1、寒假作业第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A Too Good To Go, an app operating in the UK, allows users to order leftover food at a discount from restaurants, according to the website. The goal is to help curb waste fromestablishments that typically throw perfect
2、ly(可食用的) food at the end of the day. Food waste is a major problem worldwide. In the US alone, up to 40 percent of food goes uneaten. Users simply login, pick a restaurant, and pay through the app. Then they pick up their food at designated times. Users also have the option to give meals to people i
3、n need by donating 1 pound or more through the app, according to the website. More than 1,100 meals have been donated so far. Users arent able to pick the food items, but they get an idea of the type of food that will be available, according to Business Green. Founded in Denmark last year, Too Good
4、To Go was launched this year in the UK and is expanding to other countries. So far, the app has saved 600 meals from landfills in the UK, reports Business Green. To ensure the entire experience is super eco-friendly, Too Good To Go provides recyclable take-out packaging to participating restaurants.
5、 Restaurants using the app make extra revenue by selling food that would otherwise have been thrown. And Too Good To Go itself makes money by taking a fee from participating restaurants on each sale. And Too Good To Go isnt the first app to try to tackle(解决) food waste.1. The second paragraph talks
6、about _. A. the development history of the appB. how to use the appC. what users can do with the appD. both B and C2. hich of the following is wrong according to the passage?A. Users can order food through the app at a lower price. B. Too Good To Go has already helped cut a significant amount of foo
7、d waste. C. Users can order and pick up food at any time. D. Too Good To Go is developing at high speed. 3. What does the underlined word revenue mean?A. reputationB. salaryC. customerD. incomeB On Friday night, Annika was swimming in Howe Sound off Bowyer Island in Canada. As she swam, she ran her
8、hands through the dark water, admiring the beautiful sea. It was only when she was back on shore that she noticed her wedding ring was missing. She turned the room inside out, said Crockett, Annikas husband, whose grandmother got the ring in 1944, and later passed it down to him. The next morning, A
9、nnika contacted local diving schools, hoping someone would search for the ring. I just sent a few emails, she said. But I didnt think theyd be open or answering emails. Fortunately, someone did. And they arrived an hour later. The search was not easy, though. Crockett said the two divers searched th
10、e bottom of the ocean for an hour and a half. Theyd given up hope and they were actually swimming back, but then they spotted a baby octopus(章鱼),he said. They followed it for just a few seconds and then it led them to the ring. Amazing,said Annika. Octopuses actually like bright things, from what Iv
11、e heard. This was confirmed by Chris Harley, who studies animals and their behavior. Octopuses do like to collect various objects and leave them out in front of their homes, he said. The ring is now safely back on Annikas finger, and shes promised not to swim with it on again. But there was one othe
12、r interesting moment in their engagement(订婚) story. When Crockett asked Annika to marry him, a whale showed up in the water near them. I do think his grandma was part of this: a guardian angel(守护天使), said Annika. 1. What was Annikas immediate reaction when she found herring missing?A. She contacted
13、local divers. B. She went back to the shore. C. She searched her room for it. D. She apologized to her husband. 2. What do we know about the divers?A. They were ready to leave empty-handed at first. B. They actually came across the ring on the shore. C. They found the ring after catching the octopus
