收藏 分享(赏)

2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:459345 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:14 大小:64KB
下载 相关 举报
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共14页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 3 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 七Unit 2Period 3. 阅读理解AA day in the life of a sun bear is what you might expect from the name: sunny. In its natural habitat, the sun bear spends over 80 percent of its active waking time in daylight. But when disturbed by human act

2、ivity, that changes dramatically. In areas where people are pushing into the sun bears habitat, the animals are spending 90 percent of their waking time after dark. Effectively, the threat of human presence is making the sun bear change into “the moon bear”. Led by scientists at the University of Ca

3、lifornia, Berkeley, the study found that human activity is driving scores of mammals to shift their activity from the daytime into the dark hours of the night. As many animals have already been forced out of their local habitats, others are attempting to avoid interaction with humans by separating t

4、hemselves in time rather than in space. For the work, the researchers examined the behaviors of 64 mammal species, including deer, tigers, boars, and, of course, sun bears. They observed increased nocturnal (夜间的) behavior in a large majority of them, with species that are naturally active during the

5、 day tending to shift their activity to after dark, and those that are naturally nocturnal becoming more so. The mammals affected ranged across body size, habitat type, region of the world, and diet. Human activity of all sorts affect animals lives, including activities like hunting, agriculture and

6、 land development, harvesting local natural resources, even hiking or walking through wild areas. Sport hunting in the Hwange National Park in Zimbabwe drove antelopes to spend more of their active waking hours at night, restricting their access to water. Similarly, hikers in the Santa Cruz Mountain

7、s in California made coyotes more nocturnal, forcing them to find new preys (猎物) among traditionally nocturnal animals. The researchers warn that profound shifts in the natural behavior patterns of so many species disturb dynamics that have evolved over generations, leading to a series of unknown ef

8、fects on the entire ecosystems. 【语篇概述】本文是一篇说明文。受人类活动的影响, 动物不得不改变原有的生活方式, 离开原有的栖息地或改变原有的生活习惯避免与人类接触。而这种动物行为的改变对整个生态系统带来了一系列未知的影响。1. What was the finding of the study by the scientists at the University of California, Berkeley?A. More animals separate themselves in space. B. Human activity changes ani

9、mals way of life. C. Many animals were pushed out of their local habitats. D. The sun bear spends over 80% waking time in daylight. 【解析】选B。细节理解题。从文章第三段第一句中的the study found that human activity is driving scores of mammals to shift their activity from the daytime into the dark hours of the night. 可知,

10、研究发现, 人类活动正迫使许多哺乳类动物将活动时间从白天转移到黑夜。即人类活动改变了动物的生活方式。故选B。2. What does the underlined word “that” refer to?A. The sun bear. B. The waking time. C. Human activity. D. The natural habitat. 【解析】选B。词义猜测题。由上文提到的In its natural habitat, the sun bear spends over 80 percent of its active waking time in daylight.

11、 太阳熊(马来熊)在它的自然栖息地80%的活动时间都在白天。而由于受到人类活动干扰, 这个醒的时间改变了。故that指代太阳熊醒的时间。故选B。3. What can we infer from paragraph 5?A. Antelopes have easier access to water. B. Coyotes have to prey on new types for survival. C. Human activity shortens animals sleeping time. D. Animals have managed to escape interaction w

12、ith humans. 【解析】选D。推理判断题。文章第五段首句介绍人类活动对动物造成了影响, 下面以津巴布韦Hwange National Park中生活的羚羊和美国加州的土狼的生活习性的改变为例, 说明动物是如何在生活方式上做出改变从而逃避与人类接触。由此可知, 动物们已经通过改变自己的生活方式来设法逃避与人类的接触。故选D。4. What does the author want to inform us in the text?A. Human threat makes the sun bear nocturnal. B. Animals are badly hurt by human

13、 presence. C. Animals become more adaptable thanks to human. D. Ecosystems may be reshaped due to human activity. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段中The researchers warn that profound shifts in the natural behavior patterns of so many species disturb dynamics that have evolved over generations, leading to a series

