1、寒假作业第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Lake District Attractions Guide Dalemain Mansion & Historic Gardens History, Culture & Landscape (景观). Discover and enjoy 4 centuries of history, 5 acres of celebrated and award-winning gardens with parkland walk.
2、 Owned by the Hasell family since 1679, home to the International Marmalade Festival. Gifts and antiques, plant sales, museums & Mediaeval Hall Tearoom.Open:29 Mar29 Oct, Sun to Thurs. Tearoom, Gardens & Gift Shop: 10.3017.00 (16.00 in Oct). House: 11.1516.00(15.00 in Oct).Town:Pooley Bridge & Penri
3、thAbbot Hall Art Gallery & Museum Those viewing the quality of Abbot Halls temporary exhibitions may be forgiven for thinking they are in a city gallery. The impressive permanent collection includes Turners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives
4、.Open:Mon to Sat and Summer Sundays. 10.3017.00 Summer. 10.一16.00 Winter.Town: KendalTullie House Museum & Art Gallery Discover, explore and enjoy award-winning Tullie House, where historic collections, contemporary art and family fun are brought together in one impressive museum and art gallery. Th
5、ere are four fantastic galleries to visit from fine art to interactive fun,so theres something for everyone!Open:High Season 1 Apr31 Oct: Mon to Sat 10.00 17.00, Sun 11.0017.00. Low Season 1 Nov一31 Mar: Mon to Sat 10.00 16.30, Sun 12.0016.30.Town: CarlisleDove Cottage & The Wordsworth Museum Discove
6、r William Wordsworths inspirational home. Take a tour of his Lakeland cottage, walk through his hillside garden and explore the riches of the collection in the Museum. Visit the shop and relax in the cafe. Exhibitions, events and family activities throughout the year.Open: Daily, 09.3017.30( last ad
7、mission 17.00). Town: Grasmere1. When is the House at Dalemain Mansion & Historic Gardens open on Sundays in July?A. 09. 3017. 30. B. 10. 3016. 00. C. 11. 1516. 00. D. 12. 0016. 30. 2. What can visitors do at Abbot Hall Art Gallery &Museum?A. Enjoy Romneys works. B. Have some interactive fun. C. Att
8、end a famous festival. D. Learn the history of a family. 3. Where should visitors go if they want to explore Wordsworths life?A. Penrith. B. Kendal. C. Carlisle. D. Grasmere. B Children are excited to find brightly wrapped(包装的) presents under the tree on Christmas morning. They cant wait to open the
9、 wrapping and get the toys that were on their wish lists,such as toy cars. But after the excitement wears off, those toys are usually left to the corner of the toy box and the kids are searching for something else to do. But it doesnt have to be that way. A study from the University of Toronto found
10、 that giving your child experiences as a gift, instead of toys, improves your childs intelligence and makes stronger parent-child bonds. Often the focus is only on whether someone likes a gift rather than focusing on a fundamental purpose of gift giving. Knowing that will foster(培养) relationships be
11、tween the giver and the receiver, said lead researcher Cindy Chan. Chan suggested that when you are buying a holiday gift or birthday gift, you should buy something that kids can experience with you. This can be movie or concert tickets, a CD from a performance you already saw to keep the memory ali
12、ve. For example, for kids, a trip to a museum, going ice-skating or a book that the family can read together over and over again are valuable gifts. It is found that giving your kids too many toys can be counterproductive(适得其反)and make kids at a loss. The best way to make kids happy is to spend time
13、 together. So, if you want happy and intelligent kids, spending time with them and making memories are the best gifts you can give them. Thats not to say that there shouldnt be any toys but change the focus from getting things to making lasting memories.1.How do children usually deal with toys after