14、. D. They stayed in the sea for more than 2 hours. 3. What might Chris Harley think of the act of the octopus?A. Silly. B. Logical. C. Unique. D. Surprising. 4. What is the main idea of the text?A. A couple had a special guardian angel. B. A wedding ring was lost but found again,C. A couple talked a
15、bout their engagement story. D. An octopus helped a couple find their lost ring. C The sun was setting and the farm would close soon. I dressed our three daughters quickly as my husband started the car. Cutting down our own Christmas tree had been a family tradition. As our family grew, so did our e
16、xcitement for going out to find the perfect tree. As we walked through the rows of trees, my youngest daughter Kimberly shouted excitedly, There it is, the perfect tree! The other two agreed. My husband and I looked at each other confusedly. Its branches were misshapen (畸形的) and the trunk could be s
17、een through the spots where there were no pine needles (松针). We tried to persuade our daughters into changing their minds, but in vain. We had to tie the tree to the roof of our car and headed home. As we reached our house, Heather jumped out first. Suddenly she shouted, The tree isnt there! We thou
18、ght she was kidding. However, it wasnt there. The girls were so disappointed. Well get another tree tomorrow, I said, secretly hoping the new tree would be prettier. But the girls gave us the look that no parent can resist. We had no choice but to go back and find that tree. About five minutes into
19、our drive, we saw our tree on the side of the road. As we got closer, it was apparent that it had been run over by a truck. As we lifted the tree, we saw that a big part of the tree was ripped (撕裂) off, but we took our little broken tree home anyway. That night, as we decorated our tree, something m
20、agical happened. By the time we were done, I had to admit it didnt look sad after all. This is the best tree we have ever had. Its perfect! my second daughter Samantha said excitedly. My husband and I couldnt agree more! Even now we always talk about that little broken tree and the very special Chri
21、stmas almost twenty-five years ago.1. Why did the couple feel confused at first?A. Their daughters argued fiercely about trees. B. Their daughters found the perfect tree quickly. C. Their daughters surprisingly chose an ugly tree. D. Their daughters didnt want to look for other trees. 2. Who was the
22、 first to find the tree missing?A. The eldest daughter. B. The second daughter. C. The authors husband. D. The youngest daughter. 3. How did the author feel when hearing the tree was missing?A. Worried. B. Astonished. C. Pleased. D. Disappointed. 4. Why did the author think the Christmas tree was pe
23、rfect?A. It got run over by a truck. B. It came from the daughters. C. It was the most beautiful tree. D. It brought a wonderful memory. D Machines might one day replace human laborers in a number of professions, but surely they wont ever replace human artists. Right? Think again. Not even our artis
24、ts will be safe from the inevitable machine takeover, if a new development in artificial intelligence by a team of researchers from Rutgers University and Facebooks AI lab offers a clue of whats to come. They have designed an AI capable of not only producing art, but actually inventing whole new aes
25、thetic styles similar to movements like impressionism or abstract expressionism. The idea, according to researcher Marian Mazzone, was to make art that is novel, but not too novel. The model used in this project involved a generator network, which produces the images, and a discriminator network, wh
26、ich judges whether its art. Once the generator learns how to produce work that the distributor recognizes as art, its given an additional directive: to produce art that doesnt match any known aesthetic styles. You want to have something really creative and strikingbut at the same time not go too far
