1、Unit 6 Countries 第一课时 习题一、看图写出与之相应的国家。1. _ 2. _ 3. _ 4. _ 5. _ 二、根据句意以及首字母提示,补全单词。( )1. W_ is he from? -Shes from China.( )2.Where is he from? -Hes _ Australia.( )3. His n_ is Michael.( )4. Are you Peter? -No, Im n_ Peter. Im Li Tong.( )5. They are from C_. They are from Shanghai.三、用所给词汇组成一个正确完整的句子。
2、1. you are where from _?2. he where from is _? 3.is he Canada from _.4. leaves you can many see _.四、选择题。( ) 1. _ are you from? -Im from Shanghai. A. Who B. Where C. How( ) 2. Are you from China? _.A. Yes, they are. B. No, Im not. C. No, they arent( ) 3. -Where are Yang Dong and Zhang Mei from? -_ fr
3、om Chongqing. A. Shes B. Hes C. Theyre( ) 4. Who are they? -_ are Maria and Jane.A. He B. They C. She( ) 5. -Is he Li Ming? -_. A. No, she isnt. B. No, he isnt C. No, they arent. 五、阅读短文,根据短文内容选择正确的答案.My grandfather is fifty-five years old. He is a taxi driver. He loves his job very much. It is Sunda
4、y. Today is his birthday. My father, my mother and I are in his home. My uncle also comes here. He is a tall man. He is a worker. He comes to see my grandfather every Sunday. My grandfather has a good friend. His name is Jim. He is in England. He is a nice cook. He comes to see him, too. My grandfat
5、her is very happy today.( )1. My grandfather is _ years old now.A. seventy B. eighty C. fifty-five( )2.My grandfather is a _.A. worker B. driver C. cook( )3. My _ also comes to see my grandfather.A. uncle B. aunt C. cousin( )4. My uncle is very _.A. short B. fat C. tall( )5. Jim is my grandfathers _
6、.A. friend B. son C. daughterUnit 6 Countries 第一课时 答案一、【解析】该题考查词组词汇的识记【答案】1China 2the USA 3the UK 4Australia5Canada 二、【解析】1.根据句意及首字母提示可知此空填Where,故填Where.2.根据句意及首字母提示可知此空填from, 故填from.3. 根据句意及首字母提示可知此空填name. 故填name.4. 根据句意及首字母提示可知此空填not. 故填not.5.根据句意及首字母提示可知此空填China. 故填China.【答案】1. Where 2. from 3. n
7、ame 4.not 5. China 三、【解析】1. 根据所给的词及标点可组成句子为: Where are you from? 故填Where are you from?2. 根据所给的词及标点可组成句子为:Where is he from? 故填Where is he from?3. 根据所给的词及标点可组成句子为:He is from Canada 故填He is from Canada.4. 根据所给的词及标点可组成句子为:You can see many leaves. 故填You can see many leaves.【答案】1. Where are you from?2. Wh
8、ere is he from?3. He is from Canada.4. You can see many leaves.四、 【解析】 1. 根据回答可知此句是Where are you from? 你来自哪里?故选B2. 此疑问句主语是第二人称,所以回答时要用第一人称,故选B3. 此句主语是Yang Dong and Zhang Mei,故回答用复数They, 故选C4. 此疑问句是第三人称复数,故回答也要用They, 故选B.5. 此句肯定回答是Yes, he is. 否定回答为No, he isnt. 故选B【答案】1.B 2. B 3.C 4. B 5. B 五、【解析】1.根据短文中My grandfather is fifty-five years old. 可知应选C.2. 根据短文中He is a taxi driver可知应选B.3. 根据短文中My uncle also comes here 可知应选A.4. 根据短文中He is a tall man 可知应选C.5.根据短文中My grandfather has a good friend. His name is Jim.可知应选A.【答案】1. C 2.B 3. A 4. C 5.A