1、课时素养评价六Unit 2Using Language. 单句语法填空1. Stop the negative thinking (think) and focus on solving those learning problems. 2. The little boy is unable to tell colors, so he cant divorce green from red light. 3. The young men were assessed (assess)as either safe or unsafe drivers. 4. It was in the factor
2、y that I learned the skill to fix radios. 5. The boy has an affection for football, which will make him a good player in the future. 6. People will never forget the moment when Neil Armstrong became the first man to step on the moon. 7. Nobody exactly knows when they got divorced (divorce). 8. Many
3、people are bound for their home town to celebrate the holiday with their families. 9. In our office there is a woman engineer who is junior to me by five years. 10. The first year provides students with a sound theoretical (theory)basis for later study. . 单句改错1. People in China will hold grandly mil
4、itary parades to celebrate the National Day. (grandly改为grand)2. It was our classmates inspiration and affection which helped us through that rough time. (which改为that) 3. Jack often quarrels with his sister, who is 2 years junior than him. (than改为to)【补偿训练】完成句子。I am junior to my sister by three years
5、but senior to my brother by two years. 我比姐姐小三岁但是比弟弟大两岁。4. It is required that films should be basing on the classics of textbooks. (basing改为based)5. Many people lost their lives as a result the great fire. (result后加of)【补偿训练】A great fire broke out in California in 2018. As a result, many people died
6、in it. 2018年, 加利福尼亚发生了一场大火。结果, 很多人死在这场大火中。6. Next month, which youll spend your summer holidays in your hometown, is approaching. (which改为when)7. When they got to the hospital they set out working on the patients. (out改为about)8. You are bound to enjoying yourself while reading the novel. (enjoying改为
7、enjoy)9. Bosco was put on oxygen and was taken good care of by staffs there. (staffs改为staff)10. In all, we should obey the school rules, such as wearing school uniforms, and keeping our classrooms tidy. (In改为Above)阅读理解AA portrait created by artificial intelligence(AI)made a historic appearance on th
8、e auction(拍卖)block at Christies in New York City this week. It is the first artwork created by an algorithm(算法)to be offered for auction in the world of fine art. The strange-looking painting of an imaginary man in a dark long dress left the auction block at Christies for $432, 500 on Oct. 25 in New
9、 York City. The portraitdesigned in the“Old Master”style of European fine artists from centuries agoonly partially fills the canvas(画布), leaving empty space around the central figure. It appears to represent a man with an unclear face, dressed in clothing similar to that worn by subjects painted by
10、the Dutch artist Rembrandt van Rijn in the 17th century. Of course, a computer didnt pick up a brush and become an artist. The AI that generated(生成)the image had human programmersa Parisian art team called Obvious. To generate the portrait, titled“Portrait of Edmond De Belamy”, the Obvious team firs
11、t fed the neural network a diet of 15, 000 images painted between the 14th and 20th centuries, to train it to recognize visual elements in fine art, Obvious artist Hugo Caselles-Dupr told Christies. The algorithm that eventually created an original image had two parts that worked against each other,
12、 called the Generator and the Discriminator. “The Generator makes a new image based on the set, and then the Discriminator tries to spot the difference between a human-made image and one created by the Generator. The aim is to fool the Discriminator into thinking that the new images are real-life po
13、rtraits. Then, we have a result, ”he told Christies. GANs final image was then inkjet-printed on canvas and framed, according to Obvious. At the bottom of the portrait is a mathematical formula(公式)representing the algorithm that created it, Obvious artists wrote on the teams website. The goal of the
14、 painting and of Obvious, also co-founded by Hugo Caselles-Dupr and Gauthier Vernier, was to prove“artificial intelligence can do more than operate driverless cars or transform industryit can be creative, ”CNBC reported. 【文章大意】文章主要讲述了一幅具有颠覆意义的肖像画出现在纽约佳士得拍卖行的拍卖台上, 卖出天价, 但它的创作者却“不是人”。此举颇有历史意义。这幅画作由人工智