27、 and make something that isnt aesthetically(审美地) pleasing, explained Ahmed Elgammal. The art that was generated by the system was then presented to human judges alongside human-produced art without showing which was which. To the researchers surprise, the machine-made art scored slightly higher over
28、all than the human-produced art. Of course, machines cant yet replace the meaning thats infused in works by human artists, but this project shows that artist skill sets certainly seem duplicatable by machines. What will it take for machines to produce content thats infused with meaning? That might b
29、e the last AI frontier. Human artists can at least hang their hats in that field. for now. Imagine having people over for a dinner party and they ask, Who is that by? And you say, Well, its a machine actually. That would be an interesting conversation starter, said Kevin Walker.1. What is implied in
30、 the second paragraph?A. Artists wont be replaced by AI. B. AI can produce new styles of art. C. AI is totally at a loss about impressionism. D. AI fails to reflect abstract expressionism. 2. What can we know about AI according to the research?A. AI can copy the skills of artists. B. AI can combine
31、content with meaning. C. AI can make art aesthetically unpleasant. D. AI can please human judges with its art. 3. What does the underlined phrase hang their hats mean?A. Discover. B. Hold. C. Struggle. D. Survive. 4. What Kevin said in the last paragraph tells us that _. A. she uses machines to cook
32、 for a partyB. she likes to join in a dinner partyC. she expects the arrival of AID. she cares about the starter of a chat第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 The art of creating pictures using colours, shapes and lines is called painting. Museums and galleries show the
33、 paintings of professional (专业的) artists. But painting is also a popular form of entertainment and creative expression._ Experienced painters usually use a brush to apply oil paints to a canvas cloth surface. Young painters usually use watercolours on pieces of paper. Very young children may use fin
34、ger paints to create paintings. Painters can use their art to express devotion to a religion, to tell a story, to express feelings and ideas, or simply to present a pleasing picture. Religious paintings often show a god or a scene from a sacred text(圣典). Other common subjects have been famous legend
35、s and events in history, as well as scenes from daily life. Artists also paint portraits, or pictures of people._ All of these types of paintings show the human figure in some way. Some kinds of paintings do not focus on people. In landscape (风景) painting the focus is on scenes from nature. Artists
36、also paint still objects such as fruits and vegetables._ Some artists communicate their ideas through pictures that do not represent any object._Paintings dating back 15,000 years have been found on the walls of caves in France and Spain._ Samples of painted pottery (陶器) from at least 5, 000 years a
37、go have been found in China and Iran. The ancient Egyptians decorated their temples with beautiful paintings. People in ancient Greece painted decorative objects such as vases in addition to the walls of temples.A.These works are called still-life paintings.B.These works can communicate a special fe
38、eling.C.Humans have been making paintings for thousands of years.D.People of all ages create pictures using a variety of materials.E.Cave paintings generally show animals that early humans hunted.F.The design of a painting is the plan of its lines, shapes and colours.G.Sometimes artists make portrai
