from 18 (healthy) to 51 (very obese) took part in a memory test”和第五段最后一句点明结果“The results showed obese peoples scores were 15% lower than thinner people.”可知,A选项“comp
58、are the performances of people with various BMIs(对比具有不同体重指数的人的表现)”正确。根据第五段“They had to hide objects”和“recall what they had hidden”可知,B选项 “hidden by the researchers”与原文不符,故排除选项B ;根据第三段“other aspects of memory such as general knowledge show no signs(没有迹象)”可知,C选项 “All aspects of memory will be influenc
59、ed by obesity”与原文不符,故排除选项C ;根据第四段可知,原文未提及被测试的rats的数量,故排除D。30. C。推理判断题。根据第六段“a higher BMI is having some reduction(降低) on the vividness of memory”可推知,C选项“having a higher BIM has a negative influence(负面影响/消极影响) on memory to some extent”正确,故选C。选项A中的“its high time that they provided suggestions on deali
60、ng with obesity(他们是时候为解决肥胖问题提出建议了)”与原文最后一段“too early to talk in terms of advice”不符,故排除A。选项B中的“its our minds rather than(而不是)hunger hormones that play an important role”与原文第六段最后一句“Hunger hormones(激素) play a huge role, but it has already been recognized that our minds have a key role too.”不符,故排除B。选项D中
61、的“cannot regulate behaviors”太过绝对,与原文第六段“have less ability to regulate how much they eat later on”不符,故排除D。31. B。推理判断题。此题推断文章出处,由全文内容以及文中出现的“study”,“result”,“test”和“conclude”可知,本文是研究人员通过实验测试来得出结论,故选B“A science report(科学报道)”。A选项“An entertainment magazine”意为“娱乐杂志”, C选项“An advertisement”意为“广告”,D选项“Scienc
62、e fiction”意为“科幻小说”,均不符合文意,故排除A,C,D。阅读理解D篇 32-35 BACC32. B 推理判断题。本题考查倒装句的理解。从文章第2句的开头only recently可知第l句和第2句是对比关系:现在的情况与以前不一样了,因此B为正确选项?选项A是对原文第2句话的曲解,虽然这句话中说到的玻璃现在被视为something to look through,但是,这句话要强调的并不是到现在人们才发现玻璃是透明的,而是要强调玻璃可以被用作工具,透过它去看别的东西。选项C中的look pleasant和选项D在文中都没有提到。 33A 推理判断题。从第2段的第1、2句可以看出
63、,二战前美国从欧洲进口玻璃,而战时却不能从欧洲进口玻璃,也就是说,进口玻璃的渠道应是被战争中断了,因此答案应为选项A。选项D是不能进口玻璃的结果,而不是原因。其余两项都没有原文依据。 34 C 推理判断题。本题考查例子与主题的关系。作者引用传说,只是为了使文章读起来更有趣。这是一个传说,不一定是真实的,因此,它不能被视为选项D所提及的历史事件,也不能证明是罗马人第一个发明坚固的玻璃,所以选项A也是不对的。选项B与本段内容无关,本段主要说明了美国人开发出新的玻璃制品的来由,并无说明美国人聪明之意。 4D推理判断题。本题考查列举处,用排除法可以找出答案。第3段中除选项D外,选项A可从第l句推断,选
64、项B可从最后一句推断,选项C可从第2句推断。 35 C 推理判断题。本题解题的关键在于注意最后一段中的“there are new uses being developed,for”,这里表明了一对因果关系,for后面引出不断研发玻璃新用途的原因,由此可见,本题正确选项应为C。选项A和B中提到的玻璃的缺点虽在现实中也是有可能的,但文中并无字句说明因为这些缺点而要不断研发玻璃的新用途。第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共20小题:每小题1.5分,满分30分)这是一篇趣味性记叙文。作者通过一件小事描写了祖母和祖父的两个截然不同的处理方法。表现出祖母脾气蛮横,祖父性格温
65、和。人物性格鲜明突出。41.B 前文说她邀请了一些亲戚朋友到公寓里聚会。此处表示:在这些客人中。42.D 由a neighborhood big shot可知:是做生意发了财的大款。43.A 因家里有钱以及下文的and very much used to getting her own way可知:他们的小女儿被宠得非常娇气,脾气很蛮横。spoil宠坏,溺爱。44.A 晚会进行中,我走进了洗手间并随手把门关上。make ones way to向走去。Find ones way 找到去的路;push ones way 挤出的路;wind ones way 蜿蜒前进。45B 由and grandl
