1、Unit 3课下题型练(四)Extended reading & Project & Assessment.阅读理解He lived his whole life as a poor man.His art and talent were recognized by almost no one.He suffered from a mental illness that led him to cut off part of his left ear in 1888 and to shoot himself two years later.But after his death, he achi
2、eved world fame.Today, Dutch artist Van Gogh is recognized as one of the leading artists of all time.Now, 150 years after his birth on 30 March 1853, Zundert, the town of his birth, has made 2003 “The Van Gogh Year” in his honor.And the Van Gogh Museum in Amsterdam, home to the biggest collection of
3、 his masterpieces, is marking the anniversary with exhibitions throughout the year.The museum draws around 1.3 million visitors every year.Some people enjoy the art and then learn about his life.Others are interested in his life, which then helps them understand his art.Van Gogh was the son of the m
4、ister.He left school when he was just 15.By the age of 27, he had already tried many jobs including an art gallery salesman and a French teacher.Finally in 1880, he decided to begin his studies in art.Van Gogh is famed for his ability to put his own emotions (情感) into his paintings and show his feel
5、ings about a scene.His style is marked by short, broad brush strokes (绘画笔法)“Instead of trying to reproduce exactly what I have before my eyes, I use color more freely, in order to express myself more forcibly,” he wrote in a letter to his brother in 1888.Van Gogh sold only one painting during his sh
6、ort life.He relied heavily on support from his brother, an art dealer who lived in Paris.But now his works are sold for millions of dollars.His portrait of Dr.Gacher sold for D|S89.5 million in 1990.It is the highest price ever paid for a painting.“I think his paintings are powerful and the brillian
7、t color in them are attractive to people,” said a Van Goghs fan.1All through his life Van Gogh _.Adepended on his brotherBworked hard on art studiesCwas not recognized by peopleDexpressed himself in paintings解析:选C细节理解题。根据第一段前两句“He lived his whole life as a poor man.His art and talent were recognized
8、 by almost no one.”可知,凡高活着的时候没有得到人们的认可。2One of the characteristics for Van Goghs paintings is _.Athe likeness between his paintings and the realityBthe short time for him to complete a paintingCthe various styles mixed togetherDthe special strokes he made解析:选D细节理解题。根据第四段第二句“His style is marked by sh
9、ort, broad brush strokes(绘画笔法)”可知,D项正确。3The selling of his paintings is considered to be the most successful because _.Amore and more people like his paintingsBpeople can understand him through his paintingsC1.3 million people visit his painting museum every yearDZundert has made 2003 “The Van Gogh
10、Year”in his honor解析:选A推理判断题。因为越来越多的人喜欢凡高的作品,所以他的作品才得以以高价出售,大获成功。4We can infer from the text _.Ahis powerful art came from his poor lifeBhis fellow townsmen regret treating him unfairlyCall his paintings were drawn in the last 10 years of his lifeDmost of his paintings are kept in the museum of his h
11、ometown解析:选C推理判断题。通读全文可知,凡高在1880年投身于绘画艺术,1890年开枪自杀,由此可推断,他的作品都创作于生命中的最后十年。.完形填空Back in the 15th century, in a tiny village near Nuremberg lived a family with several children.In order to _1_ these children, the father worked hard.Despite their seemingly _2_ condition, two of the children had a dream
12、.They both wanted to pursue their talent for _3_, but their father would never be _4_ able to send either of them to Nuremberg to study at the Academy.After long _5_, the two boys finally came to an agreement.They would toss (投掷) a coin.The loser would work in the nearby _6_ to support his brother w
13、hile he attended the Academy.Then, when the winner completed his studies, he would support the other either with _7_ of his artwork or by laboring in the mines.They tossed a coin as they had agreed.Albrecht Durer won the toss and _8_ to NuRemberg.Albert went to work in the dangerous mines and financ
14、ed his brother.Albrechts _9_ were far better than those of most of his professors, and by the time he _10_, he was beginning to earn lots of money for his works.When the young artist returned to his village, he thanked his beloved _11_ for the years of sacrifice that had made it _12_ to achieve his
15、ambition, and said, “Now, it is your turn to pursue your dream, and I will support you.”However, Albert refused Albrecht and said softly, “It is too _13_ for me.The bones in every finger have been broken.I cannot even hold a glass, _14_ hold a pen or a brush.”One day, to show gratitude to Albert, Al
