1、Unit1FacevaluesSectionCDevelopingideas&Presentingideas&Reflection课后篇素养形成必备知识基础练.单词拼写1.Your refusing to come to the party puts me in an awkward p.答案predicament2.There is a threatening m in his black and white photography.答案melancholy3.She opened her eyes and e in delight at the scene.答案exclaimed4.The
2、y took c on her children and offered them a home.答案compassion5.Regular visits from a social worker can be of (巨大的) value to old people living alone.答案immense.短语填空regardless of,come true,out of mercy,be sentenced to death,adjust to1. the young couple gave money to the beggar standing at the street.答案
3、Out of mercy2.It is said that Peter escaped out of the prison after.答案having been sentenced to death3.Everyone can have their own way to success,as long as they their surroundings.答案adjust to4. whether he is right or wrong,we have to obey his decisions.答案Regardless of5.I believe in myself.Im sure I
4、can make my dream.答案come true.完成句子1.在关于水污染的实验成功之前,我们决不停止。until the experiment about the water pollution succeeds.答案Never will we stop2.这笔钱将付给每个人,不管他们是否有孩子。The amount will be paid to everyone .答案regardless of whether they have children or not3.我热爱这份工作,然而也总是准备好承受新的挑战。I love this job,but is always read
5、y to .答案take on new challenges4.为追求自己的幸福和梦想而努力奋斗是很值得的。It is well worthy to struggle with effort .答案in pursuit of our own happiness and dream5.我一直梦想着拥有自己的房子,但我从没想过会实现。Id always dreamt of owning my own house,but I never thought .答案it would come true关键能力提升练.阅读理解For several days I (Jane Eyre) saw little
6、 of Mr Rochester.In the morning he seemed much occupied with business,and in the afternoon gentlemen from the neighbourhood called and sometimes stayed to dine with him.When his foot was well enough,he rode out a great deal.During this time,all my knowledge of him was limited to occasional meetings
7、about the house,when he would sometimes pass me coldly,and sometimes bow and smile.His changes of manner did not offend me,because I saw that I had nothing to do with the cause of them.One evening,several days later,I was invited to talk to Mr Rochester after dinner.He was sitting in his armchair,an
8、d looked not quite so severe,and much less gloomy.There was a smile on his lips,and his eyes were bright,probably with wine.As I was looking at him,he suddenly turned,and asked me,“Do you think Im handsome,Miss Eyre?”The answer somehow slipped from my tongue before I realised it:“No,sir.”“Ah,you rea
9、lly are unusual!You are a quiet,serious little person,but you can be almost rude.”“Sir,Im sorry.I should have said that beauty doesnt matter,or something like that.”“No,you shouldnt!I see,you criticise my appearance,and then you stab(刺) me in the back!You have honesty and feeling.There are not many
10、girls like you.But perhaps I go too fast.Perhaps you have awful faults to counterbalance(抵消) your few good points.”I thought to myself that he might have too.He seemed to read my mind,and said quickly,“Yes,youre right.I have plenty of faults.I went the wrong way when I was twenty-one,and have never
11、found the right path again.I might have been very different.I might have been as good as you,and perhaps wiser.I am not a bad man,take my word for it,but I have done wrong.It wasnt my character,but circumstances which were to blame.Why do I tell you all this?Because youre the sort of person people t
12、ell their problems and secrets to,because youre sympathetic and give them hope.”It seemed he had quite a lot to talk to me.He didnt seem to like to finish the talk quickly,as was the case for the first time.“Dont be afraid of me,Miss Eyre.” He continued.“You dont relax or laugh very much,perhaps bec
13、ause of the effect Lowood School has had on you.But in time you will be more natural with me,and laugh,and speak freely.Youre like a bird in a cage.When you get out of the cage,youll fly very high.Good night.”【语篇解读】本文是一篇记叙文,节选自小说简爱中的一个片段,讲述了罗切斯特先生和简爱小姐的一些对话。1.Whats not Miss Eyres impression of Mr Ro
