收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc

上传人:a**** 文档编号:456743 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:17 大小:91.50KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第1页
第1页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第2页
第2页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第3页
第3页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第4页
第4页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第5页
第5页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第6页
第6页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第7页
第7页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第8页
第8页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第9页
第9页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第10页
第10页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第11页
第11页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第12页
第12页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第13页
第13页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第14页
第14页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第15页
第15页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第16页
第16页 / 共17页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:一 UNIT 1 WARMING UP .doc_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。一Unit 1Warming Up & Reading. 单词拼写1. We will talk about this later when you feel calmer (更冷静). 2. I tried to speak to her but she ignored(不理睬) me. 3. I m rather concerned (挂念) about my brothers health. 4. If a tooth feels very loose(松的), y

2、our doctor may advise that you get it taken out. 5. When the night came, they drew the curtains(窗帘) and locked the doors. 6. She was deeply upset (心烦的) about the way her father treated her. 7. If necessary, well have video meetings with our partners (伙伴)around the world. 8. After a series (系列) of ex

3、ercises, he has finally passed the driving test. 9. He went to town for the purpose (目的) of buying a new television. 10. We were woken in the night by thunder (雷). . 选词填空no longer; face to face; be concerned about; go through; a series of; in order to; on purpose; at dusk; calm down; add up1. What d

4、o you get when you add up these numbers? 2. You see, he is so excited. It is hard for him to calm down. 3. The public have been concerned about food safety since the accidents happened. 4. In order to improve his English, Li Ming bought many English books from the bookstore. 5. Though he went throug

5、h a lot of hard times in the past, he is always happy and ready to help others. 6. I think the teacher did it on purpose in order to give us a good lesson. 7. The incident caused a series of events that nobody had expected. 8. He wants to talk with his son face to face. 9. My daughter can finish the

6、 work by herself, because she is no longer a child. 10. You can watch the sunrise in the morning and the sunset at dusk. . 单句语法填空1. It is high time that you learned/should learn(learn) to live on your own. 2. While walking (walk) along the road, Mr Smith met one of his old friends. 3. As far as I am

7、 concerned(concern), living in a cottage is more comfortable than living in a flat. 4. It is your patience and kindness that make you different from others. 5. This is the first time we have seen (see) a film in the cinema together as a family. 6. The waiter ignored (ignore) me and turned to serve t

8、he next customer. 7. Since he came to power, he has been a powerful(power) leader of the country. 【知识拓展】以-ful结尾的形容词awful adj. 极坏的; 极讨厌的beautiful adj. 美丽的; 美好的careful adj. 小心的; 谨慎的colorful adj. 色彩鲜艳的helpful adj. 有帮助的; 有用的peaceful adj. 平静的; 宁静的; 和平的successful adj. 成功的wonderful adj. 极好的, 令人惊叹的, 绝妙的8. T

9、hey have talked with each other through video but they have never talked with each other face to face. 9. While walking your dog, you shouldnt loosen(loose) it to avoid any accident happening. 10. While visiting Mount Tai the other day, we met with several Germans (German). . 阅读理解A(2021西宁高一检测) Whats

10、 your feeling when you step into senior high school? It is a completely new experience, but you shouldnt worry. Weve got some tips to help you. Youre not aloneRemember that everybody else in your grade is in the same boat. You may not notice it, but theyre just as nervous as you are. Moving up to se

11、nior high school is a chance, not a problem. Things are different, and all you need to do is to be polite and learn the new rules. The teachers will help youIf you dont know what to do or are worried about something, then ask for help. Teachers are probably the best people to turn to because they ha

12、ve experience in helping new students. Pay attention to what your teachers say. Everything changesThere are lots of differences between junior high school and senior high school. You will take lessons with different teachers in different schools. You will have homework for different subjects on diff

13、erent days, so make sure you get organized. Other pointsIf youve got an elder brother or sister at senior high school, then ask them for advice. Be yourself! It sounds simple, but things will become much better if you just act naturally. Going to bed early makes a difference. Youll also find it easi

14、er to get up in the morning! 【文章大意】主要介绍了一些帮助刚进入高中的学生的建议。1. The author says that youre not alone because other students _. A. are polite and friendlyB. will help you if possibleC. will learn the new rules with youD. feel the same as you do【解析】选D。细节理解题。根据Youre not alone部分中You may not notice it, but th

