1、 Unit 3 Inventors and inventions课时分层作业(八)Section 语言知识练习固基础语境填词A)根据汉语或首字母提示,写出所缺单词1It was beyond our expectations(期望) that the weather turned out fine that day.2Id like to see you whenever its convenient(方便的)3It was hard to distinguish(辨别) one twin from the other.4He climbed to the top of the wall wi
2、th much caution5The little boy stretched out his hands to seize the toy.B)在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式6When was it that you set about designing(design) our new library?7His friend was in time to seize him by the arm before he fell over.8The witness told the police that the deserted girl was adopted by a
3、 merciful(mercy) old couple.9Some people act the fool now and then10I called up my mother to ask if she wanted to live with us in the city.高考题型练习提能力.阅读理解When a bee stings(蜇) you,it doesnt just ruin your fun.The insect puts venom(毒液) into your skin,causing pain and swelling.But a chemist in Denmark b
4、elieves hes come up with a simple device that will draw the venom back out of the wound,bringing victims relief.Martin Wenckens got the inspiration for the BeePatch(蜜蜂膏药) from a home treatment he saw shown on a Danish television program.After getting stung,a person would put a slight wet sugar cube
5、over the wound.The idea is that through osmosisthe movement of a fluid from an area with a lower concentration of molecules(分子) to an area with a higher concentrationfluid moves from the small hole up into the sugar cube,carrying the venom along with it.Because exposed sugar may attract more insects
6、,Wenckens thought he could improve on the treatment.He put sugar inside a patch that can be worn like a bandage.The side touching the skin has a thin layer through which fluid can move.“After you get stung,place the patch on the injured skin and leave it for one hour.”Wenckens says.“This will lower
7、both pain and swelling.”He cautions that people with insect allergies should continue to use medications recommended by their doctors.Wenckens designed the BeePatch especially for children,but he reports that lifeguards and soccer players are also using it.“In many schools in Denmark,the BeePatch is
8、 already a part of first aid kits,”he says.“To have invented a small patch that can be used by so many people of course makes me very proud.”【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了一项治疗蜜蜂蛰伤的小发明。1Wenckens was inspired by Ahis childhoodBa TV programCa sugar producer Dhis private doctorB细节理解题。由第二段开头的“got the inspiration for
9、 the BeePatch (蜜蜂膏药) from a home treatment he saw shown on a Danish television program”可知。2Whats the advantage of the BeePatch over the original home treatment?AIt is much safer. BIt is more natural.CIt is much cheaper. DIt is more effective.A推理判断题。由第三段开头的“Because exposed sugar may attract more inse
10、cts,Wenckens thought he could improve”可推断,改进后的发明将糖包起来,不易招惹更多的昆虫,因而比原来的更安全。3The BeePatch created by Wenckens Ais not recommended to lifeguardsBmay not be helpful for some victimsCwill protect victims from bees for an hourDhas an immediate effect on the injured skinB推理判断题。由第三段末的“He cautions that peopl
11、e with insect allergies should continue to use medications recommended by their doctors.”可推断,对昆虫过敏的人被蜜蜂蛰伤后不应简单地使用这种方法治疗,而应采用医生推荐的方法。4The BeePatch is widely used Aby adults Bin hospitalsCby students Don football fieldsC细节理解题。由最后一段中的“In many schools in Denmark,the BeePatch is already a part of first a
12、id kits”可知,蜜蜂膏药被学生们广泛使用。.完形填空It was one of the hottest days of the dry season.We had not seen rainfall in almost a month.The crops were 1 If we didnt see some rain soon,we would 2 everything.It was on this day that I learned the true lesson of sharing and witnessed the only miracle I have seen with
13、my own eyes.I was in the kitchen making lunch 3 I saw my sixyearold son,Billy,walking toward the woods.Minutes after he 4 into the woods,he came running out again,toward the house.Moments later,however,he was once again walking in that slow purposeful step toward the woods.This activity went on for
14、an hour:walk 5 to the woods,run back to the house.Finally I couldnt bear it any longer and I crept (蹑手蹑脚地移动)out of the house and 6 him on his journey.As I leaned in to spy on him,I saw the most 7 sight.A tiny deer was lying on the ground,obviously suffering from dehydration (脱水) and heat exhaustion,
15、 8 its head with great effort to lap up (舔食)the water 9 in my beautiful boys hand.When the water was 10 ,Billy jumped up to run back to the house.I followed him back to a tap that we had shut off the water to.Billy opened it all the way up and a little water began to flow slowly.He 11 there,letting
16、the water slowly 12 his handsthe temporary cup.When he stood up and began to go back,I was there in front of him.His little eyes just filled with 13 “Im not wasting”was all he said.As the tears that rolled down my face began to hit the 14 ,they were suddenly joined by other dropsmore dropsand more.A
17、ll I can say is that the 15 that came that day saved our farm,just like the actions of one little boy saved another.【语篇解读】本文是一篇记叙文。一个干旱的夏天,近一月无雨,一切仿佛都要旱死了。一天,作者看到儿子不断往返于房子和树林之间,便跟踪去看个究竟,原来儿子在一趟趟给小鹿送水喝,作者因感动而落泪,此时也迎来天降喜雨。1A.flyingBdyingCgrowing DfreezingB根据“We had not seen rainfall in almost a month.
18、”可知,一个月没下雨,庄稼会枯死,故选B。2A.win BcatchClose DleaveC如果我们不能很快看到降雨,我们就会失去一切。故选C。3A.as BsinceCwhile DwhenD我正在厨房做午饭,这时我突然看到我六岁的儿子Billy 朝树林走去。故选D。4A.disappeared BappearedClost DranA他消失在树林里几分钟后,又出来朝房子跑去。故选A。5A.anxiously BcuriouslyCseriously DcarefullyD这个活动持续了一个小时:他小心地走向树林,又跑回到房子里。故选D。6A.followed BcaughtCstoppe
19、d DshoutedA最后,我再也受不了了,蹑手蹑脚地走出屋子,跟在他后面。故选A。7A.exciting BamazingCfrightening DpuzzlingB当我俯身偷看时,我看到了最令人惊讶的一幕。故选B。8A.lowering BdraggingClifting DpullingC一只小鹿躺在地上,显然是脱水中暑了,它抬起头,使劲地舔着儿子手里捧着的水。故选C。9A.cupped BputCgiven DsentA一只小鹿躺在地上,显然是脱水中暑了,它抬起头,使劲地舔着儿子手里捧着的水。故选A。注意:这里的cupped为动词cup的过去分词,作water的定语,意为“捧起的”。
20、10A.disappeared BgoneClost DusedB当水没了,Billy跳起来跑回房子。故选B。11A.lay BstoodCslept DkneltD他跪在那里,让水慢慢地充满他的手暂时的杯子。根据下文“When he stood up and began to go back”可知,他站起身来,这说明他是跪着接水的。故选D。12A.fill up Bran throughCwent through Dmade upA他跪在那里,让水慢慢地充满他的手暂时的杯子。故选A。13A.dirt BtearsCearth DwaterB他起身要回去的时候,我就在他面前。他的眼里充满了泪水,只说了句“我没有浪费”。故选B。14A.hand BclothesCground DcourtC当眼泪从我的脸上滚落下来,开始落到地上的时候故选C。15A.boy BdeerCwater DrainD我只能说,那天的雨拯救了我们的农场。根据上文的“they were suddenly joined by other dropsmore dropsand more.”可知那时天下起了雨,故选D。