14、chester in the beginning?A.Busy.B.Sociable.C.Friendly.D.Changeable.答案C解析推理判断题。根据第一段中“Inthemorning.todinewithhim.”可知,罗切斯特先生非常忙且要经常参与社交。再根据第二段中“Duringthistime.bowandsmile.”可知,他也是多变的。通读前四段可知罗切斯特先生对她的态度在文中并没有表现出友善。故选C项。2.From what Mr Rochester told Miss Eyre,we can conclude that he wanted to .A.tell her
15、 all his troublesB.tell her his life experienceC.change her opinion of himD.change his circumstances答案C解析推理判断题。根据倒数第三段中“Yes,youreright.givethemhope.”可知,罗切斯特先生这些话完整地解释了自己的性格和自己的处境,其实是为了改变自己在简爱小姐心中的看法。故选C项。3.At the end of the passage,Mr Rochester sounded .A.rudeB.coldC.friendlyD.encouraging答案D解析推理判断题。
16、根据最后一段中“Yourelikeabirdinacage.Whenyougetoutofthecage,youllflyveryhigh.Goodnight”可知,这是罗切斯特先生对简爱小姐的鼓励。故选D项。.应用文写作假定你是李华,你的加拿大朋友Michael想学习汉语,你推荐他去孔子学院(Confucius Institute),请给他写封邮件,内容包括:1.推荐理由;2.相关课程中国历史、传统文化等。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,但不计入总词数。Dear Michael,Yours,Li Hua参考范文Dear Michael,Im
17、more than pleased to know that you are eager to learn Chinese.Confucius Institute,which is intended for the Chinese learners who are not native,is absolutely my top recommendation.You will learn amazing Chinese history and traditional culture.Furthermore,you have more opportunities to talk with clas
18、smates in Chinese.In addition,teachers will introduce some Chinese traditional festivals.Some relevant activities will be kicked off during different festivals where you can not only enjoy delicious meals but also have a good knowledge of Chinese life.I hope my recommendation will meet your need.Any
19、thing else I can do for you,just call me.Yours,Li Hua.读后续写A few years ago,I took a part-time holiday-season job in a video store at the local shopping mall.From inside the store,I began to see the people rushing by outside.Then an elderly woman caught my eye.Although slow and unsure of steps,she mov
20、ed with deliberation (从容),and there was no hesitation in her gestures.The elderly woman came into the store along with a younger woman who I guessed was her daughter.The daughter was clearly impatient,rolling her eyes,huffing and sighing,checking her watch every few seconds.The older woman then sepa
21、rated from the younger one and began to tick through the DVDs on the nearest shelf,obviously expecting someone else to help.After the slightest hesitation,I walked over and asked if I could help her find something.The woman smiled up at me and showed me a title scrawled (乱涂乱画的) on a piece of paper.I
22、t was a bit unclear to make out.Clearly a person looking for it knew a little about movies,about quality.Rather than rushing off to locate the DVD for the woman,I asked her to walk with me so I could show her where she could find it.Looking back,I think I wanted to enjoy her company for a moment.Som
23、ething about her deliberate movements reminded me of my own mother,whod passed away the previous Christmas.As we walked along the back of the store,I introduced her to the different sections:old television shows,action movies,cartoons,science fiction.The woman seemed glad of the unrushed company and
24、 casual conversation.We found the movie,and I complimented her on her choice.She smiled and told me it was one shed enjoyed when she was her daughters age and that she hoped she would enjoy it as much as she had.Maybe,she said with a hint of wistfulness(一丝渴望) that her daughter could enjoy it with he
25、r own young children.Then,when the older womans turn in line came,she paid in cash,counting out the dollars and coins with the same sureness shed displayed earlier.注意:续写的词数应为150左右。As the cashier put the DVD into a plastic bag,I walked over to the younger woman.The elderly woman moved with her delibe
26、rate slowness back to her daughter.参考范文AsthecashierputtheDVDintoaplasticbag,Iwalkedovertotheyoungerwoman.“Is that your mom?” I asked,halfway expecting her to tell me it was none of my business.But she rolled her eyes and said,“Yeah.” I smiled to show her I wasnt criticizing.“Cherish her,” I said.And
27、 then I answered her curious expression by saying,“When shes gone,its the little moments like this that will come back to you.” It was true.I still missed my mother and remembered the moments when I was so impatient as to make her life miserable.Theelderlywomanmovedwithherdeliberateslownessbacktoher