15、能创作, 是艺术界首次拍卖的由电脑创作的艺术品。1. What does the author think of the portrait? A. It might frighten away the visitors. B. It was a breakthrough in history. C. It was well received by all the artists. D. It is a masterpiece painted by Christie. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段A portrait created by artificial intelligence(
16、AI)made a historic appearance on the auction block at Christies in New York City this week. It is the first artwork created by an algorithm to be offered for auction in the world of fine art. 可知, 此肖像画是一次历史上的突破。2. How does the portrait look? A. It is painted with some empty space. B. The figure wears
17、 a strange expression. C. It is in the style of European fine artists of the time. D. The figure is dressed in the same way as the Dutch artist. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段“only partially fills the canvas, leaving empty space around the central figure. ”可知, 它的颜料仅仅覆盖了部分画布, 主体人像周围留出了大片空白。3. What did the artist
18、s do to generate the portrait? A. They invested $432, 500 to buy paintings. B. They taught the network to learn painting. C. They worked with the Generator to paint 15, 000 paintings. D. They input a large number of paintings into the computer. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段To generate the portrait, titled“Port
19、rait of Edmond De Belamy”, the Obvious team first fed the neural network a diet of 15, 000 images painted between the 14th and 20th centuries, to train it to recognize visual elements in fine art, Obvious artist Hugo Caselles-Dupr told Christies. 可知, 艺术家团队先把大量的名画输入电脑, 然后由电脑创作画像。4. The Obvious team c
20、reated the portrait to show artificial intelligence can_. A. replace human beingsB. be applied in many fieldsC. operate driverless carsD. be better than human beings【解析】选B。细节理解题。根据最后一段The goal of the painting and of Obvious, also co-founded by Hugo Caselles-Dupr and Gauthier Vernier, was to prove “a
21、rtificial intelligence can do more than operate driverless cars or transform industryit can be creative, ”CNBC reported可知, 该次尝试是为了证明人工智能可以应用于其他领域。BTraditional Chinese medicine (TCM) isnt supported by most Westerners. However, this is starting to change. TCM will be included in the new version of the
22、 International Classification of Diseases (ICD), which will be published by the World Health Organization in 2019, Nature magazine reported. This is the first time for TCM to be included in the ICD, which serves as “the international standard for diseases and health conditions, ” according to China
23、Daily. Ryan Abbott at the Center for East-West Medicine at the University of California, Los Angeles, US, said this could benefit TCM. The inclusion of TCM in the ICD “is a mainstream acceptance that will have significant influence around the world”, Abbott told Nature. TCM has seen some growth in o
24、ther countries, with a number of famous people being known to use it. For example, during the 2016 Rio Olympic Games, US swimmer Michael Phelps was seen with circular bruises (青肿) on his body. Such bruises are caused by cupping (拔火罐), a traditional Chinese medicinal practice that has been around for
25、 more than 2, 000 years. In 2015, Chinese scientist Tu Youyou was awarded the Nobel Prize in Physiology or Medicine for her discovery of artemisinin (青蒿素), a drug that can cure malaria (疟疾). She said she was inspired by traditional Chinese medicine. TCM still faces many challenges, such as a lack of
26、 clinical evidence as to precisely how it works, according to China Daily. “Not matched to several Western testing standards, TCMs effectiveness has been difficult to study or provide evidence for, ” according to CNN. Some say that TCM should be combined with modern scientific methods to make it mor
27、e acceptable to people outside of China. “Tried and tested over thousands of years, the effectiveness of TCM is clear, ” Lu Chuanjian, vice-president of the Guangdong Provincial Hospital of Chinese Medicine, told China Daily. “Now we need to use modern technology and ways of thinking to explain to t