14、 the excitement disappears?A. They put them aside.B.They give them to their friends.C.They add them to the wish lists.D.They throw them into the rubbish bin.2.What should people focus on when buying gifts according to Cindy Chan?A. The advantage of giving toys.B.The purpose of giving gifts.C. The ex
15、citement caused by toys.D.The gift receivers hobby.3.What did Cindy Chan advise parents to do in Paragraph 3?A.Do something together with kids.B.Give kids well-wrapped presents.C.Buy kids as many toys as possible.D.Encourage kids to do sport in school.4.What is the best title for the text?A. A lesso
16、n from kids at ChristmasB.The pleasure of giving and receivingC.Valuable gifts: popular among kidsD.Move over toys, and make room for memoriesC Bee see, bee do. At least thats the conclusion of research published earlier this month in the journal PLOS Biology, showing that bumblebees learn to solve
17、problems by watching each other. In the first study of its kind in insects,scientists constructed experiments that challenged bees to pull strings in order to access rewards of nectar(花蜜). The scientists hoped their study would throw light on a bigger picture: how social learning spreads through a p
18、opulation. In the study, Lars Chittka from Queen Mary University of London and his team made artificial flowers and filled them with artificial nectar made of sugar water. They put the flowers under a clear type of plastic and attached a string. Then they added bees. While most of the insects failed
19、 to reach the nectar, a few eventually figured out how to access it, by pulling the string. The team discovered that they could greatly increase the success rate of the bees by first placing them inside a transparent(透明的) box where they could observe an experienced bee pull the string. Then, when th
20、e boxed bees were released, they often knew what to do and successfully pulled the string to obtain nectar. Next, the researchers added a bee that was experienced in string pulling to each of three new groups that had never seen the experiment before. Within a short time, about half of all those bee
21、s were soon pulling the strings. That result suggests the learned behavior could spread from bee to bee, similar to the way cultural ideas spread in other animals, including people. The experiment suggests that social learning may be more widespread in the animal kingdom than people previously thoug
22、ht.1.What happened after the bee pulled the string?A. It joined others.B.It saw flowers.C. It found water.D.It got nectar.2.What did the boxed bees do after being set free?A.They watched the experienced bee work.B.They imitated the experienced bee.C.They flew directly to the rewards.D.They flew back
23、 to the box.3.Why was an experienced bee added to new bee groups?A.To reduce the difficulty of the experiment.B.To watch the process of string pulling.C.To carry the experiment further.D.To keep the bees interest.4.What does the study find?A.Most animals create their own cultures.B.Strings are parti
24、cularly attractive to bees.C.Animals may have good social learning ability.D.Bumblebees may be smarter than other bee species.D One day, when Albert Einstein was a small boy, his father bought him a composs(指南针). It was a small toy to entertain him. Einstein was very pleased as he looked at the magi
25、c, thing turning towards north. For him, the compass was not a toy but a new world. He was a curious child and would often daydream. His father was annoyed with him for the bad reports from his teachers. They told him that the boy was not interested in his studies. He was blamed by his father for be