15、ey re just as nervous as you are. 可知, 你可能没有注意到, 但他们和你一样紧张。由此可知, 作者说你并不孤独, 因为其他学生和你有同样的感受。故选D。2. What does the author think of moving up to senior high school? A. It is a difficult problem. B. It sounds simple. C. Its a good chance. D. Its worrying. 【解析】选C。细节理解题。根据Youre not alone部分中Moving up to senio

16、r high school is a chance, not a problem. 可知, 升入高中是一个机会, 而不是一个问题。因此, 作者认为升入高中是一个好机会。故选C。3. Which of the following does the author advise you to do? A. Dont be shy. B. Just act naturally. C. Change yourself. D. Pay attention to what your classmates say. 【解析】选B。细节理解题。根据Other points部分中It sounds simple,

17、 but things will become much better if you just act naturally. 可知, 这听起来很简单, 但是如果你表现得很自然, 事情会变得更好。因此, 作者建议表现自然点。故选B。4. Whats the main purpose of the passage? A. To tell students about a new experience. B. To tell students how to make full use of time. C. To help students that are going to senior high

18、 school. D. To tell students that teachers are the best helpers. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知, 当你进入高中的时候你有什么感觉? 这是一个全新的体验, 但你不必担心。我们有一些建议可以帮助你。结合文章主要内容为一些对刚进入高中学生的建议, 由此可推知, 这篇文章的主要目的是帮助即将上高中的学生。故选C。【阅读多维训练】句式仿写1. Remember that everybody else in your grade is in the same boat. 牢记和你同年级的每一位同学都与你处境一样。仿写: Remem

19、ber that everyone else attending the match is in the same boat. 牢记参加比赛的每一个人都与你处境一样。2. Going to bed early makes a difference. 早点上床睡觉很重要。仿写: Making a plan for your study makes a difference. 为学习制订一个计划很重要。BThat day, I was stabbed(刺) in a knife fight after school. By the time a neighbor drove me to the h

20、ospital, I had lost consciousness. I spent two weeks in hospital and more than a month at home before I was allowed to go back to school. My biggest fear at the time was that I would have to repeat 7th grade, having missed so much time from school. I would have, if it had not been for two people. To

21、gether, they taught me two life lessons that run deeper than the scars. David Kurlander, also 12, appeared at our door with a stack of homework not long after I left hospital. He had collected it from each one of my teachers and delivered it on his bike. Every day, he delivered my homework and picke

22、d up completed homework for the return trip. I learned the second lesson from one of my teachers, Mr Sanders. To tell you the truth, he was hard on us and didnt have much of a sense of humor. A couple of weeks before my recovery, Mr Sanders started coming to our house. Upon entrance, he unpacked a c

23、ase in the bathroom. Out came the flasks and beakers, tongs, and chemicals. Once he set everything up, he and I recreated the science lessons. By the time May rolled around, I was able to go back to school full-time. I completed 7th grade with my class and moved on to 8th. David taught me about frie

24、ndship. I learned from David that the real test of a true friend is whether a person is there when its not easy. Mr Sanders taught me about dedication(奉献). He seemed unlikely to do it. Yet there he was, three times a week, giving his dry explanation of what was to me, a bone-dry subject. The scars f

25、aded(变淡)over the years. But David and Mr Sanders stayed with me and the lessons they taught me still had an effect on me later in life. 【文章大意】作者被刺伤之后得到了老师和朋友的关心和帮助, 这对作者以后的人生有很大的影响。5. What do you learn about the author? A. He was always ready to make trouble. B. He was interested in science lessons.

26、 C. He had to say sorry to his teacher. D. He didnt repeat his 7th grade. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段“I would have, if it had not been for two people. ”和第四段I completed 7th grade with my class and moved on to 8th. 可知, 要不是得到两个人的帮助, 作者本来会在七年级留级的, 作者完成了七年级的课程, 并没有留级。6. Before he was stabbed, the author _. A. had

27、 enjoyed Mr Sanders lessonsB. had not liked Mr Sanders very muchC. had not got along well with DavidD. had often helped David with lessons【解析】选B。推理判断题。根据第三段第二句“To tell you the truth, he was hard on us and didnt have much of a sense of humor. (跟你说实话, 他对我们很苛刻, 一点幽默感都没有。)”可知, 作者认为Sanders老师对学生很苛刻, 缺乏幽默感

28、, 故可判断作者不太喜欢他。7. It can be inferred that Mr Sanders was a _. A. history teacherB. music teacherC. science teacherD. maths teacher【解析】选C。推理判断题。根据第三段“Out came the flasks and beakers, tongs, and chemicals. Once he set everything up, he and I recreated the science lessons. (老师拿出烧瓶、烧杯、火钳和化学药品。他把一切都安排好后,