28、he world how TCM works on specific diseases and to prove that it can cure diseases, ” Lu added. 【文章大意】这是一篇说明文, 主要介绍了中医为越来越多的外国人所接受, 并入选ICD(国际疾病分类)最新版本。5. What does the underlined word “which”in Paragraph 3 refer to? A. TCM. B. ICD. C. World Health Organization. D. Center for East-West Medicine. 【解析】
29、选B。单词指代题。分析本句结构可知, 本句为定语从句修饰先行词ICD, 且先行词在从句中作主语, 表示“ICD是疾病和健康状况的国际标准”。故可知which指代ICD。故选B。6. By giving the examples of Michael Phelps and Tu Youyou, the author means to prove _. A. TCM has gained world popularityB. TCM is the mainstream treatment around the worldC. TCM has a long historyD. TCM is bein
30、g gradually accepted by the world【解析】选D。推理判断题。根据第五段The inclusion of TCM in the ICD “is a mainstream acceptance that will have significant influence around the world”, Abbott told Nature. (艾伯特在接受自然杂志采访时表示, 将中医纳入ICD“是一种主流的接受, 将在全球产生重大影响”)以及下文列举的菲尔普斯和屠呦呦的例子, 可知, 作者是想要证明中医正逐渐被世界所接受。故选D。7. One of TCMs ch
31、allenges is that _. A. it lacks enough clinical cases to support TCM is effectiveB. modern scientific methods are combined into TCMs studyC. TCMs effectiveness is hard to match Western testing standardsD. there is still no evidence to explain how precisely TCM works【解析】选C。细节理解题。根据第八段“Not matched to
32、several Western testing standards, TCMs effectiveness has been difficult to study or provide evidence for, ” 可知, 中医面临的挑战之一是, 中医的疗效很难达到西方的检测标准。故选C。8. What can be the best title for the text? A. TCM Is Gaining New Global AcceptanceB. WHO Will Publish New TCM StandardsC. TCM Still Lacks Clinical Eviden
33、ceD. TCM Practice Cures Michael Phelps【解析】选A。主旨大意题。根据第二段“中医将被纳入新版国际疾病分类”以及文章主要内容为说明中医逐渐成为世界上主流的治疗方法, 正在获得新的全球认可。故选A。阅读填句(2020温州高二检测)How to Strengthen Teeth Naturally1You can work on strengthening your teeth by getting the right vitamins and minerals in your diet. You can also protect your teeth thro
34、ugh healthy habits. In addition, avoiding certain foods and habits can help strengthen your teeth. Get the right nutrients(营养)Make sure youre getting 1, 000 to 1, 200 mg of calcium(钙) a day. You probably know calcium helps keep your bones strong. 2Eating certain amount of calcium in your diet every
35、day will help increase the strength of your teeth. 3Aim to eat a wide variety of fruits and vegetables in your weekly diet. Try selecting a variety of colors when choosing your produce, as that ensures youll be getting a wide variety of vitamins. Fill your plate up halfway with fruits and vegetables
36、 at every meal, then fill the rest of your plate with some protein and whole grains. Brush your teeth twice a dayTo brush well, hold your toothbrush at a 45 degree angle to your teeth. Brush all the surfaces of your teeth gently and try to brush for at least 2 minutes. 4Visit your dentist regularlyV
37、isit your dentist at least once a year for x-rays and cleaning. 5If you start to get a buildup of plaque(牙菌斑), which can weaken teeth, the dentist can remove it for you in time. Quit smokingYou probably are aware that smoking causes lung cancer and other health problems. In addition, it can also wea
38、ken bone tissue, including your teeth. If youve been thinking about quitting, now may be the time. A. Eat a balanced dietB. The same is true for your teeth. C. Set a timer to help you brush longer! D. Strong teeth are important for a healthy mouth! E. These visits help find problems before they begi
39、n. F. Vitamin D helps your body absorb calcium properly. G. These foods naturally clean your teeth, helping to keep them strong. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了几种固齿小方法。1. 【解析】选D。根据文章标题可知, 文章主要介绍的是几种固齿小方法, 开篇第一句应点明本文主题, 同时说明我们要固齿的原因, 故D项(坚固的牙齿对健康的口腔很重要)符合语境。2. 【解析】选B。前句说钙对保持骨骼强壮有帮助, 此处承接上文, 说的是钙对牙齿也有帮助, 故B项(你的
40、牙齿也是如此)符合语境。3. 【解析】选A。此处为本段小标题, 整段都在讲要使牙齿牢固, 均衡的饮食很重要, 故A项(均衡饮食)符合语境。4. 【解析】选C。前句中提到刷牙最少两分钟, 此处说的应该是刷牙时间, 故C项(设置一个计时器, 帮助你刷得更久)符合语境。5. 【解析】选E。前句提到了visit, E选项中的These visits与之呼应, 故E项(这些检查有助于在问题开始之前发现问题)符合语境。【技巧点拨】小标题是七选五的常见考点, 在小标题的选择过程中一定要在段落主题的基础上遵循段落标题的同构性, 例如本篇第3题, 整段都在讲要使牙齿牢固, 均衡的饮食很重要, 再结合其他各段的标题的句式特点可知, 每个小标题都是不超过六个词的祈使句, A项(均衡饮食)在句式特点和内容上都适合作本段的小标题。