26、ing lost in his foolish dreams. On leaving school, his father wanted him to study electrical engineering. But he disliked becoming an engineer. He entered the Zurich Polytechnic Academy to prepare himself for a teaching position in mathematics and physics. Though he finished his studies, he was unab
27、le to get a job. Finally, he got a job in an office. In his spare time, he filled his notepaper with difficult mathematical formulas(公式). Some of these later led to great scientific discoveries. When they were published, he became a famous scientist. He could not take his daily walk without being su
28、rrounded by reporters. He would only smile at them, and went on with his work in his quiet way. In 1921, Einstein was awarded the Nobel Prize. The Queen of Belgium invited him to pay her a visit. He got off the train and walked to the palace. He wasnt willing to take the car sent to pick him up. Whe
29、n the Queen asked him, he looked at her with a smile and answered, It was a very pleasant walk. Einstein disliked wealth. Peace, he said, was what the world needed, and that could not be bought with money.1.Why did Einsteins father buy him a compass?A. To satisfy his curiosity.B.To let him play with
30、 it.C.To develop his interest in science.D.To help him create a dream world.2.What does the underlined word annoyed in Paragraph 2 mean?A. Familiar.B. Strict.C. Angry.D.Content.3.What can we learn about Einstein from Paragraph 4?A. He cared little for fame.B.He was not good at talking.C.He was prais
31、ed by the Queen.D.He didnt work as an officer for long.4.What is the authors purpose in writing the text?A. To introduce a new theory.B.To contribute to world peace.C. To remember a great scientist.D.To share some incidents about Einstein.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为
32、多余选项。 You forgot to send a wedding present, spilt a secret, or perhaps even did something to hurt someone else. It feels like youre the worst person in the world._However, you neednt worry about it. The following tips will help you a lot. Remember that its okay to feel guilty. Every emotion we have
33、serves a purpose, says Jenny Scott. _ Sadness informs us that weve lost something. When we learn to experience guilty feelings as a way of receiving information, we are already healing from our mistakes. Write yourself an apology. Ask yourself what youll do differently next time, and then read what
34、youve written out loud. Find the strength to know this error doesnt define you. _ Be patient. This might be the hardest part. Often when we feel embarrassed and guilty about our actions, we want everything to be back to normal. But you cant rush your own feelings._ Try accepting that theres nothing
35、else you can do to resolve the issue. Of course, your feelings will still be there tomorrow, but at least they wont have mined your entire day._ Even if youve apologized to the people you hurt, its still likely that youll feel embarrassed by your actions because youre still concerned with how other
36、people feel about you. But other peoples opinions can only hold so much weight, and their opinions are rarely part of the solution.A.Dont try to change other people.B.Most importantly, remember to be kind.C.Imagine what forgiveness would feel like.D.Happiness encourages us to connect with others.E.Y
37、ou cant control when someone else forgives you.F.You have no idea when youll be able to forgive yourself.G.You cant make anyone else move faster on their emotions either.第二部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 My father was born in a small town in the
38、US. He wasnt sure what he wanted from 1 , but something told him to 2 and begin a new adventure. He began that adventure traveling to cities in the US before going on to Australia, New Zealand and the Philippines. He took my mother and us three daughters with him and went wherever the road 3 him. It