29、我和他又重新上了科学课。)”可知, Sanders老师是一位科学老师。8. Which of the following is the best title of the passage? A. What Happened to Me After I Was Stabbed? B. The Lessons I Learned from Being StabbedC. A Friend in Need Is a Friend IndeedD. Scars Fade While Friendship Remains【解析】选B。主旨大意题。作者被刺伤之后得到了老师和朋友的关心和帮助, 由此作者抒发

30、了一些人生感悟, 故B项是最佳标题。. 阅读填句Are you a person who is good at making friends? As we all know, there are some people who seem to be surrounded by friends always, and there are others who always seem to be standing on the outside. If you are one of the outsiders, it is time to break out of your shell and st

31、art making new friends. 1. Be yourselfIn fact, if you arent yourself, it isnt you that others are becoming friends with. If you do not act like yourself, you may not be well received, because you are a totally different person. 2. Start with people you knowReach out to people you have known, and rec

32、onnect with old friends you havent seen in a long time. Dont forget about friends of friends. You may connect with some people just by hanging out with your friends and their friends. 3. If you stay home, you arent going to meet people. Use technologyThere are all kinds of online groups you can take

33、 part in. 4. They create experiences people can join, and you get to meet like-minded people who share your interests. 5When you meet new people, ask them questions about themselves. Not only do you get to learn more about them, but it shows them that you are interested. And they are going to open u

34、p to you more. A. Ask questionsB. Open your heartC. If you are invited to go out, goD. Here are some tips that will helpE. Let people get to know the real youF. Many are local groups that plan activitiesG. High technology is useful in making friends【文章大意】这是一篇说明文。主要介绍了四条结交新朋友的建议。1. 【解析】选D。根据下文为四条交朋友的

35、建议可知D选项: Here are some tips that will help(这里有一些有用的建议)符合上下文语境。故选D。2. 【解析】选E。根据上文If you do not act like yourself, you may not be well received, because you are a totally different person. (如果你表现得不像你自己, 你可能不会被很好地接受, 因为你是一个完全不同的人。)可知是强调要让人们了解真实的你, 故选E。3. 【解析】选C。根据下文If you stay home, you arent going to

36、meet people. (如果你待在家里, 你就不会结交到人。)可知强调要走出门去结交朋友, 如果有人邀请你出去, 就去吧。故选C。4. 【解析】选F。根据上文There are all kinds of online groups you can take part in. (有各种各样的在线小组, 你可以参加。)中groups可对应到F选项: Many are local groups that plan activities(许多是计划活动的当地团体。)符合语境。故选F。5. 【解析】选A。本空为本段小标题, 根据下文When you meet new people, ask them

37、 questions about themselves. (当你遇到新朋友时, 问他们一些关于他们自己的问题。)可知是在说明要提问。故选A。. 完形填空(2021南昌高一检测)Nearly 2, 000 of us got together at the foot of the Washington Monument (纪念碑) on an early May morning. We were waiting for the opening ceremony of the Avon Walk for Breast Cancer (乳腺癌)to 1. A woman passed by and

38、2 me, “Hi, Im Mary. Who are you walking for? ” she asked, smiling. “My 3 Leslie, ” I said, “Who died 7 years ago. ”As I started to 4, I thought about how lucky I was to have Leslie 5 a college roommate more than 30 years ago. In our freshman year, Leslie and I shared the same 6 we both loved playing

39、 chess. We got to 7 each other over those games, taking turns asking questions about our families, our friends and our 8 and dislikes. Once I was injured in an accident, I began to get 9. “I need a doctor, but I think the student health center is 10 at 6 pm, ” I said to Leslie, holding up my injured

40、 finger. “Come on, ” Leslie said, “I know theres a(n) 11 hospital three blocks down the street. We can walk there. ” To cheer me up as we walked, Leslie suggested we tell jokes. I was 12 right away at the hospital, where Leslie and I continued to make each other 13. This kind of warmth could be expe

41、rienced throughout our friendship. In 2006, Leslie was diagnosed (诊断) with breast cancer. So I 14 my first Avon Walk in 2010 to 15 Leslie in some way, as she had helped me so many times since the night I hurt my 16. 17 , Leslie died in 2012, less than a month before her 46th birthday. I18 continue t