39、ts of themselves, which are called self-portraits.第二部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 It has been five years. No ones quite sure how Sasha, the 6-year-old black cat, 1 it from Portland to New Mexico after five years. But apparently it isnt uncommon
40、 for catswho are known for their2 characterto go hitchhiking (搭便车). Its like he never left. Hes so3 , said its owner Usov. I guess he was on a great American4 . When Sasha disappeared in 2014, Usov thought the cat might have5 wolves. But not every cat that disappears6 a bad end. Its very common for
41、a cat to7 on a train or the back of a truck, but for a cat to travel 1,200 miles and then go back to its owner? That8 happens., Sashas fur was matted(乱成一团的) when he was found9 the streets by workers of the Santa Fe Animal Shelter this month. They set out to find his owner. Sasha didnt miss a meal, K
42、irdar,a worker at the shelter, said. The shelter reunites families with their 10 pets every day, 11 this is the first time Kirdar has done an in-person delivery. Sashas 12 would not have been possible had he not been microchipped(植入微芯片). The microchip is the best form of 13 , said Kirdar. However, j
43、ust getting your pet microchipped isnt enough. Its important to 14 the microchips producer if there is a 15 in your contact information.1. A. hatedB. madeC. receivedD. learnt2. A. complexB. popularC. independentD. weak3. A. happyB. annoyingC. pitifulD. helpful4. A. adventureB. farmC. islandD. holida
44、y5. A. teamed withB. fallen victim toC. made friends withD. fought against6. A. bringsB. demandsC. meetsD. expects7. A. biteB. liveC. sleepD. jump8. A. actuallyB. rarelyC. normallyD. hopefully9. A. clearingB. blockingC. wanderingD. checking10. A. thrilledB. unluckyC. missingD. crazy11. A. andB. butC
45、. becauseD. though12. A. returnB. illnessC. disappearanceD. movement13. A. technologyB. civilizationC. identificationD. explanation14. A. downloadB. recordC. copyD. update15. A. factB. numberC. nameD. change第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 A 35-year-old Australian mother make
46、s around $58 ,000 a year by hugging total strangers. Jessica ONeill _(start) her unusual job six months ago. As human beings, one thing we often ignore in our daily lives _ (be) physical touch. Without it, we can fall into depression(抑郁) and other mental health problems. To fulfill this need, Ive be
47、come a _ (profession) hugging therapist(理疗师), said Jessica. Jessica thinks her hugs can help those _ (suffer) from loneliness, depression or low self-confidence. When I hug my customers, I could see their tension and _ (anxious) disappear. Then I could get to their heart and do what I can _ (cure) t
48、hem, Jessica said. Everyone has the desire to connect with someone. I believe my hug helps me and my customers connect on a spiritual level. Jessica says the majority of her customers are male, but she has_ surprising number of female customers as well._ many people think she must be crazy to do suc
49、h work, Jessica is confident that shes made the right choice. In todays digital age, many people are _ (lonely) than ever before. Hugging therapy can have an apparent effect_ their mental health, said Jessica.第三部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,下周有一场古典音乐会,请用英文给你班交换生同学Mike写信邀请他一同欣赏,具体内容如下: 1.演奏内容:莫扎特的作
50、品; 2.音乐会时间:下周五18:00-20:00; 3.音乐会地点:市大剧院。注意: 1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头和结尾已给出,不计入总词数; 4.参考词汇:莫扎特Mozart;市大剧院the City Grand Theatre 。Dear Mike,_Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写词数应为150左右。 Last year at Christmas time, my wife, three children and I were on our way from P
51、aris to Nice. Somehow everything went wrong. Our hotels were tourist traps and our rented car broke down. On Christmas Eve, when we checked into a dirty hotel in Nice, there was no Christmas spirit in our hearts. It was raining and cold when we went out to eat. We found a small restaurant poorly dec
