1、Developing ideas.阅读理解AOne way to prevent anxiety from getting out of control is to recognize its benefits.It is a mistake to think that wed make better decisions if we only keep our feelings under control.Instead, a mix of feelings like anxiety and logical thinking leads to sound decisionmaking. Its
2、 true that there is plenty of research showing that higher levels of anxiety can make us more likely to avoid risks in our decisionmaking.There is also evidence that anxiety can increase the attention you pay to relevant information.Recent studies have shown that people who are anxious about their r
3、elationship (for example, they fear to be abandoned) tend to be better at recognizing people who tell lies and are more likely to raise the alarm when danger is present.In the real world, its worth realizing that feeling anxious once in a while is extremely common.It tells others that you care, and
4、whats more, its probably a sign that you are intelligent.At least two published studies have identified that people who score higher on measures of anxiety also tend to perform better on intelligence tests.This seems reasonable:if youre a thinker, you are sure to be always thinking about the future
5、and imagine possible plots, including bad ones.The important thing, if you are a worrywart (自寻烦恼的人), is not to let your fear destroy your dreams.And dont bury your head in the sand.Instead, act on your fears do the research as well as preparation, so rather than walking blindly into what you fear, y
6、ou will meet the challenge in full readiness.When anxiety beats you, or casts a shadow over your life, this is a serious problem.No one is denying that.But like everyday anxiety of this kind that you feel before a presentation or an interview, you neednt see it as your enemy.Anxiety is an important
7、feeling, developed through evolution.As for people who are fairly anxious by nature, there is reason for cheer, too.Your nerves (神经紧张) are a sign of your watchfulness.Listen to them and act on them.Then you can turn your nervousness into your advantage.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了焦虑能够带来一些意想不到的好处,并介绍了面对焦虑人们
8、应该采取怎样的态度来获得这些好处。1What can we infer from the first paragraph about anxiety?AIt can enable us to be more focused.BIt can stop us from thinking logically.CIt can make us more willing to take risks.DIt can be the only reason for all bad decisions.解析:选A细节理解题。根据第一段中的There is also evidence that anxiety ca
9、n increase the attention you pay to relevant information.可知,焦虑会增加你对相关信息的注意力。2What can we learn from the passage?AAnxious people are less sensitive to danger.BAnxious people have difficulty discovering liars.CFeeling anxious is more likely to put people at risk.DFeeling anxious occasionally is a sign
10、 of intelligence.解析:选D细节理解题。根据第三段中的its probably a sign that you are intelligent和people who score higher on measures of anxiety also tend to perform better on intelligence tests可知,在焦虑测试中得分较高的人,在智力测试中往往表现得更好,也就是说焦虑可能是聪明的表现。3How should we deal with anxiety in the authors opinion?ARegard it as our enemy
11、.BTake action to control it.CAvoid being defeated by it.DTreat it as a minor feeling.解析:选C推理判断题。根据第四段第一句The important thing, if you are a worrywart (自寻烦恼的人),is not to let your fear destroy your dreams.可知,作者认为自寻烦恼的人最重要的是不要让恐惧摧毁梦想,C选项(避免被焦虑打败)与信息句意义一致。4What is the theme of the passage?AEffective ways
12、to prevent anxiety.BUnexpected benefits of anxiety.CTips on how to keep a good mood.DCommon misunderstandings about anxiety.解析:选B主旨大意题。通读全文可知,焦虑有降低决策风险,让人更善于识别说谎的人,让人在危险出现时更有可能发出警报等好处,且焦虑可能是聪明、警惕的表现,由此可知,这篇文章的主题是焦虑带来的意想不到的好处。BIts natural for parents to praise their children, but offering this praise
13、 could actually backfire, according to New Science.In the study, researchers at Michigan State University looked at 123 children who were about 7.The team assessed the children to determine whether they had a “growth mindset” (believing that you can work harder to get smarter), or a “fixed mindset”
14、(believing that your intelligence is unable to change)They then asked the children to complete a fastpaced computer accuracy task while their brain activity was recorded.Based on the data they collected, the researchers concluded that children with a growth mindset were much more likely to have a la
15、rger brain response after making a mistake, and in turn were more likely to improve their performance by paying closer attention to the task after making an error.While previous research has shown that people with a fixed mindset didnt want to admit they had made a mistake, this study found that chi
16、ldren with a fixed mindset were able to “bounce back” after making an error, but only if they gave their full attention to the mistakes.“The main implication here is that we should pay close attention to our mistakes and use them as opportunities to learn study,” author Hans Schroder told Science Da
17、ily.For parents, the lessons are clear if a child hands you an A test, dont say “Youre so smart!”Instead, say “Wow, that studying really paid off!” or “You clearly mastered this material way to go!” Note the effort, not the intelligence.Second, focus on using errors to work together and learn.Many t
18、eachers and parents avoid addressing childrens mistakes, telling them “Its OK.Youll get it next time .” Without giving them the opportunity to figure out what went wrong.Dr Schroder says, “Instead, its better to reassure children that mistakes happen, and to pay attention and work to figure out wher