42、o take part in the Avon Walk every year, with the other runners who also have lost 19 they loved, because when I walk I recall my favorite 20 with Leslie. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了作者去参加为乳腺癌患者竞走的活动, 它让作者回忆起与好朋友Leslie(莱斯利)的美好记忆。1. A. repeatB. changeC. beginD. work【解析】选C。由上文的“We were waiting for the opening

43、ceremony of the Avon Walk for Breast Cancer”可知, 作者她们在“雅芳乳腺癌步行”的开幕式活动上, 应该是等着开幕式开始。故选C。2. A. thankedB. stoppedC. hitD. greeted【解析】选D。由下文的“Hi, Im Mary. ”和“she asked, smiling”可知, 这个女人介绍了自己并向作者提问, 可得出她向作者打招呼。故选D。3. A. teacherB. wifeC. studentD. friend【解析】选D。由下文的“a college roommate”和“our friendship”可知, 二

44、人是大学室友, 玩得很好, 可得出莱斯利是作者的朋友。故选D项。4. A. talkB. runC. walkD. dance【解析】选C。由上文的“the Avon Walk for Breast Cancer”可知, 作者参加了“雅芳乳腺癌步行”活动, 所以是走路。故选C。5. A. asB. toC. forD. with【解析】选A。由本处语境可知, 此处指莱斯利作为作者的室友。故选A。6. A. nameB. hobbyC. familyD. success【解析】选B。由下文的“we both loved playing chess”可知, 下棋是一种爱好。故选B。7. A. su

45、pportB. knowC. influenceD. see【解析】选B。由下文的“taking turns asking questions about our families, our friends and our _and dislikes”可知, 她们轮流询问对方的家人、朋友以及对方的喜欢和不喜欢, 可得出她们在游戏中相互了解。故选B。8. A. likesB. dreamsC. worriesD. talents【解析】选A。由下文的“and dislikes”可知, 她们在游戏中相互了解, 知道对方的喜欢和不喜欢。故选A。9. A. angryB. surprisedC. pr

46、oudD. nervous【解析】选D。由下文的“To cheer me up as we walked, Leslie suggested we tell jokes. ”可知, 作者受伤了, 莱斯利建议讲笑话, 让作者开心起来, 说明作者有点紧张。故选D。10. A. emptyB. freeC. closedD. busy【解析】选C。由常识和下文的“at 6 pm”可知, 下午6点学生健康中心应该下班关闭了。故选C。11. A. unusualB. nearbyC. noisyD. uncrowded【解析】选B。由下文的“hospital three blocks down the

47、street”可知, 沿着街走三个街区有医院, 说明医院在附近。故选B。12. A. treatedB. receivedC. punishedD. left【解析】选A。由上文的“Once I was injured in an accident”和下文的“at the hospital”可知, 作者在一次事故中受伤了, 在医院接受治疗。故选A。13. A. sadB. laughC. warmD. understand【解析】选B。由上文的“To cheer me up as we walked, Leslie suggested we tell jokes. ”可知, 作者受伤了, 很紧

48、张, 莱斯利建议讲笑话, 让作者开心起来, 此处指莱斯利和作者继续在医院里逗对方笑。故选B。14. A. missedB. discussedC. heardD. joined【解析】选D。由下文的“my first Avon Walk in 2010”可知, 此处指作者第一次加入“雅芳散步”活动。故选D。15. A. helpB. saveC. replaceD. persuade【解析】选A。由下文的“as she had helped me so many times”可知, 作者参加“雅芳散步”活动是要帮助莱斯利, 就像她帮助了作者很多次一样。故选A。16. A. fingerB. h

49、eadC. lifeD. heart【解析】选A。由上文的“my injured finger”可知, 作者那天晚上伤了手指。故选A。17. A. GraduallyB. UnluckilyC. SuddenlyD. Lately【解析】选B。由下文的“Leslie died in 2012, less than a month before her 46th birthday”可知, 莱斯利不到46岁就去世了, 这很不幸。故选B。18. A. alsoB. stillC. neverD. ever【解析】选B。由下文的“continue to take part in the Avon Walk every year”可知, 作者每年继续参加“雅芳散步”, 说明作者仍然继续参加这个活动。故选B。19. A. everyoneB. anyoneC. noneD. someone【解析】选D。由下文的“they loved”可知, 此处指“所爱的人”, 定语从句they loved修饰代词someone。故选D。20. A. competitionsB. journeysC. momentsD. courses【解析】选C。由上文语境可知, 作者在走路时, 回忆她和莱斯利的美好时刻。故选C。关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1