39、s easy to feel 4 when youre on the road. We made lots of new friends on our tripmost of them are mechanics, since we often 5 hours in repair shops. But that was a way much 6 than sitting by the roadside while waiting for the engine to cool off when it was 40 outside. Getting along well sometimes see
40、med 7 . There were always a lot of 8 , especially among us back seat passengers about who had to sit in the middle. But even if it was hard, we learned a lot about tolerance(包容). When we were traveling in the Philippines, we drove to Quezon City one day. It should have been an hours drive but was ne
41、arly three thanks to bad roads and 9 traffic. Did you put our suitcases in the car? my father asked my mother as we arrived there. From the back seat, we saw her slowly turn toward my father. No, she said. I thought you did. That was how a seven-hour car trip turned into a 16-hour one, which was mos
42、tly spent in vain(徒劳). On occasions like that, we had to learn to let go of our anger because we were 10 in a rolling box with the same people for the rest of the 11 . Even if I sometimes felt like opening the car door and 12 one of my sisters out, I kept my feelings to myself. This is why road trip
43、s were like 13 universities to us. We 14 our PhDs(博士学位) in how to get along with other people just by traveling in our old car. If we were 15 given a second chance at life, we would do it all over again. Only this time would I put the suitcases in the car myself.1. A. moveB. lifeC. experienceD. beli
44、ef2. A. live upB. struggle onC. get outD. walk around3. A. tookB. droveC. servedD. controlled4. A. anxiousB. upsetC. helplessD. lonely5. A. wastedB. workedC. spentD. chatted6. A. betterB. easierC. saferD. cleverer7. A. availableB. alternativeC. necessaryD. impossible8. A. argumentsB. fightsC. embarr
45、assmentsD. amusements9. A. lightB. heavyC. localD. fast10. A. buriedB. crazyC. stuckD. impatient11. A. holidayB. journeyC. explorationD. march12. A. draggingB. pushingC. helpingD. sending13. A. unusualB. commonC. freeD. mobile14. A. earnedB. expectedC. missedD. valued15. A. somewhereB. anytimeC. som
46、ehowD. anyway第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 We all make mistakes more than once. _(hope), we learn from them finally. We all have wishes that we cant make _ (come) true. We all make a _ (judge) of other people and then find out they are really nice people. And we dont know
47、what difficulty they have gone through in life_ has made them who they are. We all get(嫉妒的) of others even if we shouldnt. We should be secure and feel good about ourselves and our partners and we should be happy for our friends when they _ (success) in something. We are all humans and have human _
48、(feel). That doesnt make us bad people_ thats part of_ makes us humans. We just have to remember: when we have bad thoughts we have to turn_ into positive ones. We all have to be _ (thank) for what we have. Be kind to yourself and others and you will be happy.第三部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是红星中学的高一学生
49、李华,你研究了一个关于“保护海洋”的科学课题。请你给英国朋友Jim写信向他介绍相关内容:1.目前海洋面临的问题;2.问题出现的原因;3.解决措施。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。所续写短文的词数应为150左右。 The big Town Hall clock was striking midnight when Frank began to cross the bridge. The dark night air was cold and a little wet, an
50、d the street lamp gave little light. Frank was anxious to get home and his footsteps rang loudly on the avenue. When he reached the middle of the bridge, he thought he could hear someone coming near behind him. He looked back but could see no one. However, the sound continued and Frank began to walk
51、 more quickly. Then he slowed down again, feeling shame(羞愧) at having acted so foolishly. There was nothing to fear in a town as quiet as this. Just then, he heard short, quick steps closely behind him. By the time he reached the other side of the bridge, he could almost feel someone at his heels. H