66、y walked in得知:那个小女孩推开洗手间的门。46C be supposed to do sth. 理应做;应该做。句意为:“难道你不知道当一个男孩在使用洗手间的时候女孩子是不可以进来的吗!?47D 由上文得知:男孩很生气。48A 听到我生气的吼声,她一下子惊呆了,然后她边哭边向她的父母和我的祖母告状。49B 当我从洗手间出来,祖母劈头盖脸地把我骂了一通。50C 等她骂完叫我滚开之后,晚会继续进行。dismiss使退去,退下,解散。51D 当祖母从洗手间走过的时候,她发现有股水流从门缝里涌出来。52A 她猛力地撞开洗手间的门,发现洗手盆和浴缸都被塞子塞住了。 53B 水龙头被拧到最大,
67、水正哗啦啦地直流。54C 每个人都知道是谁搞的鬼,愤怒的祖母使劲地挥舞着双手要打我,客人们马上在我周围形成了一堵人墙保护我。productive多产的;protective 保护性的。55A 此处是sothat 句型,表示“如此愤怒,(尽管有人墙保护)差点打了我”。56B 祖父牵着我的手来到窗前。表示牵着/抓着某人的手或其它部位的句型为:主语+ take / catch / hold / get etC+sB+ 介词by +the +身体某部位。此处的the 不能用his, her, my代替。by surprise,with anxiety与句子意义不符。57D 此处进一步讲述祖父是个什么样
68、的人。由上文He was a kind and gentle man, full of wisdom and patience可知:他很少提高嗓门和别人说话。从句子结构上分析,此处是倒装形式,只有否定意义的副词位于句首才能倒装。58A 由上文kind and gentle man可知:他也从来没有和祖母吵架。59C 由下文意义可知祖父的反映是:没有半点生气或烦恼的样子。60B 此处表示“祖母她先无缘无故地骂了我一顿”,这回小男孩故意捣乱之后让她骂就有理由了。第二节 语法填空61. that 62. unhappiness 63. it 64. a 65. worse 66. had writt
69、en 67. was accepted 68. but 69. strength 70. producing 第三部分 写作第一节 短文改错On a snowy winter night, a bus with 45 passenger had an accident because the passengers ofwet road. And all of them were trapping in the bus and what is worse, the bus ran trapped wasout of gas and it was very cold in it. They cou
70、ld do nothing but to wait for help. A man who lived nearby saw that had happened. He and some villagers succeeded in open what openingthe door and helped all of them out of the bus. He took them to his home but offered andfood and water and even some warm clothes to the children. They spent two days
71、 in his home and finally help came. All of them were thankfully for their help. their thankful第二节 书面表达(满分25分)Possible version:Dear Tom,You tell me in your email that recently you have been annoyed because your parents dont allow you to surf the Internet. I understand how you are feeling, so Im writi
72、ng to give some suggestions.I know it is really boring to sit at the desk all day long doing our lessons. It is more fun to surf the Internet and chat with friends online. But right now, we are students with so much homework to do. If we spend too much time on other things, we wont be able to focus
73、on our lessons.You should have a heart-to-heart talk with your parents so that they can know what is in your mind. If you put yourself in their place, you would understand them better. Anyway, it is important to develop a pleasant relationship with your parents.I hope my advice will be of help to you.Yours,Li Hua