14、 of unknown effects on the entire ecosystems可推知, 人类活动的影响可能使整个生态系统发生改变, 进而重塑生态系统。故选D。BGeorge was a game warden in Kenya. One day, he found three tiny lions beside a dead lioness. They were so little that their eyes had not yet opened. Sadly, he took the three little lions and drove back home. When Ge

15、orge got out of the car with the baby lions, his wife Joy Adamson immediately took over. Joy had cared for many young animals over the years, but she had never tried to raise baby lions! However, she was determined to save these babies. The lions grew rapidly. But as the lion grew bigger and stronge

16、r, Joy and George realized they could not keep three large lions. They decided to present two of the lions to a zoo; they would keep the smallest lion, which they named Elsa. Joy and George taught Elsa to hunt and to protect herself. Elsa liked to play with her human friends, but as Elsa grew to her

17、 adult size, this play became dangerous. More than once, Elsa knocked Joy to the ground, scratching (抓伤) her. Joy and George both realized that it was time to find Elsa a new home. They knew she needed a wild home where she could live the life she was born to lead. Finally, Joy and George decided to

18、 set Elsa free in Meru Park at the foot of Mt. Kenya. Elsa never forgot Joy and George. Whenever they camped nearby, Elsa would come to visit, rubbing her head against their legs in greeting. Joy missed Elsa, but was happy that she had made a successful life as a wild lion. Joy wrote a book about El

19、sa, Born Free, which became an international bestseller. Joy traveled all over the world, talking about the importance of saving the wild animals of the world. Joy lived out her life in Africa, working with wild animals. She wrote more books about her experiences. Her heartfelt interest in animals a

20、nd her great love for Elsa helped inspire (激发) a worldwide movement to protect wildlife. For Joy Adamson, there was no greater gift than the beauty and spirit of wild animals, living free. 【语篇概述】文章主要讲述了Joy, George和三只被领养的狮子幼崽之一Elsa的故事, 以及Joy为保护野生动物所作的贡献。5. When George took the three lions home, his w

21、ife _. A. advised him to give them to a zooB. was frightened by their appearancesC. was unwilling to care for themD. had a great love for them【解析】选D。推理判断题。根据第二段中“Joy Adamson immediately took over” 以及下文描述Joy多年来一直照料其他小动物可知, Joy第一眼看到三只狮子幼崽时就对它们爱不释手。6. Joy and George set Elsa free because _. A. Elsa scr

22、atched JoyB. there wasnt enough food for ElsaC. Elsa was big and strongD. Elsa was a danger to their neighbors【解析】选C。推理判断题。根据第四段的“as Elsa grew to her adult size” 以及“They knew she needed . . . to lead”可知, 随着Elsa长大, Joy和George的家已经限制了Elsa的成长, 不再适合它继续待下去。7. What do we know about the book Born Free from

23、the text?A. It became very popular. B. It is mainly about Joys experiences in Meru Park. C. It focuses on wild animals in Kenya. D. It helped change peoples attitudes towards wildlife. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段的“which became an international bestseller”可知。8. Whats the best title for the text?A. Joy Adams

24、on: living with lionsB. Elsa: lion raised by a humanC. Born Free: a wonderful bookD. George: a game warden【解析】选A。标题归纳题。文章主要讲述了Joy, George和三只被领养的狮子幼崽之一Elsa的故事, 以及Joy为保护野生动物所作的贡献, 由此可知A项标题最贴切。. 完形填空The day Bill moved into his new house in Kalamazoo, he put up a bird feeder in his backyard. But even be

25、fore the sunset, squirrels were swinging it off and 1 the birds away. He had to do something, or the birds would soon be too scared to 2 the feeder. Unwilling to hurt the lovely squirrels, he3to use peaceful means to keep them out of his bird feeder. But none of them worked. 4, Bill visited a local