52、orated for the holiday. Only five tables in the restaurant were taken. There were two German couples, two French families,and an American sailor,by himself. They were eating in stony silence except the sailor. The sailor was writing a letter,and a half-smile lighted his face. In the comer, a piano p
53、layer was listlessly(无精打采地) playing Christmas music. All of us were interrupted by an old French flower woman through the front door. She had a worn overcoat and her old shoes were wet. Carrying her basket of flowers,she went from one table to another. No one bought any. Exhausted and frustrated,she
54、 sat down at a table. The sailor finished his meal and got up to leave. Putting on his coat, he walked over to the flower womans table. Merry Christmas, he said, smiling and picking out a handful of flowers. How much are they? Two francs,sir. The sailor put a twenty franc note in the womans hand. I
55、dont have change,sir,she said. Ill get some from the waiter. No, maam, said the sailor, leaning over and kissing the ancient cheek. This is my Christmas present for you.Then the sailor headed for our table with the flowers in his hand. _ The piano player came alive and pleasant music filled the whol
56、e room. _答案以及解析第一部分阅读理解第一节A答案:1-3.DCD解析:1.段落大意题。第二段首先介绍怎样使用这个应用软件购买食物,然后说明通过这个应用软件可以做什么,所以答案选D项。2.推理判断题。根据第一段中的allows users to order leftover food at a discount from restaurants可知,通过此软件订购的食物价格较便宜,A项描述正确;根据第三段中的So far, the app has saved 600 meals from landfills in the UK可知B项描述正确;根据第二段中的Then they pick
57、 up their food at designated times.可知C项描述错误;根据第三段中的Founded in Denmark last year, Too Good To Go was launched this year in the UK and is expanding to other countries.可知D项描述正确。3.词义猜测题。根据第三段中的And Too Good To Go itself makes money by taking a fee from participating restaurants on each sale.可知,Too Good T
58、o Go从参与餐厅的每笔交易中收取一定费用来挣钱,make extra revenue与make money呼应,由此可推知,画线词意为收入。reputation名誉;salary薪水;customer顾客。B答案:1.C; 2.A; 3.B; 4.D解析:1.细节理解题。根据第一段中的It was only when she was back on shore that she noticed her wedding ring was missing. She turned the room inside out, said Crockett可知,安妮卡回到岸上才发现戒指不见了,她的丈夫说她
59、翻遍了房间,由此可知,在发现戒指丢失后她的第一反应是在房间内搜寻它。2.细节理解题。根据第三段中的Theyd given up hope and they were actually swimming back,可知,在海底搜寻了一个半小时后,这些潜水者本来都放弃希望,要游回来了,由此可知,他们本来都要空手而归了。3.推理判断题。根据第四段中的克里斯哈利的话Octopuses do like to collect various objects and leave them out in front of their homes可知,他知道章鱼喜爱搜集各种东西,并且会把东西放在住处前面,由此可
60、推断,他认为这只章鱼的行为是合乎常理的。4.主旨大意题。阅读文章可知,本文主要讲述了一件关于章鱼宝宝帮助一对夫妻找回戒指的趣事,故选D项。C答案:1-4.CACD解析:1.细节理解题。根据第一段中的Its branches were misshapen and the trunk could be seen through the spots where there were no pine needles.可知,孩子们挑选的树不好看,作者和丈夫对此感到十分困惑。2.推理判断题。根据第一段中的I dressed our three daughters和my youngest daughter
61、Kimberly,第二段中的As we reached our house, Heather jumped out first.以及倒数第二段中的my second daughter Samantha said excitedly可知,作者的大女儿Heather首先发现车顶上的树不见了。3.推理判断题。根据第三段中的secretly hoping the new tree would be prettier可知,看到那棵树不见了,作者暗自窃喜,她希望新的树会好看些。4.推理判断题。根据最后两段的内容可知,作者一家人把那棵丑陋的树装扮得很漂亮,一家人其乐融融,这给他们留下了美好的回忆。D答案:1
62、-4.BABC解析:1.推理判断题。根据第二段中的They have designed an Al capable of not only producing art, but actually inventing whole new aesthetic styles similar to movements like impressionism or abstract expressionism.可知,第二段暗含的意思是人工智能能够创造新的艺术风格,故选B项。2.细节理解题。根据第六段的内容可知,人工智能可以复制艺术家的绘画技巧。故选A项。3.词义猜测题。根据画线词前两句What will
63、it take for machines to produce content thats infused with meaning?That might be the last AI frontier.并结合选项含义可猜出hang their hats在此处的意思应该是顶住,坚持住,故选B项。4.推理判断题。根据最后一段中的That would be an interesting conversation starter可知,她期待人工智能的到来,故选C项。第二节答案:DGACE解析:本文是一篇说明文。文章主要介绍了关于绘画的相关内容,包括不同年龄段的人使用不同的工具来作画、绘画的不同类型以
64、及绘画的悠久历史。段首主题句。空格后提到有经验的画家使用刷子把颜料涂到画布上,年轻的画家使用水彩在纸上画画,更小的孩子可能会用手指来画画。D项意为不同年龄段的人用不同的工具来作画,能够总领本段内容,符合此处语境。逻辑推理题。空格前提到不同类型和主题的绘画,并列举了例子。空格后提到所有这些类型的画都以某种方式展示了人物形象。由此可以推测,空格处也应涉及某种类型的绘画。G项意为有时,艺术家们为自己画像,这叫自画像,符合此处语境。逻辑推理题。空格前提到艺术家们也画静止不动的物体,比如说水果和蔬菜。A项意为这些作品叫静物画,其中still-life与前一句中的still objects 形成呼应,符合