19、e and how they made the mistakes.”语篇解读:本文是一篇说明文。研究发现表扬孩子可能造成不好的结果。对于孩子的优秀表现,家长应该肯定他的努力付出得到了回报,而非夸赞他的聪明;对于孩子的错误,要让他明白究竟是什么地方错了,怎么错的。5What does the underlined word “backfire” in Paragraph 1 probably mean?AMake a loud noise.BLeave a good impression.CHave an opposite result.DProduce an explosion.解析:选C词义
20、猜测题。根据画线词所在的句子中的Its natural for parents to praise their children可知,对于父母来说表扬孩子是很自然的事;由but可知前后句是转折关系,故推测offering this praise could actually backfire意为“这种表扬事实上会适得其反”,故画线词的意思是“造成不好的结果”。故选C项(有相反的结果)。6According to the text, which one belongs to the group who has a “growth mindset”?ATom manages to correct
21、every mistake by heart.BMary believes her mistakes are made by chance.CJohn keeps an idea that he has a good gift for studying.DLily thinks she can get A without any effort.解析:选A推理判断题。根据第三段中children with a growth mindset were much more likely to have a larger brain response after making a mistake, a
22、nd in turn were more likely to improve their performance by paying closer attention to the task after making an error.可知,具有成长心态的孩子更有可能在犯错后,脑反应更大,而且反过来更有可能通过多加关注他们的任务来改善自己的表现。A项(汤姆用心纠正自己的错误)符合具有成长心态孩子的特点。7If your child gets the best mark in the test, what should you do?AYou should praise him with som
23、e delicious food and money.BYou should comment him to be cleverer than other students.CYou should confirm his effort that he has made for the test.DYou should believe that he is an honest and smart child.解析:选C细节理解题。根据倒数第二段的内容可知,当孩子考试成绩优异时,家长应该说“你的付出得到了回报!”或者“你清楚地掌握了这些知识,继续努力!”要肯定他的付出,而非他的聪明。故C项(你应该肯
24、定他为考试做出的努力)符合题意。8What should parents do with the childs mistakes from Dr Schroder?AParents should avoid talking with child about his mistakes.BParents should compare his mistakes with others and criticize him.CParents should ignore the mistakes and believe he will do better.DParents should analyse t
25、he mistakes with their child patiently.解析:选D细节理解题。根据最后一段中的Instead, its better to reassure children that mistakes happen, and to pay attention and work to figure out where and how they made the mistakes.可知,当孩子犯错时,家长最好告诉孩子错误已经发生了,并且和孩子一起弄清楚什么地方错了,如何错的。故D项(父母应该和孩子一起耐心地分析错误)符合题意。.阅读七选五More and more freq
26、uently, classes, training for businesses, and personal development courses are offered online. 1 Set a daily schedule. 2 Additionally, setting starting and stopping points can make studying seem less frightening.Break down each subject and task into small parts and make a schedule to complete each o
27、f these smaller tasks.Use a specific study place.Set aside an area in your home only for study. 3 As a result, they will try to avoid too much noise.Additionally, it is easier for you to focus your attention on studying and avoid distractions (分心)If you find it impossible to study at home without di
28、straction, try to find a good spot at a local library.Libraries are quiet, adequately lit, and free from distractions. 4 The biggest mistake made by students who want to study online is not using a reliable, fast internet service.This is important to get all the necessary documents, course schedules
29、, and other information throughout the class.Avoid nonstudy websites.Dont let temptation (诱惑) to visit social media, check email, and click the latest top ten list turn your attention away from studying.Set a time limit for yourself.Use a timer to track time spent on noncourse websites, and limit yo
30、urself to five minutes at a time. 5 AMake sure your internet connection is reliable.BIts also important to step away every so often.CStudying at the same time every day helps you focus.DThis lets people know you are studying when youre there.EIf youre new to online studying,here are some tips for yo
31、u.FIf you need a little extra help,there are a number of websites and apps that can help.GIts good to take breaks,but make sure you know how long youre spending on breaks.语篇解读:本文是一篇说明文。文章为读者提供了一些在线学习的建议。1选E根据上文More and more frequently, classes, training for businesses, and personal development cours
32、es are offered online.及下文可知,下文每个小段都给出了一些在线学习的小建议。故本空应选E项(如果对于在线学习你是新手,这里有一些提示给你)。2选C根据本段主题句Set a daily schedule.可知,本段介绍的是:要制定每天的时间表。再根据下文 Additionally, setting starting and stopping points can make studying seem less frightening.可知,确定开始和结束的时间可以使我们的学习更加容易一些。故本空应选C项(每天在同一时间学习有助于你集中精力)。3选D根据空前句Set asid
33、e an area in your home only for study.及空后句As a result, they will try to avoid too much noise.可知,本空应选D项(你在那里待着的时候,大家就知道你在学习)。下文中的they指代D项中的people,D项中的there指的是前文中的study place。4选A根据下文The biggest mistake made by students who want to study online is not using a reliable,fast internet service.可知,本段在讲网络在网上
34、学习中扮演的重要作用,故本空应选A项(确保你的互联网连接可靠)。5选G根据空前句Set a time limit for yourself.Use a timer to track time spent on noncourse websites,and limit yourself to five minutes at a time.可知,本空要说明的是:控制非学习时间,即休息时间。故本空应选G项(休息是可以的,但要确保你知道你要休息多久)。.应用文写作假定你是李华,你们学校下周将举办成人礼,校长要求每个同学写一封信给自己的父母,信的内容大致如下:1成长与收获;2表达感恩;3继续努力。注意:
35、1.词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯;3开头结尾已给出,不计入总词数。Dear dad and mom, Yours loving boy,Li Hua参考范文:Dear dad and mom,How time flies! Today I will become a real adult so Im writing to convey my deepest gratitude and love to you.During these years, I gradually gained a lot of confidence from your companion and encouragement.I still remember when I failed in maths exams and even tended to give it up, you just patted me on the shoulder and inspired me to keep on.Dad and mom, I will spare no effort to pursue my dream and try my best to live up to your expectation.Love you forever!Yours loving boy,Li Hua