26、hardware store and bought a squirrel-proof bird feeder and put it in his backyard. But by sunset, squirrels5 once again and ate up all the food for the birds. Bill was really upset, and the next day he took the feeder back to the store, 6 a full refund. “Calm down, ” the manager explained to him7. “

27、Actually there is no such thing as a squirrel-proof bird feeder at all. ”Bill looked at him in8. “You mean we can land a man on the moon but cant make a bird feeder that can 9 an animal with the brain the size of a pea?”“Yep, ” said the retailer. “Why not?” Bill asked. “How much time10 have you spen

28、t trying to keep the squirrels out of your bird feeder?” the manager asked. Bill thought it over and11, “Maybe ten to fifteen minutes a day. ” “But squirrels spend 98 percent of their waking hours looking for food. They prefer12food to hanging about. This is the 13 they bring to their mission. ” sai

29、d the manager. The moral of this story: You dont14 have to be smarter to succeed. Your power 15 your ability to focus on doing what is important. 【语篇概述】本篇为一篇夹叙夹议文。Bill喜迁新居, 却从一开始就受到松鼠的打扰, 在尝试各种温和的手段失败之后, 他决定买一只防松鼠的喂鸟器, 结果又失败了, 于是他去找卖家理论, 店主告诉他实际上没有什么防松鼠的喂鸟器, 松鼠之所以成功是他们只专注一个任务:找食物。这就是专注的力量。1. A. chas

30、ingB. throwing C. givingD. wiping 【解析】选A。chasing 追赶; throwing 扔; giving 给, 送; wiping 擦, 消灭。句意:甚至太阳还没有落山, 松鼠就从喂鸟器上纵身跳下, 把鸟儿赶跑了。故选A。2. A. make room forB. break away from C. give way to D. get close to【解析】选D。make room for 为腾出空间; break away from 挣脱, 脱离; give way to 为让路, 被所取代; get close to 接近。从语境可知, 如果Bi

31、ll不采取什么措施, 鸟儿们就会非常害怕, 不敢接近喂鸟器。故选D。3. A. desiredB. managed C. attemptedD. intended 【解析】选C。desired 渴望; managed 设法做成; attempted 尝试; intended 打算。 从下文But none of them worked(没有一个起作用)可知, Bill尝试了许多和平的方法, 都没有成功, 故选C。 4. A. Delighted B. Frustrated C. HonestD. Fortunate【解析】选B。delighted 高兴的; frustrated 失望的, 沮丧

32、的; honest 诚实的; fortunate 幸运的。由上文语境可知, Bill处置松鼠不力, 他非常失望, 所以Bill决定到当地的五金店买一只防松鼠的喂鸟器。故选B。5. A. showed up B. turned away C. stepped forwardD. went out 【解析】选A。showed up 出现, 到场;turned away 转身离开; stepped forward 站出来; 前进; went out 熄灭, 出去。 由下文的once again and ate up all the food for the birds可知, 松鼠再次光顾了, 吃光了

33、所有的鸟食, 故选A。6. A. obtainingB. charging C. demandingD. deserving 【解析】选C。obtaining 获得; charging 收费;demanding 强烈要求; deserving值得。根据上文Bill was really upset, and the next day he took the feeder back to the store可知, 他返回五金店是去要求全额退款。故选C。7. A. rudelyB. politelyC. angrilyD. doubtfully【解析】选B。rudely 粗鲁地; politely

34、 礼貌地; angrily 生气地; doubtfully 怀疑地, 不能确定地。从上文的“Calm down”可知, 店主非常礼貌, 故选B。8. A. disbelief B. detail C. sight D. contrast 【解析】选A。disbelief 怀疑, 不相信; detail 细节; sight 视力, 视野; contrast 对比。根据下文Bill所说的, in disbelief疑惑地, 难以置信地。9. A. misleadB. overdo C. enable D. outsmart【解析】选D。mislead 误导; overdo 做得过分, 表演过火;