65、此处语境。逻辑推理题。空格后提到人们在法国和西班牙的洞穴墙壁上发现了可追溯到一万五千年前的画。由此可以推测,空格处应提到绘画这种艺术形式历史悠久。C项意为人类作画已经有成千上万年的历史了,符合此处语境。逻辑推理题。上一段提到人们在法国和西班牙的洞穴墙壁上发现了可追溯到一万五千年前的画。空格后提到在陶器和庙宇的墙壁上作画。由此可以推测,空格处所述话题应该和前面一致,继续介绍洞穴绘画的相关内容。E项意为洞穴壁画通常展示的是早期人们猎获的动物,符合此处语境。第二部分语言知识运用第一节答案:1-5.BCAAB; 6-10.CDBCC; 11-15.BACDD解析:1.句意:已经五年了,没人知道这只6岁
66、的黑猫萨沙是如何在5年后从波特兰来到新墨西哥州的。make it实现,成功。故选B。2.句意:但显然,猫这种以个性独立著称的动物搭便车旅行并不少见。complex复杂的;popular受欢迎的;independent独立的;weak虚弱的。故选C。3.句意:他好像从来没有离开过。他是如此开心。根据上一句Its like he never left.此处指猫很开心。happy高兴的;annoying使烦恼的;pitiful可怜的;helpful有帮助的,愿意帮忙的。故选A。4.句意:我猜他是在进行一次伟大的美洲冒险。根据第1空后的from Portland to New Mexico after
67、 five years可知,他来美洲冒险。故选A。5.解析了句意:2014年萨沙失踪时,乌索夫认为这只猫可能成为了狼的牺牲品。team with 与合作;fall victim to成为的牺牲品;make friends with与交朋友;fight against与对抗。故选B。6.句意:但并不是所有丢失的猫都会有不好的结局。根据第6空后的a bad end可知,此处指遭遇不好的结局。bring 拿来,带来;demand需求;meet遇见;expect期待。故选C。7.句意:猫跳上火车或卡车车斗是很常见的事,但猫跑了1200英里后又回到主人身边,这种情况很少发生,故选D。8.句意见上。根据上
68、文中的Its very common以及but转折可知,这事是罕见的。actually事实上;rarely罕见地;normally正常地;hopefully充满希望地。故选B。9.句意:本月,毛已经乱作一团的萨沙在街上游荡时被圣菲动物收容所的工作人员发现。根据常识可知,丢失的动物在被收容所抓住之前应该是在街上游荡。clear清理;block阻挡;wander游荡;check核对。故选C。10.句意:这家收容所每天都能让失踪的宠物和家人团聚,但这是科达第一次亲自递送。根据reunites(团聚)可知应是丢失的宠物。thrilled非常兴奋的;unlucky不幸的;missing丢失的;crazy
69、疯狂的。故选C。11.根据前后语境可知,此处表示但是。故选B。12.句意:如果不是植入了微芯片,萨沙的回归是不可能的。return返回;illness疾病;disappearance消失;movement移动。故选A。13.句意:微芯片是最好的身份证明。technology科技;civilization文明;identification身份证明;explanation解释。故选C。14.句意:如果你的联系信息有变化,向微芯片的制造商提供最新信息是很重要的。download下载;record记录;copy复制,抄写。update向提供最新信息。故选D。15.句意见上。这里是指如果联系方式有变化应
70、向徵芯片制造商提供最新信息。故选D。第二节答案:started; is; professional; suffering; anxiety; to cure; a; While/Though/Although; lonelier; on/upon解析:来自澳大利亚的35岁的杰茜卡奥尼尔六个月前开始了拥抱理疗师的工作,每年轻松赚58 000美元。six months ago是具体的表示过去时间的时间状语,故谓语动词用一般过去时。本句的主语是one thing,谓语动词应用单数;这里说的是一般性情况,应用一般现在时。空格中所填单词在句中做定语,修饰名词,需用profession的形容词形式。suf
71、fering from loneliness, depression or low self-confidence是现在分词短语做定语,修饰those。suffer与逻辑主语those之间是主动关系。空格中所填单词在句中与tension并列,需用anxious的名词形式。do what one can to do sth.意为尽某人所能做某事,can后省略了动词do。a number of和the number of后接可数名词复数,前者表示若干,许多,后者意为的数量。这里是说杰西卡的大多数客户是男性,但她也有数量惊人的女性顾客,故填a。句意:尽管很多人认为她做这样的工作很疯狂,但杰西卡确信她
72、作出了正确的选择。这里用While/Though/Although引导让步状语从句。句意:在当今数字时代,许多人比以前更孤独了。由句中than ever before可知,这里填lonely的比较级。effect常与介词on或upon连用,表示对的影响。第三部分写作第一节答案:Dear Mike, Knowing that you are a classical music lover, Id like to invite you to join me in a classical music concert next Friday. In the concert, a great many
73、famous works of Mozart will be performed. I think it is a valuable chance to appreciate the talent of this musical genius. The concert will be held at the City Grand Theatre from 6 p.m. to 8 p.m. next Friday. I really hope that you will come. Looking forward to your earliest reply.Yours,Li Hua第二节答案:
74、 Then the sailor headed for our table with the flowers in his hand. He picked out a red flower and placed it on our table. Merry Christmas! he greeted us in a cheerful voice. Before we could say Thank you, he went to other tables. In an instant,everyone in the room was presented with flowers, includ
75、ing the waiter and the piano player. In the bright light, the flowers were glowing in full bloom. These magical flowers melted our frustrated hearts and blew away all the unpleasant moods. The piano player came alive and pleasant music filled the whole room. A festival atmosphere drowned all of us.
76、We merrily danced to the joyful music, singing, laughing and wishing each other good luck. The old flower woman also joined us, unable to conceal her excitement and gratitude. The spirit of Christmas came back to us again. It brought all of us together in this small restaurant on a foreign land. All this was due to a young American sailor, who, through his kindness and generosity, brightened our paths.