52、e turned round and there stood a man dressed in a large coat. A hat was pulled down over his eyes and very little of his face could be seen. Frank said something about the weather, trying to sound friendly and calm. The man did not answer but asked rudely where Oakfield House was. Frank pointed to a
53、 big house in the distance and the stranger continued his way. Then Frank wondered why the stranger had wanted to find Oakfield House at such an hour. He knew that the people who lived there were very rich. Almost without realizing what he was doing, he began following the stranger quickly. The man
54、was soon outside the house and Frank saw him look up at the windows. A light was still on and the man waited until it went out. When about half an hour had passed, Frank saw him climb noiselessly over the wall and heard him drop on the ground on the other side.Paragraph 1:Now Frank realized what was
55、 going to happen. _Paragraph 2:Frank couldnt just stand in the dark and wait. _答案以及解析第一部分阅读理解第一节A答案:1-3.CAD解析:1.细节理解题。本题题干意为:位于Dalemain Mansion&Historic Gardens的House在七月的星期天的什么时间开放?根据第一个小标题Dalemain Mansion&Historic Gardens下的House:11.1516.00(15.00 in Oct)可知C项正确。2.细节理解题。本题题干意为:游客在Abbot Hall Art Galler
56、y&Museum能做什么?根据第二个小标题Abbot Hall Art Gallery&Museum下的第二句(令人印象深刻的永久性作品集包括Turners和Romney)知A项(欣赏Romney的作品)正确。B:有一些互动的乐趣;C:参加一个著名的节日;D:学习一个家族的历史。3.细节理解题。本题题干意为:如果游客想要去探索Wordsworth的生活,他们应该去哪里?根据第四个小标题Dove Cottage&The Wordsworth Museum下的第一句话(找到William Wordsworth的灵感之家)及Town:Grasmere可知D项正确。B答案:1-4 ABAD解析:1.细
57、节理解题。根据第一段中的But after the excitement wears off, those toys are usually left to the comer ofthe toy box可知,兴奋消失之后,这些玩具通常被搁置到一边。2.推理判断题。根据第二段中的Often the focus is only on whether someone likes a gift rather than focusing on a fundamental purpose of gift giving可知,Cindy Chan建议应该关注送礼物的目的,那样有助于培养礼物给予者和接受者之间
58、的关系。3.细节理解题。根据第三段中的Chan suggested that when you are buying a holiday gift or birthday gift, you should buy something that kids can experience with you.可知, Cindy Chan建议父母送给孩子的礼物应该是可以和孩子一起体验。4.标题归纳题。最后一段中的最后一句为文章的主旨句,相比送孩子玩具,父母更应该花时间去陪伴孩子,给他们留下长久的记忆,故D项为最佳标题。C答案:1-4 DBCC解析:1.细节理解题。根据第二段中的pull strings
59、inorder to access rewards of nectar和第五段中的a few eventually figured out how to access it,by pulling the string可知,蜜蜂把绳拉动之后就可以得到花蜜。2.细节理解题。根据倒数第三段中的when theboxed bees were released, they often knew what to do and successfully pulled the string to obtain nectar可知,把蜜蜂从透明盒子里放出来之后,它们就会模仿那只有经验的蜜蜂拉绳取蜜。3.推理判断题
60、。根据倒数第三段中的placing them inside a transparent box where they could observe an experienced bee pull the string和倒数第二段中的each of three new groups that had never seen the experiment before可知,在后一个实验中,蜜蜂面临的挑战升级,这样做的目的就是使研究更深入。4.细节理解题。根据倒数第二段中的the learnedbehavior could spread from bee to bee, similar to the w
61、ay cultural ideas spread in other animals,including people和最后一段中的social learning may be more widespread in the animal kingdom than people previously thought可知,这项研究发现动物们可能具有良好的相互学习的能力。D答案:1-4.BCAD解析:本文是一篇记叙文,主要介绍了爱因斯坦的一些趣事。他从小喜欢幻想,成名以后视名誉和金钱如粪土,却无比热爱和平。1.细节理解题。根据第一段中的It was a small toy to entertain h
62、im.可知,爱因斯坦的爸爸给他买指南针的目的是让他玩耍。2.词义猜测题。根据画线词后的 the bad reports from his teachers以及 He was blamed by his father for being lost in his foolish dreams可知,爱因斯坦小时候经常做白日梦,对学习不感兴趣,学习成绩很差,他的父亲责备他整日沉浸在他愚蠢的幻想中,由此可知,他的父亲看到他的成绩单会很生气,所以 annoyed意为恼怒的;生气的。3.推理判断题。根据第四段中的He would only smile at them, and went on with hi
63、s work in his quiet way.可知,爱因斯坦成名之后,仍旧不受干扰,继续工作,说明他把名誉看得很淡。4.推理判断题。综合全文可知,本文介绍了有关爱因斯坦的一些趣事,故选D项。第二节答案:FDBGA解析:根据空前的It feels like youre the worst person inthe world.和空后的However, you neednt worry about it.可知,你做过一些让自己后悔或伤害别人的事,你感觉自己是世界上最糟糕的人。而你又不知道什么时候能原谅自己,下面几种方法可以帮助你解决问题。根据空后的Sadness informs us that