16、brecht _15_ his brothers abused hands as a gift and called his powerful drawing simply “Hands”, but the entire world renamed his gift of love “The Praying Hands”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了德国艺术大师阿尔布雷特的一幅名作祈祷之手,以及这幅名画背后的关于爱与牺牲的故事。1A.educateBraiseCpraiseDblame解析:选B为了养育孩子们,父亲努力工作。2A.excellentBreasonableChopel
17、essDattractive解析:选C虽然他们的家庭状况好像很无望,但是其中的两个孩子还是有一个梦想。3A.artBmusicCactingDwriting解析:选A根据下文提到的artwork可知选A。4A.physicallyBfinanciallyCmentallyDpsychologically解析:选B他们的父亲没有经济能力送他们中的任何一个人去学习。5A.expressionsBpreparationCdiscussionsDunemployment解析:选C经过长时间的讨论之后,这两个男孩最终达成协议。6A.citiesBacademiesCfactoriesDmines解析:选
18、D根据第三段中的“Albert went to work in the dangerous mines and financed his brother.”可知选D。7A.salesBcopiesCmodelsDdisplays解析:选A当获胜者完成学业之后,他可以通过卖画或者在矿上工作来供另外一个人学习。8A.took offBdrove awayCwent offDran away解析:选C此处指Albrecht Durer在硬币投掷中胜出,离家去了NuRemberg。9A.reportsBlessonsCarticlesDworks解析:选D他的作品比大部分教授的作品都要好。10A.gr
19、aduatedBmarriedCretiredDdied解析:选A等他毕业时,他开始靠工作赚取了大量的钱。11A.fatherBbrotherCprofessorsDvillagers解析:选B因为他亲爱的兄弟多年的牺牲而向他表示感谢。12A.convenientBimportantCpossibleDflexible解析:选C他兄弟的牺牲使他实现梦想成为可能。13A.earlyBlateCexcitingDchallenging解析:选B对Albert来说太晚了。14A.rather thanBmore thanCor ratherDmuch less解析:选DAlbert甚至连杯子都拿不住
20、,更不用说拿钢笔或毛笔了。15A.drewBcuredCwashedDtested解析:选A为了向Albert表达感激,Albrecht画了一幅他兄弟的手的画来作为礼物。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When she looked around her house, Betty Margaret saw lots of electronics.Along with the usual things like her laptop and smartphone, there were all of her kids electronic de
21、vices: cell phones, video game devices and more! There seemed to be more than enough ways for her and her three children to be online all day, every day.Ms Margaret worried that her kids were becoming too dependent on the Internet and electronics.Then she began to reread one of her favourite books,
22、Henry Thoreaus Walden, which gave Ms Margaret an idea.Thoreau spent 2 years in a simple cabin without running water, and having to grow his own food.Maybe she and her family could live without such luxuries as computers and electronic devices for a while.Ms Margaret talked with her kids and explaine
23、d that she wanted the family to try living for 6 months without the Internet, cell phones, TV, and video games.Ms Margaret writes articles for a newspaper in Australia, and had written several books as well.She told her children that if they agreed, she would write a book about their experience and
24、they could go on a trip abroad with the money from sales of the book.Her three children agreed, and “the experiment,” as Ms Margaret called, began.Over the course of the experiment, the Margaret children had different reactions to life without electronics.Before the experiment began, Anni, the eldes
25、t of the children, read books more than her younger brother and sister.She therefore had a relatively easy adjustment to the familys new lifestyle.Anni could also use the librarys computer for her homework.Bill, who loved to play video games before the experiment began, had to find a way to spend al
26、l of his new free time.He started to spend more time practicing his saxophone (萨克斯管)Susan, the youngest child in the family, had the hardest time adjusting to life without electronics.She felt restless for the first weeks and later, influenced by her elder sister, gradually began to find interest in
27、 the novel experiences brought by various books.注意:1.续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。The family carried on with the experiment for the 6 months without technology controlling their lives. Ms Margaret wrote the book she had planned. 参考范文:The family carried on with the experiment for the 6 months without techno
28、logy controlling their lives.Ms Margaret believes they all came out better for the experience.The children had a lot more interaction with each other and with their mother.Now that they could not text others, they had to actually see each other and talk.Meanwhile, the family played board games toget
29、her, cooked meals together and read the newspaper together.Bill ended up developing a serious interest in music, and in Susans cases, she improved her grades in school.Ms Margaret wrote the book she had planned.The book became an immediate hit and aroused great interest among many parents.In her boo
30、k and in interviews about the book, Ms Margaret describes the pleasant changes that happened in her family and the progress her children have made.She encourages families to set aside special “screenfree days” where families unplug themselves and spend time together, which is exactly what her family have agreed to do after returning from an enjoyable family trip abroad.6