35、enable 使能够; outsmart 比更聪明。句意:你的意思是说我们可以把人送上月球却造不出比仅有豌豆大小大脑的松鼠更聪明的喂鸟器。故选D。10. A. in general B. on average C. with easeD. by accident 【解析】选B。in general 一般说来, 通常; on average 平均; with ease 容易地, 不费力地; by accident 意外地。此处店主问的是“你平均花多少时间来阻止松鼠不让它接近喂鸟器?”, 由此可知, 选B。11. A. responded B. questionedC. warned D. sug

36、gested 【解析】选A。responded 回答, 作出反应;questioned 询问, 怀疑; warned 警告, 提醒; suggested 建议, 暗示, 表明。由下文的Maybe ten to fifteen minutes a day. 可知, 上句说的是“Bill回答道”故选A。12. A. seeking B. hidingC. keeping D. providing 【解析】选A。seeking 寻找; hiding藏; keeping 保持; providing 提供。从上文的But squirrels spend 98 percent of their wakin

37、g hours looking for food可知, 松鼠更喜欢寻找食物而不是待在一个地方不动。13. A. popularity B. focusC. addiction D. taste 【解析】选B。popularity 流行, 受欢迎;focus 专注, 焦点; addiction 上瘾; taste 体验, 尝。由文章最后一句Your power _your ability to focus on doing what is important可知, 选B。14. A. increasinglyB. practically C. necessarilyD. truly 【解析】选C

38、。increasingly 越来越多地; practically 实际上; necessarily 有必要地; truly 真正地。句意:这个故事的寓意是:你不必变得更聪明才能成功。故选C。15. A. lies in B. concentrate on C. set aside D. apply to 【解析】选A。lies in 在于; concentrate on 集中注意力于, 专注于;set aside 留出;apply to 适用于。句意:你的力量在于你专注于重要事情的能力。故选A。语法填空As we know, now countless animals 1. _ (hunt)

39、for their fur and feathers. And thousands of kinds of animals have 2. (appear) from the world forever up to now. About 170 kinds in the US alone are considered 3. _ danger. Why should people care? Because we need animals, we should pay more attention to them than before. And if they are gone, there

40、will never be any more. Every animal has its place in a 4. _ (balance) world. Therefore, we ought to pay much attention to 5. they need. We know that 6. _ (lose) one kind of animal can create many problems. For example, if farmers kill large numbers of hawks (老鹰), the farmers food will be destroyed

41、by rats and mice, which multiply (繁殖) quickly without hawks. 7. _ (luck), so far with the help of some organizations, large amounts of money have been raised 8. (solve) the problem. Volunteers are trying to get the governments to pass laws, which shows the importance of wildlife 9. _ (protect). As a

42、 result, 10. _ number of some endangered animals is growing slowly. 【语篇概述】本文是说明文。文章说明了动物对人类的重要性。1. 【解析】are being hunted。考查时态和与语态。我们都知道, 现在无数的动物因为它们的皮毛和羽毛正在被猎杀。2. 【解析】disappeared。考查非谓语动词。根据上文的hunted和下文的danger可知此句意为上千种动物已经从世界上永远地消失了。3. 【解析】in。考查介词。in danger 处于危险中。4. 【解析】balanced。考查非谓语动词。每一个动物在平衡的世界里都有

43、它的位置。5. 【解析】what。考查宾语从句。我们应该重视它们需要什么。pay attention to后面是what引导的宾语从句。6. 【解析】losing。考查非谓语动词。根据句子结构可知, 空格处的成分应是主语。动名词可以充当主语。7. 【解析】Luckily。考查副词。根据下文募捐来解决这个问题和政府立法等保护动物的措施, 可知, 此处指幸运的是。根据句子结构, 可知空格处用副词。8. 【解析】to solve。考查非谓语动词。此处用不定式表示目的。9. 【解析】protection。考查名词。空格处前面是介词of, 故此处用名词。10. 【解析】the。考查冠词。根据句子的谓语is可知主语应表示单数概念。“the number of 的数量”作主语时, 谓语用单数。关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1