64、weve lostsomething.可知,D项(快乐鼓励我们与别人产生联系。)符合语境,前后形成对比。根据空前内容可知,给自己道歉时需注意很多事情,B项(最重要的是记住要和善。)承接上文。根据空前的But you cant rush your ownfeelings.可知,G项与空前内容存在顺承关系,你不能仓促地改变自己的情感,你也无法使别人仓促地转变情感。本段指出尽管你做了许多事情,但你却无法改变别人的观点和态度,A项与本段内容吻合,总领该段。第二部分语言知识运用第一节答案:1-5.BCADC; 6-10.ADABC; 11-15.BBDAC解析:1.根据上文可知,我的父亲出生在美国的一个
65、小镇上;结合该句中的He wasnt sure what he wanted以及下文叙述的他带着全家开车旅行可推知,那时他不确定想从生活中得到些什么,故B项正确。2.根据该句中的begin a new adventure可推知,他得到启示,要他走出去,去开启新的冒险经历。C项意为离开,从出来,故C项正确。A项意为快乐地过日子;B项意为勉力维持;D项意为四处走动。3.根据该句中的wherever the road并结合语境可知,他带着妈妈和我们这三个女儿沿路旅行。A项表示带去,引领,符合语境,故A项正确。4.根据该句中的when youre on the road和下文介绍的沿路交新朋友可推知,
66、当你在路上时,很容易感到孤独(lonely)。5.根据语境可知,由于我们经常花费时间在修理店,所以我们交的朋友大部分是修理工。6.由于外面的温度达到40摄氏度,所以去修理店要比坐在马路边等候好得多。7.根据下文中的it was hard并结合语境可知,友好相处有时似乎是不可能的(impossible)。8.根据空后的especially among us. in the middle可知,我们之间总是有很多争吵,尤其是关于后座的我们谁坐(sit)在中间的问题。9.根据该句中的It should have been an hours drive but was nearly three可知,本可
67、以在一小时就完成的路程,我们却花了三个小时;据此可推知,这里路况较差,交通拥堵,故B项正确。10.根据语境可知,在上文提到的情况下,我们必须控制自己的怒气,因为我们和相同的人在接下来的旅程(journey)里一起被困在车里。be stuck in为固定搭配,意为被困在,故C项正确。11.参见上题解析。12.根据该句中的I kept my feelings to myself可知,我控制住了自己的情绪;据此可推知,此处表示有时我想要打开车门将我的一个姐妹推出车外。push 意为推,故B项正确。13.根据该句中的road trips以及下文中的We 14 our PhDs(博士学位)可知,对于我们
68、来说,公路旅行就像可移动的(mobile)大学。14.根据语境可知,就在这辆旧汽车里,我们获得了如何和他人相处的博士学位。earn意为博得,赢得,故A项正确。15.根据语境可知,如果我们能以某种方式在人生中获得第二次机会的话,我们还是会去旅行。somehow 意为以某种方式,故C项正确。第二节答案:Hopefully; come; judgement; that/which; succeed; feelings ; because; what; them; thankful解析:本文是一篇议论文。错误在人生中是无法避免的,我们要做的是从错误中吸取教训并让自己开心幸福。考查副词。副词通常做状语修
69、饰形容词、副词、动词或整个句子。句中应该使用副词修饰整个句子,故填Hopefully。考查非谓语动词。分析句子结构可知,关系代词that指代wishes,做动词make的宾语,构成短语make.do.,为让做,应该使用动词原形做宾语补足语,故填come。考查名词。句意:我们都对其他人有一个判断,然后发现他们是真正友善的人。不定冠词a的后面要接名词,动词judge的名词形式是judgement,故填judgement。考查定语从句。本题定语从句的先行词是difficulty,应该使用关系代词that/which指代先行词,引导定语从句并在从句中做主语,故填that/which。考查动词。句中wh
70、en引导时间状语从句,空格处应该填谓语动词,且主语是they,故填succeed。考查名词。句意:我们都是人,都有人类的情感。句中应该使用名词做动词have的宾语,而且人类的情感较为丰富,故填feeling的复数形式feelings。考查连词。句意:那不会让我们成为坏人,因为那是让我们成为人类的一部分。根据句意可知上下文是因果关系,故填because。考查宾语从句。空处所填词引导宾语从句,并在从句中做主语,故填what。考查代词。分析句子结构可知,所填词指代前面出现的bad thoughts,故填them。考查形容词。句意:我们都要对我们所拥有的事物心存感激。在系动词的后面要接形容词做表语,故
71、填thankful。第三部分写作第一节答案:Dear Jim, How is everything going there? Recently, I just have finished my science subject which is about Ocean Conservancy. It is said that the ocean is facingunprecedented pollution. Abundant marine resources are being depleted, and artificial waste kills countless ocean live
72、s every year. There are two main reasons for these problems. First of all the discharge of untreated industrial wastewater from coastal industries is the main cause of serious pollution of coastal marine water quality. Second, overfishing destroys the marine food chain.Therefore, I think the governm
73、ent should strengthen the supervision of the coastal enterprises and set up the closed season to ensure the fish breeding.Yours,Li Hua第二节答案:Paragraph 1: Now Frank realized what was going to happen. Everyone knew that Oakfield House was filled with artworks worth millions of dollars. It was clear to
74、Frank that the family inside was in danger. Would the man have a weapon? Would he be strong enough to overpower him before he could harm the people in the house? Franks heart was racing with fear. He reached for his cell phone to call the police, and reported what had happened.Paragraph 2: Frank cou
75、ldnt just stand in the dark and wait. He had to do something, even if it meant risking his own life. At his feet he felt a good sized stone, and he threw it with so much power that it just hit at the window of the house. The crash woke up the people and a light came on upstairs. Frank threw more stones at the windows, and more lights went on. The man dressed in a large coat had to give up. He climbed over the wall to the outside, but just as he landed on the ground he was seized by two policemen waiting for him.