28、daughter.Together they made their way toward the exit of the video store.They stood there for a moment,side by side,waiting for the rushing holiday current and for their place in it.Then the daughter glanced over and momentarily regarded her mother.And slowly,almost reluctantly,she placed her arm wi
29、th apparently unaccustomed affection around her mothers shoulders and gently guided her back into the crowd.高分写作如何写文学作品假如你是李华,最近英语老师要求学生们阅读一些英语文学作品并在班上进行介绍和交流。根据你所阅读的安托万德圣埃克苏佩里(Antoine de Saint-Exupry)的小王子的要点,写一篇英文介绍。1.小王子来自星球B-612,在宇宙中寻找友谊和真相;2.小王子首先在B-328遇到贪婪的商人,一心想把宇宙中的星星都据为己有。在地球上遇到小狐狸,小狐狸告诉他用内心
30、去寻找真相;3.本书的主题是友谊和真理。一、审题构思1.确定体裁:本文为记叙文中的书评;2.确定人称:本文的主要人称为第三人称;3.确定时态:以一般现在时为主。二、谋篇布局第一段:作品的一般介绍;第二段:作品的主要情节;第三段:作品的中心主题。三、组织语言1.核心词汇(1)characteristic特性,特色(2)eventually最后;终于(3)count计算,数(4)belong to属于(5)symbol象征(6)obsessed迷住(7)focus on关注(8)essential基本的(9)invisible看不见的(10)inner内心的2.高级句式(1)他从行星B-612出发
31、,穿越宇宙来到许多不同的行星,在那里他遇到了许多具有不同特征的成年人,最终到达地球并遇到了一只狐狸。(动词-ing形式作状语;where定语从句;before时间状语从句)Coming from the planet B-612,he journeys through the universe to many different planets where he meets a number of adults with different characteristics,before he eventually arrives on Earth and meets a fox.(2)这个商人
32、非常忙碌,他把所有的时间都花在数他认为属于他的星星上。(who定语从句;that定语从句)The businessman is very busy,who spends all his time counting the stars that he believes belong to him.(3)我们意识到,商人是人类贪婪的象征,因为他想拥有所有的星星,所以痴迷于数它们。(that宾语从句;because原因状语从句)We realise that the businessman is a symbol of human greed,because he wants to own all
33、the stars and so is obsessed with counting them all.(4)只有当小王子在地球上遇到狐狸时,他才意识到寻找“真相”的重要性。(强调句型;when时间状语从句)It is only when the Little Prince meets the fox on Earth that he realises the importance of searching for the “truth”.(5)狐狸告诉小王子“本质的东西是眼睛看不见的”,你必须闭上你的外眼,用你的内眼去寻找真相。(that宾语从句;what主语从句)The fox tells
34、 the Little Prince that “what is essential is invisible to the eye” and you have to close your outer eyes and use your inner eyes to find the truth.(6)因此,正是通过小王子的旅程,我们也开始意识到什么才是真正的“真理”。(强调句型)It is therefore through the Little Princes journey that we too come to realise what is the real “truth”.四、连句成
35、文参考范文TheLittlePrince by Antoine de Saint-Exupry is a magical book about the importance of friendship and the search for the truth.Coming from the planet B-612,he journeys through the universe to many different planets where he meets a number of adults with different characteristics,before he eventua
36、lly arrives on Earth and meets a fox.Along the way he meets the businessman on planet B-328.The businessman is very busy,who spends all his time counting the stars that he believes belong to him.We realise that the businessman is a symbol of human greed,because he wants to own all the stars and so i
37、s obsessed with counting them all.He focuses on material things.It is only when the Little Prince meets the fox on Earth that he realises the importance of searching for the“truth”.The fox tells the Little Prince that “what is essential is invisible to the eye”and you have to close your outer eyes a
38、nd use your inner eyes to find the truth.It is therefore through the Little Princes journey that we too come to realise what is the real “truth”.文化意识Whatdoes“Looselipssinkships”mean?To have loose lips means to have a big mouth,susceptible to talking about everything and everyone.Sinking ships refer
39、to anything from small acquaintances to long and hearty relationships.So when one says loose lips sink ships,one is basically saying if you cant shut up you are going to end hurting people,usually psychologically or emotionally.“Loose lips sink ships” comes from World War and/or World War,when sailo
40、rs on leave from their ships might talk about what ship they sailed on or where it had come from,or where it was going.If they talked too much (had “loose lips”) they might accidentally provide the enemy with anecdotal information that might later cause their ship to be tracked,bombed and sunk,and hence “Loose lips sink ships”.Later,it came to mean any excessive talk might sabotage a project.